ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου : ‘’ Ρίψη εμβολίων - δολωμάτων για εμβολιασμό κατά της λύσσας ‘’



Πέτρην κοιλαίνει ρανίς ύδατος ενδελεχείη - μτφρ : μια επίμονη σταγόνα νερού ανοίγει τρύπα σε πέτρα : ( Χορίλος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου : ‘’ Ρίψη  εμβολίων - δολωμάτων για εμβολιασμό κατά της λύσσας  ‘’





















Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην  Ήπειρο  ρίψεις  από αέρος εμβολίων – δολωμάτων  για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας. Οι ρίψεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου την 1η Απριλίου 2016 στην Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  και  στην συνέχεια στην Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και στην Π.Ε. ΑΡΤΑΣ. Οι  Κτηνιατρικές  Υπηρεσίες  βρίσκονται  στη διάθεση  του πολίτη  για κάθε επιπλέον διευκρίνιση.
Οδηγίες προστασίας
Σημειώνεται ότι το εμβολιακό δόλωμα είναι μικρός κύβος χρώματος λαδί- καφέ με οσμή ψαριού και περιέχει κάψουλα με υγρό. Σε περίπτωση εύρεσης εμβολιακών δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές, απαγορεύεται να τα ακουμπά ή να τα πατά ή να έρχεται σε επαφή με αυτά ο οποιοσδήποτε. Αν πρέπει να απομακρυνθεί ένα εμβόλιο - δόλωμα από κατοικημένη περιοχή, αυτό πρέπει να γίνεται φορώντας γάντια ή με τη βοήθεια πλαστικής σακούλας. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα θα πρέπει να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους και να επισκέπτονται άμεσα γιατρό. Στην περίπτωση που βρεθεί δόλωμα, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα οι τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες. 


Εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, περίπου (22) κιλά κάνναβης 












 




Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών .Περίπου (22) κιλά κάνναβης εντόπισαν, την 28-03-2016 το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έπειτα από έλεγχο στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της  Ομάδας Ειδικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 79 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (στο ύψος της Συκούλας), το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, βρήκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μεταξύ του χώρου των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων του οχήματος, είκοσι πέντε (25) δέματα, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (21.914) γραμμαρίων.Συνολικά κατασχέθηκαν:
•ποσότητα κάνναβης, βάρους (21.914) γραμμαρίων
•το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 31χρονου, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
•έξι κινητά τηλέφωνα
•τα χρηματικά ποσά των (815) ευρώ και (38.100) λεκ Αλβανίας
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Συνελήφθη 51χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, για μεταφορά δύο ομοεθνών του, μη νόμιμων αλλοδαπών 



















Συνελήφθη, την 29.03.2016  μετά τα μεσάνυχτα στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς  του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.Αναλυτικότερα, ο 51χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο προληπτικών αστυνομικών ελέγχων και όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε με ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δύο υπηκόους Αλβανίας,  ηλικίας 24 και  32 ετών, οι οποίοι εισήλθαν  παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Πολύπλευρες οι δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου κατά το 2015 



















 
Ο απολογισμός έργων και δράσεων της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2015, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τοποθετήθηκαν αρχικά οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων και εν συνεχεία οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων και η συζήτηση ολοκληρώθηκε με σύνοψη των όσων αναπτύχθηκαν από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος έδωσε απαντήσεις και σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν. "Δεν είναι εγωϊστικό να πούμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η πρώτη από τις 13 Περιφέρειες της χώρας σε δράση και δουλειά. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην Περιφερειακή Αρχή, αλλά και στο προσωπικό της", τόνισε.
Σε επιμέρους ζητήματα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε και τα εξής:
         Για τους οδικούς άξονες Πρέβεζα- Ιόνια οδός και Ιωάννινα - Κακαβιά, ενημέρωσε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες και αναμένονται αποφάσεις από το αρμόδιο Υπουργείο.  "Και εμείς  - τόνισε- λέμε να χρηματοδοτηθούν αυτά  από το πακέτο Γιούνκερ γιατί είναι αναπτυξιακά έργα για την περιοχή  μας. Το λέγαμε και παλαιότερα, το λέμε και τώρα.   Όμως δεν τα διαχειριζόμαστε εμείς. Στο πακέτο Γιούνκερ η Ευρώπη έχει προγραμματίσει 72 δισ. ευρώ σε έργα, και όλα σε συγχρηματοδότηση με τον ιδιωτικό τομέα. Στην Ελλάδα ξέρετε πόσα βγήκαν μέχρι σήμερα; Μηδέν. Θαυμάστε μας. Όλα αυτά θα έπρεπε να βγουν (να δημοπρατηθούν) στον αέρα, ειδικά όταν έχουν μελέτες."
         Για τον τομέα του τουρισμού, ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας δεν αφορούν συμμετοχή μόνο σε εκθέσεις, αλλά και  για την ανάπτυξη των παράλιων περιοχών. "Είπαμε- συνέχισε- πως για να έχουμε τουρισμό στα παράλια, πρέπει να έχουμε ποιοτικά νερά. Πρέπει να κάνουμε αποχετεύσεις και βιολογικούς που δεν υπήρχαν πουθενά. Με μέριμνα της Περιφέρειας ωρίμασαν όλες οι μελέτες και πλέον τα δημοπρατούμε, εκτός από το Πλαταριά-Σύβοτα- Πέρδικα που το  υλοποιεί η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας".
         Για το πρόγραμμα "Ήπειρος" 2014-2020, είπε ότι έχει ήδη δημοπρατηθεί το 40%. "Όταν στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε ήδη δημοπρατήσει το 40%, μέχρι το 2020 θα μας ψάχνουν για να μας δώσουν και άλλα λεφτά, που πιθανό να μην έχουν απορροφηθεί από άλλους φορείς". Αναφερόμενος στη μεταφορά έργων ύψους 26 εκ. ευρώ από το προηγούμενο,  στο νέο ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης εξήγησε πως "  Κάποια έργα δεν μπορούσαν να τελειώσουν και από το να τα χάσουμε μεταφέρθηκαν σε νέο ΕΣΠΑ. Δεν είμαστε όμως εμείς υπαίτιοι.  Έχουμε φορείς που δεν τελείωσαν τα έργα.  Παρ΄ όλα αυτά    υπερκαλύψαμε κατά  150%  το προηγούμενο πρόγραμμα και χορηγήσαμε έργα 26 εκ. ευρώ σε άλλα προγράμματα. Κλείσαμε το ποσό που είχαμε διαθέσιμο ".
         Ως προς τα αντιπλημμυρικά έργα, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι    το συνολικό πρόγραμμα διαχείρισης των  υδάτων το έχει το Υπουργείο και για τα αντιπλημμυρικά εκπονεί διαχειριστική μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας με αιρεσιμότητα στο ΕΣΠΑ. "Στα αντιπλημμυρικά έργα, ό,τι δεν έγινε από  τότε που  κατασκευάστηκαν, το κάναμε εμείς με καθαρισμούς κ.α.. Και τα ακούμε από πάνω. Εμείς, κατέληξε, αναλάβαμε να λύσουμε προβλήματα σε έκτακτες περιπτώσεις".
         Άρδευση λεκανοπεδίου και λίμνη Ιωαννίνων:   "Αναλάβαμε- είπε- το έργο με έναν εργολάβο κατεστραμμένο. Κρατήσαμε και τέλειωσε το έργο. Το ίδιο σημαντικό είναι και το έργο αλλαγής άρδευσης της Κόνιτσας. Όλα τα έργα του λεκανοπεδίου είναι ενταγμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ. Όταν όλα αυτά τα έργα γίνουν και  επιτευχθούν αποτελέσματα στην καθαρότητα του νερού,  θα αλλάξουν όλα. Έχουμε κάνει το master plan για τη λίμνη.  Δραστηριοποιηθήκαμε επικουρικά, γιατί   οι αρμόδιοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ".
         Για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), επανέλαβε ότι βάσει της Νομοθεσίας διατάκτης είναι ο Περιφερειάρχης. "Ισχυρίζονται κάποιοι -  είπε σε άλλο σημείο- ότι δίνονται επιλεκτικά χρήματα σε Δήμους. Καταρχάς δεν υπάρχει Δήμος  που ήρθε σε έσχατη ανάγκη και δεν τον στηρίξαμε, με αίτηση του κάθε Δημάρχου. Υπήρχαν Δήμοι που πήγαν να καταρρεύσουν. Υπήρχε και Δήμος που δεν μπορούσε να κλείσει τον προϋπολογισμό του και Δήμος που δεν μπορούσε να δώσει νερό. Δεν τους αφήσαμε. Οι εποχές είναι δύσκολες. Κάνουμε ταμείο όλοι μαζί. Είπαμε πως ή θα περάσουμε όλοι απέναντι ή θα χαθούμε".
Καταλήγοντας τόνισε  και τα εξής: "είναι η ώρα της συνεργασίας όλων. Εμείς πρέπει να έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Αρχικά, στηρίζοντας τους ανθρώπους της παραγωγής. Να τους μάθουμε ότι όλα τα πράγματα θέλουν ποιότητα, ταυτότητα και εκεί είμαστε αρωγοί.  Μόνο όλοι μαζί και αλλάζοντας πλαίσιο κατεύθυνσης, θα αλλάξουμε τα πράγματα. Χωρίς την επιχειρηματικότητα δεν γίνεται τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε όχι.  Στηρίζουμε τους ανθρώπους του μόχθου και η Ήπειρος αν θέλει να έχει αύριο, πρώτα  πρέπει να έχει παραγωγή και ποιότητα. Μετά θα έχει τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών σε όλους τους τομείς. Και απαιτεί από το κεντρικό κράτος τις υποδομές. Γιατί αν περάσει το 2017 και δεν τελειώσει η Ιόνια Οδός, θα μπούμε σε περιπέτειες.  Και πρέπει να βρεθεί τρόπος ο Ε-65 να ακουμπήσει στην Εγνατία Οδό,  να φτάσουμε και στην Κακαβιά, αλλά και να ενωθεί η Ιόνια με Πρέβεζα και Άκτιο. Θεωρώ ότι ο απολογισμός είναι ο πιο πλούσιος από κάθε Περιφέρεια στην Ελλάδα. Αυτό οφείλεται και σε εσάς (παρατάξεις και περιφερειακοί σύμβουλοι) που πολλές φορές βοηθάτε με τον τρόπο σας. Αλλά να μην κάνουμε στείρα κριτική γιατί αυτή δεν βοηθάει κανένα".

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα στα Κτίσματα Ιωαννίνων


















Συνελήφθη την 28-03-2016 το απόγευμα στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε  βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων, ποινής φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικής ποινής (400) ευρώ, για παραβάσεις ΚΟΚ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ετους 2015 από τον ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


















Κύριε Περιφερειάρχη, σεβαστό Προεδρείο κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι,
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αλλά και του κανονισμού λειτουργίας μας, κάθε χρόνο έχουμε την υποχρέωση αλλά και καθήκον να παρουσιάζουμε προς τους πολίτες της Ηπείρου και το Περιφερειακό Συμβούλιο τον απολογισμό πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε.Στον σχετικό φάκελο των υπηρεσιών υπάρχουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τον απολογισμό των διευθύνσεων και αυτοτελών τμημάτων της Π.Ε Θεσπρωτίας.Σε μία εποχή που η οικονομική κατάσταση λειτουργεί ως βρόγχος ο οποίος συνεχώς σφίγγει, επηρεάζοντας όπως είναι λογικό την όλη λειτουργία μας, καλούμεθα να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν καθώς και τα καθημερινά, που σε άλλες εποχές θα έμοιαζαν αστεία, αλλά σήμερα για πολλούς φαντάζουν ανυπέρβλητα.Πρώτη προτεραιότητα μας ήταν και είναι η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη από τις υπηρεσίες των οποίων έχουμε την ευθύνη και αυτό το έχουμε πετύχει σε καλό βαθμό. Κατά την άποψή μου βέβαια χρίζει βελτίωσης και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμεθα.Μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της προσπάθειας είναι η παράμετρος που εφαρμόζουμε, της άμεσης επαφής με τον πολίτη και του προβλήματός του σε όλα τα επίπεδα.
«Η πόρτα του Αντιπεριφερειάρχη είναι πάντα ανοικτή»
Έστω και εάν το ζήτημα που θέτει ο πολίτης μπορεί να μην άπτεται των αρμοδιοτήτων ή των υπηρεσιών μας, τον ακούμε και τον κατευθύνουμε. Εάν δε, μπορούμε να παρέμβουμε σε άλλον φορέα, αυτό γίνετε αυτόματα.Στην χρονιά που πέρασε, εκτός από τις οικονομικές δυσκολίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ουκ ολίγες φορές και την εκδίκηση της φύσης με ακραία καιρικά φαινόμενα.Ειδικότερα τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2015 όλη η Ήπειρος δοκίμασε τις αντοχές της, όπως όλοι ενθυμείστε, ενάντια στην καταστροφική μανία της φύσης.Πλημμύρες, κατολισθήσεις, κατάρρευση οδικού δικτύου, αποκλεισμός οικισμών διακοπή υδροδότησης και ηλεκτρισμού και άλλα πολλά.Παρά τις αντίξοες συνθήκες όμως και τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες μας, ανταποκριθήκαμε σε πάρα πολύ καλό βαθμό στις απαιτήσεις της κατάστασης.Η Πολιτική Προστασία, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Θεσπρωτίας σε άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, τους Δήμους της Θεσπρωτίας αλλά και ιδιώτες,  έδωσαν άμεσες λύσεις προς ανακούφιση των πληγέντων.Ακόμα και σε περιπτώσεις που ήταν αδύνατη η άμεση παρέμβαση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προγραμμάτισε τα έργα που έπρεπε να γίνουν και αποκαταστήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα (όπως  παραδείγματος  χάριν στο Δ.Δ Πετουσίου του Δήμου Σουλίου).Δυστυχώς από το Αθηνοκεντρικό κράτος για όλα αυτά δεν λάβαμε ούτε ένα ευρώ οικονομικής ενίσχυσης για  τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε.Όπως πριν, έτσι και το 2015 σταθήκαμε δίπλα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, είτε σε  προσβασιμότητα, είτε σε μετεγκατάσταση είτε σε λειτουργικά προβλήματα που αντιμετώπισαν, με άμεση διάθεση των μηχανημάτων της Π.Ε Θεσπρωτίας με διανοίξεις δρόμων χαλικοστρώσεις, μεταφορά υλικών καθαρισμούς χειμάρρων, μονώσεις ομβροδε-ξαμενών  και ότι χρειαζόταν για να διευκολύνουμε το έργο τους.Σε συνεργασία με τους  Δήμους της Θεσπρωτίας διαθέτουμε τα μηχανήματα μας με σωστό προγραμματισμό όπου και όταν μας ζητηθεί, γνωρίζοντας τα προβλήματα που και αυτοί αντιμετωπίζουν.Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με τους Τ.Ο.Ε.Β της Θεσπρωτίας έχουμε προβεί σε διανοίξεις δρόμων εξυπηρέτησης των αγροτών, καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων που κάποιες εξ αυτών (Ανάκολη στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας) είχαν να καθαριστούν πάνω από σαράντα χρόνια.Με παρέμβασή μας καθαρίστηκε το λιμανάκι στην  Ηγουμενίτσα σε συνεργασία με τους αλιείς και την Πελόρους (μη κυβερνητική οργάνωση) που αποτελείται από ερασιτέχνες δύτες, το οποίο είχε να καθαριστεί από τότε που κατασκευάστηκε. Επίσης τοποθετήσαμε περιμετρικό φωτισμό ο οποίος δεν υπήρχε.Το 2015 δημοπρατήσαμε την βελτίωση βατότητας όλου του επαρχιακού δικτύου Φιλιατών. Αυτό κατέστη δυνατόν, με την χρησιμοποίηση των αδιάθετων κονδυλίων από την έκπτωση που πετύχαμε στις δημοπρασίες.  Επίσης δημοπρατήσαμε έργα για διαγραμμίσεις –ασφαλτοστρώσεις και στηθαίων ασφαλείας. Όπως κάθε χρόνο προβήκαμε στους καθαρισμούς του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε Θεσπρωτίας από την βλάστηση, προωθήσαμε τον αγροτικό εξηλεκτρισμό, την καταπολέμηση κουνουπιών καθώς και όλα τα προγράμματα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.Το 2015 δημοπρατήσαμε την Α΄φάση του έργου ψύξης θέρμανσης του κτιρίου της Π.Ε Θεσπρωτίας με γεωθερμία μέσω προγράμματος και είμαστε στη διαδικασία έγκρισης δημοπράτησης και της Β΄φάσης. Αυτό θα περιορίσει κατά τουλάχιστον 45% τα έξοδα σε πετρέλαιο και ρεύμα στο κτίριο της Π.Ε Θεσπρωτίας.Σε άψογη συνεργασία  με την Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε, τον Δήμο Σουλίου και της Αντιπεριφερειάρχη κας Καλογιάννη προωθήσαμε για έγκριση μελέτης και δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στα όρια του Δήμου Σουλίου με μεγάλη προοπτική έγκρισης.Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη κα Καλογιάννη, εκτός από την συνδρομή μας για τον Ηλεκτροφωτισμό ευθύνης της Π.Ε Θεσπρωτίας, αναλάβαμε την υποχρέωση για τον Δήμο Ηγουμενίτσας (Δημοτικός φωτισμός) προωθώντας σχετική πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΕΛΕΝΑ».Για τον Δήμο Ηγουμενίτσας το διεκδικούμενο ποσό ανέρχεται στο ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Ολοκληρώσαμε Ευρωπαϊκά προγράμματα στις δράσεις του INTERREG Ελλάδα-Ιταλία, Ελλάδα-Αλβανία.Μέσω ενός εξ αυτών εγκαταστήσαμε βάσεις και ποδήλατα που μπορούν να εξυπηρετούν  τους πολίτες που θέλουν να κινούνται στον πολεοδομικό ιστό της πόλης (από το λιμάνι προς την πόλη ή αλλού ) Είμαστε δε, σε διαβούλευση και εξεύρεση χρηματοδοτικής πρότασης, ώστε να φτάσουμε στα εκατό ποδήλατα από δέκα που προμηθευτήκαμε μέσω του προγράμματος.Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου τον Δήμο Φιλιατών, τον Δήμο Σουλίου και τον Δήμο Ηγουμενίτσης προωθήσαμε τις διαδικασίες για τα έργα αποχέτευσής τους.Η αποχέτευση των Φιλιατών ήδη κατασκευάζεται, του Δήμου Σουλίου ολοκληρώθηκε η δημοπρασία και του Δήμου Ηγουμενίτσας εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.Πραγματοποιήσαμε πολλές παρεμβάσεις με καθαρισμούς εκβαθύνσεις, δημιουργία πρανών με ογκόλιθους και άλλα για να αμβλύνουμε τα προβλήματα που δημιουργεί ο ποταμός Καλαμάς με τις υπερχειλίσεις.Ακόμη και η λειτουργία των θυροφραγμάτων είναι πλέον  καθαρά υπόθεσή μου και δεν υπόκειται στις ορέξεις του πρώην χειριστή αυτών. Ανοίγουν και κλείνουν με εντολή μου.Μετά απο συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη έχουμε συντάξει μελέτη προστασίας των πρανών του ποταμού Καλαμά ύψους ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων, αλλά θεωρώ ότι δεν είμαστε σε προτεραιότητα χρηματοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία. Για συντομία του χρόνου οφείλω να κλείσω κάπου εδώ τον απολογισμό μου, προσθέτοντας μόνον ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα, τον Συμπαραστάτη του Πολίτη  και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστώ ,  Θωμάς Γ. Πιτούλης :  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Θεσπρωτίας





Δεν υπάρχουν σχόλια: