ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Επαναλειτουργία των Μαθητικών Κατασκηνώσεων Σαγιάδας το προσεχές καλοκαίρι



Aρχόμενον το κακόν κόπτειν.μτφρ: σταμάτα το κακό στην αρχή : ( Φωκυλίδης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Επαναλειτουργία των Μαθητικών Κατασκηνώσεων Σαγιάδας το προσεχές καλοκαίρι

















Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας οι οποίες παρέμεναν κλειστές και εγκαταλειμμένες, ανοίγουν τις πόρτες τους και πάλι στους μαθητές.Χάρις στη βούληση και τη σοβαρή προσπάθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και στη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας στο αίτημα για επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων, αποφασίστηκε (ΑΔΑ: ΩΖ354653ΠΣ-71Ε)  η μεταφορά πιστώσεων ύψους 91.000 Ευρώ, για τις λειτουργικές δαπάνες και 16.850 Ευρώ για το μισθολογικό κόστος. Το αμέσως επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν για δύο περιόδους φιλοξενίας μέσα στο καλοκαίρι, εξυπηρετώντας 120 μαθητές ανά περίοδο.Η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, είναι πολύ σημαντική με οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα:
•Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, καθώς και ευπαθών κοινωνικών ομάδων να παραθερίσουν και να κοινωνικοποιηθούν εντελώς δωρεάν.
•Προσφέρονται οικονομικά οφέλη στην ακριτική περιοχή της Σαγιάδας και παρέχεται εποχική έστω απασχόληση σε εργαζομένους.
•Συντηρούνται και αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις που βρίσκονταν σε απραξία και υπόκεινταν σε φθορά.        

Συνελήφθη  40χρονος ημεδαπός στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος 



















Βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία κλεμμένη μοτοσικλέτα .Η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 30χρονο ημεδαπό συνεργό του.Συνελήφθη, την 05-05-2016 το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επίσης, για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται και ένας 30χρονος ημεδαπός, που αναζητείται.Ειδικότερα, την 05-05-2016 το μεσημέρι στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντόπισαν στην κατοχή του 40χρονου δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε κλαπεί την 13-04-2016 από περιοχή της Κέρκυρας. Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε και η εμπλοκή στην υπόθεση ενός 30χρονου ημεδαπού για διάθεση προϊόντων κλοπής.
Η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS










 



 
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στη Σαγιάδα
Συνελήφθη την 06-05-2016 το πρωί στη Σαγιάδα Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Καλλιθέας Αττικής, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών στο Κανάλι Πρέβεζας
Συνελήφθη, την 06-05-2016 μετά τα μεσάνυκτα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Άρτα
Συνελήφθη, την 05-05-2016 το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για κλοπή.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Περιφερειακή Οδό Άρτας
Συνελήφθη, την 05-05-2016 αργά το βράδυ στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 37χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος αναζητούνταν για υπόθεση κλοπής. (Σχετικό το από 05-05-2016 Δελτίο Τύπου μας).Συγκεκριμένα, προχθές (04-05-2016) το μεσημέρι στην Αμφιθέα Άρτας, ο 37χρονος μαζί με έναν συνεργό του, που αναζητείται, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε σπίτι 81χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας
Συνελήφθησαν, την 05-05-2016 το πρωί στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας, από αστυνομικούς  της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ερευνών και ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 47 και 43 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (329,18) γραμμαρίων.Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας 43χρονος ημεδαπός,  διότι μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό του σπιτιού του, βρέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε.Την προανάκριση για τις ανωτέρω περιπτώσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα για παράνομη οπλοκατοχή 

















Συνελήφθη, την 06-05-2016 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 29χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα βαλιτσάκι  που περιείχε:
•ένα περίστροφο κρότου - λάμψης
•δεκατρία αβολίδοτα φυσίγγια και
•ένα βιδωτό εκτοξευτήρα φωτοβολίδων
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη, την 06-05-2016 αργά το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση.Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου στο σημείο εισόδου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 40χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από Ελβετικές Αρχές, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε μηνών, για πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Ο 40χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σύλληψη δύο ημεδαπών στα Ιωάννινα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν, την 06-05-2016 το απόγευμα στο Σταυράκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο  ημεδαποί, ηλικίας 37 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο Σταυράκι Ιωαννίνων, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, βρέθηκε στην κατοχή τους μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (4,8) γραμμαρίων και έξι χάπια που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (192,8) γραμμαρίων καθώς και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμιγμένη με καπνό, βάρους (4,6) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Άρτα, για κλοπή μοτοποδηλάτου
Συνελήφθησαν, την 06-05-2016 το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, δύο άτομα, ένας 41χρονος ημεδαπός και ένας 35χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για κλοπή μοτοποδηλάτου.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Άρτα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο άνδρες να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια ημέρα από την πόλη της Άρτας.Το μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σχηματισμός δικογραφία από το Α.Τ. Μετσόβου ,σε βάρος τριών ημεδαπών για παραβάσεις του Δασικού Κώδικα
Από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 32, 29 και 32 ετών, για παραβάσεις του Δασικού Κώδικα.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω το βράδυ της 05-05-2016 στην περιοχή «Πολιτσές» Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων, είχαν προβεί στην κοπή δέντρων με σκοπό να ιδιοποιηθούν παράνομα τη ξυλεία.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.














Δεν υπάρχουν σχόλια: