ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Λειτουργία κλιμακίου στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα Φιλιατών ζητά ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος



gnoti nulla cupido, μταφρ. : οι έχοντες άγνοια δεν (μπορούν να) επιθυμούν τίποτα : ( Οβίδιος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

!…έντε Μέμμος… : Λειτουργία κλιμακίου στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα Φιλιατών ζητά ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας Βασίλειος




















Τη λειτουργία του συνοριακού Τελωνείου Αμπελώνα την περίοδο του καλοκαιριού, των Χριστουγέννων και του Πάσχα ζητεί ο Β. Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί να εφαρμοστεί, ύστερα από τέσσερα χρόνια, η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την οποία το Τελωνείο Αμπελώνα θα λειτουργούσε τις παραπάνω περιόδους με κλιμάκιο υπαλλήλων από το Τελωνείο Ηγουμενίτσας.Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών,
ΘΕΜΑ: «Λειτουργία κλιμακίου στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα»
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (Δ6Β1168860/ΕΞ 2011/6-12-2011 Α.Υ.Ο. – ΦΕΚ 3034/Β/30-12-2011) ανεστάλη από 1/2/2012 η λειτουργία Περιφερειακών Τελωνειακών Αρχών και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρθηκαν σε άλλες Τελωνειακές Αρχές. Σε μεταγενέστερη, διευκρινιστική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (Δ19Α5002909/ΕΞ2012/19-1-2012 Α.Υ.Ο.) αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ειδικά για το συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, οι αρμοδιότητες του οποίου περιέρχονται στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, θα λειτουργεί κλιμάκιο «μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (Πάσχα, καλοκαίρι, Χριστούγεννα)» από υπαλλήλους που θα ορίζονται από τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Ηγουμενίτσας και μόνο μετά από απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Στην εν λόγω απόφαση καλούνταν οι Προϊστάμενοι των Τελωνείων στα οποία περιέρχονταν οι αρμοδιότητες των υπό αναστολή Τελωνείων να συνεργαστούν για τη μετάβαση στις νέες οργανωτικές δομές.Παρ’ όλα αυτά η λειτουργία κλιμακίων στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, σύμφωνα με την προβλεπόμενη στην παραπάνω απόφαση διαδικασία, ουδέποτε προχώρησε. Η μη επαναλειτουργία του Τελωνείου, ειδικά σε περιόδους κορύφωσης της διασυνοριακής κίνησης, όπως το καλοκαίρι και οι μεγάλες γιορτές, δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών σε τουλάχιστον τριάντα χωριά που βρίσκονται στις δύσβατες και ορεινές επαρχίες Λιβαδειάς και Δίβρης Αγ. Σαράντα.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Εάν και πότε προτίθεται να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για τη λειτουργία κλιμακίου στο συνοριακό Τελωνείο Αμπελώνα, όπως αυτές ορίζονται στην Δ19Α5002909/ΕΞ2012/19-1-2012 Α.Υ.Ο..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας  :  ‘’  Διεθνής Ημέρα Μουσείων   ‘’
Μουσεία και πολιτιστικά τοπία



















Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας καλεί να λάβετε μέρος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και είναι φέτος αφιερωμένη στη θεματική «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», συμμετέχοντας στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει από τη Δευτέρα, 16 Μαΐου έως και την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 τόσο στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας όσο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων.Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας επιλέγει να παρουσιάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα έναν από τους πιο αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας, την αρχαία πόλη των Γιτάνων, τον μεγαλύτερο σε έκταση και τον σημαντικότερο -από άποψη πολεοδομικής οργάνωσης και σωζόμενων μνημείων- αρχαίο οικισμό της Θεσπρωτίας, ο οποίος ταυτόχρονα αποτέλεσε σημαντικό πολιτικό, διοικητικό και οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της αρχαίας Ηπείρου.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
- Δευτέρα, 16 Μαΐου έως Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 = Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ , «Μία μέρα στα αρχαία Γίτανα» , ΓΙΑ Ε΄~ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 26650.21417 .Βασική επιδίωξη του προγράμματος αποτελεί η γνωριμία των μαθητών με διάφορες πτυχές του δημόσιου και ιδιωτικού βίου στην αρχαία Θεσπρωτία των ελληνιστικών χρόνων, όπως η πολιτική και οικονομική οργάνωση, η θρησκεία και ο πόλεμος, μέσα από μια εκπαιδευτική περιήγηση στις αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, με ειδικότερο στόχο τον εντοπισμό αντίστοιχων εκθεμάτων από τα αρχαία Γίτανα, που φιλοξενούνται στην έκθεση. Παράλληλα, γίνονται αναφορές σε δημόσια κτίρια της αρχαίας πόλης, όπως το πρυτανείο, η στοά, το θέατρο και ο μικρός ναός. Ως επιμέρους στόχοι ορίζονται η εξοικείωση των μικρών επισκεπτών με το μουσειακό περιβάλλον, η γνωριμία τους με τον αρχαιολογικό πλούτο του τόπου τους, η επαφή τους με αυθεντικά αντικείμενα αλλά και η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, η ανάπτυξη της επικοινωνίας και της συνεργασίας, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και η ψυχαγωγία μέσα από ευχάριστες εκπαιδευτικές δράσεις.
- Δευτέρα, 16 Μαΐου έως Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 = Αρχαιολογικός χώρος Γιτάνων | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ,  «Στο θέατρο των Γιτάνων»,ΓΙΑ Γ΄~ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ / απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 26650.21417 .
Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία των μαθητών με το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων, το οποίο λειτούργησε και ως χώρος δημόσιων πολιτικών συναθροίσεων των Θεσπρωτών και πιθανόν των Ηπειρωτών. Η θέση του θεάτρου σε μία θέση ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε ελάχιστη απόσταση από την κοίτη του ποταμού Καλαμά, αποτελεί αφορμή για την επισήμανση της αμφίδρομης σχέσης φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτική περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας πόλης των Γιτάνων (τομέας ιδιωτικών οικιών, αγορά, ναοί, πρυτανείο) και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον χώρο του θεάτρου.Στις 18 Μαΐου 2016 η είσοδος στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
O Προϊστάμενος της Εφορείας  :  Ιωάννης Χουλιαράς  , Aρχαιολόγος

Πτώμα βρέθηκε σε σταύλο στην Γλυκή Παραμυθιάς
















Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας άνδρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε την 09.05.2016 το πρωί, σε στάβλο στην περιοχή της Γλυκής Παραμυθιάς. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Διάρρηξη στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά και στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ράγιο Θεσπρωτίας


















Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, διάρρηξη - κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά και στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ράγιο Θεσπρωτίας.Ειδικότερα, νυκτερινές ώρες της 05/06-05-2016, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά και ερεύνησαν τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, αφού διέρρηξαν είσοδο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αφαίρεσαν μία λειψανοθήκη και χρηματικό ποσό από παγκάρι.Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις στην Ηγουμενίτσα























Συνελήφθη την 08-05-2016 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θάσου, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.



                      










Δεν υπάρχουν σχόλια: