ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ««ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟΕίναι πολύ πιο σημαντικό να καταργείς κακούς νόμους από το να περνάς καλούς νόμους :  ( Κάλβιν Κούλιτζ )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ««ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΜΙΛΙΤΗ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟ


Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Κεστρίνης, το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 19.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Μονή Γηρομερίου, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και η ενορία Κεστρίνης με θέμα «Άνθρωπος, Εκκλησία και Περιβάλλον», αφιέρωμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαθρολομαίο.  Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής. Η υπεύθυνη στο ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, θεολόγος Βασιλική Παππά θα παρουσιάσει την ποιητική ανθολογία «Άνθρωπος και Περιβάλλον», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος. Μουσικά κομμάτια στο πιάνο θα ερμηνεύσει η Γεωργία Παππά και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «The Green Patriarch”.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας : ‘’ Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2016 "Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας συμμετέχει στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη. Οι εκδηλώσεις επιδιώκουν την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
1. Σάββατο 21 Μαΐου 2016   - Γνωριμία με τον αρχαίο Θύαμι
Η δράση θα πραγματοποιηθεί  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αριάδνη» και με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά. Περιλαμβάνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων, τειχισμένο οικισμό που αναπτύχθηκε κατά μήκος του ρου του ποταμού Καλαμά, καθώς και παρατήρηση, με τηλεσκόπιο, της υδρόβιας ζωής στο Δέλτα του ποταμού, με σχετική ενημέρωση από τους υπεύθυνους του Φορέα Διαχείρισης. Στη δράση συμμετέχει ομάδα σπουδαστών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας που συνεργάζεται με το Κέντρο «Αριάδνη» αλλά και το ευρύ κοινό, η μετακίνηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί με ίδια μέσα. Εκκίνηση: ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, ώρα 9:00 π.μ.
2. Πέμπτη 26 Μαΐου 2016    - Η Ηγουμενίτσα με το λιμάνι και το κάστρο της στο δρόμο Βυζαντινών Βενετών και Οθωμανών
Σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (Κ.Α.Π.Η., Κ.Η.Φ.Η., Βοήθεια στο Σπίτι) του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων ΠΑΝΘΕΟΝ ενημερωτική παρουσίαση που αφορά τη γνωριμία με την ιστορική διαδρομή της Ηγουμενίτσας μέσα από πόστερ, γκραβούρες, λιμενοδείκτες, χάρτες.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.Χώρος εκδήλωσης: Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας, ΠΑΝΘΕΟΝ, ώρα 10:30 π.μ. .
3. Τετάρτη 01 Ιουνίου 2016 - Μικροί Εξερευνητές στο Κάστρο της Ηγουμενίτσας
Γνωριμία με το Κάστρο της Ηγουμενίτσας μέσα από περιήγηση - ξενάγηση και διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία  με το 1ο Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.Ώρες υλοποίησης: 9:00 - 13:00 .
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 26650 21417, 29177 (Χριστίνα Γκάνια, αρχαιολόγος, Στέφανος Βασιλειάδης, αρχαιολόγος) ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις efathe@culture.gr, amig@culture.gr.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS  ΕΛ.ΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την ενημέρωση των πολιτών και ειδικότερα όσων επιθυμούν να αποκτήσουν ή να ανανεώσουν την άδεια οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που εκδόθηκε την 29-12-2015, τροποποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας.Ειδικότερα προβλέπεται η διεξαγωγή εξετάσεων που περιλαμβάνουν θέματα λύσης αρμολόγησης του όπλου, γέμισης, απογέμισης, ασφαλούς χρήσης, μεταφοράς και φύλαξης του τύπου του όπλου, για το οποίο αιτούνται την οπλοφορία. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες συμμετέχουν στις εξετάσεις εφόσον με Απόφαση του Διευθυντή της κατά τόπο αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας Νομού κριθεί ότι:
•συντρέχουν στο πρόσωπό τους ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, ώστε για την ασφάλεια τους να είναι δυνατή  η χορήγηση της αιτούμενης άδειας και
•δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα που ορίζει η νομοθεσία (άρθρο 18 του Ν. 2168/1993).
Όσοι πολίτες είναι ήδη κάτοχοι άδειας οπλοφορίας για την ατομική τους ασφάλεια, πριν τη λήξη της άδειας και κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών ανανέωσης της, εφόσον κριθεί με απόφαση του Διευθυντή της κατά τόπο αρμόδια Διεύθυνσης Ασφάλειας ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ότι διαθέτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα υποβάλλονται άπαξ στις εν λόγω εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι μόνο ο υποψήφιος που κρίθηκε ότι διαθέτει τις παραπάνω προϋποθέσεις θα υποβάλλεται σε εξετάσεις, ενώ κατά το χρόνο παραλαβής της προαναφερόμενης Απόφασης, θα προσκομίζει παράβολο αξίας εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Σε περίπτωση ακύρωσης της εξέτασης ή απουσίας του υποψήφιου:
•Αν η εξέταση ακυρωθεί χωρίς υπαιτιότητα του υποψηφίου, το παράβολο παραμένει σε ισχύ και χρησιμοποιείται στην επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων.
•Αν ο υποψήφιος δεν συμμετάσχει σε προγραμματισμένη εξέταση, λόγω κωλύματος που καθιστά την παρουσία του αδύνατη, πρέπει αυτό να δηλώνεται με αίτησή του στην αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία το αργότερο μέχρι την προηγούμενη ημέρα διεξαγωγής της εξέτασης. Σε αυτή τη περίπτωση η εξέτασή του προγραμματίζεται σε άλλη ημερομηνία και δεν καταβάλλει το παράβολο εκ νέου.
•Αν η απουσία του υποψηφίου από την προγραμματισμένη εξέταση είναι αδικαιολόγητη, η αξία του παραβόλου δεν επιστρέφεται. 
Σημειώνεται ότι, εάν ο υποψήφιος αποτύχει στις εξετάσεις, έχει δικαίωμα επαναξέτασης και υποχρεούται στην εκ νέου καταβολή του παραβόλου. Για την κατάλληλη προετοιμασία των ενδιαφερομένων πριν τις εξετάσεις, παρέχεται στους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να μελετήσουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr, ερωτηματολόγιο πολλαπλών επιλογών, ανάλογα με τον τύπου του όπλου, το οποίο επιθυμούν να φέρουν για την ατομική τους ασφάλεια (ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με πιστόλι, ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με περίστροφο και ερωτηματολόγιο για οπλοφορία με πιστόλι ή περίστροφο).Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία των εξετάσεων, πατήστε εδώ για να δείτε την με αριθμό 3009/2/39-μ’ (ΦΕΚ 2881/29-12-2015) από 29-12-2015 Υπουργική Απόφαση, ως διορθώθηκε στο ΦΕΚ 59 από 22-01-2016.
Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, για διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, (122,5) γραμμάρια ηρωίνης και το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ. Συνελήφθησαν, χθες (17-05-2016) αργά το βράδυ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 29χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, επετεύχθη η σύλληψη των δύο δραστών ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους (122,5) γραμμαρίων
•είκοσι τέσσερα ναρκωτικά χάπια
•δύο κινητά τηλέφωνα και
•το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης των δύο δραστών, ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοποδηλάτου στον Κατσικά
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού για κλοπή .Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, υπόθεση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή.Ειδικότερα, χθες (17-05-2016) το απόγευμα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, κατελήφθη ο 26χρονος να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο,  το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί βραδινές ώρες της 29/30-04-2016 από την πόλη των Ιωαννίνων.Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 26χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Συνελήφθη 20χρονος υπήκοος Αιγύπτου που εμπλέκεται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών
Σκόπευε να διευκολύνει την προώθηση στο εξωτερικό έξι αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι χρηματικής αμοιβής .Έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, σκόπευε να προωθήσει στο εξωτερικό έναντι αμοιβής, ένας αλλοδαπός, μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. Πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Αιγύπτου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, για το αδίκημα της διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από τη χώρα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την εξάρθρωση κυκλωμάτων και τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, χθες (17-05-2016) αργά το βράδυ, συνέλαβαν, έξω από τον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, τον ανωτέρω δράστη. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 20χρονος Αιγύπτιος, φρόντισε για την μεταφορά των έξι υπηκόων Συρίας (ηλικίας 19, 22, 36, 41, 43 και 51 ετών), οδικώς από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα, έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό να διευκολύνει την μετάβασή τους στο εξωτερικό μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, κατείχαν και επέδειξαν, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πλαστές ταυτότητες Ρουμανίας ενώ είχαν εφοδιαστεί και με ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
•έξι ταυτότητες Ρουμανίας
•έξι ακτοπλοϊκά εισιτήρια
•δύο κινητά τηλέφωνα και
•εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 26χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, που αναζητούνταν ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην περιοχή της Άρτας και του Βόλου
Τα μέλη της οργάνωσης εμπλέκονται και σε άλλη μία περίπτωση απάτης στην περιοχή της Καρδίτσας. Σε συνέχεια του από 14-05-2016 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών στην περιοχή της Άρτας και του Βόλου, τη σύλληψη για τις υποθέσεις αυτές μίας 52χρονης ημεδαπής και τον σχηματισμό σε βάρος της δικογραφίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απατών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ανακοινώνονται τα παρακάτω:
•σήμερα (18-05-2016) το πρωί συνελήφθη η 26χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, συνεργός της 52χρονης, η οποία αναζητούνταν κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης.
•τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εμπλέκονται και σε άλλη μία υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε την 13-04-2016 στην Καρδίτσα σε βάρος 67χρονης ημεδαπής, από την οποία απέσπασαν με την ίδια μεθοδολογία το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία σε βάρος δύο ημεδαπών στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί  Ρομά, ηλικίας 20, 28 και 33 ετών ενώ αναζητείται και ένας 22χρονος συνεργός τους.Για τη διάπραξη της ληστείας χρησιμοποίησαν όχημα που προσομοίαζε με αστυνομικό και προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς.Συνελήφθησαν, χθες (17.05.2016) αργά το βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τρείς ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 20, 28 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντιποίησης αρχής. Οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και έναν 22χρονο συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται καθώς και έναν ακόμα άγνωστο συνεργό τους.Ειδικότερα, χθες (17.05.2016) το βράδυ στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (στην περιοχή Χαλκιάδων Άρτας), οι δράστες, χρησιμοποιώντας όχημα που προσομοίαζε με αστυνομικό και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς ακινητοποίησαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με επιβάτες δύο ημεδαπούς (άνδρας – γυναίκα ηλικίας 31 και 35 ετών) και τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (22.000) ευρώ, με τη χρήση σωματικής βίας. Η ταυτοποίηση των στοιχείων των δραστών επετεύχθη στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, που αξιοποίησε αποτελεσματικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα και κατάφερε να συλλάβει άμεσα τους τρεις από αυτούς. Η 35χρονη παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για παροχή πρώτων βοηθειών.Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: