ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμος Ηγουμενίτσας : Συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτεια τους Οργανισμούς Λιμένων με αρμόδιους Υπουργούς



Ο άνθρωπος πρέπει να φεύγει από τη ζωή όπως θα έφευγε από ένα πανδοχείο, όχι από μια κατοικία : ( Κάτων ο πρεσβύτερος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Δήμος Ηγουμενίτσας : Συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτεια τους Οργανισμούς Λιμένων, με τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα.



























Στα πλαίσια της επίλυσης ενός συνόλου ζητημάτων, ζωτικής σημασίας για τους Δήμους και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 συνάντηση Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων που έχουν στην επικράτεια τους Οργανισμούς Λιμένων, με τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα.Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ο αντιπρόεδρος και Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης και οι Δήμαρχοι κ. Γιάννης Μπουτάρης Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μώραλης Πειραιά, κ. Δημήτρης Λουκάς Λαυρεωτικής, κ. Βασίλης Λαμπρινός Ηρακλείου, κα. Δήμητρα Τσανάκα Καβάλας, κ. Βασίλης Πιστικίδης, Ραφήνας Πικερμίου, κ. Χρήστος Παγώνης Χαλκιδέων και οι: κ. Ιωάννης Αναστασάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος, Αντιδήμαρχος Κέρκυρας, κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης Αντιδήμαρχος Ελευσίνας, κ. Γεώργιος Δημαρέλος Εντεταλμένος Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης και ο κ. Γεώργιος Ντάνης Επιστημονικός Συνεργάτης Δημάρχου Ηγουμενίτσας. Στην συνάντηση παρέστη και ο νομικός σύμβουλος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πάνος Ζυγούρης.Τα θέματα που τέθηκαν στους κ.κ. Υπουργούς είναι τα παρακάτω:
1.Τροποποίηση του άρθρου 44, του νόμου 4150/2013 προκειμένου να συμμετέχουν εκπρόσωποι της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.).
2.Νομοθετική ρύθμιση για τη συμμετοχή των Δήμων στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών Λιμένων.
3.Παραχώρηση των τμημάτων των χερσαίων ζωνών που δεν χρησιμοποιούνται για τις λιμενικές δραστηριότητες των Οργανισμών Λιμένων στους κατά τόπους Δήμους εξαιρώντας αυτά οριστικά από το ΤΑΙΠΕΔ.
4.Έκδοση Π.Δ. ή άλλης νομοθετικής παρέμβασης, για τη δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων από τους οικείους Δήμους, στα πλαίσια του άρθρου 103 παρ.1β του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτη) με σαφείς και ξεκάθαρες αρμοδιότητες.
5.Θέσπιση πάγιων ανταποδοτικών εισφορών επί των εσόδων των Οργανισμών Λιμένων στους Δήμους.
6.Εγκατάσταση σταθμών μέτρησης της ρύπανσης που προκαλεί η λειτουργία των Λιμένων και επιβολή τελών σε περίπτωση που υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια, τηρώντας την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».
7.Δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε όλες τις περιοχές που λειτουργούν Οργανισμοί Λιμένων, προκειμένου να γίνουν έργα βελτίωσης της σύνδεσης Πόλεων και Λιμένων, καθώς και κοινωνίας και Λιμένων.
8.Ο πολεοδομικός σχεδιασμός των χερσαίων ζωνών λιμένα πρέπει να γίνεται βάσει των διαδικασιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Προτάθηκε επίσης η σύσταση κοινής επιτροπής εκπροσώπων των Δήμων και των Υπουργών για την άμεση επίλυση των παραπάνω θεμάτων. Από την πλευρά τους οι κ.κ. Υπουργοί δήλωσαν θετικοί προς την κατεύθυνση της  επίλυσης των ζητημάτων που τέθηκαν από τους Δημάρχους και δεσμευθήκαν για έγγραφη και λεπτομερή απάντηση.Οι Δήμαρχοι, ακούγοντας τους κ.κ. Υπουργούς αναμένουν τις απαντήσεις και συμφώνησαν ότι θα επανέλθουν σε νέα συνάντηση μόλις λάβουν τις απαντήσεις των κ.κ. Υπουργών.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, μετά το πέρας της συνάντηση με τους κ.κ. Υπουργούς προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
Λάβαμε την πρωτοβουλία να συμπορευτούμε οι Δήμοι που έχουμε στην επικράτεια μας Οργανισμούς Λιμένων και να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυση σοβαρών προβλημάτων που έχουν άμεση επίπτωση στην ζωή των δημοτών μας.Στην συνάντηση με τους κ.κ. Υπουργούς, θέσαμε τα κυριότερα προβλήματα που απορρέουν από τη λειτουργία των Οργανισμών Λιμένων και ζητάμε μετ’ επιτάσεως την άμεση επίλυση τους.Αξίζει να αναφερθεί, ότι δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην παραχώρηση με Προεδρικό Διάταγμα των χερσαίων ζωνών, που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, οριστικά στους Δήμους ώστε να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στο ομιχλώδες τοπίο που υπάρχει εδώ και χρόνια.Ξεκινήσαμε έναν αγώνα και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, διεκδικώντας λύσεις προς όφελος των Δημοτών μας, τις οποίες οφείλει το κεντρικό κράτος να προωθήσει άμεσα.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Προσκλήσεις  της Περιφέρειας Ηπείρου για την ορθολογική  διαχείριση των υδάτινων πόρων 




















Η Περιφέρεια Ηπείρου επιταχύνει τις διαδικασίες υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. έδωσε στη δημοσιότητα άλλες δύο προσκλήσεις για τον  Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη», με ημερομηνία έναρξης  υποβολής των  προτάσεων την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Βασικός στόχος των συγκεκριμένων προσκλήσεων είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των υδάτινων πόρων, και η εν γένει προστασία του περιβάλλοντος με την παράλληλη προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων. Ειδικότερα, πρόκειται για δράσεις:
1. «Δράσεις υλοποίησης Σχεδίων Ασφάλειας Νερού και οριοθέτησης ζωνών προστασίας σημείων υδροληψίας υπόγειου νερού» με  δυνητικούς δικαιούχους τους:
•ΔΕΥΑ: Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας
•Δήμοι: Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Πάργας και Ζίτσας
•ΣΥΔΛΙ
Η πρόσκληση περιλαμβάνει μέτρα που προβλέπονται από το Διαχειριστικό Σχέδιο Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου και ειδικότερα:
Α.Υλοποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού σε Μεγάλες ΔΕΥΑ όπως οι ΔΕΥΑ Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, τα οποία στοχεύουν στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού, μέσω ελαχιστοποίησης παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό και ειδικά στην πηγή του, στη σωστή επεξεργασία του ύδατος, κλπ.
Β.Λεπτομερής οριοθέτηση ζωνών προστασίας σημείων υδροληψίας υπόγειου νερού (πηγές, γεωτρήσεις) για απολήψεις νερού ύδρευσης >1.000.000m³ ετησίως, της Ηγουμενίτσας, των Ιωαννίνων, της Πασσαρώνας, του Περάματος και του Φαναρίου. Αναγκαία προϋπόθεση για την οριοθέτηση είναι η εκπόνηση ειδικών υδρογεωλογικών μελετών κατά περίπτωση μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα είναι εφικτή η λεπτομερής οριοθέτηση. Η δράση θα υλοποιηθεί υπό την εποπτεία της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Η συνολική διαθέσιμη δημόσια δαπάνη της συγκεκριμένης πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό του 1,4 εκ. ευρώ.
2.«Υλοποίηση Διαχειριστικού Σχεδίου Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (Δράσεις για την εφαρμογή της Οδηγίας για τα ύδατα κολύμβησης)» με δυνητικούς δικαιούχους τους:
•Δ/νση Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας
•Ειδική Γραμματεία Υδάτων
Στο πλαίσιο της δράσης περιλαμβάνονται μέτρα που προβλέπονται από το Διαχειριστικό Σχέδιο Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου και συγκεκριμένα αφορούν τα κολυμβητικά ύδατα για τα οποία προβλέπεται η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων τους σύμφωνα με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ. Παρακολουθούνται κυρίως οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από κάθε άποψη και αυτές που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις (υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος για την Περιφέρεια Ηπείρου). Το πρόγραμμα παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης θα επαναλαμβάνεται κάθε έτος κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου για τα έτη 2016-2022.Επίσης, στην εν λόγω δράση περιλαμβάνεται η ενημέρωση του κοινού και οι ταυτότητες των ακτών κολύμβησης στις οποίες περιγράφονται και παρουσιάζονται τα βασικά χαρακτηριστικά των ακτών, η αναγνώριση των πηγών ρύπανσης που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα των νερών και η αξιολόγηση του μεγέθους των επιπτώσεων Η προβλεπόμενη δημόσια δαπάνη για την συγκεκριμένη πρόσκληση  ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν από 24 Φεβρουαρίου έως 29 Ιουλίου 2016.  Πληροφορίες για την υποβολή προτάσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.peproe.gr.

1η Συνάντηση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Θεματολογίου για την Εκπαίδευση Ενηλίκων























Η συνάντηση της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την Ανανεωμένη Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα. Ως εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού της Περιφέρειας κ. Ιωάννης Καραμπίνας (ως τακτικό μέλος) και η περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου κ. Αναστασία Σίμου (ως αναπληρωματικό μέλος).Στη συνάντηση τέθηκαν οι βάσεις για τις υλοποιούμενες δράσεις, που εντείνονται τόσο σε εθνικό (με τη συνδρομή Υπουργείων, ενώσεων, συλλόγων και πολιτών) όσο και σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο (περιφερειακά δίκτυα). Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ατζέντα, οι βασικοί άξονες δράσης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων είναι:
- Αναβάθμιση των δεξιοτήτων κυρίως ατόμων με ελλείψεις στις βασικές δεξιότητες
- Πιστοποίηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των προγραμμάτων
-Διεύρυνση της συμμετοχής ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε προγράμματα εκπαίδευσης - Εξασφάλιση ποιότητας και παρακολούθησης των παρεχόμενων προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων
- Κατάρτιση και εκπαίδευση στο χώρο εργασίας
- Αύξηση της συμμετοχής στη Διά Βίου Μάθηση
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνηςτου ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ των ΜΚΟ «Επάνοδος» και «Μετάδραση», οι οποίοι θα υλοποιήσουν δράσεις σε συνεργασία με την ομάδα εργασίας της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Συνάντηση - σύσκεψη  για την αποκατάσταση της γέφυρας Πλάκας

















Επισκόπηση της πορείας των διαδικασιών για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας και συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν στη συνέχεια  για την επιτάχυνση  τους, έγινε σε συνάντηση - σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Περιφέρεια Ηπείρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές,  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Μνημείων της ΥΝΜΤΕ Ηπείρου κ. Βασίλειος Κασκάνης, η Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ κ. Ελένη Μαϊστρου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΗ κ. Χρίστος Παπαβρανούσης,   το μέλος του ΤΕΕ/ΤΗ κ. Γεώργιος Σμύρης και η κ. Ελευθερία Τσακανίκα αν. καθηγήτρια του ΕΜΠ.Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι προτάσεις και τα έως τώρα συμπεράσματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που έχουν προκύψει από την Ομάδα Έργου του, καθώς και οι επιμέρους δράσεις που θα  προωθήσει ο κάθε φορέας.Το Ε.Μ.Π. θα αναλάβει ότι πρόσθετο έργο απαιτείται έτσι ώστε να υποβληθούν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) οι απαραίτητες προμελέτες πάνω στις οποίες θα στηριχθούν οι βασικές αποφάσεις για την πορεία εκτέλεσης του έργου. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί και η δυνατότητα υποβολής πρότασης προς το Υπουργείο Πολιτισμού για χαρακτηρισμό του έργου "ως ειδικού" ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για την αναστήλωσή του. Αμέσως μετά την απόφαση του ΚΣΝΜ, θα μπορέσει να προχωρήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος   ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης και στη συνέχεια θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης. Τονίστηκαν για μια ακόμη φορά οι δυσκολίες του έργου, ενώ χαρακτηρίστηκαν απόλυτα απαραίτητες οι εργασίες που ήδη εκτελεί- με πόρους της - η Περιφέρεια για  τη στερέωση των ακροβάθρων της γέφυρας.  Για διάφορα  τεχνικής φύσεως θέματα που προκύπτουν συμφωνήθηκε να υπάρξει  περαιτέρω συνάντηση και συνεργασία εκπροσώπων από την Περιφέρεια, το ΕΜΠ,  το ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων  Ηπείρου.

Στο ΕΣΠΑ Ηπείρου εντάχθηκε η αποχέτευση Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα

















Ένα από τα σημαντικότερα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών στο παραθαλάσσιο μέτωπο και την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για το «Δίκτυο συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας», το οποίο με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 30.681.602 ευρώ. (Η επιλέξιμη δαπάνη δημόσια δαπάνη που εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 29.918.672,09 € )."Η υλοποίηση του έργου αυτού, ήταν ένα στοίχημα για την Περιφέρεια,  η οποία είχε αναλάβει να ωριμάσει τις μελέτες, τις οποίες στη συνέχεια παραδώσαμε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας. Είναι ένα έργο με το οποίο θα ολοκληρωθούν τα έργα αποχετεύσεων και βιολογικών στο παράκτιο τμήμα της Ηπείρου και θα δώσει περαιτέρω ποιότητα στον τουρισμό μας",  τόνισε ο Περιφερειάρχης σήμερα σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση κοπής πίττας των υπάλληλων της Π.Ε. Θεσπρωτίας, συγχαίροντας και ευχαριστώντας παράλληλα την Τεχνική της Υπηρεσία  για την εργασία που πρόσφερε.Το έργο αφορά επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της ΕΕΛ Ηγουμενίτσας με πλήρη δίκτυα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης λυμάτων (συνολικού μήκους 84.972 μ.) για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς Πέρδικας και Αρίλλα,
Ειδικότερα  περιλαμβάνει:
α)  κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην πόλη των Συβότων συνολικού μήκους 21,05 χλμ. περίπου (μήκος αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών) και δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων,
β)   κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην πόλη της Πλαταριάς συνολικού μήκους 10,87 χλμ. περίπου (μήκος αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών) και δύο αντλιοστασίων ακαθάρτων,
γ)  κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στην πόλη της Πέρδικας συνολικού μήκους 24,67 χλμ. περίπου (μήκος αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών) και οκτώ αντλιοστασίων ακαθάρτων,
δ)  κατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων μήκους 28,39 χλμ. περίπου (μήκος αγωγών βαρύτητας και καταθλιπτικών) και δώδεκα αντλιοστασίων ακαθάρτων ,
ε)   κατασκευή της επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Ηγουμενίτσας, ισοδύναμου πληθυσμού περίπου 21.000 κατοίκων για χρονικό ορίζοντα 20ετίας, και
στ) στα έργα διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων.

Φορείς υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων 


















 




 
Κάλεσμα ενίσχυσης και συμμετοχή στον φιλανθρωπικό   αγώνα της Δευτέρας μεταξύ Εθν. Ενόπλων Δυνάμεων και Μικτής ΕΠΣΗΠ .Κάλεσμα συμμετοχής και προσφοράς των πολιτών της Ηπείρου στον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Εθνικής Ενόπλων Δυνάμεων και της Μικτής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (ΕΠΣΗΠ), που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου (ώρα 15.30) στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες", απευθύνουν οι συνδιοργανωτές φορείς, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η  Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και η Ε.Π.Σ.Η.Π..Η διάθεση του χρηματικού ποσού και των διαφόρων ειδών (τρόφιμα, κ.ά.) που θα συγκεντρωθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, την Ι.Μ. Δουραχάνης και την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Βασικά σημεία διάθεσης προσκλήσεων (με συμβολικό αντίτιμο) και παραλαβής ειδών διατροφής κλπ είναι τα εξής:
Περιφέρεια Ηπείρου (Γραφεία 128-129)
 Δήμος Ιωαννιτών (Κεντρικό Δημαρχείο)
Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων (Ι.Ν. Μητροπόλεως, Αγίας Μαρίνας, Αρχιμανδρειού, Περιβλέπτου και Αγ. Νικολάου Αγοράς)
Ε.Π.Σ.Η.Π. (Γραφεία Χαρ. Τρικούπη 10 ή Γήπεδο ΕΠΣΗΠ).
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, κ. Περικλής Βασιλάκης, σε δηλώσεις του κάλεσε όλους τους Ηπειρώτες να  στηρίξουν τον φιλανθρωπικό-κοινωνικό σκοπό του ποδοσφαιρικού αγώνα. "Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι με τη συμμετοχή μας στον αγώνα δεν στηρίζουμε μόνο τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά πρωτίστως στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Γι' αυτό καλούμε όλους τους Ηπειρώτες να δώσουν το παρών τη Δευτέρα στο γήπεδο Ζωσιμαδών ".










Δεν υπάρχουν σχόλια: