ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρόσληψη 7 εποχικών υπαλλήλων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Πολιτισμού



Μην αποφεύγεις ούτε τους φίλους να κατακρίνεις ούτε τους εχθρούς να επαινείς :  ( Αναξαγόρας )

ΘΕΜΑΤΑ…@...


Πρόσληψη 7 εποχικών υπαλλήλων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Πολιτισμού
Απάντηση σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα

















Την πρόσληψη 7 εποχικών υπαλλήλων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας έχει ζητήσει το Υπουργείο Πολιτισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως αναφέρεται σε απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σε Ερώτηση του Β. Γιόγιακα με θέμα την έγκριση πιστώσεων και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.Στην απάντηση αναφέρεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει αιτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την έγκριση πρόσληψης το 2016 και για 4 μήνες 896 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στην οποία προβλέπεται να διατεθούν 7 άτομα: 4 θέσεις ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων, 1 θέση ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων, 1 θέση ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας και 1 θέση ΥΕ Εργατών.Σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 150.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που έχει ζητήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για το 2016, αναφέρεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει υποβάλει για έγκριση στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του τρέχοντος έτους και αφού εγκριθεί θα εξεταστούν από την αρχή όλα τα αιτήματα, επομένως και αυτό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.


ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS











 



Βράβευση Αστυνομικού για έξοχη πράξη ανδραγαθίας
Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την 01.06.2016 το πρωί στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, βραβεύτηκε  Αστυνομικός,  για έξοχη πράξη ανδραγαθίας.Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος και επέδωσε στον βραβευθέντα Τιμητικό Δίπλωμα και το Μετάλλιο Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας. Ο βραβευθείς συμμετείχε, κατά το παρελθόν σε περιοχή της Αττικής, σε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ένοπλου επικίνδυνου κακοποιού.Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια προς τον αστυνομικό για την εξαιρετική πράξη του. Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος, ανώτεροι αξιωματικοί, προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συγγενείς και φίλοι  του τιμηθέντος.
Συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή στα Ιωάννινα, για παράνομη εκμίσθωση ακινήτου σε μη νόμιμους μετανάστες
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ακόμη αλλοδαπούς, που επιχείρησαν να διευκολύνουν την έξοδο των μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια .Συνελήφθησαν, την 01-06-2016 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 54χρονη ημεδαπή καθώς και πέντε αλλοδαποί (τέσσερις υπήκοοι Κονγκό, ηλικίας 22, 35, 23 και 24 ετών καθώς και ένας 21χρονος υπήκοος Μαρόκου), κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης εκμίσθωσης ακινήτου σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις ακόμη αλλοδαπούς (έναν 33χρονο υπήκοο Γουινέας, έναν 28χρονο υπήκοο Ερυθραίας και έναν υπήκοο Νιγηρίας), οι οποίοι κατηγορούνται για διευκόλυνση εξόδου παράνομων αλλοδαπών από την ελληνική  επικράτεια. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η 54χρονη ημεδαπή εκμίσθωνε κατάλυμα στους πέντε συλληφθέντες αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα. Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης εξακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ακόμη αλλοδαπών, οι οποίοι συνόδευσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, τους παράνομους αλλοδαπούς στην πόλη των Ιωαννίνων, με σκοπό να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονης υπηκόου Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι, που έγινε την 13-04-2016 το πρωί στην Πρέβεζα και σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 25χρονης υπηκόου Αλβανίας.Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το πρωί της 13-04-2016 στην Πρέβεζα, η 25χρονη εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των ερευνών τους για την εξιχνίαση της κλοπής ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία της 25χρονης, η οποία εντοπίστηκε και προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια
Συνελήφθη, την 1-06-2016 το πρωί στο χώρο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και απείθεια.Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο 25χρονος μετέβη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να παραλάβει ένα δέμα από την αποθήκη. Αμέσως μετά την παραλαβή του δέματος, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους -1,6- γραμμαρίων.Επίσης, σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 25χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ναρκωτικό χάπι.Τα ναρκωτικά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην περιοχή του Ορεινού Ιωαννίνων, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών 
Συνελήφθησαν, την 01-06-2016 το πρωί στην περιοχή του Ορεινού Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 51 και 63 ετών, καθώς και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 53, 34 και 25 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομης εισόδου και εργασίας στη χώρα. Επίσης, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν ακόμη 41χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού.Συγκεκριμένα, οι δράστες απασχολούσαν παράνομα σε κτηνοτροφικές εργασίες τους τρεις υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για εργασία. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.
Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός φυγόποινος στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 01-06-2016 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις και συγκεκριμένα:
•τρεις αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με συνολική ποινή φυλάκισης ενός έτους και πέντε ημερών, για κλοπή και παραβάσεις του ΚΟΚ.
•απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών, για ενδοοικογενειακή βία και απλή σωματική βλάβη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: