ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

…Αβάντι Μα(ν)έστροοο : Το τελικό σχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος...?



Εσείς κερδίσατε της εκλογές, εγώ όμως κέρδισα στην καταμέτρηση ψήφων : ( Anastasio Somoza )


ΘΕΜΑΤΑ…@...

…Αβάντι Μα(ν)έστροοο : Το τελικό σχέδιο για τη φορολογία εισοδήματος...?














Μηδενικές επιβαρύνσεις για περίπου 3 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους με ετήσια εισοδήματα έως 9.100 ευρώ, κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τους έχοντες υψηλότερα εισοδήματα, μείωση φόρων για εννέα στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και εκτόξευση της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης για τους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ φέρνει η πρόταση της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος η οποία φαίνεται να έχει τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.Το τελικό σχέδιο προβλέπει τη μείωση του έμμεσου αφορολόγητου ορίου στα 9.100 ευρώ από 9.550 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, νέα κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων, καθώς και νέα κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Όπως επισημαίνουν στο «Έθνος της Κυριακής» κυβερνητικοί αξιωματούχοι, η νέα φορολογική κλίμακα «παίρνει περισσότερα από τους πλούσιους και λιγότερα από τους φτωχούς». Πιο συγκεκριμένα, το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2016 προβλέπει τα εξής:
Η φορολογική κλίμακα των φυσικών προσώπων έχει τέσσερα κλιμάκια με συντελεστές που ξεκινούν από 22% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και ανώτατο συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα:
• 22% για τα πρώτα 20.000 ευρώ εισοδήματος.
• 29% για το τμήμα του εισοδήματος από 20.0001 έως και 30.000 ευρώ.
• 37% για το τμήμα του εισοδήματος από 30.001 έως και 40.000 ευρώ.
• 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Με την κλίμακα αυτή θα φορολογηθούν τα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, ελευθέρων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων με τη διαφορά ότι για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους προβλέπεται αφορολόγητο όριο ενώ τα εισοδήματα των επαγγελματιών θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ όπως και σήμερα.
Σε 9.100 από 9.550 ευρώ το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους
Το έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος που δικαιούνται οι μισθωτοί και συνταξιούχοι διαμορφώνεται στα 9.100 ευρώ από 9.550 ευρώ σήμερα, καθώς η έκπτωση φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο αυτό μειώνεται στις 2.000 ευρώ από 2.100 ευρώ σήμερα. Την έκπτωση των 2.000 ευρώ δικαιούνται αυτούσια μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Στη συνέχεια για κάθε 1.000 ευρώ αύξησης εισοδήματος, η έκπτωση φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ και εξαλείφεται στην περιοχή των 40.000 ευρώ. Δηλαδή όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ δεν έχουν καμία έκπτωση φόρου.Αξίζει να σημειωθεί ότι η διατήρηση της έκπτωσης φόρου και του έμμεσου αφορολόγητου αποτέλεσε βασική διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΔΝΤ με το Ταμείο να ζητάει μειωμένο αφορολόγητο στις 7.000 ευρώ το οποίο όμως θα το δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί – συνταξιούχοι ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Στην κλίμακα με συντελεστές από 2,2% έως 10% η εισφορά αλληλεγγύης
Θεσπίζεται νέα κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους έχοντες ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Η ειδική εισφορά, η οποία έχει αποκτήσει πλέον μόνιμο χαρακτήρα, δεν θα υπολογίζεται στο σύνολο του εισοδήματος όπως γινόταν μέχρι σήμερα με συγκεκριμένους συντελεστές, αλλά κινείται στη φιλοσοφία της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.Με τον «μικρό» συντελεστή να διαμορφώνεται σε 2,2% για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 και τον ανώτατο συντελεστή στο 10% (από 8% σήμερα) για πάνω από 220.000 ευρώ, η νέα κλίμακα είναι η εξής:
• 2,2% για εισόδημα από 12.0001 έως και 20.000 ευρώ.
• 5% από 20.001 έως και 30.000 ευρώ.
• 6,5% από 30.001 έως και 40.000 ευρώ.
• 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ.
• 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ.
• 10% από 220.001 ευρώ και πάνω.
Οι κυβερνητικές προτάσεις δίνουν οριακές μειώσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, οι οποίες κυμαίνονται από 9 ευρώ (για εισόδημα 17.000 ευρώ) έως και 69 ευρώ (για εισόδημα 13.000 ευρώ), αλλά φέρνουν έξτρα φόρους σε όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ, όπου η εισφορά από 1.0000 ευρώ σήμερα κάνει άλμα στα 2.026 ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή από οικία, με το πρόσχημα διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων 

















Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες την 26-03-2016 στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο   ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 24 και 31 ετών, οι οποίες κατηγορούνται για κλοπή ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και μία γυναίκα συνεργό τους.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις γυναίκες,  χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, εισήλθαν σε σπίτι 82χρονου ημεδαπού με το πρόσχημα διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό.Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα επιστάμενες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την προσαγωγή των δύο γυναικών, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σχολείο στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων 

















Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δραστών, ηλικίας 26, 32, 21 και 15 ετών..Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, κλοπή σε σχολείο που έγινε  την 22/23-03-2016, στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων. Ειδικότερα, την 22/23-03-2016 στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων, άγνωστα άτομα  αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σχολείου και το γραφείο του Διευθυντή, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1500) ευρώ περίπου.Από την αστυνομική προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τεσσάρων δραστών (τριών ημεδαπών 26, 32 και 21 ετών και μίας 15χρονης) στη διάπραξη της κλοπής.Οι δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 26χρονου δράστη στο οποίο βρισκόταν και η 15χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,8) γραμμαρίων  και μέρος των κλοπιμαίων.Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

...γειά σου Σούλααα : ‘’ Οι χώρες με τις περισσότερες πιθανότητες χρεωκοπίας ‘’ ...?


















Η  Ελλάδα, το Πουέρτο Ρίκο, η Ουκρανία και η Βενεζουέλα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσουν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τον συνδυασμό της υφιστάμενης πιστοληπτικής τους ικανότητας, όπως αυτή κατά περίπτωση βαθμολογείται από τους αρμόδιους οίκους της Fitch Ratings, της Standard & Poor's και της Moody's, αλλά και από το ύψος των ασφαλίστρων χρεοκοπίας κάθε χώρας. Όπως αναφέρει το newmoney.gr, με βάση τον ιστότοπο www.tradingeconomics.com, που παρέχει οικονομικά στοιχεία για 232 χώρες αναλύοντας συνολικά 300.000 διαφορετικούς οικονομικούς δείκτες, οι παραπάνω χώρες έχουν εξαιρετικά χαμηλή  πιστοληπτική ικανότητα, καθώς οι οίκοι Moody's και Fitch τις βαθμολογούν στην κλίμακα Caa3.


...έβαλε ο διαβολάκος…?
 


















Τελειώνει σχεδόν το αποχετευτικό έργο στον Δήμο των Φιλιατών με τέσσερις ( 4 ) μεριές που θα έχουν αντλίες.Π.Χ. : Μια αντλία θα είναι προς την κατηφόρα του Τρικόρυφου, η δεύτερη προς τον λάκκο στα σφαγεία, η Τρίτη προς το εργοστάσιο κατηφόρα και η τέταρτη στα βορειο-ηπειρώτικα.Ολες έχουν σε περίπτωση μη δυνατότητας άντλησης όπως διακοπής του ρεύματος, κάτι που έγινε στο Δημαρχείο ήδη, ή ότι άλλο προκύψει και δεν μπορεί να λειτουργήσει, κάποια διέξοδο προς κατηφόρα και αγωγούς. Στα βορειο-ηπειρώτικα όμως αν εκεί η αντλία-μηχάνημα χαλάσει και πλημμυρήσει η κατοικήσιμη περιοχή δύσκολα θα καθαρίσει από τα λύματα και θα γίνει Περού.Εχει πάρει μέτρα γι αυτό ο μηχανικός με τον εργολάβο;;
- Παραπονιούνται οι πολίτες ότι στο Νοσοκομείο Φιλιατών υπάρχουν λίγοι νεκροθάλαμοι και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους συγγενείς των « συχωρεμένων », λέγεται ότι έχουν αφήσει απ’ έξω νεκρό γιατί δεν είχαν που να τον βάλουν… αν έτσι τότε ...στο καζάνι…!
- Εχουν βρει τον μπελά τους στην κόκκινη πλατεία με μια «Λάμια» που κοκορεύεται συνέχεια με καταγγελίες άσκοπες.Εχει φέρει και ενισχύσεις έναν «μπελέτση» για γαμπρό, τρομάρα της. Ποιός θα της κόψει τον βήχα;;; ρωτά ο διαβολάκος.
- Μεγάλη παρέλαση έγινε στο Φιλιάτι με τον Στρατό να έχει κατά την παρέλαση έναν «Κούταβο» για επικεφαλή, …εύγε στο στράτευμα για την οργάνωσή του.
- Ενοχλούνται κάποιοι πολίτες που κατά το εργασιακό ωράριο οι τεχνίτες κάνουν κάποιον θόρυβο στην δουλειά τους π.χ. κομπρεσέρ.Οταν καλούν οι ξέκολοι την αστυνομία γιατί δεν τους ενημερώνει η υπηρεσία ότι είναι ώρα εργασίας και να τους διαβολοστείλει ;;
- Τούτοι όλοι στην πολεοδομία στην Θεσπρωτία παίρνουν αποφάσεις και τις τοιχοκολλούν σαν μνημόσυνα αντί να τις διαβιβάζουν, πως θα ξέρει ο ιδιοκτήτης που είναι στην Αθήνα π.χ. ότι κάτι συμβαίνει;; στο καζάνι και αυτοί.
- Στην Τουρκία οι πρόσφυγες αν μείνουν είναι μουσουλμάνοι και θα ενσωματωθούν αποκτώντας και την τούρκικη συνείδηση μαζί με την υπηκοότητα, στην Ελλάδα όμως οι μουσουλμάνοι δεν θα ενσωματωθούν με τους χριστιανούς και θα θελήσουν δίκαια βέβαια τα τζαμιά τους.Τι πιστεύεται ότι θα συμβεί στο μέλλον;;; ρωτά με χαρά ο διαβολάκος… εεε ρεεεε καζάνια που θα γεμίσει…!

 




Δεν υπάρχουν σχόλια: