ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ



Αμελούντα του ζην, ουκ εστιν ευσχημονείν.μτφρ: όταν παραμελείς τις υποθέσεις της ζωής δεν είναι δυνατό να τα πας καλά  :  ( Μανουήλ Χρυσολωράς )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΑΣΧΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ













 




Πάντοτε Μεγάλη βδομάδα καί τό Πάσχα συνεγείρουν τίς ψυχές τν ρθοδόξων Χριστιανν. ορτή το Πάσχα εναι νεξάντλητη πηγή μπνεύσεων καί θείων ξάρσεων γιά σους ελικρινά καί ληθινά πιστεύουν στόν Σωτρα Χριστό, πού γεννήθηκε, σταυρώθηκε καί ναστήθηκε γιά μς. ς κ τούτου τό Πάσχα δέν περιορίζεται σέ ξωτερικές μόνο κδηλώσεις, λλά εναι κφραση το σωτερικο βάθους κάθε νθρώπινης ψυχς. Στό πλαίσιο ατό ερός Ναός το γίου Μην Κεστρίνης, ργανώνει στό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ τς κκλησίας, τήν ΤΕΤΑΡΤΗ 20 πριλίου καί ρα 19.30 μ.μ. δοιπορικό λόγου καί τέχνης στή Μεγάλη βδομάδα καί τό Πάσχα. Νωρίτερα, 18.00 μ.μ. θά τελεστε τρισάγιο στόν τάφο το πρωτοπρεσβύτερου Κυριάκου Γκίκα, πού μπρακτα σκήθηκε στίς χριστιανικές ρετές, μέ φορμή τή συμπλήρωση τριν μηνν πό τήν κοίμησή του. Tό πλρες πρόγραμμα τς κδήλωσης χει ς ξς:
-Προβολή πτικο λικο πό τήν τελετή τς φς το γίου Φωτός στά εροσόλυμα.
-Προλογική παρέμβαση πό τόν αδεσιμολογιώτατο ερέα π. λία Μάκο (πρεσβύτερο-θεολόγο).
-Τροπάριο τς Κασσιανς (Βυζαντινή χορωδία ερο Ναο γίου Μην Κεστρίνης) .
-Κλασική ρμηνεία σέ πιάνο (Νικολέτα Μυσκέτα).
-μιλία πό τή θεολόγο, ποιήτρια καί δημοσιογράφο Βασιλική Παππά μέ θέμα: « ν κα ν κα ρχόμενος» καί νδιάμεσες ποιητικές παγγελίες πό τή μαθήτρια Γυμνασίου Δέσποινα Παπαδοπούλου.
-Κλασική ρμηνεία (πιάνο: Νικολέτα Μυσκέτα, λτικόρνο: Εθύμιος Κολιομίχος).
-Ψαλμωδίες (Βυζαντινή χορωδία ερο Ναο γίου Μην Κεστρίνης): «δού Νυμφίος ρχεται ν τ μέσ τς νυκτός...», «δού σοι τ τάλαντον, Δεσπότης μπιστεύει ψυχή μου…», «τε ο νδοξοι μαθηταί ν τ νιπτρι το δείπνου φωτίζοντο...», «Σήμερον κρεμται π ξύλου ν δασι τν γν κρεμάσας», « ζωή ν τάφω κατετέθης, Χριστέ, καί γγέλων στρατιαί...», «Χριστός νέστη κ νεκρν...» .
κ το ερο Ναο γίου Μην Κεστρίνης

Πρόσκληση σε ημερίδα για καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών στην Θεσπρωτία























Η Greenpeace και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας απευθύνουν σε παραγωγούς ανοιχτή πρόσκληση στην ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» που συνδιοργανώνουν το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στις 11 πμ. στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου, Παραμυθιά Θεσπρωτίας.Πρόκειται(1) για την πέμπτη ημερίδα παραγωγών που διοργανώνει η Greenpeace σε διάστημα ενάμιση έτους, στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη βιώσιμη γεωργία(2). Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον παραγωγών και φορέων που εξαπλώνεται γεωγραφικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.Η ημερίδα για τα κτηνοτροφικά φυτά απευθύνεται σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά και τις καλλιεργητικές απαιτήσεις του λούπινου, του ρεβιθιού, του κουκιού και του μπιζελιού, που αποτελούν εύκολες καλλιέργειες χαμηλού κόστους με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, τη γεωργία, την κοινωνία και την οικονομία(2). Επιπλέον, τα κτηνοτροφικά φυτά μπορούν να φέρουν αυτάρκεια στον κτηνοτροφικό τομέα της χώρας, καθώς ο καρπός τους είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και μπορεί επάξια να  αντικαταστήσει την πανάκριβη (και στο μεγαλύτερο μέρος της μεταλλαγμένη) εισαγόμενη σόγια στο σιτηρέσιο των ζώων. «Η καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών και η χρήση τους στις ζωοτροφές μπορεί και πρέπει να δώσει λύση σε πολλά από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για στροφή στη βιώσιμη γεωργία και κτηνοτροφία χωρίς εξαρτήσεις από χημικά ή μεταλλαγμένα. Η κοινή μας ημερίδα με τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας μεταφέρει αυτό ακριβώς το μήνυμα: οι βιώσιμες γεωργικές πρακτικές και η αυτάρκεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι μονόδρομος για την ανασυγκρότηση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας αλλά και το μέλλον παραγωγών και καταναλωτών»,  τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.«Θέλοντας να επενδύσουμε όλο και περισσότερο στην ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε καθημερινά επιλέγουμε την καλλιέργεια φυτών τα οποία προορίζονται για ζωοτροφή απαλλαγμένη απ’ οτιδήποτε γενετικά μεταλλαγμένο», τόνισε η Μυρτώ Λύκα, Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας.Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας είναι ειδικευμένοι γεωπόνοι(3) που προτείνουν ήπιες και βιώσιμες γεωργικές πρακτικές. Στο τέλος της ημερίδας θα διανεμηθούν εγχειρίδια καλλιέργειας κτηνοτροφικών φυτών(4).Η ημερίδα εντάσσεται στο  πρόγραμμα “Εκπαίδευση αγροτών στα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά”, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Για περισσότερες πληροφορίες:  Έλενα Δανάλη, 210 3806374 & 5, 6984617026
Σημειώσεις προς συντάκτες:
1.Οι προηγούμενες ημερίδες παραγωγών πραγματοποιήθηκαν στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, στη Δορκάδα Θεσσαλονίκης, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στο Λεβίδι Αρκαδίας.
2.Περισσότερα για τα πλεονεκτήματα των κτηνοτροφικών φυτών: http://greenpeacegreece.org/projects/2015_SustAgri/kouki/10-logoi.html
3.Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα των συνεργατών γεωπόνων που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα ως κεντρικοί ομιλητές: www.realfarm.gr.
4.Τα εγχειρίδια καλλιέργειας κτηνοτροφικών φυτών διατίθενται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης: http://greenpeacegreece.org/projects/2015_SustAgri/agrotes/ekpaidefsi.html .

ΚΕΝΤΡΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
 «Διοργάνωση Πεζοπορίας στην Κόνιτσα 15 Μαΐου 2016»


































Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών – Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κόνιτσας, το ΚΠΕ Αράχθου και τη  Διεύθυνση του Γεωπάρκου Βίκου - Αώου  συνδιοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Βιωματική και Θεωρητική προσέγγιση στο Γεωπάρκο Βίκου Αώου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 ώρα 9:30 π.μ έως 6 μ.μ στην Κόνιτσα. Απευθύνεται  στους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των  Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πεζοπορία (εύκολη) στο Γεωπάρκο Βίκου Αώου  κατά μήκος του ποταμού Βοϊδομάτη και θεωρητική ενημέρωση στο Μονοδέντρι Ζαγορίου και γεύμα το μεσημέρι στην Κόνιτσα. Η μεταφορά των Εκπαιδευτικών θα γίνει με λεωφορείο από την πόλη της Ηγουμενίτσας  και επιστροφή (αναχώρηση κάτω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας  Θεσπρωτίας). Το ΚΠΕ  Φιλιατών – Θεσπρωτίας θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής  των συμμετεχόντων.Απαραιτήτως για τη συμμετοχή: Οι εκπαιδευτικοί θα αποστείλουν συμπληρωμένη αίτηση την οποία θα αναζητήσουν στις Σχολικές Μονάδες που υπηρετούν, στους αντίστοιχους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Δ/νσεων μέχρι την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Ρύθμιση οφειλών προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας













Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, να προσέλθουν μέχρι 15/6/2016, στο Τμήμα Εκμετάλλευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας θα προβεί στη βεβαίωση των οφειλών με τη νόμιμη προσαύξηση στη ΔΟΥ Ηγουμενίτσας.
Δήλωση υδρόμετρων στον κάμπο Γραικοχωρίου
Καλούνται οι δημότες που έχουν ιδιοκτησία στον κάμπο Γραικοχωρίου και επιθυμούν την υδροδότησή τους από το πρώην αρδευτικό δίκτυο Γραικοχωρίου, να προσέλθουν στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, προκειμένου να δηλώσουν το υδρόμετρό τους, μέχρι 31/5/2016.Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, τυχόν υδροδοτήσεις χωρίς υδρόμετρο, θα διακόπτονται άμεσα και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό κυρώσεις.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 45χρονος ημεδαπός στην Άρτα, για απόπειρα απάτης
Αναζητείται συνεργός του
Η συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, έπειτα από καταγγελία, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ημεδαπού άντρα, που ενέχεται σε υπόθεση εξαπάτησης στην περιοχή της Άρτας.Πρόκειται για 45χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου, αλλά και της συνεργού του που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η συνεργός του συλληφθέντα, προσποιούμενη την δικηγόρο, πραγματοποίησε τηλεφωνική κλήση στο δικηγορικό γραφείο 50χρονου ημεδαπού, ζητώντας απ’ αυτόν χρηματικό ποσό για εξυπηρέτηση υποτιθέμενων οικογενειακών αναγκών της, ενώ ανέφερε ότι θα έστελνε συγγενικό της πρόσωπο για την παραλαβή των χρημάτων.Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες (19-04-2016) το μεσημέρι συνελήφθη ο 45χρονος δράστης, ο οποίος μετέβη στο γραφείο του 50χρονου προκειμένου να παραλάβει το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή ναρκωτικών στον Παντοκράτορα Πρέβεζας
Συνελήφθησαν, χθες (19-04-2016) το βράδυ στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 33 και 24 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε καπνό και υπολείμματα κάνναβης, βάρους (6,5) γραμμαρίων και έναν τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (πατέρας και γιοί) στην Άρτα, για απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών ποσοτήτων



















Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε κρύπτες στον κήπο του σπιτιού της οικογένειας.Κατασχέθηκαν  (101,10) γραμμάρια ηρωίνης, (99) ναρκωτικά χάπια, δύο ζυγαριές και το χρηματικό ποσό των (7.530) ευρώΣυνελήφθησαν, σήμερα (19-04-2016) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 74, 44 και 42 ετών, (πατέρας και γιοί), οι οποίοι κατηγορούνται για απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών ποσοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της  Άρτας. Προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα του σπιτιού της οικογένειας στην πόλη της Άρτας, όπου σε κρύπτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•ένα μπουκάλι που περιείχε τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ηρωίνη,  συνολικού βάρους  (101,10) γραμμαρίων και το οποίο βρέθηκε θαμμένο στον κήπο του σπιτιού
•(99) ναρκωτικά χάπια και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, που βρέθηκαν θαμμένα στον κήπο
•το χρηματικό ποσό των (7.530) ευρώ, που βρέθηκε σε άλλο σημείο του κήπου
•ιδιόχειρες πρόχειρες σημειώσεις και μία ψαλίδα με υπολείμματα ηρωίνης, τα οποία βρέθηκαν μέσα στο σπίτι.
Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 
Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου για την περίοδο των εορτών του Πάσχα
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :
1. Τη  Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15.00 έως 22.00 και την Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 06.00΄ έως 16.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
           Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
           Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας  μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410+000).
           Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
           Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
           Στην Εθνική Οδό  Θεσσαλονίκης –Καβάλας  από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340)  μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα ( Χ.Θ. 97+650 ).
2. Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016  για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από  ώρα 12.00 έως 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:   
           Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
           Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
           Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
           Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
           Στην Εθνική Οδό  Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.
3. Την  Τρίτη  3 Μαΐου 2016  για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11.00 έως 21.00 ,  θα ισχύουν απαγορεύσεις: 
           Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
           Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
4. Την Κυριακή 1 Μαΐου 2016 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.
5.  Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

           Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια , σύμφωνα με Ν. 3651/2008,  τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.)  και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.)που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
           Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
           Τα φορτηγά οχήματα  αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
           Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
           Τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια του Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
           Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
           Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
           Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού « Το χαμόγελο του Παιδιού».
           Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
           Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν  οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
           Τα  μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα  που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
           Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
           Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.
           Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης
Επισημαίνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικειμένη εορταστική περίοδο, κατά την οποία αναμένεται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε όλη τη χώρα, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι:
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους πολίτες:
           Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
           Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
           Nα σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
           Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
           Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
           Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
           Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
           Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.
           Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.











Δεν υπάρχουν σχόλια: