ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ : Πιστοί από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας έζησαν συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο του οσίου Παϊσίου...!



Δεν μπορείς ποτέ να φέρεις την ελευθερία με ένα στρατό εισβολής : ( Ροβεσπιέρος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...                                        
              
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ : Πιστοί από την ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας έζησαν συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο του οσίου Παϊσίου...!



















Πιστοί, διαφόρων ηλικιών, παιδιά και μεγαλύτεροι, που συμμετείχαν στην προσκυνηματική εκδρομή, που οργάνωσε η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας, έζησαν συγκλονιστικές στιγμές στον τάφο του οσίου Παϊσίου. Και κυρίως, κατά το γονάτισμα μπροστά στον τάφο και τον ασπασμό "τυλίχτηκαν" από την αγάπη του οσίου προς τους ανθρώπους. Ένα συναίσθημα, που δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί με λόγια, καθώς ήταν καθαρά εσωτερικό βίωμα. Φάνηκε πως ξεπήδησαν μέσα από το μνήμα του οσίου τα λόγια του: "Αυτό, που λέει η καρδιά μου, είναι να πάρω το μαχαίρι, να την κόψω κομματάκια να τη μοιράσω στον κόσμο". Το λίγοστό χώμα, που πήραν από το κιβούρι του, μοιάζει με πνευματικό προζύμι, που μπορεί να αναζυμώσει τις ψυχές τους. Και αυτό, γιατί ο άγιος Παΐσιος είχε πάντα ως εξοπλισμό του τις ασκητικές εμπειρίες, οι οποίες αποτελούσαν μια ιερή δεξαμενή, συνεχώς ανατροφοδοτούμενη από την πίστη. Ο λυπημένος, που αφήνει το δάκρυ του στον τάφο του, φεύγει χαρούμενος. Ο οργισμένος, ηρεμεί. Ο αδύναμος, γίνεται περισσότερο δυνατός. Ο νέος, αρωματίζεται με αγνότητα. Ο απογοητευμένος  αναπαύεται και ο νους του βρίσκει γαλήνη. Οι πιστοί της Κεστρίνης, μετά το προσευχητικό πέρασμα από τον τάφο του οσίου Παϊσίου και την αρτοκλασία, που τέλεσε ο εφημέριος της ενορίας τους στον ιερό ναό του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου, αναχώρησαν από το ιερό ησυχαστήριο του Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, παραχωρώντας θέση στην καρδιά τους στον όσιο Παΐσιο, τον μεγάλο διδάσκαλο της πνευματικής ζωής, τον μοναχό της εμπειρίας, τον ακούραστο παρηγορητή των πονεμένων.

Το 3ο Παιδικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Γραικοχωρίου 
















 




Με μεγάληεπιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Παιδικό τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Γραικοχωρίου, αφιερωμένο στο ΒασίληΛιώλη, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Δημοτική κοινότητα Γραικοχωρίου, την ΚΑΕ ΠΡΩΤΕΑΣ,τοΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου και το Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου. Ηανταπόκριση τωνμικρών μας φίλων ήταν μεγάλη αφούσυμμετείχανσ΄αυτό35 ομάδες ηλικίας 9 έως 15 ετών.Λόγο της μεγάλης συμμετοχής οιαγώνες διεξήχθησαν και στο γήπεδο μπάσκετ του δημοτικού σχολείου.Πριν την έναρξη του τουρνουά δόθηκε φιλικόςαγώνα μνήμηςστονΒασίλη από παιδικούς του φίλους και μετά την σκυτάλη πήρανοι μικροί μας φίλοι για να ξεδιπλώσουν το μπασκετικό τουςταλέντο.Ήταν μια ημέρα γεμάτη παιδικά χαμόγελα, φωνές και συγκινήσειςμέσα σε ομαδικό και αθλητικό πνεύμα.Αυτά είναι πουέδωσαν και νόημα στην προσπάθεια αναβάθμισης του γηπέδου μπάσκετ.Ήταν ένα τουρνουάμπάσκετ για μικρούς αθλητές μέσα από το οποίο αποκόμισαν αρκετά πράγματα όσον αφορά την διαδικασία ενός παιχνιδιού και τους κανόνες αυτούχάρη στην άρτια οργάνωση των αγώνων και στην καθοδήγηση των προπονητών της ΚΑΕ ΠΡΩΤΕΑΣ, Αντωνάκη Θωμά, Βαζούκη Γιώργο και Δρόσο Σταμάτη αλλά και σε παιχτών του ΠΡΩΤΕΑ οι οποίοι ανέλαβαν καθήκοντα διαιτητή .Στους νικητές των τριών κατηγοριώντων αγώνων 3Χ3 αλλά και στους νικητές των ελευθέρων βολών και τρίποντωναπονεμηθήκαντιμητικά διπλώματα και μετάλλια. Όμως σε τέτοιου είδους αγώνες δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα αλλά τα παιδιά να μάθουν ότι νικητής είναι αυτός που συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις .Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιώνκαι η άριστη συνεργασία των συνδιοργανωτών μας δημιουργεί την προσδοκία να δώσουμε ραντεβού του χρόνου στο 4ο Τουρνουά.
Ελένη Βρύση,Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γραικοχωρίου            
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : Παράταση των ρυθμίσεων κυκλοφορίας της οδού Πίνδου
Παρατείνονται μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της οδού Πίνδου, καθώς συνεχίζεται η εκτέλεση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Κ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
                                                                       
ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS  
















Συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη, 58χρονη ημεδαπή στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για μεταφορά λαθρομεταναστών
Συνελήφθη, σήμερα (13-06-2016) μετά τα μεσάνυκτα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, μία 58χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών. Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 58χρονη μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της, δύο υπηκόους Αλβανίας (έναν 29χρονο και μία 25χρονη), μη νόμιμους μετανάστες, με τελικό προορισμό την περιοχή της Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι, η 58χρονη δεν συμμορφώθηκε σε αστυνομικό σήμα στάσης,  ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και συνελήφθη μετά από καταδίωξη. Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 29χρονου μεταφερόμενου, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.
Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα
Συνελήφθη, χθες (12-06-2016) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του διωκτικά έγγραφα. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 26χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Αθηνών, διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών και  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με ποινή κάθειρξης πέντε ετών, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, ληστρική κλοπή, πλαστογραφία και αντίσταση. Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη, χθες (12-06-2016) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (3,5) γραμμαρίων.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Ράγιο Θεσπρωτίας
Συνελήφθη, χθες (12-06-2016) το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος  Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Σύλληψη ημεδαπού για υγειονομικές παραβάσεις στην Άρτα
Συνελήφθη, προχθές (11-06-2016) αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος, να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς άδεια από αρμόδια αρχή.

Περιφέρεια Ηπείρου  : Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Εκπαίδευση Ενηλίκων 



















Την Tετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 10 π. μ., η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, εθνικός συντονιστής για την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου,  διοργανώνει στα Ιωάννινα ( Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου  Ν. Ζέρβα 28-30 - εντός Στοάς) συνάντηση εργασίας, κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι φορείς θα αναζητήσουν κοινές δράσεις για:
-την αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων σε προγράμματα Διά Βίου Μάθησης.
-τη συσχέτιση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.
-την υλοποίηση προγραμμάτων σχετικών με τον αλφαβητισμό, τον αριθμητισμό και τις νέες τεχνολογίες.
-τη διαρκή ενημέρωση των ατόμων με χαμηλά προσόντα για προγράμματα που θα τους επιτρέψουν την αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων αλλά και την προσωπική τους ανάπτυξη.
Η στρατηγική ‘‘Ευρώπη 2020’’, για έξυπνη, βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς, αναδεικνύει τη Διά Βίου Μάθηση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων ως ιδιαίτερα σημαντικές για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.
Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση και την Κατάρτιση, ένα Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία της Διά Βίου Μάθησης αλλά και ανάδειξης προτάσεων και συγκεκριμένων δράσεων σε αυτό το πεδίο, ξεκίνησε 2ο κύκλο εργασιών για τη διετία 2015 – 2017.










Δεν υπάρχουν σχόλια: