ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Απάντηση Περιφέρειας προς τον ΟΣΕ Α.Ε. για το διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη σιδηροδρομική σύνδεση με Αλβανία



Όποιος δεν προκαλεί το φθόνο, δεν είναι σε θέση να προκαλέσει ούτε το θαυμασμό : ( Αισχύλος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Απάντηση Περιφέρειας προς τον ΟΣΕ Α.Ε. για το διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη σιδηροδρομική σύνδεση με Αλβανία


















Με έγγραφο που συνυπογράφουν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα  Καλογιάννη- Σταύρου, δίνεται απάντηση σε επιστολή που είχαν αποστείλει εκ μέρους του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος Α.Ε. οι κ.κ. Αθανάσιος Βούρδας (Διευθύνων Σύμβουλος της "ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.") και Κωνσταντίνος Πετράκης (Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΕ Α.Ε.), σχετικά με την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για "Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου στην Περιφέρεια Ηπείρου"  για τη διερεύνηση Ανάπτυξης και Κατασκευής Σιδηροδρομικού Δικτύου μεταξύ Ηπείρου και Αλβανίας".
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: (Το έγγραφο επισυνάπτεται).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ,ωάννινα, 4 /4 /2016-Αριθ. πρωτ. 28885/47.
Προς:
1.τον Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας Α.Ε., κο Πετράκη
2.τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. κο Βούρδα
Koιvοποίηση:
1.Γρ. Υπουργού Μεταφορών κο. Σπίρτζη
2.Γρ. Γ.Γ. Μεταφορών κα. Πέρκα
ΘΕΜΑ: Απάντηση στην, με αρ. πρωτ. 276195/29-03-2016, επιστολή σας
Κύριοι,Διαβάσαμε την, από 29/3, επιστολή σας με μεγάλη έκπληξη.
Όπως γνωρίζετε, οι πολίτες της Ηπείρου, τον Μάιο του 2014, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξή μας για τη διαχείριση των θεμάτων της Περιφέρειας μας, παρέχοντάς μας την πολιτική αρμοδιότητα να προωθήσουμε, εκτός των άλλων, την επίλυση, χρόνιων και κομβικών για την καθημερινότητά τους και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, προβλημάτων. Ήδη, διάγουμε το 5° έτος της θητείας μας, με θετική αποτίμηση εκ μέρους του Ηπειρώτη Πολίτη, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε πολλές φορές αναίτια και ατεκμηρίωτα, διάφορα προσκόμματα στην επιτέλεση του έργου μας, από κυβερνητικές πλευρές. Προσκόμματα, όμως, που με την επιμονή και εργασία μας τα ξεπερνάμε.Επί της ουσίας:
1.Οι εταιρείες σας, που είναι αρμόδιες για την ανάπτυξη του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Ελλάδος, διαχρονικά, δεν έχουν επιδείξει ζήλο για την υλοποίηση έργων διασύνδεσης της Περιφέρειάς μας με τα υφιστάμενα σιδηροδρομικά δίκτυα, παρά τις καλές προθέσεις και ορισμένες θετικές πρωτοβουλίες, που αναλήφθηκαν, κατά το παρελθόν, από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών.
2.Η προκήρυξη, που προκάλεσε το όψιμο ενδιαφέρον σας, αφορά υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου για ένα σημαντικό έργο για την οικονομία της Περιφέρειάς μας. Προαπαιτούμενο για την ένταξη του έργου ήταν η σύμφωνη γνώμη υπηρεσίας του αλβανικού κράτους η οποία και μας παρασχέθηκε ασμένως. Το κόστος της ενέργειας επιλέχτηκε για χρηματοδότηση στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος «Greece - Albania IPA Cross-Border 2007-2013». Επισημαίνουμε ότι, το εποπτεύον τις εταιρείες σας, υπουργείο Υποδομών, ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης (Joint Μonitoring Committee) του προγράμματος, μετέχει ενεργά στην Επιτροπή και, ως εκ τούτου, γνωρίζει όλες τις σχετικές ενέργειές μας. Εάν δεν σας ενημέρωσε, όπως όφειλε, δεν είναι θέμα της Περιφέρειας Ηπείρου.
3.Οι εταιρείες σας επιχείρησαν να εντάξουν, στο χρηματοδοτικό πλαίσιο CΕF 2014, τις μελέτες για την κατασκευή μονής σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα – Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα, με κωδικό 2014-EL-ΤM-0302-S και δεν το επέτυχαν. Προσπάθεια που, δυστυχώς, δεν επανελήφθη στo πλαίσιο του CΕF 2015. Για ποιόν λόγο άραγε ;
4.Οι εταιρείες σας επιχείρησαν, επίσης, να εντάξουν το, κατά δήλωσή σας: "θέμα της σκοπιμότητας διασύνδεσης των δύο σιδηροδρομικών δικτύων (Ελλάδας και Αλβανίας) μέσω πρότασης στο πρόγραμμα Αdrion και πάλι δεν το επέτυχαν. Όφειλαν, τουλάχιστον, να έχουν ενημερώσει την Περιφέρεια και τους Ηπειρώτες.
5.Η μελέτη την οποία διακηρύξαμε αφορά τη σκοπιμότητα σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Ηπείρου και Αλβανίας. Εάν η, υπό ανάθεση, μελέτη τεκμηριώσει τη σκοπιμότητα και οικονομική εφικτότητα της σύμβασης, είναι προφανές ότι θα συνεργαστούμε περαιτέρω με το αρμόδιο Υπουργείο.
Από τα προαναφερόμενα προκύπτει σαφώς ότι κινηθήκαμε στο πλαίσιο της νομιμότητας με μοναδικό κριτήριο τη διασφάλιση των συμφερόντων των Ηπειρωτών και του δημοσίου συμφέροντος, όπως, άλλωστε, κάνουμε καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Συνεπώς, είναι απαράδεκτη η υπόνοια που αφήνετε να πλανάται με την επιστολή σας, ότι δήθεν αναλάβαμε πρωτοβουλία για να «δημιουργήσουμε προσδοκίες στους πολίτες», όπως ατυχέστατα αναφέρετε. Εσείς, μια εταιρεία του Δημοσίου, προς μία αιρετή Αυτοδιοίκηση.Ουδέποτε κινηθήκαμε από ταπεινά ελατήρια και ουδέποτε θελήσαμε να δημιουργήσουμε ψεύτικες προσδοκίες στους Ηπειρώτες.Είμαστε διαθέσιμοι σε κάθε συνεργασία με τις εταιρείες σας προς όφελος της Ηπείρου.
- Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου : Αλέξανδρος Καχριμάνης          
- Η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης : Τατιάνα Καλογιάννη - Σταύρου

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΝΗΣΩΝ
ΘΕΜΑ : «Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που ήδη έχουν ξεκινήσει και αφορούν Γεωτεχνικούς»



































Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) σε συνεργασία με το Παράρτημα ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου-Νήσων συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που ήδη έχουν ξεκινήσει και αφορούν Γεωτεχνικούς».Στις παρουσιάσεις των προγραμμάτων θα αναλυθούν οι απαιτήσεις του προγράμματος, οι δαπάνες που καλύπτει το κάθε πρόγραμμα, οι τρόποι χρηματοδότησης των επενδύσεων και ο τρόπος μοριοδότησης των προτάσεων. Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00 στα γραφεία του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων στα Ιωάννινα (Δομπόλη 30 – Β΄ Είσοδος – 4ος όροφος).Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
18:00 – 18:20 Προσέλευση - Εγγραφές.
18:20- 18:30  Χαιρετισμοί.
-Οργανωτική Γραμματέας Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., Ηλιάνα Τσολιού.
-Πρόεδρος Δ.Ε. Παρ/τος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων, Αναστάσιος Γάτσιος
18:30 – 19:00  Παρουσίαση Προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» .
19:00 – 19:30 Παρουσίαση Προγράμματος «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα». 
19:30- 20:00  Παρουσίαση Προγράμματος «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών              επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»  .
20:00 – 20:30 Ερωτήσεις .
Οι εισηγητές των παρουσιάσεων είναι :
.Μιχαλοπούλου  Κωνσταντίνα Α΄ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
.Γαρδικιώτης Μενέλαος, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
.Γιοβαννόπουλος Ρήγας, Μέλος  Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Για τη Δ.Ε. Ο Πρόεδρος :   Αναστάσιος Γάτσιος

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης - βελτίωσης της Περιφέρειας Ηπείρου


















Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης - βελτίωσης του οδικού δικτύου, περιβάλλοντος, αγροτικής ανάπτυξης κ.α. έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ειδικότερα:
 Α. Βελτίωση/αποκατάσταση οδικών υποδομών:
  Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Αγ. Παρασκευή – Φούρκα προς Σαμαρίνα», προϋπολογισμού 140.000 ευρώ (Ανάδοχος: Θώμος Αθανάσιος του Θωμά)
Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση “Σπαρτιά” Δ.Δ. Κουκουλίων Άρτας», προϋπολογισμού 23.000  ευρώ (Ανάδοχος: Ιωάννης Σταύρου)
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
«Βελτίωση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κάτω Πεδινά - Ελαφότοπος Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
 «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού 13Α Λευκοθέα - Δελβινακόπουλο  Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
 «Ηλεκτροφωτισμός Ε.Ο. Άρτας – Ιωαννίνων στον κόμβο Πασσά», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.
 «Αποκατάσταση εθνικής οδού στο ύψος Μονολιθίου Πρέβεζας με κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.
 «Αποκατάσταση αποκομμένου πρανούς – επέκταση τεχνικού στον επαρχιακό δρόμο Γιαννιώτη - Σκουληκαριά Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού  40.000 ευρώ.
Β.  Έργα περιβάλλοντος
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
«Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού δαπάνης  59.000 ευρώ (Ανάδοχος: Ένωση Ιδιότυπος Μεταφορική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)
Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στην ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνου Ζιώβα ΕΔΕ)
Γ. Έργα αγροτικής σνάπτυξης
 Εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση αντλιοστασίου Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Παραμυθιάς (Αεροδρόμιο - Γαρδίκι)" προϋπολογισμού € 15.375.
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2016, στην Περιφερειακή Ενότητα  Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 109.035,81.
Άλλες παρεμβάσεις:
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης:
Τη δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση περιοχής περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Ροβέλιστας Άρτας», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
Ανέδειξε τον ανάδοχο για το έργο «Καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2016», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ (Ανάδοχος: Τζίμας Σπ. Θωμάς)

Ανάδοχος για τη διερεύνηση κατασκευής σιδηροδρομικού δικτύου Ηπείρου - Αλβανίας














 


Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης το πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου της Περιφέρειας Ηπείρου, για την «Παροχή Υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την διερεύνηση ανάπτυξης και κατασκευής σιδηροδρομικού δικτυού μεταξύ Ηπείρου και Αλβανίας», προϋπολογισμού € 71.340,00 με ΦΠΑ, του Έργου «Cross Border Infrastructural Project» με ακρωνύμιο C.B.I.P., το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013». Ανάδοχος αναδείχτηκε το μελετητικό σχήμα: "ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε.".  

Σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας για το έργο  αποχέτευσης σε Σύβοτα, Πλαταριά, Πέρδικα και Αρίλλα Δ. Ηγουμενίτσας

















Προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας», που είναι ενταγμένο στον Άξονα 2 «Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020.Με έγγραφο της ΕΥΔ Περιφέρειας Ηπείρου προς τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30.162.601,63 ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS











 



Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη  Θεσπρωτίας
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος υπήκοος Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 34χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως 29-06-2014, σε σπίτι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, όπου αφαιρέθηκαν τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, την 05-04-2016 το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας,  ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.Ειδικότερα, στην κατοχή του 36χρονου καθώς και σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (13) αυτοσχέδια τσιγάρα καθώς και μία νάιλον συσκευασία, που περιείχαν λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους (473,1) γραμμαρίων.Tην προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Σύλληψη  αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα στην Σαγιάδα
Συνελήφθη, την 05-04-2016 το πρωί στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε  βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ελασσόνας, ποινής φυλάκισης τριών  μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, για απόπειρα κλοπής στη Σαγιάδα
Από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για απόπειρα κλοπής από σπίτι.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο 29χρονος εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε την 05/06-04-2012, σε σπίτι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, απ’ όπου όμως δεν είχε αφαιρεθεί κάποιο αντικείμενο.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.
Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών
Συνελήφθη, την 06-04-2016) μετά τα μεσάνυκτα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Ειδικότερα, ο 55χρονος κατηγορείται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα για κατοχή,  διακίνηση και αγορά ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος  69χρονης ημεδαπής για κλοπή στο Πέραμα Ιωαννίνων
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος  69χρονης ημεδαπής Ρομά, για κλοπή που διαπράχθηκε την 17-03-2016, στο Πέραμα Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή της 69χρονης σε κλοπή, που έγινε την 17-03-2016, σε κέντρο διασκεδάσεως στο Πέραμα Ιωαννίνων, απ’ όπου είχαν αφαιρεθεί διάφορα αντικείμενα.Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού της 69χρονης και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση  ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου


















Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-03-2016 συνεδριάσεως.
1.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-03-2016 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Αγ. Παρασκευή – Φούρκα προς Σαμαρίνα», προϋπολογισμού 140.000,00 με Φ.Π.Α.
2.         Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση Επαρχιακών Οδών Δήμου Ζαγορίου», αναδόχου «ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.», μέχρι την 05-07-2016.
3.         Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή γέφυρας οδού Πληκάτι - Αετομηλίτσας», αναδόχου Δημόκριτου Φώτου ΕΔΕ, μέχρι την 30-06-2016.
4.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Επισκοπικό - Αμπελιά», προϋπολογισμού 19.000,00 με Φ.Π.Α.

5.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κάτω Πεδινά - Ελαφότοπος», προϋπολογισμού 50.000,00 με Φ.Π.Α.
6.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού 13Α Λευκοθέα - Δελβινακόπουλο», προϋπολογισμού 30.000,00 με Φ.Π.Α.
7.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός Ε.Ο. Άρτας – Πρέβεζας στον κόμβο Πασσά», προϋπολογισμού 45.000,00 με Φ.Π.Α.
8.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση εθνικής οδού στο ύψος Μονολιθίου Πρέβεζας με κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού 45.000,00 με Φ.Π.Α.
9.             Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», αναδόχου ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ, μέχρι την 18-08-2016.
10.       Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)», αναδόχου εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», μέχρι την 30-07-2016.
11.           Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση στραγγιστικού και οδικού δικτύου ΤΟΕΒ Πόρου», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη Ε.Δ.Ε. μέχρι την 30-07-2016.
12.           Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση καθιζήσεων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας εντός της Τ.Κ. Παραποτάμου», αναδόχου Ντίνα Θωμά, μέχρι την 30-06-2016.
13.           Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες μεταφύτευσης οκτώ φοινίκων και δέκα καλλωπιστικών δέντρων από τον χώρο έμπροσθεν της Περιφέρειας Ηπείρου, στην πλατεία του Δήμου Ζίτσας», προϋπολογισμού € 10.250,82 με Φ.Π.Α.
14.           Απόφαση επί της από 30-01-2016 ένστασης της εταιρείας «ΑΒΡΑΝΑΣ Α.Τ.Ε.» κατά του από 26-01-2016 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμών Κολομοδίων – Ανθοτόπου Δήμου Ν. Σκουφά», προϋπολογισμού € 3.571.574,00 με ΦΠΑ και επί της έγκρισης του ως άνω Πρακτικού ΕΔ, βάσει της με αριθμ. πρωτ. οικ. 28237/268/31-03-2016 γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
15.           Απόφαση επί του αιτήματος του Δημητρίου Θεμελή, για εξωδικαστικό συμβιβασμό, με καταβολή αποζημίωσης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων, για υλικές ζημιές από τροχαίο συμβάν.
16.           Έγκριση του από 31-03-2016 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης προσφορών της διαδικασίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, προϋπολογισμού € 10.660,00 με ΦΠΑ, για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια εξοπλισμού για το γραφείο πληροφόρησης επιχειρηματιών και ευρύτερου κοινού του παραδοτέου 2.2 Εξοπλισμός του Έργου «Cross Border Infrastructural Project» με ακρωνύμιο C.B.I.P., το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013», και κατακύρωση των αποτελεσμάτων.
17.            Έγκριση 2ο/30-03-2016 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυττάρου του Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού δαπάνης € 59.000,00, πλέον Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
18.       Έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση αντλιοστασίου Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Παραμυθιάς (Αεροδρόμιο - Γαρδίκι) – Προμήθεια υλικών υψηλής τάσης - περιέλιξη, επισκευή ηλεκτροκινητήρα 340HP / (R.p.m=1.500)», προϋπολογισμού € 15.375,00 με ΦΠΑ.
19.           Έγκριση ανάθεσης εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση χώρων ποτίσματος ζώων στο Ανθοχώρι Μετσόβου», προϋπολογισμού € 17.350,00 με ΦΠΑ.
20.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την χορήγηση εφάπαξ αποζημίωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 410/88, στην πρώην υπάλληλο της Περιφέρειας Ηπείρου, Κοντογιάννη Ευτυχία.
21.           Έγκριση μετακίνησης του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, κ. Ιωάννη Κατέρη στην Αθήνα, από 11 έως 12-04-2016 προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση «Η ελαιοκομία ως μοχλός ανάπτυξης της γεωργίας στην Ήπειρο» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
22.       Έγκριση δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που διοργανώνεται στην Αθήνα το διάστημα 15-18/4/2016.
23.       Έγκριση συμπληρωματικών δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ», που διοργανώνεται στη Λευκωσία της Κύπρου, το χρονικό διάστημα 15-17/04-2016.
24.       Έγκριση διοργάνωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου, εκδήλωσης για τον τουρισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, στη Ρώμη, στις 21/04/2016 σε συνεργασία με την Ελληνική πρεσβεία και τον ΕΟΤ, και έγκριση των σχετικών δαπανών.
25.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
26.       Έγκριση Α’ τροποποίησης και αύξηση της κατανομής πίστωσης για την επισκευή και συντήρηση κτιρίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2015ΕΠ53000000.
27.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 22-03-2016 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση πρόσβασης με τσιμεντόστρωση στη θέση “Σπαρτιά” Δ.Δ. Κουκουλίων Άρτας», προϋπολογισμού € 23.000,00 με ΦΠΑ.
28.       Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 22-03-2016 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης στην ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
29.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση περιοχής περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Ροβέλιστας Άρτας», προϋπολογισμού € 35.000,00 με ΦΠΑ.
30.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση αποκομμένου πρανούς – επέκταση τεχνικού στον επαρχιακό δρόμο Γιαννιώτη - Σκουληκαριά», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.
31.           Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου Καστανιά–Τετράκωμο», αναδόχου Απόστολου Στεφάνου, Ε.Δ.Ε., μέχρι την 04-06-2016.
32.       Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων της Π.Ε. Άρτας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
33.       Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στη Θεσσαλονίκη, την 03-04-2016, προκειμένου να παραβρεθεί, σε συνάντηση εργασίας στην Διαχειριστική Αρχή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και έγκριση των σχετικών δαπανών.
34.       Έγκριση δαπανών για αγορά  υλικού για την πανελλήνια εθελοντική δράση καθαρισμού «Let’s do it Greece» που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου 2016, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
35.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα αποκατάστασης  ζημιών από θεομηνίες στην Περιφέρεια Ηπείρου έτους 2013» Υποέργο:  Αποκατάσταση - συντήρηση οδού στο Δ.Δ. Νέας Κερασούντας  Δήμου Ζηρού», αναδόχου Κωνσταντίνου Κώστα  του Χρήστου, μέχρι την 16-07-2016.
36.       Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ/01-04-2016 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2016», προϋπολογισμού € 25.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
37.       Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας και μεταφοράς υγρού αζώτου για τις ανάγκες του Τμήματος Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας.
38.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2016, στην Περιφερειακή Ενότητα  Πρέβεζας, προϋπολογισμού € 109.035,81 με Φ.Π.Α.
39.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
40.       Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, Παπαδήμα Βασιλικής, στην Αθήνα, για συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο του Π.ΙΝ.ΕΠ. με θέμα «Επίσημος έλεγχος στη διαχείριση Ζωικών Υποπροϊόντων» από 11 έως και 15 Απριλίου 2016 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
41.       Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ευστράτιου Ιωάννου, στην Καστοριά, από 08 έως 10-04-2016, προκειμένου να παραβρεθεί στη 2η συνάντηση εργασίας των Περιφερειών για θέματα τουρισμού, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έγκριση των σχετικών δαπανών.
42.       Έγκριση δαπάνης για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, Γεωργίου Ντόμου, για τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ (και τυχόν επανέλεγχο) εντός του 2016, των οχημάτων της Π.Ε. Άρτας.
43.       Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
44.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη μεταφορά αδρανών υλικών για στρώση, στο campus Κατσικάς (Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών).
45.       Έγκριση μετακίνησης του Δημητρίου Κλούμπα, Αν. Προϊσταμένου της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Αθήνα, από 6 έως 7-04-2016 για την συμμετοχή του στη σύσκεψη που οργανώνεται από την ΕΝΠΕ, με αντικείμενο την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων στη μεταφορά μαθητών, και έγκριση των σχετικών δαπανών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: