ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΕΔ Ηπείρου για τα θέματα των προσφυγικού - μεταναστευτικού



Γνώμαι πλέον κρατούσιν ή σθένος χερών.μτφρ: οι γνώμες [τα επιχειρήματα] είναι πιο ισχυρές από τη δύναμη των χεριών: ( Αγάθων )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΠΕΔ Ηπείρου για τα θέματα των προσφυγικού - μεταναστευτικού


















Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου σε συνεδρίασή  του, στην οποία κλήθηκαν να συμμετέχουν και  Δήμαρχοι από όλη την Ήπειρο, συζήτησε το φλέγον θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Είμαστε διατεθειμένοι ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να βοηθήσουμε σ’ αυτήν την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η οποία έχει πάρει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώνουμε όμως για άλλη μια φορά με λύπη, ότι δεν υπάρχει ένας ολοκληρωμένος κεντρικός σχεδιασμός για τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.Ως εκ τούτου ζητούμε :
α) Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο συντονιστικό όργανο σε επίπεδο Ηπείρου, όπου θα συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς και η Αυτοδιοίκηση, από την αρχή του εγχειρήματος έως τη λήξη του προσφυγικού προβλήματος και την εκ νέου απόδοση των χώρων στις Τοπικές Κοινωνίες .
β) Να υπάρξουν δεσμεύσεις από το Κεντρικό Κράτος για την ισομερή κατανομή των προσφύγων, για τον αριθμό  που θα φιλοξενηθούν στην Ήπειρο, το χρονικό διάστημα φιλοξενίας  τους και για το ποιος θα αναλάβει το κόστος του εγχειρήματος.
γ) Να προστατευθούν οι Τοπικές Κοινωνίες από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των παράνομων μεταναστών κάτι που θέτει και ως προϋπόθεση οι υποδομές να είναι ελεγχόμενες.
δ) Θεωρούμε ότι οι προτεινόμενες θέσεις πρέπει να τύχουν της έγκρισης των Δημοτικών μας Συμβουλίων,  σε σύντομο χρονικό διάστημα.
ε) Οι Δήμοι θα πρέπει να έχουν λόγο στην διαχείριση των κονδυλίων που θα διατεθούν από την πολιτεία, καθότι αυτοί θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της φιλοξενίας

Συνελήφθησαν δύο διακινητές στο Καλπάκι Ιωαννίνων, οι οποίοι προωθούσαν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, παράνομο μετανάστη 

















Συνελήφθησαν, την 20-03-2016 το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, δύο διακινητές, 31χρονοι  υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έναν παράνομο μετανάστη.Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου διακινητή, διαπίστωσαν ότι αυτός από κοινού με έτερο 31χρονο, προωθούσαν στην ενδοχώρα, έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας μη νόμιμο μετανάστη.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ : ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

















Να εξετάσει την αύξηση του αριθμού των δόσεων για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές που έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση, ζητά ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας επισημαίνει ότι με το ισχύον καθεστώς των 12 δόσεων, επιχειρήσεις και επαγγελματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν ή ακόμα και να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τους:
κ. Υπουργό Οικονομικών
κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Επέκταση αριθμού μηνιαίων δόσεων πάγιας ρύθμισης των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης»
Με τις διατάξεις της υποπαραγράφου ΙΑ.1 της παραγράφου ΙΑ του άρθρου 1 του Ν. 4152/2013, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4158/2013  και με τις διατάξεις της παραγράφου Ε- υποπαράγραφος Ε1 του Ν.4336/2015, παρέχεται η δυνατότητα πάγιας ρύθμισης των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προς όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, πλην ΝΑΤ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση προϋποτίθεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης ενώ οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μετά των προβλεπόμενων προσαυξήσεων εξοφλούνται, κατ’ ανώτατο όριο, σε δώδεκα ισόποσες μηνιαίες δόσεις.Ο περιορισμένος αριθμός των μηνιαίων δόσεων υποχρεώνει τους δικαιούχους - επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες – στην καταβολή ποσών ανά μήνα στα οποία αδυνατούν να ανταποκριθούν, με αποτέλεσμα είτε να εκπίπτουν της πάγιας ρύθμισης, είτε να μην μπορούν να ενταχθούν εξ αρχής.Η απουσία ενός αποτελεσματικού προγράμματος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία επιτείνει την υστέρηση εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία στηρίζονται κυρίως στις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) που διαβίβασε  πρόσφατα στη Βουλή ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αγγίζουν τα 15.3 δισ. ευρώ - όταν το τρέχον υπόλοιπο στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 ανερχόταν στο ποσό των 14,9 δισ. ευρώ - ενώ το συνολικό ποσό των εισπράξεων από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως και το Δεκέμβριο του 2015 δεν υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-  Εάν προτίθενται να εξετάσουν την επέκταση του αριθμού των μηνιαίων δόσεων, τουλάχιστον εις το διπλάσιο, ώστε να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προς όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης,
- Εάν και ποια άλλα μέτρα μελετώνται για τον εξορθολογισμό της πάγιας ρύθμισης ώστε να συμπεριλάβει ει δυνατόν περισσότερους οφειλέτες.

Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”











Ο  Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου αυτόματου πωλητή γάλακτος της Κίνησης Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων, συγχαίρει τους κτηνοτρόφους μέλη του και εύχεται παρόμοιες πρωτοβουλίες οι οποίες είναι πρωτοπόρες και ελπιδοφόρες στη σημερινή  δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας και ιδιαίτερα δε των κτηνοτρόφων που αποτελούν το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος, να τις ακολουθήσουν κι άλλοι κτηνοτρόφοι.
  Δηλώνει δε, ότι είναι στο πλευρό τους και θα ενισχύσει με όλες τις δυνάμεις  τα μέλη του – κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα επιχειρήσουν συλλογικά την εκμετάλλευση των κτηνοτροφικών τους προϊόντων.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία - ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:    21/ 03 /2016 . Τα αφήνει να πεθαίνουν αβοήθητα ο Δήμος Τρίπολης

























Έσβησε σήμερα τα ξημερώματα το πρώτο από τα 4 σκυλιά , που ο Δήμος Τρίπολης , τα άφησε μέρες τώρα να αργοσβήνουν χωρίς την παροχή της ενδεδειγμένης θεραπείας ή και καμίας θεραπείας , ως οφείλει από τον νόμο.Και για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος  τω Καίσαρι αναφερόμαστε στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή ,τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σταματόπουλο , την επικεφαλής της 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα κα Ψιμάρνη ,την κτηνίατρο της 5μελούς κα Κωτσάκου ,  την προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας επίσης κα Σταματοπούλου ,εναντίον των οποίων για το θάνατο του ζώου και για κάθε επόμενο θάνατο υπαιτιότητά τους έμμεση ή άμεση  θα προβούμε πάραυτα στις δέουσες δικαστικές ενέργειες.Ένα μήνα σχεδόν μετά την παράνομη περισυλλογή τους και την εγκατάστασή τους στο παράνομο κολαστήριο με τον ιδιοκτήτη του οποίου ο Δήμος Τρίπολης συνεργάζεται στο αποτελείωμα των αδέσποτων , τα ζώα εξαντλημένα  από την ασθένεια και σε άθλια κατάσταση παραδόθηκαν πριν δύο ημέρες στον φιλοζωικό σύλλογο για να πεθάνουν στα χέρια των φιλόζωων νομίζοντας , ότι έτσι αποσείουν τις τεράστιες ευθύνες από πάνω τους.
Είναι μακράν γελασμένοι.
Αναρωτιόμαστε πόσα ακόμη ζώα είχαν την ίδια κατάληξη χωρίς να το πάρουμε είδηση;
Αναρωτιόμαστε πόσα ακόμη ζώα θα βρουν τον θάνατο στο κολαστήριο που τα οδηγούν και με την τακτική , που ακολουθούν.
Μέχρι πότε θα παραδίδουν μαθήματα αναλγησίας οι διάφοροι ταγοί της Τρίπολης;
Όσο για εκείνους τους συμπολίτες μας που θα πουν το γνωστό " εδώ οι άνθρωποι πεθαίνουν εσείς με τα ζώα ασχολείστε "  θα τους πούμε ότι το δικαίωμα στη ζωή δεν το έχουν μόνο οι άνθρωποι , αυτή η άποψη είναι δημιούργημα της ανθρώπινης κοινωνίας και όχι της φύσης, που  δεν ξεχωρίζει τα πλάσματά  της και θέλει κάθε έμβιο να έχει ίδιες δυνατότητες στην ζωή και την αξιοπρέπεια.
Θα τους θυμίσουμε , ότι είναι ή ίδια ανήθικη άποψη που  λέει " εδώ οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε τους πρόσφυγες θα κοιτάζουμε τώρα; ".
Είναι ο ρατσισμός για το διαφορετικό , που εμφιλοχωρεί σιγά σιγά στην σκέψη μας.
Σήμερα είναι οι πρόσφυγες, τα ζώα .
Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς  που άλλοι θα σκεφτούν με τον ίδιο τρόπο , που αντιμετωπίζουμε εμείς το διαφορετικό.
Η ζωή κάνει κύκλους.
Ας επαναφέρουμε όσο είναι νωρίς τις παροπλισμένες και ξεχασμένες αξίες και ιδανικά σε αυτή την κοινωνία που έχει μάθει σε μεγάλο βαθμό να ζει με τον ωχαδελφισμό.
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία





Δεν υπάρχουν σχόλια: