ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας : « Επιστολή Διαμαρτυρίας »



Ω τραυλορήμον τραυλεπίτραυλε γνάθε,τραυλόλαλον πάντραυλον έντραυλον στόμα,
τραυληγορούν άναρθρον τρυγόνου τρόπον, σύριζε , κράζε, τρύζε σον τραυλόν μέλος,
κρού κρού κεκραγώς εν πρυμνοίς δένδρων κλάδοις. : ( Λέων Στ’ ο Σοφός )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας : « Επιστολή Διαμαρτυρίας »




















Προς: Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΠΕΚΕΠΕ
Μετά και τις τελευταίες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν πολλοί κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας έμειναν απλήρωτοι χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Σε μια πρόσφατη έρευνα που έκανε ο σύλλογός μας για τα μέλη του διαπίστωσε αδυναμία πληρωμής για λόγους όπως μη επιλέξιμα εκτάρια, αποχαρακτηρισμό εκτάσεων από ορεινές σε πεδινές και άλλες περιπτώσεις για τις οποίες καμία ευθύνη δεν φέρουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι.Αντίθετα μάλιστα, όπως είναι γνωστό η κατανομή των εκτάσεων δεν γίνεται από εμάς αλλά από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας.Παρατηρήσαμε επίσης ότι μετά την απόφαση με Αρ.Πρωτ. 22172 στις 12/12/2014 που υπογράφει ο τότε υπουργός Γεώργιος Καρασμάνης πολλοί κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι χάνοντας μεγάλα ποσά επί των ενισχύσεών τους.Τέλος, στις πρόσφατες πληρωμές εξισωτικών αποζημιώσεων έκπληκτοι οι κτηνοτρόφοι μας ανακάλυψαν ότι τους έχετε χρεώσει με πρόστιμα που οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν από τι προέρχονται.Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων νομού Θεσπρωτίας σας κάνει γνωστό το παραπάνω ζήτημα, αναμένουμε τις απαντήσεις σας προτού κινηθούμε δικαστικά κατά παντός υπευθύνου.
Για το Δ.Σ - Η πρόεδρος : Λύκα  Μυρτώ

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 
Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και παράνομη οπλοκατοχή στην Άρτα
Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν , μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, συνολικά (16.165) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού .Συνελήφθη, την 04-03-2016 το μεσημέρι στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με την κατοχή και τη διακίνηση λαθραίου καπνού από τον 56χρονο, διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•δύο νάιλον συσκευασίες με τριμμένο καπνό, συνολικού βάρους (1.465) γραμμαρίων
•δύο κουτιά με τριμμένο καπνό, συνολικού βάρους (11.700) γραμμαρίων
•μία νάιλον τσάντα με τριμμένο καπνό, βάρους (3.000) γραμμαρίων
•μία αναλογική ζυγαριά
•ένα κυνηγετικό όπλο, με ληγμένη άδεια κατοχής
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Σύλληψη 30χρονης ημεδαπής στην Άρτα για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων
Συνελήφθη, την 04-03-2016 το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, μία 30χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων. Αναλυτικότερα, η 30χρονη, σήμερα το πρωί, πήγε σε φαρμακείο στην πόλη της Άρτας, όπου πραγματοποίησε αγορά φαρμάκων, καταβάλλοντας ως αντίτιμο  πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ.
Το πλαστό χαρτονόμισμα κατασχέθηκε.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

















 





Συνελήφθησαν, την 04-03-2016 το μεσημέρι στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 53 και 59 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν διότι στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
•έξι νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (28,3) γραμμαρίων.
•μία ηλεκτρονική ζυγαριά και.
•δύο τρίφτες, με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος 36χρονης ημεδαπής, για τη συμμετοχή της σε κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης στην πόλη της Πρέβεζας
Σε συνέχεια του από 19-01-2016 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας που αφορούσε τη σύλληψη μιας 22χρονης ημεδαπής Ρομά για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης συμπληρωματικά, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της συνεργού της 22χρονης.Πρόκειται για 36χρονη ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.Υπενθυμίζεται ότι  την 18-01-2016 στην πόλη της Πρέβεζας, οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο σπίτι 71χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το υπνοδωμάτιο το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.Η σχηματισθείσα δικογραφία, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

«Μνημείο» παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο θέλουν την ναπολιτάνικη πίτσα
…φάτσιο κούλο ίο… , παλιοσαράβαλα που θέλετε να κάνετε και πολιτική. Αυτά να βλέπετε που ξεπουλάτε και τους πρωκτούς μας παλιολινάτσες…?





























Στα «μνημεία» της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο θέλουν να συμπεριληφθεί η ναπολιτάνικη πίτσα οι Ιταλοί. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega η Ιταλία πρότεινε σήμερα η ναπολιτάνικη πίτσα να συμπεριληφθεί στον κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO τον επόμενο χρόνο.Η εθνική επιτροπή για την UNESCO επισήμανε σε μια ανακοίνωση ότι ψήφισε ομόφωνα υπέρ της προστασίας της ναπολιτάνικης πίτσας ως τμήμα της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της χώρας. Εάν η UNESCO αποδεχθεί την υποψηφιότητα αυτή η παραδοσιακή πίτσα της Νάπολης θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ως "Η Παραδοσιακή Τέχνη των Παρασκευαστών της Ναπολιτάνικης Πίτσας".Η παραδοσιακή ναπολιτάνικη πίτσα έχει μια σχετικά λεπτή ζύμη με εξαίρεση την κρούστα, η οποία όταν ψήνεται φουσκώνει σαν ένα μικροσκοπικό ελαστικό ποδηλάτου. Το έδεσμα ψήνεται σε φούρνο με ξύλα και έχει δύο βασικές εκδοχές: τη Μαρινάρα (ντομάτα, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο) και τη διασήμοτερη ίσως πίτσα στον κόσμο, τη Μαργαρίτα (ντομάτα, μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και βασιλικό).Σύμφωνα με την παράδοση η πίτσα Μαργαρίτα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1889 από έναν Ιταλό σεφ προς τιμή της βασίλισσας Μαργαρίτας, η οποία επισκεπτόταν την πόλη. Τα υλικά της έχουν το κόκκινο, λευκό και πράσινο χρώμα της ιταλικής σημαίας.

Από το «κακό» στο... χειρότερο Δημόσιο...?



















Η συζήτηση για τον απεγκλωβισμό της δημόσιας διοίκησης από τις κομματικές εξαρτήσεις είναι επίκαιρη όσο και διαχρονική.Για πρώτη φορά το 1911 κατοχυρώνεται συνταγματικά η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο την ανεξαρτησία τους από τους τότε κομματικούς ανταγωνισμούς. Αποτέλεσε το ισχυρό αντίβαρο στην κομματική ασυδοσία που επικρατούσε εκείνη την εποχή σχετικά με τους διορισμούς και τις απολύσεις στο Δημόσιο.Κάθε αλλαγή κυβέρνησης σήμαινε μαζικές απολύσεις κρατικών λειτουργών, παρότι αποτελούσαν τότε το πλέον προσοντούχο προσωπικό.
Υπό το Μνημόνιο
Στο πρόσφατο παρελθόν διαπιστώνεται η ιστορική επανάληψη. Το 2013 οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων αποτέλεσαν κυβερνητική δέσμευση απέναντι στους δανειστές. Το 2014, διά μέσου της «συνταγματικής» πρακτικής της κατάργησης οργανικών θέσεων, με τους δημοσίους υπαλλήλους στη συνέχεια να εντάσσονται στο απαράδεκτο καθεστώς της διαθεσιμότητας, η «πλατεία Κλαυθμώνος» αναβίωσε.




























Μια σειρά περαιτέρω νομοθετικών πρωτοβουλιών, όπως η προσχηματική αξιολόγηση με αυθαίρετες ποσοστώσεις και οι απευθείας αναθέσεις καθηκόντων προϊσταμένων με υπουργικές αποφάσεις, επιχείρησαν να διαμορφώσουν ένα καθεστώς πειθήνιων, υπό τον φόβο της απόλυσης, εργαζομένων (και άρα καθόλου αποτελεσματικών λόγω της εργασιακής τους ανασφάλειας) και ένα κομματικό «ρεσάλτο» στις θέσεις ευθύνης.Οι συνταγματικά κατοχυρωμένες μόνιμες σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο απειλήθηκαν ευθέως και η συζήτηση για τη συνταγματική άρση της μονιμότητας (η οποία στην πράξη είχε προ πολλού αρθεί) άνοιξε με μια ταυτόχρονη προσπάθεια καλλιέργειας «κοινωνικού αυτοματισμού» εις βάρος των υπαλλήλων.Αν και θα έπρεπε να έχει κλείσει οριστικά αυτή η συζήτηση, διατηρείται από υποτιθέμενους μεταρρυθμιστές. Προσφάτως, σε εκδήλωση του Ποταμιού, προτάθηκε η άρση της μονιμότητας και η απόλυση όσων κρίνονται «ανεπαρκείς». Κλήθηκαν δε τα κόμματα της «φιλοευρωπαϊκής» αντιπολίτευσης (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: