ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Για τον ΑΕΤΟ της Μουργκάνας : Πονεμένος αποχαιρετισμός στον « ΑΕΤΟ » της Μουργκάνας Βασίλη (Λάκη) ΤζούραΣτην Ελλάδα άπαντες οι έχοντες ονύχια αγωνίζονται να σπαράξωσιν τους έχοντες πτερά :  ( Εμμανουήλ Ροΐδης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Για τον ΑΕΤΟ της Μουργκάνας : Πονεμένος αποχαιρετισμός στον « ΑΕΤΟ » της Μουργκάνας Βασίλη (Λάκη) Τζούρα
…του Η.Μ.  στο ιστολόγιο Κάτοψη


Λόγια Συγκίνησης από τον Η.Μ. : Δεν το μάθαμε έγκαιρα. Και λυπηθήκαμε γι' αυτό... Αλλά η μεγαλύτερη λύπη μας, ήταν που έφυγε, πριν λίγο καιρό, από τη ζωή ο Βασίλης (Λάκης) Τζούρας από το Βαβούρι Φιλιατών. Ο "αετός" της Μουργκάνας. Ο πολυτάλαντος αυτός άνθρωπος, με τη μαγική καρδιά και τον εύστροφο νου. Καφενείο είχε, που δεν ήταν απλώς καφενείο, αλλά και " σούπερ μάρκετ ", γεμάτατα ράφια με διάφορα πράγματα και περηφανεύοτναν δικαιολογημένα για τα παλαιά κρασιά, αλλά και ψητοπωλείο μαζί. Και ζώα είχε ο Λάκης. Και εργαλάβος ήταν. Μα πάνω και πρώτα απ' όλα ανθρώπινος στη συμπεριφορά του. Έτυχε να τον γνωρίσουμε ως μαθητές, πριν 26 περίπου χρόνια, όταν για πρώτη φορά μα πήγε στο Βαβούρι και στο καφενείο του Λάκη,  ο δημοσιογράφος Αλέξης Αναστασίου, αείμνηστος και αυτός. Και από τότε, τα λέγαμε, κυρίως τα καλοκαίρια με το Λάκη. Τον επισκεπτόμασταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι έως το 2002 και μετά αραιότερα. Και ρουφούσαμε, μαζί με τον καθαρό και δροσερό αέρα της Μουργκάνας,  και τις φιλοσοφημένες σκέψεις του Λάκη. Κάθε φορά έβαζε τα δυνατά του για την όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία μας. Κάποτε, μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν, προς τα τέλη Αυγούστου,  για να μας ευχαριστήσει, έβαλε το...θηρίο στη σούβλα ολόκληρο αρνί! Τέτοιο φιλότιμο είχε ο Λάκης. Άνοιγε τον εαυτό του και τον άφηνε στη διάθεσή σου. Γι' αυτό η θέση του μέσα μας ξεχωριστή και πουπουλένια. Τελευταία συνάντησή μας στο νοσοκομείο Φιλιατών. Επισκεφτήκαμε συγγενικό μας πρόσωπο και στο διπλανό θάλαμο νοσηλευόταν ο Λάκης. "Βγαίνω αύριο και περιμένω  οπωσδήποτε επίσκεψη στο Βαβούρι" ήταν τα λόγια του. Και συμπλήρωσε με νόημα: "Θα περάσουμε καλά"... "Θα έρθω Λάκη",  του απάντησα, "το θέλω πολύ", άλλωστε είχαμε μερικά χρόνια να ανηφορίσουμε στο όμορφο Βαβούρι και το θέλε η ψυχούλα μας.  Αναβολή στην αναβολή δεν μπορέσαμε να βρεθούμε στο Βαβούρι, πριν φύγει ο Λάκης από τη ζωή. Αλλά και τώρα ακούμε τον αντίλαλο της φωνής του. Περιμένω επίσκεψη στο Βαβούρι... Θα έρθω, φίλε Λάκη, να ανάψω μια λαμπάδα στο κιβούρι σου. Αλλά αυτή τη φορά, δεν θα περάσουμε καλά... Θα κλαίω εγώ στη γη για την απώλειά σου και θα θρηνείς εσύ στον ουρανό, που σωματικά δεν είσαι ανάμεσά μας. Ωστόσο, Λάκη, δεν σε ξεχάσαμε, ούτε πρόκειται να σε ξεχάσουμε, γιατί ήσουν μια λουλουδένια φυσιογνωμία στη ζωή μας...
…από πηγή : Η.M.   http://katoci.blogspot.gr/
Σχόλιο : ΕΥΓΕ κ. Η.Μ. που δεν ξέχασες τον Λάκη που πράγματι ήταν η « Πνοή » της ερημωμένης εκεί περιοχής.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ : " Ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων επί της Δημοτικής οδού Γλυκής – Σουλίου".-
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Έχοντας υπόψη:Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1 του Ν.2696/99 " Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας" και αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων κατά τον εορτασμό του ολοκαυτώματος του Σ Ο Υ Λ Ι Ο Υ την Κυριακή, 29-5-2016.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Ά ρ θ ρ ο 1ο
Α π α γ ο ρ ε ύ ο υ μ ε την κυκλοφορία των οχημάτων γενικά, ως εξής:
α. Την κάθοδο των οχημάτων από Τσαγγάρι και Σούλι προς Γλυκή από την 07:00΄ ώρα μέχρι την 11:30΄ώρα της 29-5-2016.
β. Την άνοδο των οχημάτων από Γλυκή προς Τσαγγάρι και Σούλι από την 11:00΄ώρα μέχρι την 16:00΄ώρα της 29-5-2016.
γ. Την άνοδο των οχημάτων από το Βουλευτήριο Σουλίου προς το ύψωμα Αγίου Δονάτου, πλην των αυτοκινήτων των επισήμων προσώπων από ώρα 07:00΄μέχρι ώρα 12:30΄της 29-5-2016.
΄Α ρ θ ρ ο 2ο
Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 420 του Ποινικού Κώδικα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ- ( συνεδρίαση Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 )Τη Δευτέρα 30-05-2016, και ώρα 10.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής.Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-05-2016 συνεδριάσεως:
1.         Έγκριση του Πρακτικού Νο1/23-05-2016 (Αποσφράγισης & Ελέγχου δικαιολογητικών – τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού του υποέργου «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου ΡΕ Φ/90/16Atm για το Δήμο Ζηρού», προϋπολογισμού 45.000,00 € με Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2014ΕΠ53000008.
2.         Έγκριση του από 25-05-2016 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση και συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 71.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
3.         Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού, για την εκτέλεση των υποέργων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση, συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», συνολικού προϋπολογισμού € 69.000,00 με ΦΠΑ, για καθαρισμό δρόμων του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους.
4.         Έγκριση δαπανών και ανάθεσης υπηρεσιών για το υποέργο «Άμεσες ενέργειες ανάδειξης Γεωπάρκου Βίκου – Αώου».
5.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δημιουργία νέου τμήματος επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα (Αποκατάσταση Η/Μ εγκαταστάσεων εξωτερικών χώρων)», προϋπολογισμού € 24.600,00 με ΦΠΑ.
6.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στεγανοποίηση δωμάτων σε τμήμα της στέγης του διοικητηρίου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 24.600,00 με ΦΠΑ.
7.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ολοκλήρωση εργασιών ηλεκτροφωτισμού προς θέατρο Δωδώνης», προϋπολογισμού € 13.000,00 με τον Φ.Π.Α.
8.         Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου του Τμήματος Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, Καραπέτσιου Χρυσάνθης, στο Τορίνο της Ιταλίας από 12 έως 18/06/2016 για την παρακολούθηση σεμιναρίου με θέμα «Food Hygiene and Flexibility», το οποίο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Αρχή της Ασφάλειας των Τροφίμων από 13 έως 17 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος BTSF (Better Training for Safer Food) και έγκριση των δαπανών που αφορούν στα έξοδα μετακίνησης αυτής προς και από τη Θεσσαλονίκη, για τη μετάβαση στην Ιταλία.
9.         Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των κ. Αθανάσιου Μπρίκου, Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και κ. Νικόλαου Πετρόπουλου, οδηγού της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Αθήνα στις 19.5.2016 για τη συμμετοχή του κ. Μπρίκου στην 1η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για το πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4056/2012(ΦΕΚ 52/Α) βάσει της υπ' αρ. πρωτ 2660/35288/22.4.2-16 (ΑΔΑ 6ΛΔΝ4653ΠΓ-ΣΟΩ) Απόφαση κ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
10.       Έγκριση διοργάνωσης σύσκεψης για την πορεία αναστύλωσης της ιστορικής Γέφυρας της Πλάκας και έγκριση σχετικών δαπανών.
11.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακών οδών Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 23.000,00 με ΦΠΑ.
12.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση της επαρχιακής οδού στα όρια της Πλατανιάς», προϋπολογισμού € 24.600,00 με ΦΠΑ.
13.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προστασία παρόχθιων πρανών χειμάρρων στους Χριστούς Πραμάντων της Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 24.600,00 με ΦΠΑ.
14.       Έγκριση του από 18-05-2016 Πρακτικού και του από 25-05-2016 Πρακτικού αξιολόγησης της Επιτροπής Διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού της Π.Ε. Άρτας, για την «Προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό, αλιευτικού συνεταιρισμού Ανέζας», προϋπολογισμού € 10.272,96 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
15.       Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου του Τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Άρτας, Καραβασίλη Σωτηρίου στην Αθήνα για συμμετοχή σε σεμινάριο του ΙΝ.ΕΠ. με θέμα «ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ», από 06 έως 10-06-2016, και έγκριση των σχετικών δαπανών.
16.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-05-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Ασφαλτόστρωση τμημάτων επαρχιακού δικτύου ΠΕ Θεσ/τιας στο Δήμο Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 242.000,00 με Φ.Π.Α.
17.       Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αγία Κυριακή Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού δαπάνης € 24.400,00 με Φ.Π.Α.
18.       Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, Κασσιανής Ανυφαντάκη, στην Αθήνα για τη συμμετοχή της στην Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο» που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΕΚΔΔΑ), την 1η Ιουνίου 2016 και έγκριση σχετικών δαπανών.
19.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Επισκευή σε τμήμα της 1ης επαρχιακής οδού Αμφιθέας – Λογγάδων και απομάκρυνση ομβρίων», προϋπολογισμού € 16.700,00 με ΦΠΑ.
20.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Σύνδεση επαρχιακού δικτύου με κάμπο περιοχής Κρύας - Κρανούλας», προϋπολογισμού € 24.000,00 € με ΦΠΑ.
21.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 09-02-2016 ανοιχτής επαναληπτικής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Διαμόρφωση χειμάρρων Καρυδά - Παντοκράτορα», προϋπολογισμού € 936.768,00 με ΦΠΑ.
22.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 17-05-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση – καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου 2014-2016» Υποέργο: «Κατασκευή αναχώματος και καθαρισμός ποταμού Λούρου», προϋπολογισμού € 43.000,00 με ΦΠΑ.
23.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση οδού στα όρια του ρέματος στην περιοχή της Λίμνης πηγών Αώου», προϋπολογισμού € 24.600,00  με ΦΠΑ.
24.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βατότητας στα όρια του Δ.Δ. Μανολιάσσας», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
25.       Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 07-04-2016  δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επιδιόρθωση στηθαίων στο εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 40.000,00 με Φ.Π.Α.Δεν υπάρχουν σχόλια: