ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύσκεψη για την προετοιμασία του προγράμματος τουριστικής προβολής της Ηπείρου



Η πίστη, στην πραγματικότητα, δεν πηγάζει από το θαύμα, αλλά το θαύμα από την πίστη. : ( Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι )

 ΘΕΜΑΤΑ…@

Σύσκεψη για την προετοιμασία του προγράμματος τουριστικής προβολής της Ηπείρου



















Σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία της δημόσιας διαβούλευσης για την τουριστική προβολή της  Ηπείρου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2014-2020" πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη είχαν κληθεί οι Δήμοι της Ηπείρου, εκπρόσωποι του Ε.Ο.Τ., τα Επιμελητήρια και οι Ενώσεις Ξενοδόχων-Ενοικιαζομένων Δωματίων Ηπείρου. Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου και η Προϊσταμένη της Ειδικής Yπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. κ. Εύη Παπανικολάου, που ανέλυσαν τις βασικές  κατευθύνσεις, που έχουν δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο,  πάνω στις οποίες θα συνταχθεί η νέα διακήρυξη της τουριστικής προβολής. Έγινε αναλυτική συζήτηση και συμφωνήθηκε όπως οι προτάσεις που θα κατατεθούν να εξεταστούν, ως προς την επιλεξιμότητά τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020".Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε και τα εξής: "Θεωρήσαμε σωστό ότι σε αυτό τον τομέα πρέπει να πάμε όλοι μαζί, άρα να ακούσουμε τις απόψεις τους, είτε είναι Δήμοι, είτε Επιμελητήρια, είτε άνθρωποι του τουρισμού. Εμείς θα συνεχίσουμε στοχευμένα την τουριστική προβολή, συνδέοντάς την με τα τοπικά προϊόντα, το Ηπειρωτικό πρωινό, το Ηπειρωτικό καλάθι και ό, τι άλλο σχετικό έχει η περιοχή μας. Έτσι θα δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό και θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσουμε τον τόπο μας".

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής ποδηλάτου στα Ιωάννινα



















Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού για κλοπή.Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής ποδηλάτου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, για κλοπή.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος το μεσημέρι της 10-06-2016 αφαίρεσε από την πόλη των Ιωαννίνων ένα ποδήλατο, ιδιοκτησίας 38χρονης ημεδαπής.Το κλεμμένο ποδήλατο που βρέθηκε στην κατοχή του 33χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην κάτοχό του.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Καθυστερούν οι απαλλοτριώσεις της Ιόνιας Οδού

















Στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο ζήτημα των απαλλοτριώσεων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητώντας από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να προχωρήσει άμεσα σε επιτάξεις των απαιτούμενων εκτάσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η Περιφέρεια για την κατασκευή οδικών αξόνων σε περιοχές της Ηπείρου. "Πρόκειται για ένα μεγάλο και σοβαρό θέμα το οποίο δυστυχώς το Υπουργείο Υποδομών δεν το βλέπει. Οι απαλλοτριώσεις  έχουν μείνει στο σημείο που ήταν επί υπουργίας Μ. Χρυσοχοϊδη. Βλέπω ότι η εταιρία προσπαθεί να βρει κάποιες λύσεις , σε 3-4 περιπτώσεις τα βρήκε με τους ιδιοκτήτες και έτσι θα κατασκευαστεί ο κόμβος με την Εγνατία Οδό. Στο τμήμα από το Αβγό μέχρι το Επισκοπικό, μήκους περίπου 3χλμ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Επίσης στην περιοχή Μακρυνόρους της Αιτωλοακαρνανίας σε ένα τμήμα 4χλμ. δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις.  Είναι ντροπή, να μην βλέπουν ότι τα δύο θέματα μπορεί να αφήσουν ανοικτά τμήματα της Ιόνιας Οδού. Επιτέλους ας σοβαρευτεί η Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών".

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή κάνναβης στην Πρέβεζα



















Συνελήφθη, χθες (17-06-2016) αργά το απόγευμα στη διασταύρωση Δροσιάς Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (13,2) γραμμαρίων καθώς και ένα τσιγάρο κάνναβης.

Για τη μεταφορά απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ Ηπείρου




















Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε και τα εξής:
"Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουμε εγκεκριμένο το ΠΕΣΔΑ Ηπείρου, το οποίο δεν έχει κανένα πρόβλημα σχετικά με το νέο Νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ και αυτό είναι μέγα λάθος του Υπουργείου. Εν πάση περιπτώσει η μόνη Περιφέρεια  που δούλεψε τόσο σοβαρά και έφτασε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο γρήγορα  είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.  Εάν δεν γίνει η ανακύκλωση εντός προθεσμίας που τέθηκε, θα αρχίσει η επιβολή προστίμων, τα οποία θα κληθεί να  πληρώσει ο κόσμος. Άρα έπρεπε να κάνουμε τη δουλειά που έγινε. Όταν μας κάλεσαν στην Αθήνα και μας έθεσαν το ερώτημα για τυχόν μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα στην Ήπειρο, δηλώσαμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι, καθώς  όταν μεγαλώνει το τονάζ στο εργοστάσιο διαλογής,  κατεβαίνει η τιμή ανά τόνο, άρα κατεβαίνει και το κόστος για μας τους Ηπειρώτες. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οι τρεις ΧΥΤΑ στην Ήπειρο, αρχίζουν  να  γεμίζουν και θα χρειαστούν νέα κύτταρα. Η ουσία όμως είναι ότι εμείς τους θέλουμε να λειτουργήσουν ως ΧΥΤΥ στο μέλλον.  Αν τα τελευταία δύο χρόνια δούλευε  το εργοστάσιο, θα στέλναμε υπολείμματα στους ΧΥΤΑ, που σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δεν δεχόμαστε όμως να φέρουν ανεπεξέργαστα απορρίμματα από άλλες περιοχές. Πρέπει να σεβαστούν την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι οι φορείς της Ηπείρου ώστε να φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα και ήμασταν οι μόνοι που δεν είχαμε ανοικτούς ΧΑΔΑ και  έτσι δεν επιβλήθηκε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο στην περιοχή μας.  Δεν μπορεί να θέλεις να δημιουργείς  πρόβλημα σε αυτόν που τρέχει για όλα, επειδή έχουν το πρόβλημα οι άλλοι. Αν το κράτος επιθυμεί να είναι σοβαρό, θα πρέπει άμεσα να τελειώσει το θέμα ΠΕΣΔΑ και μείς να ξεκινήσουμε την κατασκευή του εργοστασίου".

Π.Ε.  – ΝΕΑ : Υπογράφτηκε η απόφαση για τη χρηματοδότηση των ΣΜΑ Ηπείρου και της επέκτασης του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας



















 Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν πλέον οι διαδικασίες για τη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων στην Ήπειρο, μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τ. Καλογιάννη, των Προέδρων των Φορέων Διαχείρισης των ΧΥΤΑ της Ηπείρου και Δημάρχων. Σε επικοινωνία που είχε  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ  κ. Αλέξη Χαρίτση, ενημερώθηκε για την σημερινή υπογραφή της ένταξης σε ΣΑΕ της χρηματοδότησης των έργων κατασκευής των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Ηπείρου, με συνολικό προϋπολογισμό 12.467.365 ευρώ και της επέκτασης του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας Άρτας με συνολικό προϋπολογισμό 5.415.689,27 ευρώ.
 Επίσης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κινήθηκαν οι διαδικασίες για την υπογραφή,  ενδεχομένως  την ερχόμενη Τρίτη, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου,  ώστε να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων από την Περιφέρεια.
Συνάντηση για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε συνάντηση που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με αντικείμενο την εξειδίκευση των δράσεων που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Ηπείρου, μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την κ. Εύη Παπανικολάου,  Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, από  στελέχη της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς επίσης και από στελέχη    της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και της "ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.". Στη συνάντηση, το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο οποίος, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν για τις δημόσιες και ιδιωτικές δράσεις,  υποσχέθηκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκχώρησης των πόρων στις Περιφέρειες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Συνάντηση για την παράκαμψη της Αρχ. Νικόπολης κ.α.
Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συμμετείχαν σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. Αντικείμενο της σύσκεψης των εμπλεκομένων φορέων, ήταν η εξέταση θεμάτων που αφορούν τις μελέτες:
           "Μελέτη συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου Νικόπολης"
           Μελέτη βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στην παραλιακή Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας από κόμβο Παντοκράτορα μέχρι διασταύρωση με Ε.Ο.21"
           Μελέτη οδού σύνδεσης πόλης Πρέβεζας με Ιόνια οδό.
Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί 
Από τη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας ταξί, θα πραγματοποιηθούν στις 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών, οδός Δομπόλη 30. Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων, που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών (υπεύθυνος Βασίλειος Δόσης) μέχρι την 12η μεσημβρινή της 27ης Ιουνίου.

Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ιωάννινα 15 Ιουνίου 2016

















 





Την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα. Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και συμμετείχε από την περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Καραμπίνας,  εκπρόσωποι των δήμων, του Παν/μίου Ιωαννίνων, των ΔΙΕΚ και ΣΔΕ καθώς τοπικών φορέων της Περιφέρειας Ηπείρου.Οι φορείς ενημερώθηκαν για τους στόχους της Στρατηγικής 2020 και της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων σχετικά με την αύξηση του ποσοστού των πολιτών σε προγράμματα κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης.Οι άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε η συζήτηση, εκτός από τις αδυναμίες και ελλείψεις σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, ήταν καταρχήν οι δράσεις που σχετίζονται με τη Διά Βίου Μάθηση σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου, οι εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές ανάγκες των πολιτών και η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η ανίχνευσή τους, η ενημέρωση των πολιτών, και κυρίως η αλληλοενημέρωση και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων.Τα συμπεράσματα της συνάντησης θα συμβάλλουν στο να :
           να επισημάνουμε τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο στο πεδίο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.
           να ακούσουμε σκέψεις και απόψεις για τον συντονισμό και την προώθηση κοινών δράσεων που θα απαντούν στις τοπικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
           να διατυπώσουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν στη ‘‘χάραξη πολιτικών’’ για τη Διά Βίου Μάθηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: