ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Παραδόθηκαν τα 11 καινούργια ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Ηπείρου. Παραλήφθηκε και το 2ο καινούργιο ασθενοφόρο για την Θεσπρωτία



Στην εναρμόνισι της ηδονής ξεχνά κανείς τις μαστιγώσεις της βιοπάλης και της μοίρας.: ( Ανδρέας Εμπειρίκος )

ΘΕΜΑΤΑ…@

Παραδόθηκαν τα 11 καινούργια ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Ηπείρου. Παραλήφθηκε και το 2ο καινούργιο ασθενοφόρο για την Θεσπρωτία


















Σήμερα στο Περιφερειακό του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα, έγινε παράδοση-παραλαβή  των 11 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ της Ηπείρου παρουσία του αρμόδιουΑναπληρωτής υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.Επιτέλους η προμήθεια των ασθενοφόρων ολοκληρώθηκε μετά από 9 χρόνια (!), αφού συνέβησαν διάφορα απίστευτα με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων (ακύρωση διαγωνισμού λόγω αδιαφανών διαδικασιών και υπερτιμολόγησης, κίνδυνος να χαθούν χρήματα από ΕΣΠΑ). Χάρις τις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας, σε όλη την Ελλάδα, παραδίδονται ασθενοφόρα σχεδόν στο μισό της τιμής του προηγούμενου διαγωνισμού.Πλέον οι διακομιδές σε όλη την Ήπειρο γίνονται πιο γρήγορες και ασφαλείς βελτιώνοντας σημαντικά την υλικοτεχνική υποδομή του ΕΚΑΒ και τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.Ο τομέας ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία, θα λάβει ένα καινούργιο ασθενοφόρο από αυτά και θα προστεθεί στο άλλο καινούργιο της πυροσβεστικής που παρελήφθει πρόσφατα, όπως είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τους συμπολίτες μας ότι θα πράξουμε. ( http://tinyurl.com/ze3xzuw).  Η διοίκηση του τομέα ΕΚΑΒ στη Θεσπρωτία με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες, θα κατανείμει τα νέα οχήματα και τα πληρώματα των ασθενοφόρων, βοηθούμενη και από την πρόσφατη ρύθμιση για κοινή βάρδια με τους οδηγούς ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο, τις δομές του κοινωνικού κράτους και κυρίως της Υγείας που διέλυσαν οι στοχευμένεςαπαξιωτικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS 
















Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Επιπλέον, συνελήφθη άλλος ένας 39χρονος ημεδαπός, έπειτα από την αγορά ποσότητας κοκαΐνης.Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ναρκωτικές ουσίες, ηλεκτρονική ζυγαριά και χρηματικό ποσό, προερχόμενο από τη διακίνηση των ναρκωτικών.Συνελήφθησαν, χθες (28-07-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Όπλων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σχετικά με κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες χθες στο κέντρο της πόλης, ο 47χρονος να προμηθεύει 39χρονο ημεδαπό, με μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,7) γραμμαρίων, έναντι χρηματικού ποσού. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια του 47χρονου δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (2,3) γραμμαρίων,
•τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6,7) γραμμαρίων,
•μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
•νάιλον σακουλάκια που χρησιμοποιούσε για να διαμοιράζει τα ναρκωτικά,
•το χρηματικό ποσό των (870) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
•δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για την πραγματοποίηση των συναλλαγών ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 39χρονου δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής (tazer) και ένα κινητό τηλέφωνο.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (01-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχουρία Μαλουνίου.
•Τρίτη (02-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (03-08-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (04-08-2016)   και  ώρες   από     18.00     έως    01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή   (05-08-2016)   και  ώρες    από  18.00  έως  01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Κυριακή (07-08-2016)   και   ώρες   από   08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή .
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, χθες (29-07-2016) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Ηπείρου




















Ένας μεγάλος αριθμός έργων, που αφορούν αγροτικές- οδικές υποδομές, αποκαταστάσεις ζημιών κ.ά, προωθούνται προς υλοποίηση με σημερινές  αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Αναλυτικά:
Δημοπρατείται η μελέτη αναδασμού Μαργαριτίου Θεσπρωτίας
Με σημερινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αναδασμού Περιμέτρου έργων «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου» περιοχών 1Τ, 2Τ και 3Τ Κοινοτήτων Μαργαριτίου – Καταβόθρας – Ελευθερίου», προεκτιμώμενης αμοιβής 369.930,92 ευρώ. Η μελέτη αφορά αναδασμό στα αγροκτήματα Καταβόθρας, Μαργαριτίου, Πυργί- Ελεύθερου και έκτασης άνευ διανομών που περιστοιχίζεται από τα ανωτέρω αγροκτήματα.  Πρόκειται δε να υλοποιηθεί ως υποέργο του έργου "Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου Ν. Θεσπρωτίας- β' φάση", το οποίο, ως προς τα τεχνικά του,  ολοκληρώθηκε με μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η αιρετή Περιφέρεια από την ημέρα ανάληψης της ευθύνης του. Με την υλοποίηση της μελέτης, θα ολοκληρωθεί η παρέμβαση στη συγκεκριμένη περιοχή και οι αγρότες θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν απρόσκοπτα τα κτήματά τους, ενισχύοντας παράλληλα τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου γενικότερα.
Επαναδημοπρατείται το έργο καθαρισμού Αράχθου και προστασίας γέφυρας Άρτας
Επαναδημοπρατείται το έργο καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και της προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος, αφού δεν κατατέθηκε καμία προσφορά. Αντίθετα θετική κατάληξη είχε ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση της κοίτης χειμάρρων πεδινής ζώνης της Π.Ε. Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, καθώς από την Ο.Ε. αναδείχτηκε σήμερα ο ανάδοχος του, που είναι ο Γεώργιος Β. Μπαζούκης.
Δημοπρατήσεις  οδικών έργων
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη δημοπράτηση και σειράς οδικών έργων.  Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και έργο προϋπολογισμού 150.000 ευρώ για εργασίες διαγράμμισης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Ηπείρου. Τα περισσότερα,  εκ των άλλων, αφορούν συντηρήσεις και αποκαταστάσεις ζημιών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:
•«Βελτίωση οδικής σύνδεσης της οδού Αετός – Κάτω Παλαιοκκλήσι με το επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.
•«Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού  121.000 ευρώ. (Επαναδημοπρατείται καθώς ο αρχικός αποδείχτηκε άγονος). 
• «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Ιτέα – Τρίστενο και αποκατάσταση βατότητας παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 80.650 ευρώ.
• «Συντήρηση επαρχιακής οδού Ελατοχώρι - Μακρίνο», προϋπολογισμού 60.500 ευρώ.
•«Αποκατάσταση οδού πλησίον του κυρίως φράγματος στη λίμνη Μετσόβου», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ.
• «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Ασβεστοχώρι – Κόντσικα – Περάτη – Πετράλωνα», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
•«Αποκατάσταση οδών προς Κούρεντα και προς Πολύλοφο», προϋπολογισμού  50.000 ευρώ.
• «Αποκατάσταση προσβάσεων σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στο δρόμο Ζωοδόχος – Λύγγος», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
•«Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Επίσης δημοπρατήθηκαν  το έργο «Στερέωση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου», προϋπολογισμού  70.000 ευρώ και το έργο «Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου – προστασία πτηνοτροφικών μονάδων στο Βοτονόσι», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Ανάδοχοι για οδικά έργα
Η Οικονομική Επιτροπή, επίσης ενέκρινε σήμερα τα αποτελέσματα διαγωνισμών και ανέδειξε τους αναδόχους των παρακάτω οδικών έργων:
•«Συντήρηση-αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άνω Ραβένια – Κάτω Ραβένια Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 151.250 ευρώ. Μειοδότης αναδείχτηκε η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ Α.Τ.Ε.
• «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Μειοδότης: Παναγιώτης Κατέρος ΕΔΕ.
•«Αποκατάσταση εθνικής οδού στο ύψος Μονολιθίου Πρέβεζας με κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Μειοδότης:  ΟΡΡΑΟΝ ΑΤΕ.
Ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τεχνικό σύμβουλο του "HELENA"
Με ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό θα επιλεγεί ο τεχνικός σύμβουλος για την υποστήριξη του έργου που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από τον μηχανισμό HELENA.Τη διακήρυξη του διαγωνισμού ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση.Το πλαίσιο δράσης συζητήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου.Το πλαίσιο δράσης με τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και επισκέψεων σε σχολεία για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα ισότητας, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων.Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδ. Πότσης  (αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης) έθεσε τους άξονες δράσης της Π.ΕΠ.ΙΣ. για το αμέσως επόμενο διάστημα, με γνώμονα την ενημέρωση σε ζητήματα ισότητας.  Η περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής κ. Π. Μητροκώστα τόνισε πως οι ενημερωτικές ημερίδες που προγραμματίζονται στις τέσσερις Π.Ε., δίνουν έμφαση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και στον πρωτογενή τομέα. Έχουν δε τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο των ημερίδων θα πραγματοποιηθούν επίσης, επισκέψεις μελών της Επιτροπής σε γυναικείους συνεταιρισμούς και αγροτικές επιχειρήσεις της Ηπείρου.Η κ. Μητροκώστα ενημέρωσε τα μέλη της Π.ΕΠ.ΙΣ. για τις επισκέψεις σε σχολεία των Ιωαννίνων, αρχικά και στη συνέχεια στο σύνολο της Ηπείρου, για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα ισότητας. Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα διαμορφωθούν ομάδες εκπαιδευτικών και στελεχών της εκπαίδευσης και των κοινωνικών υπηρεσιών για την οργάνωση των ενημερωτικών επισκέψεων. Τέλος, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των συναντήσεων των μελών Π.ΕΠ.ΙΣ. σε ειδική διοργάνωση της ΕΝ.Π.Ε. στην Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: