ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Νέα ευρήματα προέκυψαν από την έρευνα για την μεταφορά ναρκωτικών στους Αγίους Πάντες



Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μη στέκεσαι ούτε πολύ κοντά, για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις : ( Διογένης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Νέα ευρήματα προέκυψαν από την έρευνα για την μεταφορά ναρκωτικών στους Αγίους Πάντες

















Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας,  μετά τη χθεσινή σύλληψη 37χρονου ημεδαπού για μεταφορά πάνω από (66) κιλών κάνναβης.Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ακόμη (12) δέματα με κάνναβη, βάρους (7.111) γραμμαρίων.Σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου μας σχετικά με σύλληψη 37χρονου ημεδαπού στους Αγίους Πάντες Φιλιατών για μεταφορά ναρκωτικών σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού, ανακοινώνεται ότι:Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο σπίτι του συλληφθέντα σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν:
- σε I.X.E. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή του σπιτιού του, δώδεκα δέματα με κάνναβη, βάρους (7.111) γραμμαρίων, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε κρύπτη κάτω από τα πίσω καθίσματα.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Εξοπλίζεται μέσω του  Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020  το ΤΕΠ  Ηγουμενίτσας



















Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας») η πράξη «Προμήθεια εξοπλισμού ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα», προϋπολογισμού 1.983.660 ευρώ.Στο πλαίσιο της πράξης περιλαμβάνεται ιατροτεχνολογικός, ξενοδοχειακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός, προκειμένου το ΤΕΠ να είναι πλήρως λειτουργικό όσον αφορά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών ενηλίκων και παιδιών, την βραχεία νοσηλεία ενηλίκων και παιδιών, την διενέργεια χειρουργείων μικρής κλίμακας, την εκτέλεση διαγνωστικών και απεικονιστικών εργαστηριακών εξετάσεων και των υποστηρικτικών υποδομών (φαρμακείο, κεντρική αποστείρωση, διοίκηση, εφημερία προσωπικού, τεχνικά συνεργεία, παρασκευή και διανομή φαγητού κλπ).Η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού θα εξασφαλίσει την πλήρη ανάπτυξη 25 νοσοκομειακών κλινών και θα υποστηρίξει την έκτακτη αντιμετώπιση ιατρικών περιστατικών του Νομού Θεσπρωτίας και της παραλιακής τουριστικής περιοχής νότια της πόλης της Ηγουμενίτσας. Δικαιούχος της πράξης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.  Σημειώνεται ότι το Τ.Ε.Π (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα, συνολικής επιφάνειας 4.600 τμ, συνδέεται λειτουργικά με το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση της Αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων
















Τέλος μπαίνει στην πολύχρονη εκκρεμότητα για την ολοκλήρωση της Αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων, που κατασκευάζεται παράπλευρα του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ανατολής Ιωαννίνων. Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, υπογράφτηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση των εργασιών με την  Κ/Ξ ΚΡΙΚΩΝΗ ΑΝΝΑ- ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 310.000 ευρώ, εργολαβική έκπτωση  43,97% και ημερομηνία περαίωσης την 12η Οκτωβρίου 2016. Περιλαμβάνει δε όλες τις υπολειπόμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και όσες αφορούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Κατασκευή χώρων υγιεινής στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Κατσικά  



















Την έγκριση πίστωσης 90.000 ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων στον Κατσικά ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.  Με τη συγκεκριμένη πίστωση θα κατασκευαστούν μπάνια, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ, που θα είναι ενταγμένα στη μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι εργασίες θα εκτελεστούν δια αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.
Άλλες αποφάσεις
Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση νέων έργων για τη βελτίωση των οδικών υποδομών και  ανάδειξε αναδόχους για άλλα τρία έργα.
Συγκεκριμένα δημοπρατούνται τα έργα:
 «Βελτίωση βατότητας οδικών τμημάτων Πέρδικα – Σύβοτα Ν. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 110.000 ευρώ.
«Συντήρηση - αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωάννινα - Καλπάκι», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
«Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Μεσοπόταμος - Πρέβεζα», προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
«Βελτίωση βατότητας Παλαιοχώρι – Ανατολική» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ .
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε την επαναδημοπράτηση των έργων της Π.Ε. Πρέβεζας (λόγω κωλύματος της προβλεπόμενης διαδικασίας) «Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, και «Ασφαλτόστρωση Οδού και Περιβάλλοντος Χώρου Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Πρέβεζας», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
Ανάδοχοι  αναδείχθηκαν για τα έργα:
«Κατασκευή  στραγγιστηρίου και επενδεδυμένης τάφρου στην επαρχιακή οδό Πλατανούσας - Μονολιθίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ (Ανάδοχος:  Δημήτριος Φάης )
«Αποκατάσταση οδού προς Νεγάδες» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημήτριος Τσομπίκος )
«Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κεραματών Άρτας» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 21.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ Β.Θωμάς και ΣΙΑ Ο.Ε. )

Έργα καταπολέμησης του δάκου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας















Η Οικ. Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση έργων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων και τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2016 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 105.042 ευρώ.

Τοποθετήσεις εξωτερικών απινιδωτών
Συνεχίζεται η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την τοποθέτηση εξωτερικών απινιδωτών.   























•Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 12.00 μ., η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας θα τοποθετήσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή   στην Λαϊκή Αγορά Άρτας, χορηγία της επιχείρησης «Ζαχαροπλαστείο Χρηστάκης»  .
•Τη Δευτέρα  25 Απριλίου 2016 και ώρα 12 μεσημβρινή,  θα τοποθετηθεί   εξωτερικός απινιδωτής   χορηγία της  Εταιρείας Θεόδωρος Νιτσάκος στο Ξενοδοχείο   DU  LAC   στα Ιωάννινα .
•Την Τρίτη 26 Απριλίου 2016 και ώρα 12 μεσημβρινή, θα τοποθετηθεί απινιδωτής, χορηγία της  Εταιρείας    Vodafone Γ. Αθαναηλίδου  Ε.Ε   στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής του Δήμου Ιωαννιτών  και επί της οδού Ιωαννίνων 61. 

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 













 

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στη Σκαμνούλα Πρέβεζας, για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης
Συνελήφθη, την 14-04-2016 το μεσημέρι, στη Σκαμνούλα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 51χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι σε αγρόκτημα στη Σκαμνούλα Πρέβεζας, ο δράστης, μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται, πλησίασαν 61χρονο ημεδαπό και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν μέσα από το μπουφάν το κινητό του.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών, η οποία ενέχεται σε κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στο Νομό Θεσπρωτίας
Συνελήφθησαν και τα 3 μέλη της εγκληματικής ομάδας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 28 και 21 ετών.Η δράση τους εντοπίζεται σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου ενώ από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπών που έγιναν το τελευταίο δίμηνο.Επιπρόσθετα, ο 26χρονος δράστης αναζητούνταν ως δραπέτης, καθόσον είχε παραβιάσει άδεια που του είχε δοθεί από Κατάστημα Κράτησης της χώρας .Τέλος στη δράση τριμελούς σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών, οι οποίοι ενέχονται σε  περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και καταστήματα, που έλαβαν χώρα το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές της Θεσπρωτίας, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, έπειτα από επισταμένη έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, την 14-04-2016 τα ξημερώματα στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26, 28 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, απόδρασης κρατουμένου, κατοχής ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα. Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή των χωριών «Σκάλας» Φιλιατών, Κορίτιανης και Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας, καθώς και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, εντόπισαν χθες (14-04-2016) τα ξημερώματα στον οικισμό της Κρυσταλλοπηγής τους τρεις δράστες και τους συνέλαβαν.Όπως διαπιστώθηκε από την τεκμηριωμένη έρευνα των αστυνομικών, η σπείρα, δρώντας κατά το τελευταίο δίμηνο, εντόπιζε  στην πλειοψηφία τους κυρίως σπίτια, των οποίων οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν μόνιμα στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις και διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες με αιχμηρό αντικείμενο,  ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.Πιο συγκεκριμένα οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει :
•δεκαέξι κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια στα χωριά Κορίτιανη, Κρυσταλλοπηγή, Κοκκινιά, Καλλιθέα, Κάμπο Παραμυθιάς και Ελαία.
• δύο κλοπές σε καφενεία στην Κορίτιανη και στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε κρύπτη που χρησιμοποιούσαν σε αγροτική περιοχή στην Κορίτιανη, τα παρακάτω:
•ένα πιστόλι μάρκας «ecol tuna», με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
•κλοπιμαία
•διαρρηκτικά εργαλεία (γαλλικό κλειδί και κατσαβίδια)
•μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Επίσης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ ο 26χρονος δράστης αναζητούνταν από τις Αρχές ως δραπέτης, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας Χαλκιδικής.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας  ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάσεις υποθέσεων και σχηματισμοί δικογραφιών  
Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την εξιχνίαση υποθέσεων πάσης φύσεως αδικημάτων, προέκυψαν τα ακόλουθα:
• Σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  το βράδυ της 13-04-2016 αποπειράθηκε να κλέψει ποδήλατο 29χρονου ημεδαπού, που ήταν σταθμευμένο στο κέντρο των Ιωαννίνων.
• Σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρωί της 14-04-2016, αφαίρεσε από ιατρικό κέντρο στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας ένα κινητό τηλέφωνο.
Εμπρησμός στα Ιωάννινα
Σήμερα (15-04-2016) και ώρα 02:46΄, στα Ιωάννινα, άγνωστοι δράστες αφού περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων υποκαταστήματος τράπεζας, προξένησαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: