ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σε Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Δεν μπορεί να περιμένει κανείς να βρει ένα γενναιόδωρο και ευγενικό πνεύμα στα στήθη ανθρώπων που παλεύουν για το καθημερινό τους ψωμί   : ( Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Σε Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της Γενικής 48ωρης Απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση έρθει στη Βουλή..!Να μην περάσει..!



























Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δε μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν..!Κανένας δε μπορεί να παραμένει θεατής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκάματων και άλλα πολλά!Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Η πείρα μας έχει δείξει ότι τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών έχει σβήσει προ πολλού! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!Συντάξεις φιλοδώρημα των 300 και 400 ευρώ και δουλειά ως τον τάφο για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Αυτό είναι το νομοσχέδιο.Μαζί με το ασφαλιστικό και νέοι δυσβάσταχτοι φόροι για όποιον έχει σταθερή δουλειά με δικαιώματα και καλύτερο μισθό από τον κατώτερο.Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η νέα σφαγή στις συντάξεις είναι ένας ακόμα δρόμος για να εξασφαλίσουν και να πολλαπλασιάσουν την κερδοφορία τους!Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους τακτικισμούς της κυβέρνησης, την βρώμικη προπαγάνδα.Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της! Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε πόλη και χωριό, στα χωράφια, στις γειτονιές!Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε. Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών! Να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του! Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και στις σύγχρονες επαγγελματικές ασθένειες που μαστίζουν όλο και περισσότερους κλάδους! Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια! Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.Να αποτρέψουμε:
•Τον νόμο - πακέτο που φέρνουν και περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες.
•Το χάρισμα όλων των κλεμμένων και λεηλατημένων από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.
•Τη δουλειά ως τα 67 χρόνια για μια σύνταξη επίδομα φτώχειας για την συντριπτική πλειοψηφία, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις με στόχο την απαλλαγή του κράτους.
•Το σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους. Την κατάργηση τους ΕΚΑΣ, του επιδόματος που παίρνουν οι φτωχοί συνταξιούχοι, το νέο πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των προνοιακών επιδομάτων.
Κανένας εργάτης να μην εγκλωβιστεί στην ψευτοαντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που υπονομεύουν την αγωνιστική απάντηση, στηρίζουν όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις και σήμερα με θράσος χαρακτηρίζουν την επιδρομή στο ασφαλιστικό ως φορολογική επίθεση!
Όλοι στον αγώνα. Θα νικήσουμε..!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ..!
ΜΕ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Αν τολμήσουν να φέρουν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.
Συμμετέχουμε μαζικά την πρώτη ημέρα της απεργίας στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, στον Πεζόδρομο - ΟΤΕ, στις 10 το πρωί και τη δεύτερη μέρα στις κεντρικές συγκεντρώσεις που θα καλέσει το ΠΑΜΕ πανελλαδικά.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
















Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του, τόσο στην εργατική τάξη του νομού όσο και στους πρόσφυγες και μετανάστες που πλήττονται από τις ίδια αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική, της Κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών μηχανισμών συνεχίζει την συγκέντρωση αγαθών και υλικών πρώτης ανάγκης.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι ,Τα υλικά που συγκεντρώνονται είναι:
•Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
•Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη, κονσέρβες και τρόφιμα μακράς διάρκειας.
•Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.
•Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.
•Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.
ΠΡΟΣΟΧΗ  : Η υλική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου καθημερινά:
ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , ΩΡΕΣ 10 – 12 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ 7 – 9 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜ Α.
Επικοινωνία στα τηλέφωνα 2665022136, 6977025416.Για την Παραμυθία επικοινωνία με τα τηλέφωνα: 6943781202,6977058371 .

Εργατικό ατύχημα στα Ιωάννινα

















Την 29-03-2016 και ώρα 12.00, έλαβε χώρα εργατικό ατύχημα στην περιοχή των Αμπελοκήπων στα Ιωάννινα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός 38χρονου ημεδαπού και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 39 και 41 ετών.Ειδικότερα, οι τρεις εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε κολώνα της Δ.Ε.Η., τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου και νοσηλεύονται.Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος εργοδηγός και ο χειριστής μηχανήματος - γερανού ενώ αναζητούνται ο υπεύθυνος μηχανικός της κατασκευαστικής αναδόχου εταιρείας και ο υπεύθυνος της υπεργολήπτριας εταιρείας.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Ερώτηση του κ. Βασίλη Γιόγιακα για την χρηματοδότηση μισθολογικού κόστους στη Δράση για την Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων»


















Τη δυνατότητα οι μέτοχοι μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων να λαμβάνουν ενίσχυση από το σχετικό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ για την πρόσληψη α' και β' βαθμού συγγενών τους, ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τονίζει ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού είναι Πολύ Μικρές επιχειρήσεις οικογενειακής μορφής στις οποίες κατά κανόνα δεν απασχολείται εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,
ΘΕΜΑ: «Όροι χρηματοδότησης μισθολογικού κόστους στη Δράση για την Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» .
Πρόσφατα δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020).Στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης (Κεφ. Ι.1.6.1 Επιλέξιμες Δαπάνες, Ενότητα Α. Κατηγορίες Επιλέξιμων Δαπανών) αναφέρεται ότι δεν είναι επιλέξιμο προς ενίσχυση, δηλαδή δε χρηματοδοτείται, το μισθολογικό κόστος νεοπροσλαμβανόμενων που είναι σύζυγοι ή συγγενείς α’ και β’ βαθμού με τους Εταίρους / Μετόχους της επιχείρησης. Η εν λόγω  εξαίρεση: α. λειτουργεί αποτρεπτικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, θέτοντας περιοριστικό όρο που θα μπορούσε να ισχύει μόνο στην περίπτωση του υφιστάμενου προσωπικού της επιχείρησης, β. δε λαμβάνει υπόψη ότι το συντριπτικό ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Τουρισμού - με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων - είναι Πολύ Μικρές επιχειρήσεις οικογενειακής μορφής στις οποίες κατά κανόνα δεν απασχολείται εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός :
- Εάν πρόκειται, σε Τροποποίηση της Πρόσκλησης Υποβολής Αιτήσεων Χρηματοδότησης Επιχειρηματικών Σχεδίων της Δράσης «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», να αφαιρεθεί ο όρος σύμφωνα με τον οποίο δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη το μισθολογικό κόστος νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού που είναι συγγενείς α’ και β’ βαθμούς με τους Εταίρους / Μετόχους της επιχείρησης.

Απολογισμός Πεπραγμένων Έτους 2015  του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Νεολαίας & Άθλησης



















Το προηγούμενο έτος (2015) ήταν μια χρονιά ιδιαιτέρως δύσκολη σε πολλούς τομείς. Η οικονομική και κοινωνική κρίση δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλη τη χώρα και φυσικά και στην Περιφέρειά μας.Στον τομέα της Νεολαίας, ως γνωστόν, υπάρχουν συσσωρευμένα μια σειρά από προβλήματα. Η ανεργία και η απογοήτευση κάνει τους νέους να βιώνουν  επώδυνα τη δύσκολη συγκυρία και τους οδηγεί πολλές φορές σε απόγνωση και σε κατάθλιψη.Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια βρεθήκαμε κοντά και υποστηρίξαμε με θέρμη όσες πρωτοβουλίες, ημερίδες ή συγκεντρώσεις έγιναν από φορείς για την ενημέρωση των νέων σχετικά με το μέλλον τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Συμβάλλαμε στην ενημέρωση της νεολαίας, πραγματοποιώντας συσκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες, ενημερώνοντας τους νέους διάφορων ηλικιών γύρω από τα προβλήματα που τους απασχολούν. Αξιοποιήσαμε τους Ολυμπιονίκες μας, μέσω του Υπουργείου Άμυνας, διοργανώνοντας επισκέψεις στα σχολεία, σε συνεργασία με την Διεύθυνση 2βάθμιας Εκπαίδευσης και συζητήσεις με τους μαθητές για την αθλητική παιδεία, το ευ αγωνίζεσθαι και την μύηση στον αθλητισμό, με στόχο την αποφυγή των κακών έξεων, που μαστίζουν τη νεολαία μας.Οργανώσαμε ενημερωτικές συναντήσεις σχετικά με τις μάστιγες της εποχής μας και τις εξαρτήσεις (αλκοόλ-τσιγάρο-ναρκωτικά) και τη νέα εξάρτηση που είναι η καθήλωση στην οθόνη του υπολογιστή για ατελείωτες ώρες. Έγινε καταγραφή των προβλημάτων, ύστερα από πλήθος συναντήσεων με νέους, ιεράρχηση και προσπάθεια επίλυσης αυτών.Γενικά, η Περιφέρεια δεν αρνήθηκε ποτέ οποιαδήποτε συμμετοχή  σε ό,τι είχε σχέση με τη νεολαία, αναγνωρίζοντας ότι σε αυτήν πρέπει να στηρίζουμε το μέλλον της χώρας μας και μόνο οι νέοι με σωστές και υγιείς βάσεις, θα κατορθώσουν να αλλάξουν αυτά που τώρα βιώνουμε.Στον τομέα του Αθλητισμού, η Περιφέρεια, παρ’ όλες τις σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ήταν πάντοτε θετική σε οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση. Διοργανώσαμε αθλητικές δράσεις με πολλαπλούς σκοπούς, ώστε να συμμετάσχουν σε αυτές άνθρωποι κάθε ηλικίας και χωρίς κόστος, με τη βοήθεια χορηγών αλλά και της Περιφέρειας.Ήμασταν κοντά σε αθλητικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, σε σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τον αθλητισμό και τη διάδοσή του.Η Περιφέρεια συνέβαλε τα μέγιστα στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων συντήρησης και λειτουργίας αθλητικών χώρων, που οι περισσότεροι ανήκουν στους δήμους, ώστε να μην μείνουν κλειστοί και οι αθλητές στο δρόμο.Η οικονομική δυσπραγία δεν επέτρεψε να βοηθήσουμε στην κατασκευή νέων αθλητικών χώρων, όπου σε κάποιες περιοχές υπάρχει μεγάλη ανάγκη, όσο και στην υλοποίηση μεγάλης κλίμακας έργων συντήρησης παλαιών κατασκευών, σε συνεργασία με τους Δήμους. Επίσης, ενώ υπήρχε η θέληση για οικονομική συνδρομή σε ορισμένες αθλητικές εκδηλώσεις, δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα, ιδιαιτέρως μετά το πρόβλημα με τα capital controls.Δόθηκε μεγάλη σημασία από την Περιφέρεια και αγκαλιάσαμε όλα τα αθλήματα, ανεξάρτητα από τη δημοτικότητά τους. Συμμετείχαμε σε κάθε αθλητική πρωτοβουλία που προσκληθήκαμε και ευαισθητοποιήσαμε τους πολίτες, δείχνοντάς τους το δρόμο, οδηγούμενοι από την πεποίθηση ότι ο αθλητισμός ενώνει και βοηθά μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις τον συνάνθρωπό μας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Δήμους και τις ΕΠΣ, δείξαμε ως Περιφέρεια ότι η συνεργασία των φορέων μπορεί να δώσει πολλά στους πάσχοντες συμπατριώτες μας, είτε σε οικονομική ενίσχυση, είτε σε είδη άμεσης ανάγκης.Επιπλέον, ως Περιφέρεια,  μέσω του αθλητισμού και των αθλητικών διοργανώσεων, σε βουνό, θάλασσα, ποτάμια και πόλεις, στηρίξαμε τον αθλητικό τουρισμό, την ανταλλαγή αθλητικών εκδηλώσεων, όχι μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και με άλλες περιφέρειες και όμορα κράτη.Στόχος της Περιφέρειάς μας συνεχίζει να είναι η ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση – δράση για κάθε ηλικίας συμπολίτη μας για συμμετοχή σε κάθε αθλητική εκδήλωση. Υπηρετούμε πρωτίστως τον Αθλητισμό και έπειτα τον Πρωταθλητισμό.  «Νούς υγιής εν σώματι υγιεί»
Ο Αντιπεριφερειάρχης για Θέματα Νεολαίας και Άθλησης : Περικλής Βασιλάκης

Εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 ο εξοπλισμός του πενταόροφου κτιρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου 


















 
Την απόφαση ένταξης στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" της πράξης για την προμήθεια εξοπλισμού της προσθήκης του πενταόροφου κτιρίου νοσηλευτικών μονάδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Η πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό 7.464.742 ευρώ, εντάχθηκε στον  Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας». Πρόκειται για ένα «τμηματοποιημένο» έργο, καθώς ένα μέρος του υλοποιήθηκε στο ΠΕΠ Ηπείρου 2007-2013, και ένα άλλο στο νέο Ε.Π. 2014-2020.  Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται η προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες κλινικής λειτουργίας της προσθήκης πενταορόφου κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Το νέο κτίριο έχει ήδη αποπερατωθεί και θα περιλαμβάνει διάφορα Λειτουργικά Τμήματα που συμπληρώνουν και ενοποιούν την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή του ΠΓΝΙ.Δικαιούχος της πράξης είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Διαγωνισμός για την περισυλλογή και διαχείριση νεκρών ζώων στα οποία έχουν διενεργηθεί για Μ.Σ.Ε. στις Περιφέρειες


















Από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται γνωστό ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Προμηθειών Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών – Τμήμα Κατάρτισης και Εκτέλεσης Προγράμματος Προμηθειών), μετά από την υπ’ αριθμ.864/30784/10-03-2016 Απόφαση προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την «Ανάθεση εργασιών υλοποίησης του Προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων στα οποία έχει διενεργηθεί δειγματοληψία για μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες (Μ.Σ.Ε.), στις Περιφέρειες της Ηπειρωτικής Ελλάδας (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Πελοποννήσου και Περιφέρεια Αττικής),για το έτος 2016». Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, ύστερα από προθεσμία σαράντα (40) ημερών, από την ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο Τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, στον Ελληνικό Οικονομικό Τύπο και την ανάρτησή της στο site του ΥΠΑΑΤ.  Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών: 18 Απριλίου 2016- Καταληκτική, η Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016 και ώρα 15.00, μετά την παρέλευση της οποίας δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.Η διακήρυξη είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: www.minagric.gr  και στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr Ο συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 1.000.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, (813.008,13 € πλέον Φ.Π.Α.), σύμφωνα με το άρθρο 8 της υπ’ αριθμ. 697/24498/2016 Κ.Υ.Α. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η χαμηλότερη τιμή.

Από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή η ρίψη εμβολίων για τη λύσσα 



















Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο, η εφαρμογή του προγράμματος   της ‘’εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων,  για την εκστρατεία  Άνοιξη 2016’’, αρχίζει την Παρασκευή 01/04/2016 από το αεροδρόμιο του Αγρινίου και θα συνεχιστεί και τις επόμενες δύο ημέρες (Σάββατο 02/04/2016 και Κυριακή 03/04/2016) αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Γενικά θα καλυφθούν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα το βόρειο τμήμα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας(Μενίδι, Περδικάκι, Χρυσοπηγή), το βορειοδυτικό τμήμα της Π.Ε. Ευρυτανίας (Γρανίτσα, Άγραφα, Ραπτόπουλο), σχεδόν όλη η Π.Ε.  Άρτας (Κομπότι, Άρτα, Βουλγαρέλι, Άγναντα), το ανατολικό τμήμα της Π.Ε. Πρέβεζας (Φιλιππιάδα, Κερασώνας, Ανώγειο), και το κεντρικό τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων (Καλέντζι, Πράμαντα, Ιωάννινα, Καλπάκι, Πάπιγκο, Κόνιτσα μέχρι τα Αλβανικά σύνορα).
Τοποθέτηση νέων απινιδωτών
Την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι, με χορηγία της  "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ"  θα γίνει τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι, με χορηγία της "Κ. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ" θα γίνει τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή, στη συμβολή των οδών Γρ. Σακκά & Μιχ. Αγγέλου (πεζόδρομος) .  

Δεν υπάρχουν σχόλια: