ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ



Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν  :  ( Τάκιτος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  κ. ΘΩΜΑ Γ. ΠΙΤΟΥΛΗ













 





Εύχομαι σε όλες και όλους  Καλό Πάσχα.
Εύχομαι σε όλους σας η γιορτή της αγάπης να φέρει κοντά σας τους δικούς σας ανθρώπους, συγγενείς και φίλους.
Ας προσπαθήσουμε όλοι, αυτές τις μέρες ακόμη περισσότερο, να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη βοήθεια και τη στήριξή μας.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να λύσουμε με συνεννόηση και συνεργασία τα προβλήματά μας. Για να δώσουμε ελπίδα στους νέους και τις νέες, ότι ένα καλύτερο μέλλον με ελπίδα και προκοπή εξαρτώνται σήμερα από την προσπάθεια, την συμπεριφορά και τις επιλογές όλων μας.
Χρόνια Πολλά

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  : « Εορτασμός Αγίου Αθανάσιου Πέρδικας »























To Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας, η Τοπική Κοινότητα και οι φορείς της Πέρδικας ενημερώνουν το κοινό για τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Αθανασίου Πέρδικας:
           Τη Δευτέρα 02 Μαΐου 2016 και ώρα 19:30 θα τελεστεί Εσπερινός και Λιτανεία της Ιερής Εικόνας στο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου.
           Την Τρίτη 03 Μαΐου 2016 και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα της Πέρδικας.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα 



















Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.Αναλυτικότερα:
• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 48χρονος ημεδαπός,  για παράβαση της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα εποχιακών ειδών ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (862) πυροτεχνήματα και πυροτεχνικά αθύρματα, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.
• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 47χρονη ημεδαπή,  για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε περίπτερο που εργαζόταν η 47χρονη, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser). Επίσης, συνελήφθη για το ίδιο αδίκημα και ο 50χρονος ιδιοκτήτης του περιπτέρου.
• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι λειτουργούσε ως υπεύθυνος επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστίασης), χωρίς σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή. Ο 26χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται.
• Συνελήφθη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, βάρους (6,3) γραμμαρίων. 
• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός,  διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου  ( Συνεδρίαση Μ. Δευτέρα )

















Τη Μ. Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00 μ.  συνεδριάσε η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 2ου /2016 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1)         Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε προγράμματα INTERREG IPA II CROSS-BOTDER COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ALBANIA 2014-2020” και ειδικότερα στην με αριθμ. πρωτ. 300103/ΜΑ426/11-02-2016, 1η πρόσκληση για στρατηγικά έργα.
2)         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου  για την υλοποίηση του έργου: «"Μονάδα Κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων Π.Ε. Άρτας"»,προϋπολογισμού 1.510.000,00 € ( με ΦΠΑ) και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3)         Λύση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/  Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης  για το έργο «Αποκατάσταση στέγης Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αβάσσου – Προμήθεια υλικών », προϋπολογισμού 10.000,00 € ( με ΦΠΑ).
4)         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, της Μητρόπολής Νικοπόλεως και Πρέβεζας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση στέγης καθολικού Ιεράς Μονής Αβάσσου», προϋπολογισμού 24.600,00 € ( με ΦΠΑ) και ορισμό ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5)         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και ΤΟΥ Δήμου Πωγωνίου για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση δικτύου ύδρευσης Αγίας Μαρίνας Δήμου Πωγωνίου (Προμήθεια σωλήνων – πλαστικής δεξαμενής 5 μ3)»,προϋπολογισμού 9.200,00 € και ορισμό και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6)         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια υδραυλικών εξαρτημάτων για την αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης Αηδονοχωρίου» προϋπολογισμού 20.000,00 € και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
7)         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση δώματος κτιρίου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 24.600,00 € και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
8)         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και ΤΟΥ Δήμου Νικολάου Σκουφά για την υλοποίηση του έργου: «Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος για την αποστράγγιση περιοχής  Συκιών Δήμου Νικολάου Σκουφά» προϋπολογισμού 17.835,00 € και ορισμό δύο εκπροσώπων με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου  για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.

9)         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζηρού για το έργο «Επέκταση δικτύου ύδρευσης Μελιανών Δήμου Ζηρού », προϋπολογισμού 24.600,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
10)      Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζηρού για το έργο «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλαινίου PE Φ/90/16 Atm για το Δήμο Ζηρού », προϋπολογισμού 45.000,00 € και ορισμό δύο (2) μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
11)      Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζηρού για το έργο «Ύδρευση οικισμού Φανερωμένης Δήμου Ζηρού»,  προϋπολογισμού 24.600,00 € και ορισμό δύο (2) μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
12)      Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 5η, α/α3): «Λατομείο ασβεστολιθικών πλακών, στη θέση Ακρινή Τζούμα της Τ.Κ. Πιστιανών του Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας.»Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Φώτιος Φώτης. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
13)      Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για το έργο (υποκατηγορία Α2, ομάδα 7Η,α/α1): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 40.000 ορνίθων κρεατοπαραγωγής με υδρογεώτρηση [Υπαγωγή στην Οδηγία 2008/1/ΕΚ (IPPC)], η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΒΑΛΤΟΣ», της Τ.Κ. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι           ο κος Κωνσταντίνος Μίχας του Παύλου».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού        Σχεδιασμού Π.Η.).
14)      Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία A2, ομάδα 5η, α/α 3):«Λατομείο σχιστολιθικών πλακών στη θέση Λαιμός Στρούγκας της Τ.Κ.   Μάζιας του Δήμου Ιωαννιτών, Π.Ε. Ιωαννίνων».Φορέας πραγματοποίησης και            λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Νικόλαος Γέπης.(εισήγηση Δ/νση      Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
15)      Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία A2, ομάδα 7η):«Εγκατάσταση και λειτουργία πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 26.480 πτηνών πάχυνσης, ήτοι 1061 Ζ, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Δ. Ε Πασσαρώνος , Δήμου Ζίτσας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Γεώργιος Ζώης. εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού        Σχεδιασμού Π.Η.).



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: