ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ανακοίνωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας για την παρακολούθηση του φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά



Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον : ( Θεόδωρος Κολοκοτρώνης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Ανακοίνωση της Π.Ε. Θεσπρωτίας για την παρακολούθηση του φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά





















Αναφορικά με το ζήτημα της παρακολούθησης του τοξικού φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά, καθώς και για τα σχετικά ζητήματα που εγείρονται σε ανακοίνωση της Κίνησης "Καθαρός Καλαμάς", από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ανακοινώνονται τα εξής: 
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στο πλαίσιο των εκ του νόμου υποχρεώσεων της για την υγειονομική παρακολούθηση της ζώνης παραγωγής οστρακοειδών (μυδιών) έχει συνάψει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Εργαστηριακή Μονάδα Θαλάσσιων Τοξικών Μικροφυκών) την από 5-1-2015 προγραμματική σύμβαση για την παρακολούθηση δυνητικώς τοξικού φυτοπλαγκτόν στις εκβολές Καλαμά. Η δειγματοληψία πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία συχνότητα από τρία (3) σημεία-σταθμούς.Η εν λόγω υποχρέωση δεν αφορά αποκλειστικά την Π.Ε. Θεσπρωτίας και τις εκβολές του ποταμού Καλαμά, αλλά το σύνολο των οστρακοκαλλιεργητικών ζωνών της επικράτειας λόγω της φύσης του καλλιεργούμενου είδους που ως διηθητικό, τρέφεται με φυτοπλαγκτόν και υπάρχει το ενδεχόμενο βιοσυσσώρευσης τοξινών στη σάρκα του. Παρά το γεγονός ότι  τα περισσότερα είδη φυτοπλαγκτόν δεν παράγουν τοξίνες, η ύπαρξη συγκεκριμένων ειδών δυνητικά τοξικού φυτοπλαγκτόν δεν μπορεί να αποκλειστεί ιδιαίτερα σε περιόδους "άνθισής" του (υπερβολικής ανάπτυξης) όπως έχει παρατηρηθεί συχνά σε ιδιαίτερα εύτροφες περιοχές (π.χ. Θερμαϊκός κόλπος) και δεν σχετίζεται με το ρυπαντικό φορτίο των ποταμών ούτε είναι τοξικό για τον άνθρωπο μετά από άμεση επαφή με αυτό. Αποτελεί δε φυσική διαδικασία "άμυνας" συγκεκριμένων (λίγων) ειδών φυτοπλαγκτόν.Στην περίπτωση του ποταμού Καλαμά και με βάση τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος παρακολούθησης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα δείγματα ήταν αρνητικά (δηλαδή στην περιοχή των εκβολών του Καλαμά δεν παράγεται τοξικό φυτοπλαγκτόν). Όμως στο χρονικό διάστημα από το 2012 έως σήμερα ανιχνεύθηκε ελαφριά αύξηση τοξικότητας και για προληπτικούς λόγους η ζώνη "έκλεισε" μόνο μια (1) φορά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε αντίθεση με άλλες ζώνες (π.χ. στην Β. Ελλάδα και στον Β. Ευβοϊκό Κόλπο) όπου επιβάλλονται μέτρα "κλεισίματος"  με μεγάλη συχνότητα και διάρκεια.
Κατά συνέπεια, η μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την προληπτική διαφύλαξη και προστασία της δημόσιας υγείας και κατ’ επέκταση την προστασία του Καλαμά επιβάλλει την στενή παρακολούθηση της μυδοκαλλιεργητικής ζώνης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υφίσταται μόνιμος και ανά πάσα στιγμή κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Αυτό αποδεικνύεται και από την διαχρονική διάθεση του προϊόντος από τους μυδοκαλλιεργητές, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα οποιοδήποτε πρόβλημα. Επισημαίνουμε τέλος ότι για την συνολική προστασία του ποταμού καθ’ όλο το μήκος του, επιβάλλεται η παρακολούθηση του συνόλου του ρυπαντικού φορτίου (π.χ. βαρέα μέταλλα, οργανικές ενώσεις) που είναι κατά κύριο λόγο βιομηχανικής, αστικής και γεωργο-κτηνοτροφικής προέλευσης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Λούρο Πρέβεζας, για μεταφορά έξι μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας



















Συνελήφθησαν, την 02-02-2016 το πρωί, στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, ένας 64χρονος ημεδαπός και μία 54χρονη υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Άρτας (στο ύψος του Λούρου Πρέβεζας), οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 64χρονο και την 54χρονη να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, μεταφέροντας έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν (ηλικίας από 24 έως 45 ετών), οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Εκδήλωση Περιφέρειας Ηπείρου και Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

























Την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, που έχει οριστεί να γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, τιμούν ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και η Περιφέρεια Ηπείρου, με τη φιλοξενία της κινητής έκθεσης του Φορέα για την βιοποικιλότητα της λίμνης Παμβώτιδας στο ισόγειο της Περιφέρειας.Η λειτουργία της έκθεσης ξεκίνησε σήμερα, παρουσία μαθητών του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, και θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, με ξεναγήσεις και διάθεση έντυπου ενημερωτικού υλικού εκ μέρους του Φορέα. Κατά την έναρξη της έκθεσης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του τόνισε πως η ύπαρξη του νερού είναι συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη και εν γένει τη φύση. Αναφερόμενος στο Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδα, είπε ότι η Περιφέρεια έχει άψογη συνεργασία μαζί του και έχουν προχωρήσει μια σειρά μελετών.  "Για να υλοποιηθούν αυτές οι μελέτες - συνέχισε- θέλει σύμπνοια και σύνδεση. Ελπίζω ότι αυτό θα επικρατήσει από όλες τις πλευρές, και δεν μιλάω για τη διοίκηση του Φορέα, αλλά για όλους εκείνους που θέλουν να έχουν λόγο στο γίγνεσθαι γύρω από τα νερά. Για να έχουμε αφήσει μια παρακαταθήκη για αύριο. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον και να αγωνιζόμαστε έτσι που να βγαίνει πάντα το αντικειμενικό και όχι το υποκειμενικό, που πολλές φορές δεν βοηθάει το αύριο». Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας κ. Πέτρος Τσουμάνης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σαν σήμερα υπεγράφη η Παγκόσμια Συνθήκη Ραμσάρ με την οποία προστατεύονται οι υγρότοποι. Οι υγρότοποι είναι σημαντικοί για τη βιοποικιλότητα και ειδικά για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, καθώς η αποστράγγισή τους καταλήγει στη λίμνη. Είναι βασικό στοιχείο. Θα ήθελα να επισημάνω πως έχουμε την αρχή της νέας Προγραμματική Περιόδου, που σηματοδοτεί την έναρξη των προσκλήσεων και την υποβολή προτάσεων για το νέο ΠΕΠ, όπου υπάρχουν χρηματοδοτικοί πόροι για να κάνουμε πλέον έργα τις δράσεις που έχουν προβλεφθεί μέσα από το masterplan που είχαμε κάνει από κοινού με την Περιφέρεια Ηπείρου. Σήμερα λοιπόν η γιορτή των υγροτόπων από την Περιφέρεια Ηπείρου θεωρώ ότι είναι μια σημαδιακή εκδήλωση και πιστεύουμε ότι με τη νέα Προγραμματική Περίοδο θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε όλες τις δράσεις από κοινού».

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών - διαρρήξεων στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας














 



Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού.Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις κλοπές. Ειδικότερα, ο 17χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας:
           κατά το χρονικό διάστημα από 06 έως 07-09-2011, διέρρηξε πόρτα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
           κατά το χρονικό διάστημα από 05-10-2013 έως 10-11-2013, διέρρηξε δύο φορές κατάστημα – αποθήκη ενδυμάτων, αφαιρώντας συνολικά διάφορα ενδύματα, κοσμήματα, εργαλεία και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ.
           κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 22-11-2013, διέρρηξε παράθυρο σπιτιού και αφαίρεσε διάφορα ενδύματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου Πρέβεζας.

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στα Ιωάννινα



















Συνελήφθη, την 02-02-2016 στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (6) γραμμαρίων, μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και τρία ναρκωτικά χάπια.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ορισμός ημερομηνιών εξετάσεων και υποβολής δικαιολογητικών υποψηφίων βοηθών οδοντιατρείων περιόδου Φεβρουαρίου 2016 


















Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις ΒΟΗΘΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ  περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016  είναι από 29-01-2016 έως και 05-02-2016 :
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην Αθήνα, στις 16-02-2016 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Διδασκαλίας Β΄ Ορόφου παλαιού κτιρίου της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θηβών 2, ΤΚ 11527, Γουδί , Αθήνα.
β) Στην Θεσσαλονίκη, στις 24-02-2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00 π.μ. στο α’ υπόγειο του κτιρίου του τμήματος της Οδοντιατρικής Σχολής (Αγ. Δημητρίου 148 -Πανεπιστημιούπολη) στην Κεντρική Γραμματεία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653 60185 & 60184
4)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)         Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας   2132161610 .
















Δεν υπάρχουν σχόλια: