ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρωτοπόρο το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, με μία σπουδαία εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Ευγένιο Τριβιζά



Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.: ( Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης )  

ΘΕΜΑΤΑ…@

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ













Πρωτοπόρο το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, με μία σπουδαία εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Ευγένιο Τριβιζά.Μία ξεχωριστή και πολύ σπουδαία εκδήλωση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου διεξήχθη το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με την παρουσία του αγαπημένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ευγένιου Τριβιζά.Ο Ευγένιος Τριβιζάς τίμησε με την παρουσία του το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, αλλά και ολόκληρη την πόλη των Ιωαννίνων, η οποία ανταποκρίθηκε με τον πιο θερμό τρόπο στην εκδήλωση με την παρουσία μικρών και μεγάλων θαυμαστών του. Αξίζει να σημειωθεί πως με την ευγενική πρωτοβουλία του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου η είσοδος ήταν ελεύθερη.Στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών οι θαυμαστές του είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν από κοντά τον πασίγνωστο συγγραφέα να αφηγείται με το δικό του μοναδικό τρόπο ένα παραμύθι του, επικοινωνώντας κατά τη διάρκειά του με τα παιδιά.Τον Ευγένιο Τριβιζά καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την παρουσία του ο διευθυντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου κ. Ελευθέριος Μέλιος, ο οποίος εξήρε το έργο, το ήθος και την παγκόσμια διαδρομή του μεγάλου συγγραφέα.Μετά το πέρας της εκδήλωσης και για πολλές ώρες ο Ευγένιος Τριβιζάς δέχτηκε μικρούς και μεγάλους και υπέγραψε όλα τα βιβλία που οι ακροατές του έφερναν, ζωγραφίζοντας και συνομιλώντας με τα παιδιά με υπομονή και πολύ αγάπη.Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ψυχαγωγία του ευρύτερου κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν το παιδί. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και έχει έδρα τα Ιωάννινα.
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει στο έργο με τίτλο «NetCastle-Network creation and promotion of castles»


















Η Περιφέρεια Ηπείρου/Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει στο έργο με τίτλο «NetCastle-Network creation and promotion of castles» το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013» και το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση ενός κοινού πολιτιστικού προϊόντος στη διασυνοριακή περιοχή προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του ηλεκτρονικού τουρισμού.Ειδικότερα, το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός δικτύου για την προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ιστορικών κάστρων των στοχευμένων περιοχών. Το έργο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει στο χρήστη πολύ-πολιτισμική και εκπαιδευτική εμπειρία με τη χρήση κατάλληλα προσαρμοσμένων καινοτόμων διαδραστικών βιωματικών υπηρεσιών ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει τη δυνατότητα περιηγήσεων μέσα στο χωροχρόνο με τη χρήση 3D αναπαραστάσεων των ιστορικών μνημείων.Για τον έλεγχο της πορείας των ανωτέρω δράσεων πραγματοποιήθηκαν η 2η και η 3η συνάντηση εργασίας στην Αλβανία με την συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Η 2η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαΐου 2016 στο Αργυρόκαστρο όπου συζητήθηκε η έως τότε πορεία του έργου με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστοσελίδα του έργου (www.netcastle.eu) και την πορεία των υπό ψηφιοποίηση κάστρων ενώ ακολούθως αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων δραστηριοτήτων.Αντίστοιχα η 3η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα στις 15 Ιουνίου 2016, όπου οι εταίροι επικεντρώθηκαν στις επιμέρους δράσεις βιντεοσκόπησης και ψηφιοποίησης που έχουν αναλάβει καθώς και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πληροφοριακό υλικό του έργου και στον καλύτερο δυνατό τρόπο διάχυσης των αποτελεσμάτων του. Τέλος συναποφασίστηκε η διοργάνωση του τελικού συνεδρίου του έργου στα Τίρανα στα μέσα Ιουλίου 2016. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ενώ το υπόλοιπο εταιρικό σχήμα απαρτίζεται από το Institution of Prefect of Gjirokastra region (Αλβανία), την Περιφέρεια Ηπείρου / Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το UET Center (Αλβανία). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 75% και από Εθνικούς πόρους κατά 25%.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 
















Εορτασμός της «Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»
Στις 26 Ιουνίου 2016, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10.00, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ιδία ημέρα:
  Στην Ηγουμενίτσα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ώρα 09.30.
  Στην Πρέβεζα, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 10.00.
  Στην Άρτα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παρηγορήτισσας  και ώρα 10.30.
Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων, συνδικαλιστικοί φορείς, απόστρατοι αστυνομικοί,  εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε καθώς και όσοι επιθυμούν.
Σύλληψη δύο ημεδαπών, για κατοχή κάνναβης στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, χθες (21-06-2016) αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο 21χρονοι ημεδαποί, διότι στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κάνναβης στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, χθες (21-06-2016) το απόγευμα  στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε κρυμμένη στο ντουλαπάκι του οχήματος και κατασχέθηκε, μία συσκευασία με αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (1,2) γραμμαρίων.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή κάνναβης στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας
Συνελήφθη, χθες (21-06-2016) το πρωί στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι μετά από έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: