ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ ΜΕΡΙΜΝΑΣ



ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ..: Δεν υπάρχει πιο άγριο θηρίο από τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με τα πάθη του : ( Πλούταρχος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΤΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ... ‘’ ψεματάκι ‘’ .... ;;; …: Μια φορά κι ένα καιρό κάποιος «κιτσιομελίκοκος» έσπειρε όλον τον κάμπο κοντά στην Σαγιαδοθάλασσα με «ινδικό» φάρμακο και μετά τραγούδαγε σε ταβέρνα με τους φίλους του μάγκες από τον Πειραιά…: ‘’ του βοτανικού ο Μάγκας ‘’… άντε και σε ανώτερα στην περιοχή…!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ ΜΕΡΙΜΝΑΣ




















ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, Δ/ΝΣΗ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.  ΜΕΡΙΜΝΑΣ  Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒ  ΥΓΙΕΙΝΗΣ  & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ.
ΘΕΜΑ:«Πρόγραμμα  καταπολέμησης κοινών –ανωφελών  Κουνουπιών»
Ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 04-04-2016 ξεκινά στον Νομό μας το πρόγραμμα καταπολέμησης  κοινών και ανωφελών κουνουπιών για το έτος 2016.Για το σχετικό πρόγραμμα έχουν ενημερωθεί οι Δήμοι του Νομού και με ευθύνη τους τα Δημοτικά και Κοινοτικά Διαμερίσματα, ώστε να συμβάλλουν με ενέργειές τους  στην επιτυχία του έργου , συνεργαζόμενοι  με τον ανάδοχο  και με την υπηρεσία μας όπου χρειάζεται.Σκοπός του προγράμματος είναι η περιστολή του παράγοντα όχλησης (κυρίως σε αγροτικές και τουριστικές περιοχές),όσο και η προστασία της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω αυτών (ιός του Δυτικού Νείλου, ιός Ζika, πλασμώδιο της ελονοσίας κ.λ.π).Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων, ιδιαίτερα των κατοίκων και των ιδιοκτητών τουριστικών μονάδων και άλλων επιχειρήσεων για τον εντοπισμό και εξουδετέρωση των ενδοοικιακών και περιοικιακών εστιών(διακοσμητικές δεξαμενές- άχρηστα πηγάδια- νερά που συγκεντρώνονται σε πιατάκια  από τις γλάστρες, σε πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων, στα θεμέλια των νεοαναγειρόμενων οικοδομών,  φραγμένες υδρορροές κ.λ.π).Για παρατηρήσεις και ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα  της υπηρεσίας μας(2665360183  -  2665360184)
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ

















Το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών διοργανώνει το Σάββατο 02/04/2016 Σεμινάριο εκπαίδευσης περιθαλπόντων ( συγγενών και  επαγγελματιών ) ατόμων που πάσχουν από άνοια. Το Σεμινάριο  αποτελεί  μέρος ενός Πανελλήνιας εμβέλειας προγράμματος που διοργανώνεται από την  Παγκόσμια Εταιρεία Νόσου Alzheimer (ADI) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas).Το πρόγραμμα  στοχεύει  να εκπαιδεύσει 1.000 περιθάλποντες και 600 επαγγελματίες υγείας σε όλη τη χώρα και πραγματοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).Την εκπαίδευση  έχουν αναλάβει επιστήμονες που έχουν πιστοποιηθεί ειδικά για αυτό τον σκοπό σε αντίστοιχο σεμινάριο πιστοποίησης εκπαιδευτών στην Θεσσαλονίκη. Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων  θα γίνει από τον ψυχίατρο  Ευάγγελο  Παππά σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης ( ΕΨΕΠ).
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ                                

ΕΛ.ΑΣ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



















Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην προστασία ευάλωτων προσώπων, όπως οι ανήλικοι και οι γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες, εξέδωσε διαταγή προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Σώματος, με εξειδικευμένες οδηγίες και κατευθύνσεις για το αστυνομικό προσωπικό.Με τη διαδικασία αυτή επιδιώκεται να ενημερωθούν σχετικά οι αστυνομικοί, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία θεμελιωδών δικαιωμάτων των παραπάνω προσώπων και να αποτραπούν τυχόν περιστατικά βίας και κακοποίησης σε βάρος τους.
Ειδικότερα, προσδιορίζεται, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο των ενεργειών των αστυνομικών ώστε:
•Να βρίσκονται σε ετοιμότητα για ενδείξεις οποιασδήποτε εγκληματικής δραστηριότητας ενδέχεται να συναρτάται με τη μετανάστευση, όπως η βία κατά των γυναικών.
•Να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η δυνατότητα των μεταναστριών να δίνουν συνέντευξη (ταυτοποίησης, αφενημέρωσης) σε πρόσωπο του ιδίου φύλου.
•Να μεριμνούν για τη φροντίδα των εγκύων, ώστε να διευκολύνονται κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων διαδικασιών διαχείρισης (π.χ. προτεραιότητα, αποφυγή ορθοστασίας, πρόσβαση σε στεγασμένους χώρους κ.ο.κ.).
•Να μεριμνούν ώστε η κράτηση των γυναικών υπό επιστροφή να μην τις εκθέτει σε κίνδυνο βίας, σωματικής ή ψυχικής κακομεταχείρισης ή σεξουαλικής παρενόχλησης.
•Εάν εκτιμούν ότι μια γυναίκα έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ιδίως στο πλαίσιο των συνεντεύξεων ταυτοποίησης και αφενημέρωσης, ή εάν αυτή δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμεί να συζητήσει ορισμένα γεγονότα που σχετίζονται με αυτό το περιστατικό, να την ρωτούν διακριτικά, γεγονός που θα επιτρέψει τον προσδιορισμό των κατάλληλων μέτρων προστασίας και την ειδικότερη υπηρεσία στην οποία θα μπορούσαν να την παραπέμψουν.
Επιπλέον, σύμφωνα με ειδικότερες εντολές και οδηγίες:
•Σε κλειστούς χώρους παραμονής, οι γυναίκες και τα παιδιά κρατούνται ξεχωριστά από τους άντρες, εξαιρώντας τις οικογένειες, εκτός εάν ζητηθεί κάτι άλλο από μέλος της οικογένειας.
•Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, υπάρχει μέριμνα ώστε να καλύπτονται οι ιδιαίτερες ανάγκες υγιεινής των γυναικών.
•Σε  εγκύους  γυναίκες και θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, βιασμού και άλλων μορφών βίας, χορηγείται ειδική ιατρική περίθαλψη, συμβουλευτική υποστήριξη και νομική βοήθεια.
•Οι γυναίκες δεν πρέπει να εξαναγκάζονται να μιλήσουν για προβλήματα που σχετίζονται με σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων ταυτοποίησης ή αφενημέρωσης.
•Οι γυναίκες μετανάστριες να έχουν δικαίωμα άμεσης και αυτοτελούς παροχής πληροφοριών, ενόψει του κινδύνου οι πληροφορίες που παρέχονται στους άνδρες συγγενείς τους να μη μεταφέρονται σε αυτές λόγω πολιτιστικών πεποιθήσεων. Αυτό μπορεί να στερήσει από αυτές τη δυνατότητα να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις και να ζητήσουν προστασία ή βοήθεια.
Σημειώνεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μεριμνήσει ώστε να διατεθεί σε όλες τις δομές διαχείρισης προσφύγων και μεταναστών, που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, ικανός αριθμός γυναικών αστυνομικών.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Συνελήφθη 21χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Αλβανίας, για ένοπλη ληστεία
Συνελήφθη, την 01-04-2016 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Αλβανίας, για το αδίκημα της ένοπλης ληστείας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας.
Συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός στη διασταύρωση Λίμνης Ιωαννίνων, για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών
Συνελήφθη, την 31.03.2016 το απόγευμα στη διασταύρωση Λίμνης Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 36χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.Ειδικότερα, την 31.03.2016 το απόγευμα, αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας,  εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 39 και 37 ετών,  για τους οποίους εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην Παναγιά Πρέβεζας
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 24χρονος ημεδαπός.Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια που έγιναν στην Παναγιά Πρέβεζας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του σε τρεις κλοπές από σπίτια που έγιναν το μεσημέρι της 06-01-2015 στην Παναγιά Πρέβεζας,  όπου αφαιρέθηκαν  χρηματικά ποσά και κλειδιά των οικιών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή λαθραίου καπνού στο Κομπότι Άρτας
Συνελήφθη, την 31-03-2016 το βράδυ στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,  ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση  της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατελήφθη ο 53χρονος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχει μία συσκευασία που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (440) γραμμαρίων.Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε .
Συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων,  ένας 61χρονος υπήκοος Αλβανίας, διακινητής ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης



















Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επτά συσκευασίες με (1.100) γραμμάρια ηρωίνης και (5.250) γραμμάρια κάνναβηςΣυνελήφθη, την 01-04-2016 τα ξημερώματα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένας 61χρονος υπήκοος Αλβανίας, διακινητής ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών αστυνομικών του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίοι οδηγούσε ο 61χρονος  και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (1.100) γραμμαρίων
•πέντε συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (5.250) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 21χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Αλβανίας, για ένοπλη ληστεία
Συνελήφθη, την 01-04-2016 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων από τις Αρχές της Αλβανίας, για το αδίκημα της ένοπλης ληστείας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας.
Εξιχνίαση υπόθεσης διάρρηξης κυλικείου σχολείου στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δραστών (τριών ημεδαπών, 19, 21 και 22 ετών και ενός 27χρονου υπηκόου Αλβανίας), οι οποίοι εμπλέκονται στην κλοπή.Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, μία υπόθεση κλοπής από κυλικείο σχολείου  στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων.Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις ημεδαποί, ηλικίας 19, 21 και 22 ετών  και ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι εξακριβώθηκε ότι  την 19/20-02-2016, παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σχολείου και αφού διέρρηξαν το κυλικείο,  αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διάφορα προϊόντα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.








Δεν υπάρχουν σχόλια: