ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"Αν θέλεις να κάνεις ειρήνη, μη μιλάς με τους φίλους. Μίλα με τους εχθρούς σου : ( Μοσέ Νταγιάν )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Ερώτηση του Βουλευτή της Ν.Δ. Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας για το πρόγραμμα " Βοήθεια στο Σπίτι "

 

Ερώτηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" έως το τέλος του 2016 καθώς και για την έναρξη των πληρωμών στους εργαζόμενους του προγράμματος κατέθεσε ο Β. Γιόγιακας προς τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παράλληλα ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί ενημέρωση για την ενσωμάτωση του "Βοήθεια στο Σπίτι" σε άλλο έργο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ καθώς και για την τύχη του υφιστάμενου προσωπικού μετά τη λήξη της παράτασης του "Βοήθεια στο Σπίτι". Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τους:
κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Καθυστέρηση πληρωμών για το “Βοήθεια στο Σπίτι” και συνέχιση του προγράμματος»
Με την παρ. 1 του άρθρου 49 του ν.4351/2015 (ΦΕΚ164Α΄/4-12-2015) η διάρκεια του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (ΒΣΣ) καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών παρατάθηκαν από την λήξη τους μέχρι τις 31/12/2016. Οι πόροι χρηματοδότησης του προγράμματος ορίστηκαν στα 60 εκ. ευρώ για το 2016 και θα αντληθούν από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ, τον Ειδικό Φορέα 33-220 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την ειδική εισφορά ασφαλισμένων και το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΚΥΑ 2746/143/1Ε (ΦΕΚ 665 Β’/11-3-2016).Τέσσερις και πλέον μήνες μετά την έκδοση του ΦΕΚ περί παράτασης του ΒΣΣ, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των συμβαλλόμενων Φορέων  η οποία μεταξύ άλλων καθορίζει τον τρόπο χρηματοδότησης των Φορέων Υλοποίησης, δεν έχει υπογραφεί. Σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων του (10/3/2016) με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φωτίου, το πανελλήνιο συντονιστικό συλλόγων και σωματείων ΒΣΣ ανέφερε ότι η Προγραμματική Σύμβαση για την παράταση του ΒΣΣ δεν είχε διαβιβασθεί προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναγγέλθηκε από την πολιτική ηγεσία η ένταξη του ΒΣΣ στο ΕΣΠΑ με εκ νέου προκήρυξη των απαιτούμενων θέσεων προσωπικού. Σχετική αναφορά υπήρξε και στην απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (αρ. πρωτ. 2130/7-12-2015) σε ερώτηση του υπογράφοντος σύμφωνα με την οποία επίκειται η επεξεργασία, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του ΒΣΣ, ολοκληρωμένου Πανελλαδικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΑμΕΑ και ευάλωτων ομάδων  χρηματοδοτούμενου από εθνικούς πόρους (55 εκ. έως και το 2019) και από το ΕΣΠΑ.Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης συνεπάγεται επιβράδυνση της ροής χρηματοδότησης και επομένως αδυναμία έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του ΒΣΣ. Η δε ενσωμάτωση του ΒΣΣ σε άλλο πρόγραμμα ενδέχεται να επιφέρει περικοπή παρεχόμενων υπηρεσιών του και, κατά συνέπεια, υφιστάμενου προσωπικού το οποίο επίσης ενδέχεται να αξιολογηθεί από μηδενική βάση.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-  Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για την παράταση του ΒΣΣ και πότε εκτιμάται ότι ξεκινήσει η καταβολή δεδουλευμένων για το 2016;
-  Ισχύει ο σχεδιασμός περί ενσωμάτωσης του ΒΒΣ στο Πανελλαδικό Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ΑμΕΑ και ευάλωτων ομάδων; Κατά την εκ νέου προκήρυξη των θέσεων για το ΒΣΣ θα ληφθεί υπόψη η προϋπηρεσία του υφιστάμενου προσωπικού στο Πρόγραμμα;

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWSΣυλλήψεις δύο ατόμων στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, για καταδικαστικές αποφάσεις
Συνελήφθησαν, την 16-03-2016 το μεσημέρι, στην Άρτα και στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Θεσπρωτίας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
• Την το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 47χρονος ημεδαπός,διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (2.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών και γεωργικών προϊόντων.
• Την το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Ζ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και του Εφετείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση και κλοπή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 16-03-2016 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, απέρριψε στο έδαφος δύο συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες κάνναβης.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Πρέβεζα
Συνελήφθη, την 16-03-2016 το απόγευμα στην Πρέβεζα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.
Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα
Κατασχέθηκαν 18 φιάλες με ψυκτικό αέριο.Συνελήφθησαν, την 16-03-2016 το μεσημέρι, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων, στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 48 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, 18 φιάλες με ψυκτικό αέριο, χωρίς να κατέχουν τα απαιτούμενα  παραστατικά διακίνησης και αγοράς, με σκοπό να τις εξάγουν στην Αλβανία.Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, η παραπάνω ποσότητα ψυκτικού αερίου καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των (8.630) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα αδικήματα
Συνελήφθη, την 16-03-2016  αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία διωκτικών εγγράφων και συγκεκριμένα:
• Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (5) ετών, για φορολογικές παραβάσεις.
• Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (3) μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
• Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (1) έτους και χρηματική ποινή (3000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
• Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης (1) μηνός και (10) ημερών, για  υγειονομικές παραβάσεις.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας ΗπείρουΤην Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 09-03-2016 συνεδριάσεως.
1.         Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-03-2016 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή και συντήρηση - Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων  Άρτας», προϋπολογισμού 50.000,00  με Φ.Π.Α., η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.
2.         Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ηγουμενίτσα - Μαυρομάτι», προϋπολογισμού € 60.000,00  με Φ.Π.Α.
3.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου απορροής ομβρίων επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Τρικάλων», προϋπολογισμού € 10.000,00 με Φ.Π.Α.
4.         Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού προς Αμάραντο», αναδόχου «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ A.T.E.», μέχρι την 30-06-2016.
5.         Έγκριση του Πρακτικού Ι/08-03-2016 (έλεγχος Δικαιολογητικών Συμμετοχής) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου της Περιφέρειας Ηπείρου, για την «Παροχή Υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την διερεύνηση ανάπτυξης και κατασκευής σιδηροδρομικού δικτυού μεταξύ Ηπείρου και Αλβανίας», προϋπολογισμού € 71.340,00 με ΦΠΑ, του Έργου «Cross Border Infrastructural Project» με ακρωνύμιο C.B.I.P., το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013».

6.         Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για τον καθαρισμό δημοσίου ρέματος στη θέση «Ανάληψη» του οικισμού Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου για την διοχέτευση ροής υδάτων και αποστράγγιση περιοχής, βάσει της αριθμ. 5177/208/19-01-2016 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, και της αριθμ. 2/85/19-01-2016 αποφάσεως ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
7.         Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
8.         Έγκριση δαπανών για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ», που διοργανώνεται στη Λευκωσία της Κύπρου, το χρονικό διάστημα 15-17/04-2016.
9.         Έγκριση δαπανών για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.
10.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
11.       Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων, Ντόντορου Αικατερίνης, Παπαγεωργίου Σπυρίδωνα και Λάλα Μιχαήλ, στη Θεσσαλονίκη, για τη συμμετοχή τους σεμινάριο που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τον αποπληθυσμό και τη θανάτωση των ζώων στα πλαίσια του ελέγχου και της εκρίζωσης ασθενειών, στις 18 Μαρτίου 2016 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
12.       Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας- Ευρυτανίας (τμήμα Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας - Α' φάση»  αναδόχου «ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.», μέχρι την 29-09-2016.
13.       Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες υπαίθρου και γραφείου για το δρόμο Κωστακιοί - Γαβριά»  αναδόχου Βλαδίμηρου Κικιώνη, μέχρι την 11-04-2016.
14.       Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για τη μεταφορά του μηχανήματος έργου ΜΕ-119462 από Π.Ε. Θεσπρωτίας προς συνεργείο (Ριζοβούνι) και επιστροφή, βάσει της αριθμ. 11565/563/09-12-2016 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και της αριθμ. 4/190/10-02-2016 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
15.       Έγκριση δαπανών για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
16.       Έγκριση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση ημερίδας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με τον Σύλλογο Γεωπόνων Θεσπρωτίας, με θέμα «Εσπεριδοειδή: Εχθροί Ασθένειες Νέες Ποικιλίες».
17.       Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλου της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Άννας Δήμα, στην Αθήνα από 20/3/2016 έως 23/3/2016 για την παρακολούθηση του επιμορφωτικού προγράμματος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) με τίτλο «Δράσεις βραχείας αποκατάστασης μετά από θεομηνίες σε επίπεδο ΟΤΑ Α και Β βαθμού» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
18.       Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Βελτίωση - ασφαλτόστρωση επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου 2014-2016 (π.κ 2013ΕΠ03000017) Υποέργο: Συντήρηση 1ης επαρχιακής οδού», αναδόχου Ηλία Κατσιμπόκη του Κων/νου, μέχρι την 31-05-2016.
19.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοικτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού (επαναληπτικού) με τίτλο «Προμήθεια υγρών καυσίμων για τις ανάγκες των υπηρεσιών της  Περιφερειακής  Ενότητας Πρέβεζας και των Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητάς της», συνολικού προϋπολογισμού € 199.254,96 με Φ.Π.Α.
20.       Έγκριση διενέργειας δημόσιας προφορικής δημοπρασίας και κατάρτιση της διακήρυξης, για τη μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας: α) Δ/νση Τεχνικών Έργων, β) Δ/νση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, γ) Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας, δ) Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ε) ΠΣΕΑ και της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Πρέβεζας.
21.       Έγκριση των Πρακτικών Ι/24-02-2016 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προσφορών) και ΙΙ/10-3-2016 (έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2016», προϋπολογισμού € 25.000,00 με ΦΠΑ.
22.       Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια και μεταφορά υγρού αζώτου, για τις ανάγκες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας.
23.       Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
24.       Έγκριση δαπανών για τις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: