ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού



Τους ικανούς ζηλεύουν, τους ταλαντούχους βλάπτουν, τους μεγαλοφυείς μισούν : ( Νικολό Παγκανίνι )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού 


















Την 11-02-2016 το μεσημέρι, στο 98ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (στο ύψος του Κεφαλοχωρίου Ιωαννίνων), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 27χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 85χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 85χρονου.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης Ιωαννίνων.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών  στην πόλη των Ιωαννίνων






















Συνελήφθησαν, την 11-02-2016 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ένας 37χρονος και δύο 35χρονοι, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, την 11-02-2016 το μεσημέρι στα Ιωάννινα εντοπίστηκε ο 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη διότι προμήθευσε τους δύο 35χρονους συλληφθέντες, με μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (1,2) γραμμαρίων.Στην κατοχή του 37χρονου διακινητή καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,7) γραμμαρίων 
•το χρηματικό ποσό των -660- ευρώ
•μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
•δύο χάπια, άγνωστης χημικής σύστασης
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ










 





Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού  & Ανάπτυξης, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 9ου /2015 Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.         Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις κατά το έτος 2016. (Εισήγηση Δ/νση Διά Βίου Μάθησης – Απασχόλησης – Εμπορίου & Τουρισμού Τμ. Τουρισμού).
2.         Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε έκθεση FOOD EXPO 2016 που πραγματοποιείται  το διάστημα 19-21/03/2016 στην Αθήνα. (Εισήγηση Δ/νση Διά Βίου Μάθησης – Απασχόλησης – Εμπορίου & Τουρισμού Τμ. Τουρισμού).
3.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση ξυλόγλυπτου Τέμπλου και των φορητών εικόνων Ι.Ν  Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαργιάδων»,προϋπολογισμού 15.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συμπληρωματικές εργασίες στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καστρίτσας», προϋπολογισμού 16.500,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση χώρων ποτίσματος ζώων στο Ανθοχώρι Μετσόβου ( Προμήθεια υλικών )» προϋπολογισμού 17.350,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες στεγανοποίησης λαογραφικού μουσείου Βίτσας Ζαγορίου» προϋπολογισμού 20.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
7.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, τεχνικά έργα και σημάνσεις σε περιοχές του  Δήμου Πάργας» προϋπολογισμού 297.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
8.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της 6ΗΣ Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση οροφής στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού προϋπολογισμού 24.600,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
9.         Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου , του Δήμου Ιωαννιτών  και της Δημοτικής Κοινοφελούς Επιχείρησης Περιφερειακού θεάτρου Ιωαννίνων (ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ.) για το έτος 2016, προϋπολογισμού 30.000,00 € και ορισμό ενός (1) μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης .
10.       Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στο Συντονιστικό Όργανο με έδρα τα γραφεία της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.», για την ανάδειξη και διατήρηση του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου με την ονομασία «Επιτροπή Διατήρησης και Ανάδειξης Γεωπάρκου Βίκου – Αώου» και διακριτικό τίτλο «Ε.ΔΙ.Α.ΓΕ. Βίκου – Αώου».
11.       Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ιωαννίνων) για την υλοποίηση του έργου: «Απομάκρυνση στραγγιδίων για την αποφόρτιση του κυτάρου του Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπέιρου ( Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού 59.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ) και ορισμό ενός (1) μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
12.       .Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 8η), πλωτή μονάδα εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, στη θέση «Όρμου Παγανιά», Λωρίδας Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας.».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: “ΣΑΓΙΑΔΑ ΦΙΣ Α.Ε.”. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
13.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (κατηγορία Α2, ομάδα 10 η, α/α 8): «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 1,7 MW, στο ρέμα Ελληνικό στην Τ.Κ. Αγίας Παρασκευής του Δήμου Κόνιτσας, Π. Ε. Ιωαννίνων.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΤΡΙΤΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
14.         Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7 - ομάδα 4η, α/α 22- ομάδα 9, α/α 201 ):«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 100 KW, , η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο υπ’ αριθ. τεμάχιο 230 -α της διανομής Σκλιάβη της Τ.Κ. Κυπαρίσσου του Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Χαράλαμπος Λέκκας..(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
15.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7 - ομάδα 4η, α/α 22- ομάδα 9, α/α 201 ):«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 500 KW, , η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο υπ’ αριθ. 612 τεμάχιο διανομής Προδρομίου, στη θέση «Κουτσουνίκια» της Τ.Κ. Προδρομίου του Δήμου Σουλίου Π.Ε. Θεσπρωτίας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΣΕΡΙΦΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ & ΛΕΚΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ο.Ε.»με τον διακριτό τίτλο «BIGPOWER Ο.Ε.».εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
16.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7 -ομάδα 4η, α/α 22- ομάδα 9, α/α 201 ):«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 100 KW, , η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο υπ’ αριθ. 545 τεμάχιο της Τ.Κ. Κυπαρίσσου του Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Χαράλαμπος Λέκκας. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
17.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7 - ομάδα 4η, α/α 22- ομάδα 9, α/α 201 ):«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 100 KW, , η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στο υπ’ αριθ. τεμάχιο 173, στη θέση «Μπρίκα» της Τ.Κ. Πηγαδουλίων του Δήμου Φιλιατών Π.Ε. Θεσπρωτίας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΣΕΡΙΦΗΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ & ΛΕΚΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ο.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
18.       Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. που αφορά στο έργο (κατηγορία Α2, ομάδα 10η) λειτουργίας μικρού υδροηλεκτρικού, ισχύος 0,97 MW, στο ρέμα Γκούρα στην Τ.Κ. Ανθοχωρίου του Δήμου Μετσόβου, Π. Ε. Ιωαννίνων.»Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΥΔΡΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

                                                              





Δεν υπάρχουν σχόλια: