ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:Ημερίδα διοργανώνουν την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 η Π.Ε. Θεσπρωτίας και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE



Γη και ύδωρ πάντα έσθ’ όσα γίνονται ηδέ φύονται.μτφρ: χώμα και νερό είναι όλα όσα γεννιούνται και φυτρώνουν  :  ( Ξενοφάνης )

ΘΕΜΑΤΑ…@


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Ημερίδα διοργανώνουν την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 η Π.Ε. Θεσπρωτίας και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE













 






Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE διοργανώνουν την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:00 Αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Θεσπρωτίας (Π. Τσαλδάρη 18, Ηγουμενίτσα), ημερίδα με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Πολιτιστική Ταυτότητα στη Θεσπρωτία».Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας  “HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage” με κύριο σκοπό την παρουσίαση κοινού σχεδίου δράσης για τη διαχείριση και τυποποίηση των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αδριατική που έχει αναπτυχθεί από το εταιρικό σχήμα του έργου αλλά και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας τα οποία αποτελούν συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσπρωτίας και συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιφέρειας. Η Π.Ε. Θεσπρωτίτία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανίαίας σε συνεργασία με διακρατικούς εταίρους από 8 χώρες (Κ) συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου “HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΙΡΑ Αδριατική. Το έργο HERA πραγματεύεται ορισμένες από τις κυριότερες προκλήσεις όλων των συμμετεχουσών χωρών αναφορικά με τους τομείς τουρισμού-πολιτισμού: έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη διαχείριση και προώθηση της πολιτιστική κληρονομιάς της Αδριατικής, ανεπαρκής συμμετοχή των τοπικών φορέων σε δράσεις προώθησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, υψηλή εποχικότητα στην τουριστική ζήτηση, άνισα επίπεδα ανάπτυξης της τουριστικής προσφοράς μεταξύ των χωρών της Αδριατικής και, τέλος, έλλειψη προώθησης της Αδριατικής ως ενός μοναδικού πολιτιστικού τουριστικού προορισμού στις διεθνείς αγορές.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
















Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (24-06-2016) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθη 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων, για διάφορα αδικήματα στη Λιγοψά Ιωαννίνων
Συνελήφθη, χθες (24-06-2016) αργά το βράδυ στη Λιγοψά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας, ένας 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δεκατρία (13) διωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα:
•Απόφαση του Εφετείου Αθηνών, ποινή κάθειρξης (9) ετών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση.
•Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ποινή φυλάκισης (2) ετών, για απάτη κατά συναυτουργία.
•Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, ποινής φυλάκισης (1) έτους, για απάτη.
•Τρεις αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης (2) ετών, για κλοπή, απάτη, πλαστογραφία, ακάλυπτες επιταγές και υπεξαγωγή εγγράφου.
•Επτά αποφάσεις του Μονομελούς και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης (4) ετών και (6) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.200) ευρώ, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και περί επιταγών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
•Δευτέρα (27-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχουρία Μαλουνίου
•Τρίτη (28-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
•Τετάρτη (29-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
•Πέμπτη  (30-06-2016)   και  ώρες   από     18.00     έως    01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
•Παρασκευή   (01-07-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
•Σάββατο  (02-07-2016)   και   ώρες   από   08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε παράνομα, με αγροτικό μηχάνημα, τέσσερις τόνους υλοτομημένης ξυλείας οξιάς
Συνελήφθη, σήμερα (24-06-2016) μετά τα μεσάνυκτα στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Μετσόβου, ένας  32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυκτα σε αγροτική οδό στη Χρυσοβίτσα, Ιωαννίνων, ο 32χρονος κατελήφθη να οδηγεί αγροτικό μηχάνημα (τρακτέρ) και να μεταφέρει παράνομα σε ρυμουλκούμενη καρότσα, τέσσερις τόνους υλοτομημένης ξυλείας οξειάς.Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και δεύτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός που αναζητείται και το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.
Ληστεία στην Πάργα
Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πάργας, ότι σήμερα (24-06-2016) μετά τα μεσάνυχτα, τρεις άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία στην Πάργα και αφού ακινητοποίησαν, με την απειλή μαχαιριού, τους ενοίκους, έναν 81χρονο άνδρα και δύο 77χρονες γυναίκες, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα. Η προανάκριση και οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.
Σύλληψη ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (23-06-2016) το βράδυ στο 9ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που έγινε σε  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Σύλληψη ημεδαπού, για κατοχή ναρκωτικών στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (23-06-2016) αργά το απόγευμα στην Εθνική οδό Πρέβεζας – Ιωαννίνων, στην περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ο 26χρονος, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντοπίστηκε στην περιοχή της Φιλιππιάδας και σε σήμα στάσης των αστυνομικών δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος λίγο πριν τη σύλληψή του είχε προβεί στην κατάποση μίας αυτοσχέδιας συσκευασίας με ναρκωτική ουσία.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας
Σύλληψη  ημεδαπού φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (23-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για παράβαση του αγορανομικού κώδικα.









Δεν υπάρχουν σχόλια: