ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θ. Πιτούλη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις



Η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή  :  ( Φρήντριχ Νίτσε )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις
























Εύχομαι στους μαθητές και  τις  μαθήτριες που διαγωνίζονται στις πανελ-λήνιες εξετάσεις καλή επιτυχία.Εύχομαι με καθαρό μυαλό και με εμπιστοσύνη  στις δυνάμεις σας  να καταφέρετε να αποδώσετε όσο περισσότερο μπορείτε σύμφωνα με τις γνώσεις σας και τις ικανότητες που αποκτήσατε με σκληρή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια.Η επιτυχία να σας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσετε τις σπουδές σας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, στον τομέα που εσείς πραγματικά επιθυμείτε και που θέλετε να προσφέρετε στην κοινωνία μας η οποία σήμερα όσο ποτέ άλλοτε έχει την ανάγκη της νέας γενιάς για να διορθώσουμε όλοι μαζί όσα στο παρελθόν δεν κάναμε σύμφωνα με τις  επιταγές και τις προτεραιότητες ενός κόσμου που αλλάζει συνεχώς. 
Θωμάς  Γ. Πιτούλης , Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε Θεσπρωτίας

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός φυγόποινος στην Άρτα


















Συνελήφθη, την 16-05-2016 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 στην Περιφέρεια Ηπείρου
















Οι δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Ήπειρο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013, παρουσιάζονται στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Europe in my Region 2016» (Open EU Project Days). Η εναρκτήρια εκδήλωση έγινε ταυτόχρονα σήμερα και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, στις οποίες παρέστησαν και χαιρέτισαν Αντιπεριφερειάρχες, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος και εκπρόσωποι των Εφορειών Αρχαιοτήτων, καθώς οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία τους.  Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ήπειρος 2007-2013" κρίνονται απόλυτα επιτυχημένα τόσο ποσοτικά, όσο κυρίως ποιοτικά. Όπως τονίστηκε στις εναρκτήριες εκδηλώσεις με τα συγχρηματοδοτούμενα έργα  βελτιώθηκαν ουσιαστικά οι υποδομές της Ηπείρου στους τομείς μεταφορών, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης, αστικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και υγείας-πρόνοιας. Συνολικά ο αριθμός τους ανήλθε σε 250  και το επιλέξιμο  κόστος των έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν  από το Πρόγραμμα   έφτασε   περίπου σε 283 εκ €.
Οι χαιρετισμοί  των Αντιπεριφερειαρχών
Ο  Στ. Ιωάννου στην  Πρέβεζα  
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, ανέφερε τα εξής:  
"Η σημερινή ημέρα είναι η εναρκτήριος της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in my region 2016», στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020». Βασικός στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή τους και να αναδειχθούν τα αποτελέσματα, τα οφέλη και οι ευκαιρίες  των έργων στην καθημερινότητά των πολιτών. Είναι γεγονός ότι η επιτυχία του αναπτυξιακού εγχειρήματος για μια Περιφέρεια συναρτάται άμεσα και με το βαθμό επιτυχίας στην απορρόφηση και ποιοτική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Τα τελευταία χρόνια σαν Περιφέρεια είχαμε μεγάλες απορροφήσεις με επίτευξη των στόχων τόσο σε ποσοτικούς όσο και ποιοτικούς όρους.Ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα με απτά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να χτίζουμε ένα μέλλον ανάπτυξης και απασχόλησης για την Ήπειρο, όχι θεωρητικά και με υποσχέσεις αλλά με χειροπιαστά επιτεύγματα. Αισιοδοξούμε, ότι με συστηματική προσπάθεια, σκληρή δουλειά, σχεδιασμό και όραμα θα επιτύχουμε πολλά περισσότερα το επόμενο διάστημα.Η στάση μας και για τη νέα προγραμματική περίοδο θα είναι διεκδικητική σε σχέση με τομείς ανάπτυξης και αναλογούντα ποσά. Ήδη, ενδεικτικά, για το Ν. Πρέβεζας έχουν ολοκληρωθεί: α) η μελέτη αποχέτευσης των παραλίων Ν. Πρέβεζας προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ και β) η μελέτη εισόδου της πόλης της Πρέβεζας προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.  Επιπλέον η μελέτη του Οδικού άξονα Πρέβεζας - Γέφυρα Καλογήρου – Καμπή Άρτας (κόμβος επί της Ιόνιας Οδού) ολοκληρώνεται τον Ιούνιο".
Ο Θ.  Πιτούλης στην Ηγουμενίτσα
Στην εκδήλωση που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
"Η Ήπειρος και ειδικότερα η Θεσπρωτία είχε επενδύσει μεγάλο μέρος των προσδοκιών της για βελτίωση των υποδομών της στους τομείς μεταφορών, περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και Υγείας Πρόνοιας στο πρόγραμμα "Ήπειρος 2007-2013". Σήμερα κάνοντας τον "απολογισμό" μπορούμε  και δηλώνουμε ικανοποιημένοι ως ένα μεγάλο βαθμό για τα έργα που υλοποιήθηκαν και με τα οποία βελτιώθηκε η καθημερινότητα των πολιτών της Θεσπρωτίας. Ενδεικτικά να αναφέρω τα οδικά έργα, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, (για το οποίο συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας προς την Πολιτεία για τη στελέχωση και λειτουργία του), τα νέα διδακτήρια, τα έργα ύδρευσης σε διάφορους οικισμούς των Δήμων, τις αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ, τις εργασίες σε αρχαιολογικούς χώρους.  Έργα που με τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής από την ημέρα ανάληψης της ευθύνης του ΕΣΠΑ, αφενός προωθήθηκαν με πιο γρήγορους ρυθμούς και αφετέρου αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία ζητήματα που ανέκυψαν στην πορεία. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο ήδη άρχισαν να κατατίθενται προτάσεις και να εντάσσονται έργα, με τα οποία η Ήπειρος και η Π.Ε. Θεσπρωτίας θα ολοκληρώσει νέες υποδομές και θα βάλει τις βάσεις για τη βελτίωση και ανάσχεση των επιπτώσεων της κρίσης".
Ο Ι. Κατέρης στην Άρτα
Η εναρκτήρια εκδήλωση στην Άρτα έγινε σε χώρους του Κάστρου, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Κατέρη, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:
 "Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν για την αποκατάστασή του Κάστρου και την γενικότερη ανάδειξη αυτού του μοναδικού μνημείου της πόλης μας.Η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2007 – 2013» είναι η μοναδική ίσως Περιφέρεια στην Ελλάδα που απορρόφησε το σύνολο των πιστώσεων.Στην Περιφέρεια Ηπείρου υλοποιήθηκαν έργα που αφορούν τις Μεταφορές και την Οδική Ασφάλεια, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Υγεία – Πρόνοια. Κατασκευάστηκαν δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης, αποκαταστάθηκαν και αναδείχθηκαν μνημεία, δημιουργήθηκαν χώροι αναψυχής και κατασκευάστηκαν νέες νοσοκομειακές πτέρυγες ενώ εξοπλίστηκαν Μονάδες Υγείας σε όλη την Περιφέρεια. Στην Π.Ε. Άρτας, με τα 46 έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν και μέρος από τα 55 έργα διανομαρχιακού ενδιαφέροντος, υπήρξε ουσιαστική βελτίωση των υποδομών της και ήδη αξιοποιούνται από τους πολίτες μας. Πρέπει επίσης να επισημάνω ότι με το πρόγραμμα 2007-2013 και το νέο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ολοκληρώνονται τα δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, προστατεύοντας αποτελεσματικά το περιβάλλον και ιδίως τον Αμβρακικό Κόλπο. Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει το έργο της με στόχο την έξοδο από την κρίση και την είσοδό μας στην ανάπτυξη, προσπαθώντας με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό μας να φτάσουμε την Ήπειρο εκεί που της αξίζει".
Ο Κ. Σιαράβας στα Ιωάννινα
Στην εκδήλωση που έγινε στο Κάστρο των Ιωαννίνων, χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, ο οποίος, μεταξύ άλλων,  ανέφερε τα εξής:
"Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου,  στην πανευρωπαϊκή καμπάνια για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013, δεν εκλαμβάνεται  από την Περιφερειακή Αρχή,  ως μια τυπική υποχρέωση. Αντίθετα αποτελεί την ευκαιρία για να αναδείξουμε τα οφέλη που προέκυψαν στην Ήπειρο από την επιτυχημένη υλοποίησή του και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής που επέφερε στους κατοίκους της.Η αιρετή Περιφέρεια παρέλαβε το ΕΣΠΑ σχεδόν στα μισά της περιόδου υλοποίησής του. Στο διάστημα που ακολούθησε, του προσέδωσε δυναμική και πέτυχε να υπερκαλύψει όλους τους στόχους που είχαν τεθεί και παράλληλα να μεταφέρει και έργα προς ενίσχυση προγραμμάτων υπουργείων προκειμένου να μην απολεσθούν κοινοτικοί πόροι. Υπερκάλυψε μάλιστα κατά 77 εκ. ευρώ το εγκεκριμένο της πρόγραμμα. Έχοντας  τη θεματική ευθύνη του τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, θέλω να εστιάσω στη μεγάλη σημασία που δίνει η Περιφερειακή Αρχή για τον πολιτισμό και στη νέα προγραμματική περίοδο, στην οποία προωθηθεί το καινοτόμο πρόγραμμα των διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, αλλά και παρεμβάσεις σε άλλα μνημεία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αρχή μας, ήταν και παραμένει η ισότιμη αντιμετώπιση   περιφερειακών ενοτήτων  και φορέων, με την προϋπόθεση βεβαίως να διαθέτουν ώριμες και συμβατές με το νέο πρόγραμμα μελέτες και προτάσεις".  Τέλος ο κ. Σιαράβας, αναφέρθηκε και σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων τονίζοντας τα εξής:
"Πέρα όμως από την γενική παρουσίαση του ΕΣΠΑ, σήμερα γίνεται παρουσίαση και των επιμέρους έργων στις Περιφερειακές Ενότητες. Χωρίς να θέλω να κουράσω, πρέπει να αναφερθώ επιγραμματικά σε ορισμένα από τα έργα που κατασκευάστηκαν, ικανοποίησαν επιθυμίες και προσδοκίες δεκαετιών και έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη περιοχών, ως και τη βελτίωση των παροχών υπηρεσιών προς τους πολίτες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδος. Τέτοιες παρεμβάσεις είναι το Πολυδύναμο  Κέντρο Αντιμετώπισης Χρηστών Ναρκωτικών, η προσθήκη πτέρυγας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, με μεγαλύτερο έργο αυτό της Δουρούτης, έργα αποχετεύσεων,  η κατασκευή σύγχρονων επαρχιακών οδών προς Τζουμέρκα (2η επ. οδός), προς Γραμμενοχώρια (13η επ.οδός), η σύνδεση ε.ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων με την ε.ο. Ιωαννίνων- Κόνιτσας, η  επ. οδό Κεφαλόβρυσο- Δέμα Βασιλικού, την οδό Βογιάννου στην πόλη των Ιωαννίνων, έργα ύδρευσης  σε όλους τους Δήμους, νέα πτέρυγα στις Φοιτητικές Εστίες, έργα σχολικής στέγης (γυμνάσια, παιδικοί σταθμοί), δημιουργία χώρων αναψυχής σε ορεινές περιοχές, ενίσχυση της έρευνας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αποκατάσταση εξωτερικού τείχους Κάστρου,  εργασίες  στην Ακρόπολη Γαρδικίου, στο Αρχ. χώρο Καστρίτσας, στο Αρχαιολ. Μουσείο Ιωαννίνων κ..α. Συνολικά χρηματοδοτήθηκαν 102 έργα με επιλέξιμες δαπάνες 140,2 εκ. ευρώ. Ολοκληρώνοντας θέλω να εξάρω εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, τη συνεργασία που υπήρξε με όλους τους φορείς της Ηπείρου που είχαν συμμετοχή στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για  το έργο που επιτέλεσαν, καθώς και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συνέβαλαν στην ομαλή ολοκλήρωση των έργων και των δράσεων. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω και τα στελέχη των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών που σήμερα μας φιλοξενούν στο χώρο τους. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι  ότι η εποικοδομητική συνεργασία θα συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο και στη νέα προγραμματική περίοδο".

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από καφενείο  στην Άρτα



















Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ημεδαπός .Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση κλοπής από καφενείο στην Άρτα.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε την 27-04-2016 σε καφενείο στην Άρτα, όπου αφαιρέθηκαν χρήματα από την ταμειακή μηχανή.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Περιηγήσεις στα Κάστρα Άρτας και Ιωαννίνων υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Open EU Project Day»



















Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Open EU Project Day», που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»  προγραμματίζονται σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων περιηγήσεις στα Κάστρα Άρτας και Ιωαννίνων.Ειδικότερα, στις   18 και 19 Μαΐου και ώρα 9:00-10:30 θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις  στο Κάστρο της Άρτας, με αφετηρία την κεντρική πύλη (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 26810-24636).Στις 18 Μαΐου και ώρα 10:00 θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στον περίδρομο του Κάστρου Ιωαννίνων, με αφετηρία την Κεντρική Πύλη του Κάστρου (από την αρχαιολόγο κ. Δήμητρα Παπαϊωάννου).
Γενικά στοιχεία του προγράμματος
Το ύψος της χρηματοδότησης του προγράμματος της Ηπείρου (του Ε.Π. Θεσσαλίας -  Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου) ανέρχεται σε 241,5 εκ ευρώ, ενώ το επιλέξιμο κόστος των έργων, που συγχρηματοδοτήθηκαν, άγγιξε περίπου τα 283 εκ  ευρώ. Οι Άξονες Προτεραιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου αφορούσαν Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας Ηπείρου (Α.Π.3), Αειφόρο Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής (Α.Π. 6), Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα (Α.Π. 9), Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής (Α.Π. 12). Μέσω των συγκεκριμένων Αξόνων, χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν έργα στους τομείς: μεταφορών, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης,  αστικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας, πολιτισμού, τουρισμού και υγείας-πρόνοιας.
Το πρόγραμμα ανά τομείς αναλύεται ως εξής:
Μεταφορές & οδική ασφάλεια
Χρηματοδοτήθηκαν 34 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 114.573.705 ευρώ. Συνολικά κατασκευάστηκαν 18,2 χλμ Εθνικού Οδικού Δικτύου, 114,05 χλμ Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, 9.85 χλμ Αστικού Οδικού δικτύου, και διατέθηκαν 69 οχήματα και εξοπλισμός στην Τροχαία
Δράσεις περιβάλλοντος
Χρηματοδοτήθηκαν 51 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 53.008.682 ευρώ. Κατασκευάστηκαν 640 χλμ δικτύου ύδρευσης, που εξυπηρετούν 142.000 κατοίκους, 91 χλμ δικτύου αποχέτευσης, που εξυπηρετούν 25.205 κατοίκους, διατέθηκαν 16 οχήματα αποκομιδής, 2.800 κάδοι, 15 container απορριμμάτων και 800 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης. Επίσης, αποκαταστάθηκαν 12 Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)
Αγροτική ανάπτυξη
Χρηματοδοτήθηκαν 17 έργα, προϋπολογισμού 5.622.290 ευρώ. Αναλυτικά, κατασκευάστηκαν 3 πλατείες, 7 χλμ αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, υλοποιήθηκαν 7 αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και ιστορικών κέντρων, διατέθηκαν 7668 m2 νέοι/ ελεύθεροι χώροι προς αξιοποίηση
Αστική ανάπτυξη
Χρηματοδοτήθηκαν 10 έργα, με προϋπολογισμό 13.680.140 ευρώ. Κατασκευάστηκαν  παιδικές χαρές, υλοποιήθηκαν αναπλάσεις – πεζοδρομήσεις με 3,4 χλμ δικτύου ποδηλατοδρόμων / δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, διατέθηκαν 3800 m2 νέοι/ ελεύθεροι χώροι προς αξιοποίηση
Εκπαίδευση
Χρηματοδοτήθηκαν 23 έργα, προϋπολογισμού 25.413.849 ευρώ. Κατασκευάστηκαν 11 νέα σχολεία με 89 αίθουσες που εξυπηρετούν 2094 μαθητές, 1 νέα φοιτητική εστία που εξυπηρετεί 92 φοιτητές, 1 νέο Πολυδύναμο Πανεπιστημιακό Κτίριο  που εξυπηρετεί 640 φοιτητές. Ακόμη, εξοπλίστηκαν 79 ειδικά σχολεία και ωφελήθηκαν 803 μαθητές
Έρευνα & Τεχνολογία
Χρηματοδοτήθηκαν 50 έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 13.010.801ευρώ. Χρηματοδοτήθηκαν 49 ερευνητικά προγράμματα, εξοπλίστηκαν 23 υφιστάμενα εργαστήρια, ενώ υλοποιήθηκε η ανάπτυξη γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος στήριξης του πρωτογενή τομέα
Πολιτισμός
Χρηματοδοτήθηκαν 19 έργα, με προϋπολογισμό 13.687.323 ευρώ. Αναλυτικότερα, πρόκειται για την αποκατάσταση – ανάδειξη σε 13 μνημεία, τη διάθεση εξοπλισμού στα 4 Αρχαιολογικά Μουσεία, και άλλες παρεμβάσεις σε 2 χώρους σύγχρονου πολιτισμού
Τουρισμός
Χρηματοδοτήθηκαν 11 έργα, προϋπολογισμού 3.679.298 ευρώ. Στο πλαίσιο του τομέα κατασκευάστηκαν 29 οικοτουριστικές διαδρομές (κατασκευή -  σήμανση - ανάδειξη μονοπατιών), 2 χώροι υπαίθριας αναψυχής, ενώ υλοποιήθηκε ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, με συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, δημιουργία και έκδοση ενημερωτικών-τουριστικών φυλλαδίων
Υγεία - Πρόνοια
Χρηματοδοτήθηκαν 19 έργα, με προϋπολογισμό 35.510.206 ευρώ. Κατασκευάστηκαν 4 νέες νοσοκομειακές πτέρυγες, δυναμικότητας 179 κλινών, 4 παιδικοί σταθμοί που εξυπηρετούν 129 νήπια/ 2 βρεφονηπιακοί που εξυπηρετούν 137 βρέφη, ενώ εξοπλίστηκαν 9 μονάδες υγείας, εξυπηρετώντας 2158 κλίνες.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: