ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η Περιφέρεια Ηπείρου & Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διανέμει δέκα τριών (13) τόνους φρούτων–ροδάκινωνΤο βασικό συστατικό της ευτυχίας είναι να θέλεις να είσαι αυτό που είσαι: ( Έρασμος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Η Περιφέρεια Ηπείρου & Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διανέμει δέκα τριών (13) τόνους φρούτων–ροδάκινων
Η Περιφέρεια Ηπείρου–Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι από την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και σε συνδυασμό με την ΚΥΑ 1701/14-08-2015 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινω-νικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ),υλοποιεί δράση δωρεάν διανομής δέκα τριών (13) τόνων φρούτων–ροδάκινων μέσω των τριών (3) Δήμων -Εταίρων Π.Ε Θεσπρωτίας και των φορέων  με κοινωνική δράση. Δικαιούχοι της διανομής είναι οι κάτοχοι κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης (κάρτα σίτισης ανθρωπιστικής κρίσης),οι δικαιούχοι του Επισιτιστικού Προγ-ράμματος ΤΕΒΑ/FEAD και οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντοπωλείων Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου κ΄ Φιλιατών .  Οι Δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα , την κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης (για τους κατόχους κάρτας), την αίτηση εγγραφής τους στο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ/FEAD.
Σημεία Διανομής:   
•Για το Δήμο Ηγουμενίτσας : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , 28ης Οκτωβρίου (πρώην Μαθητική Εστία), Ηγουμενίτσα 
•Για το Δήμο Σουλίου: Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο ,κτίριο ΚΕΓΕ επί της Ε.Ο Ηγουμενίτσας –Παραμυθιάς, Παραμυθιά
•Για το Δήμο Φιλιατών : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , ισόγειο του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου, Εθνικής Αντίστασης αρ. 120, Φιλιάτες
.Εκκλησιαστική Εστία (προαύλιος χώρος Ι.Μ .Ηγουμενίτσας) 
•Για τον Σύλλογο Πολυτέκνων οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον Σύλλογο, για τον χώρο διανομής
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την ώρα και ημέρα διανομής από τους Δήμους –Εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης και τους φορείς με κοινωνική δράση .            Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δνσης Δημόσιας Υγείας κ΄ Κοινωνικής Μέριμνας, τηλ : 2665360186-2665360185.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Ενεργειακά έργα ύψους 54 εκ. ευρώ δρομολόγησε η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω της Ευρ. Τράπεζας ΕπενδύσεωνΜετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών που είχε τον γενικό συντονισμό με την καθοδήγηση της  κ. Τατιάνας Καλογιάννη,  Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Ιωαννίνων και αρμόδιας για θέματα Αναπτυξιακού  Προγραμματισμού, επιτυγχάνει για πρώτη φορά για τα Ελληνικά δρώμενα την συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕτΕπ)   στον Τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, για έργα συνολικής αξίας 54 εκατ. Ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 8  Ιουνίου από την ΕτΕπ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίθηκε η επιχορήγηση,  σε ποσοστό χρηματοδότησης 100%, Τεχνικής Βοήθειας για την υλοποίηση σημαντικών ενεργειακών δράσεων στην Ήπειρο. Λαμβάνοντας δε υπόψη το δυσμενές διεθνές περιβάλλον που υπάρχει την περίοδο αυτή για την Ελλάδα, η εξέλιξη για την Περιφέρεια Ηπείρου,  αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία. Την ικανοποίησή του για την θετική  έκβαση της όλης προσπάθειας,  εκφράζει με δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας τα εξής:
"Η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοπορεί,  αγωνίζεται  και προσπαθεί, ώστε εκτός από τα έργα του ΕΣΠΑ (του οποίου οι εντάξεις μέχρι σήμερα έχουν φθάσει στο 40%),  να αξιοποιήσει κάθε   ευκαιρία και ευρωπαϊκό πρόγραμμα, καθώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Με συστηματική, επίπονη και εξειδικευμένη εργασία, έχει φέρει στο στάδιο υλοποίησης ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, με επιπλέον πόρους από το ΕΣΠΑ, μέσα από το οποίο θα λυθούν  ζητήματα της Ηπείρου στον ενεργειακό τομέα". 
"Το έργο αυτό είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα που εγκρίνεται και θα υλοποιηθεί σε Ελληνική Περιφέρεια, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι πόροι, οι χρηματοδοτήσεις και το σύνολο των αξιολογήσεων και εγκρίσεων προέρχονται εκτός Ελλάδας", υπογραμμίζει σε σχόλιο της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, που ήταν επικεφαλής υπεύθυνη της υποβολής του φακέλου χρηματοδότησης, διαχείρισης και υλοποίησης του έργου.
Τα έργα που σχεδιάζονται
Η πρώτη φάση που εγκρίθηκε την Τετάρτη, αφορά την Τεχνική υποστήριξη για τον περαιτέρω σχεδιασμό των έργων που αφορούν:
•Την πλήρη αντικατάσταση με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, του ηλεκτροφωτισμού ολόκληρου του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, με τον οποίο θα βελτιωθεί σημαντικά η  οδική ασφάλεια.
•Την μετατροπή του αστικού φωτισμού της Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Άρτας σε ένα σύγχρονης διαχείρισης (λειτουργικά και αισθητικά) δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.
•Την αντικατάσταση με νέες σύγχρονες τεχνολογίες, όλων των μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενων συστημάτων που εξυπηρετούν τη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών σε κτίρια εγκατάστασης Δημοτικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων  Δημοτικών κολυμβητηρίων, Διοικητηρίων, χώρων κοινωνικής Πρόνοιας, κ.α.
•Την προδιαγραφή και ένταξη του Φυσικού Αερίου ως πρωτεύοντος ενεργειακού πόρου για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του Πολίτη.
•Αναβάθμιση της λιμναίας συγκοινωνίας της πόλης των Ιωαννίνων με σύγχρονες ηλεκτροκίνητες δομές πλοιαρίων, με παράλληλο εκσυγχρονισμό των σταθμών μετεπιβίβασης (προβλήτες, κτλ),  προς όφελος των επιχειρηματιών, των πολιτών και των επισκεπτών της.
Όπως αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, οι εγκριθείσες δράσεις εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν μέχρι 31.12.2018, στις προδιαγραφές του σχεδιασμού προβλέπεται η εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων που αντιστοιχούν σε  5,2 εκατ ευρώ κατ’ έτος, ενώ η αναμενόμενη μείωση ρύπων ανέρχεται σε 25.000 τόνους CO2 /έτος. "Εν κατακλείδι,  η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου αισθάνεται υπερήφανη, γιατί εξακολουθεί να καταλαμβάνει θέση αξιότιμου και αξιόπιστου συνεργάτη και εταίρου στα πλέον αυστηρά στην κρίση και απαρέγκλιτα συντασσόμενα και εναρμονισμένα στην τήρηση των προδιαγραφών, προϋποθέσεων και εκπλήρωσης διαχειριστικών όρων, χρηματοδοτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης", προσθέτει ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κ. Τ. Καλογιάννη.

Στα Δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. ο Αλβανός που έκρυβε 22 κιλά χασίς, σε κρύπτες στους θόλους του αυτοκινήτου

Συνελήφθη, την 11-06-2016 το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος δράστης και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν κρυμμένα στους θόλους του οχήματος, σαράντα (40) ισοβαρή δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (22) κιλών.Συνολικά, κατασχέθηκαν:
- κάνναβη, συνολικού βάρους 22 κιλών
- το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με αλβανικές πινακίδες, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
 -το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
- δύο κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΕΣΠΑ - «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» : ‘’ Επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ‘’Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 60.000 ευρώ άνεργοι για να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση δίνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.Το πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης ενώ στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις.Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991 στους τομείς: αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υγεία – φάρμακα, υλικά – κατασκευές.Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης, για την ίδρυση νέας επιχείρησης, είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 ή ενώσεις αυτών, τα οποία:
– είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή
– ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα και δεν είναι έχουν σχέση μισθωτής εργασίας. Σε περίπτωση σύστασης εταιρικού σχήματος πρέπει όλοι οι εταίροι να πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.
Εισοδηματικά κριτήρια και για τις δύο κατηγορίες δικαιούχων θα τεθούν στην πρόσκληση του προγράμματος.


                                                                                                
    
              
                                                                                                                                                                                                                                                               
Δεν υπάρχουν σχόλια: