ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ‘’ Χαρακτηρισμός θαλάσσιων νερών κολύμβησης ακτών Θεσπρωτίας για το έτος 2016 ‘’



Να ξέρεις να εξουσιάζεις τη διάθεσή σου, γιατί αν δεν υπακούει, τότε διατάζει. : ( Οράτιος )

ΘΕΜΑΤΑ…@

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ‘’ Χαρακτηρισμός θαλάσσιων νερών κολύμβησης ακτών Θεσπρωτίας για το έτος 2016 ‘’



















Εκδόθηκε η αριθμ. Γ9/912-22/6/2016 (AΔΑ: 62Κ37Λ9-ΡΨΦ) απόφαση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσπρωτίας με την οποία, κατόπιν δειγματοληπτικών ελέγχων των καθορισμένων σημείων ακτών Κολύμβησης που έγιναν στην διάρκεια της θερινής περιόδου 2015 και αρχές  θερινής περιόδου 2016, χαρακτηρίζονται : 
1.Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύμβησης Π.Ε Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα της Δ.Κ Ηγουμενίτσας - Τ.Κ Πλαταριάς - Δ.Κ Πέρδικας – Τ.Κ Συβότων – Τ.Κ Σαγιάδας , κατάλληλα για κολύμβηση .
2. Τα θαλασσινά νερά
- Των λιμένων και μόνιμων αγκυροβολίων .
- Των εκβολών του ποταμού Καλαμά 100 μ. εκατέρωθεν.
- Της θαλάσσιας περιοχής ,βραχώδη ακτή Ν.Α Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο Πλαταριάς και 200 μ εκατέρωθεν ακατάλληλα για κολύμβηση.
                                 
ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ – NEWS










 




 
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαπές Ρομά για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, χθες (27-06-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 34 και 20 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν 90χρονο ημεδαπό που βρισκόταν στο σταθμό των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσέπη του το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ, η πράξη τους όμως έγινε αντιληπτή από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι τις συνέλαβαν.Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους αποδόθηκαν στον παθόντα.Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, για κλοπή από σπίτι στην Πρέβεζα
Τον δράστη ακινητοποίησε και συνέλαβε αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο συνεργούς του 17χρονου, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.Συνελήφθη, χθες (27-06-2016) το βράδυ στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, επ΄ αυτοφώρω, ένας 17χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για κλοπή από σπίτι στον Παντοκράτορα Πρέβεζας.
Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο συνεργοί του ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 17 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα.Ειδικότερα, χθες το βράδυ στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας και βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας, αντιλήφθηκε περιστατικό διάρρηξης σε σπίτι και ακινητοποίησε τον 17χρονο δράστη, τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ο 17χρονος από κοινού με τους δύο συνεργούς του, είχαν διαρρήξει σπίτι ιδιοκτησίας 76χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απειλή και εξύβριση στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, χθες (27-06-2016) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή, απειλή και εξύβριση.Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (78) ναρκωτικά χάπια, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα μαχαίρι. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση σφραγίδας αρχής στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, χθες (27-06-2016) το μεσημέρι στην παραλία Κερέντζας Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή. Ειδικότερα, ο 51χρονος κατελήφθη να λειτουργεί ως ιδιοκτήτης καντίνα, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση της, που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.
Νέα ευρήματα προέκυψαν μετά την προχθεσινή σύλληψη στην Ηγουμενίτσα ατόμων για ναρκωτικά
Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, μετά την προχθεσινή σύλληψη στην Ηγουμενίτσα δύο ατόμων για διακίνηση και εισαγωγή στη χώρα ποσότητας κάνναβης.Βρέθηκε και κατασχέθηκε ειδικά διαμορφωμένη εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης στο σπίτι του 47χρονου ημεδαπού συλληφθέντα σε χωριό της Καρδίτσας.Σε συνέχεια του χθεσινού (27.06.2016) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη 47χρονου ημεδαπού και 43χρονου υπηκόου Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ανακοινώνεται ότι:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας στο σπίτι του 47χρονου συλληφθέντα σε χωριό της Καρδίτσας, όπου βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο – αποθήκη, εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, με κατάλληλο εξοπλισμό (πέντε λαμπτήρες, έναν αφυγραντήρα, έναν υγραντήρα, επτά χρονοδιακόπτες, έναν μετρητή υγρασίας και είκοσι τρεις γλάστρες), τα οποία εξασφάλιζαν την υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε σε άλλο σπίτι του 47χρονου στην Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,4) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ















Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό, εξετάστε τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να έχετε δροσιά. Τα κλιματιστικά καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα στις ώρες αιχμής και θα σας κοστίσουν ακριβά στη λειτουργία τους. Επί πλέον, ρυπαίνουν, αλλά και θερμαίνουν το περιβάλλον. Μην παρασύρεστε από παραπλανητικές διαφημίσεις που παρουσιάζουν τα κλιματιστικά ως πανάκεια και ιδιαίτερα από αυτές που τα παρουσιάζουν ως «εξοικονομητές» ενέργειας και χρημάτων. Απλά ορισμένα είναι λιγότερο ενεργοβόρα από άλλα.
Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε κλιματιστικό:
. Ενημερωθείτε για την ενεργειακή του κατανάλωση δεδομένου ότι θα αυξήσει το λογαριασμό σας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
. Βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για το χώρο σας. Συμβουλευτείτε ειδικευμένο μηχανικό και όχι απλούς πωλητές, πριν επιλέξετε. Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό για ολόκληρο διαμέρισμα ή κτίριο, ζητείστε μελέτη.
. Ρυθμίζετε το κλιματιστικό χρησιμοποιώντας ένα καλό θερμόμετρο τοίχου και μην επιδιώκετε θερμοκρασία χαμηλότερη από 26 °C το καλοκαίρι (δοκιμάστε και τους 28 ή 27 °C, πιθανότατα θα νιώθετε ικανοποιητική δροσιά).
. Φροντίστε τα παράθυρα να είναι κλειστά όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού για να μη χάνεται πολύτιμη ενέργεια.
. Εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση και συντήρηση του κλιματιστικού – ο καθαρισμός των φίλτρων επιβάλλεται και για λόγους υγείας.
Για περισσότερες  πληροφορίες Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου τηλ.2651065178.-





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: