ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η 6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Φτωχός δεν είναι ο άνθρωπος που έχει λίγα, αλλά εκείνος που θέλει περισσότερα : ( Σενέκας )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Η 6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ  















Το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών ευχαριστεί την κ. Λεμονιά Μάντζιου  για την δωρεά της στην μνήμη των παιδιών της Κωνσταντίνου και Νικόλαου Μάντζιου και του συζύγου της Χρήστου Μάντζιου,  στο Πνευμονολογικό και Ουρολογικό τμήμα του νοσοκομείου.Συγκεκριμένα , στο πνευμονολογικό τμήμα διατέθηκε  εξοπλισμός για την καταγραφή πολυσωματογραφικής μελέτης ύπνου  (sleep apnea) για την διάγνωση διαταραχών του ύπνου. Με το εν λόγω μηχάνημα γίνεται διάγνωση για την αποφρακτική άπνοια του ύπνου καθώς και για ποιο σπάνιες άπνοιες κεντρικής αιτιολογίας .Στ ο ουρολογικό τμήμα διατέθηκε εύκαμπτο κυστεοσκόπιο με σκοπό στην διερεύνηση παθολογικών καταστάσεων στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα πιο αναίμακτα και ανώδυνα για τον ασθενή . Έτσι μαζί και με τον άλλο εξοπλισμό που έχει ήδη διατεθεί στο ουρολογικό τμήμα ( σύστημα Turis ) το τμήμα είναι πλήρως εξοπλισμένο για την αντιμετώπιση πλείστων ουρολογικών παθήσεων .
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ                   

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ











 




Σύμφωνα με τον ΚΑΝ.(ΕΕ) 1308/2013 αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι :
• η ποιοτική αναβάθμιση του αμπελουργικού δυναμικού.
• η εγκατάσταση ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον.
• η εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί  υποβάλουν  από την 1 Μαρτίου έως τις 15 Μαΐου 2016 Αίτηση Υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο πρόγραμμα για την περίοδο 2016-2017, στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  Π. Ε. Θεσπρωτίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 3 60134.
Με εντολή Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης : ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                                                    

Ληστεία στο Βασιλικό Πωγωνίου


















Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, την 01.03.2016  και ώρα 03:30΄ στο Βασιλικό Πωγωνίου Ιωαννίνων. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι τρεις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία που διαμένει ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 84 και 78 ετών και όταν έγιναν αντιληπτοί από τους παθόντες, με την απειλή μαχαιριού και σωματικής βίας, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρυσό κόσμημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ











 
Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 28-02-2016, στο Αρσάκειο Σχολείο των Ιωαννίνων, κατέκτησε το 3ο βραβείο σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου. Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, εκμεταλλευόμενοι το ελεύθερο λογισμικό του ΜΙΤ των Η.Π.Α., παρουσίασαν σε δύο ομάδες, δύο σχέδια εργασίας με αυτοματοποιημένες κινήσεις, το ένα με  την κίνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και το άλλο με την  κίνηση ενός τεχνητού δορυφόρου γύρω από τον πλανήτη Γη. Οι κατασκευές αυτές έγιναν με πενιχρά οικονομικά μέσα και στηρίχτηκαν περισσότερο στην ευρηματικότητα και τη φαντασία των παιδιών μας. Στο διαγωνισμό αυτόν έλαβαν συνολικά μέρος δώδεκα σχολεία από όλη την Ήπειρο, πολλά εκ των οποίων με πολύ ακριβά υλικά και μηχανισμούς, αλλά οι ομάδες του σχολείου μας μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να διακριθούν χάρη στην καλή προετοιμασία και την οργάνωση που διέθεταν. Είναι ιδιαίτερη όμως,  τιμή και αναγνώριση για όλους μας, μαθητές, δασκάλους και γονείς, ότι οι μαθητές μας κατέκτησαν επίσης το Βραβείο καλύτερης συνεργασίας, αποδεικνύοντας περίτρανα σε όλους, ότι μέσα από ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, όλοι μας μπορούμε να ξεπεράσουμε την όποια οικονομική στενότητα των υλικών και των οικονομικών πόρων και να διακριθούμε με βάση τη συνεργασία της ομάδας.Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς της Στ΄ τάξης, αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα τον δάσκαλο της πληροφορικής κ. Γάτσιο Χρήστο για τη συμβολή του σε αυτό το Project. Τέτοιου είδους διακρίσεις, πέραν της προσωπικής ικανοποίησης που προσφέρουν στους συμμετέχοντες μαθητές,  δημιουργούν κυρίως ένα πλαίσιο καινοτομίας και ευρηματικότητας σε αυτούς, μέσα από μια διαδικασία καλλιέργειας της αποκλίνουσας σκέψης τους, που με τη σειρά του οδηγεί αυτούς σε υψηλότερα νοητικά και πνευματικά επίπεδα  εσωτερικής αναζήτησης.Συμμετείχαν οι μαθητές: Βεζδρεβάνη Ελένη, Βένος Χρήστος, Γιόγιακα Λαμπρινή, Γκοντόρα Δήμητρα, Καλυβιώτη Αικατερίνη, Καρράς Ιωάννης, Κάτσιος Ορέστης, Κόντρα Ρεμπέκα, Λιόντου Μαρία – Ελένη, Μητσινάκη Αθηνά, Ναστούλης Δημήτριος, Νούσια Σπυριδούλα, Τσαρκοβίστας Δημήτριος.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας : Κύλλας Γεώργιος

Σύλληψη 25χρονου ημεδαπού στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


















Συνελήφθη, την 29-02-2016 το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 25χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ο 25χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας -  Ηγουμενίτσας και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (28,5) γραμμαρίων.Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Κτίσματα Ιωαννίνων, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα 
















Συνελήφθησαν, την 29.02.2016 το πρωί στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ένας 26χρονος άνδρας και μία 25χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι δύο αλλοδαποί κατείχαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων τους, εκκρεμούσαν σε βάρος τους μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: