ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ



Είναι γνωστόν ότι εις την συνδρομήν των προστατίδων Δυνάμεων προσέφυγε πάντοτε η Ελλάς και διά το ψύλλου πήδημα : ( Ελευθέριος Βενιζέλος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ



















Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ώρα 3 μ.μ. συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων- πρακτικών των αριθμ. 11 και 12/23-12-2016 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2. ΄Εγκριση 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2016, τροποποίηση συμπλήρωση των πινάκων των κωδικών σε βάρος των οποίων επιτρέπεται η έκδοση Χ.Ε.Π.
3. Έγκριση τριμηνίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου γα το Δ΄ τρίμηνο έτους 2015.
4. Διόρθωση πίστωσης έργου ενταγμένου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Πρέβεζας
5. Ανάκληση της αριθμ. 2/1/13-2-2012 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα: "Έγκριση παραχώρησης της χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων του πρώην συγκροτήματος ΠΑΛΛΑΔΙΟ σε αθλητικά σωματεία.
6. Τροποποίηση της αριθμ. 6/31/22-7-2015 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: "Έγκριση διάθεσης θέσεων μαθητείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος πρακτικής άσκησης των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας για το σχολικό έτος 2015-2016, στην Περιφέρεια Ηπείρου/Π.Ε. Ιωανννίνων".

Συνελήφθη 25χρονος διακινητής ναρκωτικών ουσιών, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας


















Κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (1.612,5) γραμμαρίων.Επίσης, συνελήφθησαν στην Κέρκυρα οι επίδοξοι παραλήπτες των ναρκωτικών. Συνελήφθησαν, την 21-02-2016, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων και οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 21 ετών και ένας 19χρονος ημεδαπός,  οι οποίοι κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της μεταφοράς και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομης εισόδου στη χώρα.Ειδικότερα, την 21.02.2016 το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 25χρονος αλλοδαπός να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου, δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1.606) γραμμαρίων, τα οποία θα μετέφερε στην πόλη της Κέρκυρας.Επιπλέον, αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, στο λιμάνι της Κέρκυρας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 19χρονος ημεδαπός, επίδοξοι παραλήπτες των ναρκωτικών.Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 21χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ σε έρευνα στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (6,5) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Επιτροπή Κοινωνικών θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου














Την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, ώρα 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1.Έγκριση πρακτικών προηγουμένης συνεδρίασης.
2.Έγκριση προτάσεων της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Ηπείρου (εισήγηση: Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου).
3.Προγραμματισμός πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων Π.Ε. Πρέβεζας (εισήγηση: Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πρέβεζας).
4.Οργάνωση κήπου γηροκομείου (εισήγηση: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης).
5.Έκδοση περιοδικού “SELENE – Οι γυναίκες αλλάζουν τον κόσμο” (εισήγηση: Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης).
6.Προσπάθεια καταγραφής ανηλίκων που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας (εισήγηση: κ. Κων/νος Μπασιούκας).
Τοποθέτηση απινιδωτή στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων
Εκδήλωση για την τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, ώρα 7.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Επισκοπικό Ιωαννίνων

















Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού Ρομά.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτι στο Επισκοπικό Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το μεσημέρι της 04-01-2016 σε οικία 74χρονης ημεδαπής, από όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Στήριξη μέσω ΕΣΠΑ Ηπείρου 2014-2020 Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών


















Δύο προσκλήσεις με αντικείμενο τη λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας, έδωσε στη δημοσιότητα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου 2014-2020.  Και οι δύο προσκλήσεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 5 "«Ανάπτυξη  Ανθρώπινου Δυναμικού, Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση Διακρίσεων».
• Η πρώτη πρόσκληση, με συνολική δημόσια δαπάνη 645.578,40  ευρώ έχει τίτλο:  «Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο».  Αφορά στη συνέχιση λειτουργίας και αναβάθμιση των υπαρχουσών Δομών – Κέντρων Συμβουλευτικής, με στόχο την παροχή υπηρεσιών άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι: ο Δήμος Αρταίων, ο Δήμος Πρέβεζας, και το ΚΕΘΙ.Ημερομηνία υποβολής προτάσεων  από   24/02/2016  έως  29/02/2016, ώρα 09:00 έως 14:00 και η αξιολόγηση θα είναι άμεση.
• Η δεύτερη πρόσκληση, με συνολική δημόσια δαπάνη 583.541,84  ευρώ, έχει τίτλο: «Λειτουργία Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση βίας – Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας». Αφορά στη συνέχιση λειτουργίας και αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής – Ξενώνα Φιλοξενίας του οποίου στόχος είναι να παρέχει στις γυναίκες και στα παιδιά τους φιλοξενία, ασφάλεια, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, όταν απαιτείται. Διευκολύνει επίσης την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική, με την παραπομπή στα Συμβουλευτικά Κέντρα. Ο δυνητικός δικαιούχος είναι: ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν από την 25/02/2016  έως την 29/02/2016, ώρα 09:00 έως 14:00 και η αξιολόγηση θα είναι άμεση.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: