ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣΕυκολότερα κάνεις κακό έναν καλόν άνθρωπο παρά καλόν έναν κακό. ( Θέογνις )

ΘΕΜΑΤΑ…@...
 

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Με αξιόλογα συμπεράσματα για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες στην Περιφέρεια Ηπείρου και την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου ολοκληρώθηκε το έργο AdriGov


Με συνολική διάρκεια 44 μηνών, ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαΐου το έργο «Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Διακυβέρνηση της Αδριατικής»/ «Adriatic Governance Operational Plan» με ακρωνύμιο AdriGov.Το έργο AdriGov υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Αδριατική» με κεντροβαρικό στόχο να καθορίσει και να καθιερώσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο διακυβέρνησης που θα είναι ικανό να προάγει την θεσμική συνεργασία και να προάγει ένα κοινό μοντέλο διακυβέρνησης στην περιοχή μέσω της αναγνώρισης και της διάχυσης καλών πρακτικών και ενθαρρύνοντας παράλληλα την λήψη κοινών πρωτοβουλιών. Το εταιρικό σχήμα του έργου περιελάμβανε 13 φορείς προερχόμενους από την Ιταλία (Περιφέρειες Molise, Emiglia Romagna, Abbruzzo, Marche, Puglia, Veneto, Informest), την Ελλάδα (Περιφέρεια Ηπείρου), την Κροατία (Επαρχία Dubrovnik – Neretva, Περιφέρεια Istria), το Μαυροβούνιο (Δήμος Kotor), την Αλβανία (Περιφερειακό Συμβούλιο Shkodra) και την Βοσνία – Ερζεγοβίνη (Επαρχία Herzegovina – Neretva), με Επικεφαλής Εταίρο την Περιφέρεια της Molise (Regione di Molise).Μεταξύ των βασικών δράσεων που ανέπτυξε η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου ήταν η εκπόνηση μελέτης για την αλιεία και της υδατοκαλλιέργειες και ο συντονισμός διακρατικών θεματικών συναντήσεων για την αλιεία και workshops με ενδιαφέρουσες θεματικές παρουσιάσεις στους τομείς της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών.Η αναγκαιότητα αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την περαιτέρω ανάπτυξη της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών στην Περιφέρεια Ηπείρου και ευρύτερα στην Αδριατική και το Ιόνιο, η ιδέα της δημιουργία μιας ετικέτας προέλευσης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, η οποία σε κάθε περίπτωση θα επέτρεπε την περαιτέρω αύξηση της προστιθέμενης αξίας στον κλάδο και θα συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας, η ενίσχυση των ελέγχων για την ποιότητα του νερού καθώς και η εφαρμογή κανόνων υπεύθυνης αλιείας από τα αλιευτικά σκάφη ήταν κάποια από τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης που πραγματοποιήθηκε από τον Απρίλιο έως το Δεκέμβριο του 2015 στην Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου.Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου AdriGov, στελέχη της Περιφέρειας Ηπείρου παρευρέθηκαν στο διήμερο τελικό συνέδριο του έργου που έλαβε χώρα στο Καμπομπάσο και την Πεσκάρα της Ιταλίας, στις 30 και 31 Μαΐου 2016, αντίστοιχα, όπου παρουσίασαν τα βασικά συμπεράσματα της μελέτης και τις προτάσεις τους για τη διαχείριση της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου.

Ανακοίνωση για το σχέδιο Π.Δ. της λίμνης Παμβώτιδας


Η Περιφέρεια Ηπείρου με έκπληξη πληροφορήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης την πραγματοποίηση σύσκεψης υπό την Προεδρία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας,  με θέμα το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη  Παμβώτιδα.Η μη κλήση της Περιφέρειας στη σύσκεψη, στην οποία παρίσταντο οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικά στελέχη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ.α. και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί "κλειστή" και υπηρεσιακή, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού προς το θεσμό της Περιφέρειας Ηπείρου.  Υπενθυμίζουμε στον  κ. Υπουργό και τους επιτελείς του, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, επί χρόνια πρωταγωνιστεί, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες για την σύνταξη σχεδίου Π.Δ., το οποίο μάλιστα το συζήτησε στην Επιτροπή Διαβούλευσης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.  Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις πρόσφατα οι εμπλεκόμενοι με ζητήματα της λίμνης φορείς (Περιφέρεια, Δήμος Ιωαννιτών, Πανεπιστήμιο, Φορέας Διαχείρισης, Αποκεντρωμένη Διοίκηση), έχουν συναποφασίσει τη σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής η οποία θα δίνει κατευθύνσεις για τη λήψη πολιτικών και άλλων αποφάσεων, με στόχο να αντιμετωπιστεί ο κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων που σήμερα υπάρχει. Μας προξενεί απορία η τακτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σε σχέση με την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς υπάρχει ακόμη ανοικτό και το ζήτημα της Διαχείρισης Απορριμμάτων. Δεν μπορούμε όμως να διανοηθούμε ότι μπορεί να υπάρχουν τοπικοί παράγοντες που για μικροπολιτικές σκοπιμότητες υπονομεύουν δράσεις και πρωτοβουλίες που δρομολογεί η Περιφέρεια προς όφελος των πολιτών και του Περιβάλλοντος.  Ειδικά για τη Λίμνη Παμβώτιδα και το υπό έγκριση Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο κατά δήλωση του Υπουργού σχεδιάζεται να επικαιροποιηθεί, είναι αδιανόητο να μη ληφθεί υπόψη η κοινή πρόταση στην οποία έχουν καταλήξει, μετά από διαβουλεύσεις όλοι οι φορείς της περιοχής (Περιφέρεια,  Δήμος Ιωαννιτών,   Φορέας Διαχείρισης, παραλίμνιες περιοχές κλπ.).  Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε να  συνταχθούν και οι βουλευτές Ιωαννίνων.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα
Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Αναλυτικότερα:
           Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από τις έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 45χρονη ημεδαπή Ρομά, διότι όπως προέκυψε προανακριτικά, νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε από ιατρείο στην Πρέβεζα, ένα κινητό τηλέφωνο.
           Συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, ύστερα από τις έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 24χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι όπως προέκυψε προανακριτικά, είχε αφαιρέσει νωρίτερα χρηματικό ποσό από σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
           Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 67χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
           Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
           Συνελήφθη στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
           Συνελήφθη στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
           Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, με θέμα την προστασία των ηλικιωμένων από κλοπές και απάτες


Καταρτισμένοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και σε χώρους, όπου συγκεντρώνονται ηλικιωμένοι .Επίσης, αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια σε κατοίκους απομακρυσμένων χωριών, καθώς και σε πολίτες και επισκέπτες σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου και σε κεντρικά σημεία των πόλεων της Ηπείρου, με χρήσιμες συμβουλές για πρόληψη κλοπών και απατών.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερωτικές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, με θέμα την προστασία των πολιτών, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, από εγκληματικές συμπεριφορές.Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για την ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας μας, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν, ώστε να προστατεύονται από τους επιτήδειους. Ειδικότερα, καταρτισμένοι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας μας (Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας) μετέβησαν σε είκοσι πέντε (25)  χώρους που συγκεντρώνονται ηλικιωμένοι (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Πολιτιστικά Κέντρα των Δήμων και καφενεία), σε ολόκληρη την Ήπειρο, όπου πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις – παρουσιάσεις.Στις εν λόγω διαλέξεις – παρουσιάσεις, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τον τρόπο δράσης των επιτηδείων, ενώ τους συμβούλεψαν για το τι πρέπει να προσέχουν και τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατεύονται από απάτες, κλοπές και ληστείες σε βάρος τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάπτυξη συμβουλών για την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, ενός φαινομένου το οποίο παρατηρείται συχνά τον τελευταίο χρόνο σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και στην ανάγκη άμεσης ειδοποίησης της αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να συμβάλει στον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών. Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενημέρωση σχετικά με τη μεθοδολογία (modus operandi) δράσης, η οποία αποτυπώνεται ως ακολούθως:
           Οι δράστες, έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικές με τα υποψήφια θύματά τους, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού. Στη συνέχεια, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των υποψήφιων θυμάτων. Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα. Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στο σπίτι τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, κοντά στο σπίτι.
           Οι δράστες ισχυρίζονται ότι ένας στενός συγγενής των ηλικιωμένων (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.
           Οι δράστες εμφανίζονται στο σπίτι των ηλικιωμένων και προφασιζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι Δ.Ε.Η., ΕΥ.Δ.Α.Π., Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Π.Α., επισκευαστές, κτλ., πείθοντας αυτούς για την ταυτότητά τους και προκειμένου επιλυθεί τυχόν βλάβη, εισέρχονται στο σπίτι, τους απασχολούν και αφαιρούν με τη μέθοδο αυτή χρήματα και κοσμήματα.
           Οι δράστες εμφανίζονται σαν υποψήφιοι ενοικιαστές χώρων, που βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με το σπίτι των ηλικιωμένων  και την ώρα που αυτοί επιδεικνύουν τους χώρους, συνεργοί τους εκμεταλλευόμενοι την πιθανότητα η πόρτα του σπιτιού να είναι ανασφάλιστη, εισέρχονται στο σπίτι, με σκοπό την κλοπή.
           Οι δράστες ισχυρίζονται ότι είναι τραπεζικοί υπάλληλοι και ότι επίκειται «κούρεμα καταθέσεων» και ζητούν χρηματικά ποσά από τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην κουρευτούν οι καταθέσεις.
           Οι δράστες, προσποιούμενοι τους λογιστές, εφοριακούς ή τραπεζικούς υπαλλήλους κτλ., εντοπίζουν πεζούς ηλικιωμένους και τους μεταφέρουν με όχημα στην οικία ή σε τραπεζικό κατάστημα, όπου τους πείθουν να τους παραδώσουν χρηματική ποσά ή τιμαλφή για δήθεν διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων ή για επείγουσα οικονομική ανάγκη στενών συγγενικών τους προσώπων  (εξόφληση ενός χρέους, πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ.,). Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης.
           Οι δράστες εμφανίζονται σαν πλανόδιοι πωλητές (διαφόρων αντικειμένων και προϊόντων έναντι ιδιαίτερα χαμηλών τιμών), ιδίως σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά και με τη μέθοδο της απασχόλησης, πραγματοποιούν κλοπές στα σπίτια.
           Οι δράστες προσεγγίζουν το υποψήφιο θύμα τους τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από την τσέπη. Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη. Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού.Μετά το τέλος κάθε διάλεξης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ οι αστυνομικοί μοίρασαν φυλλάδια με διάφορες συμβουλές. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της πρόληψης απατών και κλοπών, αστυνομικοί των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους, μοίρασαν φυλλάδια σε ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και χωριών, ενώ αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου (αστυνομικοί της γειτονιάς, πεζές και εποχούμενες περιπολίες), διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολίτες και επισκέπτες, σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου, καθώς και σε κεντρικά σημεία πόλεων της Ηπείρου, με χρήσιμες συμβουλές προς αποφυγή θυματοποίησής τους.Η Αστυνομία στην Ήπειρο θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες. Για όλους τους ανωτέρω λόγους η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου προτρέπει τους πολίτες:
           να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και προσεκτικοί όταν άγνωστοι προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικών ποσών και
           να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία και να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα, χρώμα), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών αρχών.
           οι συγγενείς των ηλικιωμένων, να τους ενημερώνουν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που μπορεί να συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις και  ξεκινά η κατασκευή δύο έργων αποχέτευσης στην Π.Ε. ΆρταςΑπό σήμερα αρχίζει να "τρέχει" η ημερομηνία κατασκευής δύο σημαντικών περιβαλλοντικών έργων για την Π.Ε. Άρτας και τον Αμβρακικό Κόλπο. Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας "ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ" κ. Ιωάννη Τόλιο, υπογράφηκαν οι συμβάσεις κατασκευής τους. Το πρώτο έργο, με συμβαλλόμενο το Δήμο Νικολάου Σκουφά και συνυπογράφοντα το Δήμαρχο κ. Ευστάθιο Γιαννούλη,  αφορά τη συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών (Αγίας Παρασκευής) πρώην Δήμου Αράχθου του Δήμου Νικολάου Σκουφά. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 861.580,26 ευρώ ( χωρίς ΦΠΑ) και προθεσμία περαίωσης του έργου ορίστηκε η 14η Ιουνίου 2018, ήτοι 24 μήνες. Το δεύτερο έργο, με συμβαλλόμενη τη Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας και συνυπογράφοντα τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, αφορά τη συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών (Ανέζας - Καλογερικού - Ψαθοτοπίου) πρώην Δήμου Αμβρακίας του Δήμου Αρταίων. Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 3.096.074,70 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και προθεσμία περαίωσης του έργου ορίστηκε η 14η Ιουνίου 2019, ήτοι 36 μήνες. Δράσεις ύψους 3,128 εκ. ευρώ προκηρύσσει  η Περιφέρεια Ηπείρου για δομές καταπολέμησης της φτώχειας και  στέγασης αστέγων.Το ποσό των 3.128.940 ευρώ διατίθεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή βασικών αγαθών σε ομάδες πληθυσμού που είναι αντιμέτωπες με τη φτώχεια και για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών αστέγων.Συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020" δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο προσκλήσεις, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».
Οι "δομές Αστέγων"
Η πρώτη αφορά τη δράση «Δομές Αστέγων» η οποία αφορά τη λειτουργία «Υπνωτηρίων» (δομές άμεσης φιλοξενίας που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο, παρέχουν υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης). Μέσω της εν λόγω δράσης θα χρηματοδοτηθεί η συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων Υπνωτηρίων, οι οποίες δύνανται να εξυπηρετήσουν το ελάχιστο 30 άτομα.  Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, και διαδημοτικά σχήματα συνεργασίας αυτών, λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των ΟΤΑ Α’ βαθμού, με ανάλογη τροποποίηση του καταστατικού τους, ΝΠΔΔ        - παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας των Δήμων, και Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πιστοποιημένα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 2646/98 (ΦΕΚ 236/1988 τ. Α’) ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Ν. 4139/2013 (ΦΕΚ 74/2013 τ. Α’) με την προϋπόθεση ότι θα έχουν υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας με το Δήμο στον οποίο ενδιαφέρεται να υποβάλει σχετική πρόταση χρηματοδότησηςΗ πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 574.560 ευρώ, ενώ οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 23/6/16 έως 25/7/16 και ώρα 15.00 και θα αξιολογηθούν με τη σειρά πρωτοκόλλου υποβολής των προτάσεων.
Παροχή βασικών αγαθών
Η  δεύτερη δράση με τίτλο:  «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου,  Κοινωνικό Φαρμακείο» στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η χρηματοδότηση Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών αφορά Δήμους στους οποίους υφίστανται και λειτουργούν ήδη Κοινωνικά Παντοπωλεία ή/και Δομές Παροχής Συσσιτίων. Επίσης, δύναται να χρηματοδοτηθούν και νέες Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών σε Δήμους της Περιφέρειας με μόνιμο πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, άνω των 10.000 κατοίκων. Σε ότι αφορά τα Κοινωνικά Φαρμακεία δύναται να χρηματοδοτηθεί ένα ανά Δήμο-πρωτεύουσα κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Ειδικότερα, η παρούσα πρόσκληση αφορά στη λειτουργία της εν λόγω Δομής/Δομών, για χρονικό διάστημα 3 ετών. Δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων, λοιποί δημοτικοί φορείς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) του νόμου 4019/2011 και Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) του 2716/1999 (αρ. 12), Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων, λοιποί δημοτικοί φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), και ΝΠΔΔ των Δήμων. Η πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.554.380 ευρώ, ενώ οι προτάσεις θα υποβληθούν από την 23/6/16 έως 23/8/16 και ώρα 15.00 και θα αξιολογηθούν με τη σειρά πρωτοκόλλου υποβολής των προτάσεων.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: