ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ημερίδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας



Είναι μεγάλη τρέλα να ζεις φτωχικά για να πεθάνεις πλούσιος  :   ( Γιουβενάλης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Ημερίδα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας




















Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, και το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα:“Το διαδίκτυο στη ζωή των παιδιών μας και τη δική μας Ενημερώνομαι – Προλαμβάνω – Προστατεύομαι” που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας (οικισμός Εθνικής Αντίστασης).
Ομιλητές : Γεώργιος Β. Ντάνης ,Υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής / Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
.Σοφία Κοτσοπούλου Ψυχολόγος / Χαμόγελο του Παιδιού .
.Ελευθέριος Τσανέλης & Φώτης Ράπτης,Αρχιφύλακας Γραφείου Πληροφορικής / Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας .
.Άννα Παπαγιάννη Ψυχολόγος / Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» .Συζήτηση και απάντηση σε ερωτήματα.
Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Στις δομές κοινωνικής προστασίας της Θεσπρωτίας η Θεανώ Φωτίου 


















Επίσκεψη πραγματοποίησε, η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στις δομές κοινωνικής προστασίας στη Θεσπρωτία, συνοδεία του Βουλευτή Μάριου Κάτση και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας.Η αναπληρώτρια Υπουργός, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να μιλήσει με εργαζομένους και ωφελούμενους για τα προβλήματα, τόσο του Θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων στην Ηγουμενίτσα, όσο και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και του Γηροκομείου στους Φιλιάτες.Η κ. Φωτίου μίλησε για το νέο νόμο πλαίσιο που πρόκειται να φέρει η Κυβέρνηση, ο οποίος θα ρυθμίζει τα θέματα της κοινωνικής προστασίας στη χώρα και θα αντικαταστήσει όλο το κατακεματισμένο νομικό πλαίσιο που έρχεται από το παρελθόν, βάζοντας ενιαίους κανόνες είτε αναφερόμαστε σε ιδρύματα που λειτουργούν ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, είτε ως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Έτσι θα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού συστήματος πρόνοιας το οποία θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις κοινωνικές ανάγκες.Ο Βουλευτής από την πλευρά του τόνισε ότι η παρουσία της Υπουργού στην περιοχή της Θεσρπωτίας είναι σημαντική, γιατί εκτός του ότι διαπιστώνει ιδίοις όμμασι τα ζητήματα που υπάρχουν, δίνεται και η δυνατότητα στους εργαζομένους και στους ωφελούμενους στις δομές της κοινωνικής προστασίας, να μιλήσουν απευθείας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Ο Μάριος Κάτσης επισήμανε τα ζητήματα που υπάρχουν στη στελέχωση, αλλά και τα διοικητικά προβλήματα που δημιούργησαν οι συγχωνεύσεις που γίνανε τα προηγούμενα χρόνια. Χαιρέτισε τις προσπάθειες που κάνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξασφάλιση της συνέχειας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και για τη δημιουργία των ΚΕΠ αλληλεγγύης. «Τηρουμένων των οικονομικών δυνατοτήτων», κατέληξε «χρειάζεται πολύ δουλεία, που είμαστε διατεθειμένοι όλοι να κάνουμε, για να βοηθήσουμε τους πολίτες που το έχουν ανάγκη».

Δράσεις Let’s Do It Greece στο Δήμο Ηγουμενίτσας


















Τρίτη 12 Απριλίου
•08:30, 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας (Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου).
•16:30, Καθαρισμός παιδικής χαράς και πλατείας Καταβόθρας (ΚΔΑΠ «Αρίων»).
Τετάρτη 13 Απριλίου
•16:00, Καθαρισμός περιοχής Δροσιάς (Γέφυρα Φιλοθέης) - (Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου).
Πέμπτη 14 Απριλίου
•16:00, Αγ. Δημητρίου – Αγ. Τριάδος – Παιδική Χαρά (Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου).
•16:30, Καθαρισμός παιδικής χαράς και πλατείας Μορφάτι & Ελευθέρι (ΚΔΑΠ «Αρίων»).
•17:00, Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε τον περιβάλλοντα χώρου του Ε.Ι.Ν. (ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ»)
Παρασκευή 15 Απριλίου.
•09:30, Καθαρισμός πάρκου στα πλατάνια (1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσα).
•12:00, καθαρισμός των εισόδων του Μαργαριτίου (Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Μαργαριτίου).
•16:00, Αγ. Δημήτριος – καθαρισμός Άλσους (Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου)
•16:30, Καθαρισμός και εξωραϊσμός της παιδικής χαράς και πλατείας Μαργαριτίου (ΚΔΑΠ «Αρίων» & Νηπιαγωγείο Μαργαριτίου)
•17:00, Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε τον περιβάλλοντα χώρου του Ε.Ι.Ν. (ΚΔΑΠ «ΔΙΑΥΛΟΣ»).
Σάββατο 16 Απριλίου
•10:30, Καθαρισμός και εξωραϊσμός της βρύσης «Μπαξέ Αράπη» (Εθελοντές Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου και Πολιτιστικοί σύλλογοι).
•14:00, καθαρισμός του Πάρκου δίπλα στο Έλος Καλοδικίου (Εθελοντές Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου και Πολιτιστικοί Σύλλογοι).
•16:00, Γήπεδο Μπάσκετ - Ζωγραφίζουμε Γκράφιτι (Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου).
Κυριακή 17 Απριλίου
•09:00, Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε τον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας (Μανούλες Ηγουμενίτσας) .
•10:30, Καθαρισμός, εξωραϊσμός και διάνοιξη μονοπατιού στο Κάστρο Μαργαριτίου (Εθελοντές Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου και Πολιτιστικοί σύλλογοι) .
•10:30, Καθαρίζουμε το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας (Γ. Σ. Πρωτέας Ηγουμενίτσας )
•11:00, Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε τον Ποδηλατοδρόμο (Δ.Ν.Ο.Η. & Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας).
•11:00, Καθαρίζουμε το δασάκι – συντηρούμε το μονοπάτι (Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων)
•11:00, Καθαρίζουμε το Δρέπανο – Τοποθετούμε κάδους (Φορέας Διαχείρισης «Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά»)
•11:00, Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε τις παραλίες και το βυθό των νησιών των Συβότων (Sivotistas & Pelorus) .
Στη Δράση Let’s Do It Greece συμμετέχουν με δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και φυτέματος δένδρων και λουλουδιών, με την υποστήριξη των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, τα ακόλουθα σχολεία:
1ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας, Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου, Νηπιαγωγείο Αγ. Βλασίου, Νηπιαγωγείο Μαργαριτίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, 3ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας, 4o Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου, Δημοτικό Σχολείο Καστρίου, 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσα, 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας και Γενικό Λύκειο Μαργαριτίου.Στις δράσεις που πραγματοποιούνται στον Δήμου Ηγουμενίτσας συμμετέχουν οι εθελοντές καθώς και οι ακόλουθοι φορείς και σύλλογοι με τα μέλη τους:
Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου, Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Θεσπρωτίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μαργαριτίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καταβόθρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερίου, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου "Ο Άγιος Δημήτριος", Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας "Ρένα Κώτσιου", Γ. Σ. Πρωτέας Ηγουμενίτσας, Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας, Φορέας Διαχείρισης «Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά», Sivotistas, Μανούλες Ηγουμενίτσας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας, ΚΔΑΠ Ηγουμενίτσας «ΔΙΑΥΛΟΣ», ΚΔΑΠ Μαργαριτίου «Αρίων», Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Ηγουμενίτσας, Pelorus. FB event: www.facebook.com/events/1751267061773811/ .
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και του Γυμνασίου Παραμυθιάς συνάντησε στη Βουλή ο Β. Γιόγιακας



















Με τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και του Γυμνασίου Παραμυθιάς που επισκέφθηκαν τη Βουλή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Βασίλης Γιόγιακας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε μαζί τους κατά την ξενάγησή τους στο κτίριο της Βουλής. Τα δύο σχολεία περιηγήθηκαν μεταξύ άλλων στην Έκθεση που φιλοξενείται στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος" για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και παρακολούθησαν ενημερωτική προβολή για την ιστορία του κτιρίου και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ NEWS 
















Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για κλοπή από σπίτι στην Άρτα
Συνελήφθη, την 11-04-2016 το απόγευμα στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 37χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι λίγο νωρίτερα, εισήλθε σε σπίτι 57χρονης ημεδαπής στην Άρτα και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.Κατά τη σύλληψη, εντοπίσθηκε στην κατοχή του 37χρονου το αφαιρεθέν  κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί Ρομά, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν χθες (11-4-2016) το μεσημέρι, στη Βίγλα Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Άρτας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 27, 35, 27 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα, οι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας και επιχείρησαν να διαρρήξουν σπίτι, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι ειδοποίησαν τους αστυνομικούς. Ύστερα από αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίσθηκαν στη Βίγλα Άρτας και συνελήφθησαν.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, κατασχέθηκε καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.
Συνελήφθησαν πέντε άτομα στην Πρέβεζα, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα, για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά, πέντε άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 22, 21, 35 και 20 ετών και για μία 21χρονη ημεδαπή, οι συλλήψεις των οποίων πραγματοποιήθηκαν χθες (11-04-2016) το απόγευμα και το βράδυ, στην Πρέβεζα, στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, συνελήφθησαν στην Πρέβεζα, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 22, 21 και 21 ετών, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (scunk), βάρους (4,9) γραμμαρίων.Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε  μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (5,3) γραμμαρίων και (9,5) ναρκωτικά χάπια.Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατείχε μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθη 39χρονος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Συνελήφθη, χθες (11-04-2016) αργά το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, ο 39χρονος κατείχε αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου, το οποίο και κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.
Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου ημεδαπού ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό του.Με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής εκκρεμότητας συγγενών των παθόντων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, απέσπασαν χρηματικά ποσά.Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 31χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και κλοπή, που έγιναν  την 05-04-2016 στα χωριά Πέτρα και Σίτσαινα Ιωαννίνων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό του, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και αναζητείται.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις απάτης και κλοπής:
•Το πρωί της 05-04-2016 μετέβησαν στο χωριό Πέτρα Ζαγορίου και αφού πλησίασαν ηλικιωμένο ημεδαπό στην αυλή του σπιτιού του,  υποδυόμενοι τους λογιστές των γιών του και με το πρόσχημα υποτιθέμενης οικονομικής εκκρεμότητας, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (1000) ευρώ.
•Στη συνέχεια μετέβησαν στη Σίτσαινα Μετσόβου και με την ίδια μεθοδολογία, έπεισαν άλλο ηλικιωμένο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (950) ευρώ ενώ ταυτόχρονα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, έκλεψαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρηματικό ποσό.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, προτρέπει τους πολίτες:
•να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.)
•σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού - συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι
•σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους
•να μην πείθονται όταν άγνωστοι τους ζητούν να καταβάλλουν χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα - εταιρείες για αγορά αγαθών - προσφορά υπηρεσιών
•να μην δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού
•να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως καλέσει
•επισημαίνεται ότι από τα νοσοκομεία ή τις δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η τακτική υπάλληλοί τους να πηγαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν
•να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.)
•να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσουν το έργο των διωκτικών Αρχών
•να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια: