ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών για το σχέδιο Πόλεως Συβότων



Credo quia absurdum,μτφρ: πιστεύω διότι είναι παράλογο  : ( Τερτυλλιανός )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών για το σχέδιο Πόλεως Συβότων 
















Καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων εντός σχεδίου Πόλεως Συβότων να προσέλθουν μέχρι την 30-3-2016 στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου μας προκειμένου να εξοφλήσουν, άλλως ρυθμίσουν τις οφειλές τους από τις σχετικές εισφορές.Σε διαφορετική περίπτωση η Υπηρεσία  μας  θα προβεί στην βεβαίωση των οφειλόμενων εισφορών με  την νόμιμη  προσαύξηση. Για Πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά εργάσιμες  ημέρες  και  ώρες με τον  κ. Σπυρίδωνα Δρίμτζα 2ος όροφος τηλέφωνο 2665 3 61215.
Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών : Ρεγγίνα Δηλαβέρη

Σε ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας




















Αναρτάται από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (www.igoumenitsa.gr) το σχέδιο για τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ) του Δήμου Ηγουμενίτσας. Στόχος του νέου Ο.Ε.Υ. είναι να φτιάξουμε έναν Δήμο λειτουργικό, με λιγότερη γραφειοκρατία, στον οποίο όλες οι δομές θα είναι πλήρως στελεχωμένες και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός σύγχρονου Δήμου με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία του, αλλά και την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών. Διευκρινήσεις, απόψεις, σχόλια σχετικά με τη διαβούλευση θα κατατίθενται στο email: info@igoumenitsa.gr . Η Διαβούλευση έχει χρονική διάρκεια έως και την 17/02/2016.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 















Εξιχνιάσθηκε η ληστεία που διαπράχθηκε προχθές το μεσημέρι, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του, στην Κοπάνη Ιωαννίνων
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των τριών δραστών 26χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.Εξιχνιάσθηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, η ληστεία που διαπράχθηκε προχθές (09-02-2016) το μεσημέρι, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του, στην Κοπάνη Ιωαννίνων.Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των τριών δραστών 26χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας.Ειδικότερα, το μεσημέρι της 09-02-2016, ο 26χρονος δράστης προσέγγισε αρχικά, με το πρόσχημα πώλησης ενδυμάτων, τον 86χρονο στην αυλή του σπιτιού του και όταν αυτός δεν αποδέχθηκε την αγοραπωλησία, τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια συνεργού του και με τη χρήση βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε ο τρίτος δράστης.Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του 26χρονου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπές ρούχων από καταστήματα, στα Ιωάννινα 
Συνελήφθησαν, χθες (10-02-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαπές, ηλικίας 22 και 19 ετών, κατηγορούμενες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, αφαίρεσαν από κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, διάφορα είδη ρουχισμού.Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι και συνέλαβαν τις δράστιδες, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν τα κλεμμένα ρούχα καθώς και ενδύματα, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας από άλλο κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων.Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκε ο τρόπος δράσης τους. Πιο συγκεκριμένα, οι δράστιδες εισέρχονταν στα καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες και δοκίμαζαν ρούχα, από τα οποία αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα και είτε τα τοποθετούσαν σε τσάντες είτε τα φορούσαν.Τα κλεμμένα προϊόντα καθώς και ένα ψαλίδι, με το οποίο αφαιρούσαν από τα ρούχα τον αντικλεπτικό μηχανισμό, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στην Πρέβεζα, για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση για απάτη
Συνελήφθησαν, χθες (10.02.2016) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, δύο ημεδαπές, ηλικίας 74 και 32 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για απάτη κατά συναυτουργία. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ : Ένταξη στο Ε.Κ.Α.Β. των εργαζομένων στα ασθενοφόρα του Π.Ε.Δ.Υ. » 























Την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για τη μεταφορά/μετάταξη ή μη στο Ε.Κ.Α.Β.  των εργαζομένων στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους ζητεί να πληροφορηθεί ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Ένταξη στο Ε.Κ.Α.Β. των εργαζομένων στα ασθενοφόρα του Π.Ε.Δ.Υ. »
Με την Υποπαράγραφο Ι2 (Α2) του ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85Α’/7-4-2014) δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο των υπαλλήλων των κλάδων ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας Οδηγών) και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων οι οποίοι κατείχαν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ να μεταταχθούν/μεταφερθούν στον κλάδο ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β.Σε ανάρτηση του ιστοχώρου ekabnews.gr (8-11-2015) γίνεται αναφορά σε κείμενο το οποίο επρόκειτο να ενσωματωθεί σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι υπάλληλοι του Π.Ε.Δ.Υ. (Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους καθώς και των λοιπών μονάδων υγείας) των κλάδων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού ειδικότητας Οδηγών μετατάσσονται/ μεταφέρονται στον κλάδο ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης που κατέχουν.Με τη μεταφορά στο Ε.Κ.Α.Β. των εργαζομένων στα ασθενοφόρα των μονάδων υγείας του Π.Ε.Δ.Υ., η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών θα τελεί υπό την ενιαία επιχειρησιακή διαχείριση του Ε.Κ.Α.Β., ενισχύοντας τη συντονιστική αρμοδιότητα που επιφυλάσσεται στο Ε.Κ.Α.Β. για τα ασθενοφόρα των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας (άρθρο 66, παρ. 15, ν.3984/2011, ΦΕΚ 150/Α/11). Επίσης, η ενίσχυση με προσωπικό (περί τους 730 εργαζόμενους οι οποίο πρακτικώς έχουν ταυτόσημο αντικείμενο εργασίας με τους συναδέλφους τους στα Ε.Κ.Α.Β.) δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν νέοι τομείς του Ε.Κ.Α.Β. ανά την επικράτεια της χώρας.Σημειώνεται ότι οι μη πιστοποιημένοι Οδηγοί - Διασώστες των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους θα μπορούν να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος κατόπιν παρακολούθησης των προβλεπόμενων από το νόμο ταχύρρυθμων μαθημάτων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Ι.Ε.Κ. Ε.Κ.Α.Β..
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-       Εάν προτίθεται να συμπεριλάβει, στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, διάταξη για τη μεταφορά/μετάταξη υπαλλήλων του Π.Ε.Δ.Υ. (Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους καθώς και των λοιπών μονάδων υγείας) των κλάδων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, Δε Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού ειδικότητας Οδηγών στον κλάδο ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης που κατέχουν.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ‘’ Εφαρμογή προγράμματος βρουκέλλωσης αιγοπροβάτων ‘’
ΣΧΕΤ: Η με αριθμ. 1206/8-2-2016 ανοικτή επιστολή σας. 





























Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως καλά γνωρίζετε, στηρίζει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία. Έχει δε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από άλλες περιφέρειες, τόσο ως προς το είδος των μονάδων, όσο και ως προς τη γεωγραφική (ορεινή επί το πλείστον) κατανομή τους. Βασική επιδίωξή μας είναι η διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, που προϋποθέτει απόλυτα υγιή ζώα. Με πολύ κόπο και με την αμέριστη συνδρομή των υπηρεσιών μας και κτηνιάτρων- μελών σας, καταφέραμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα για  τη βρουκέλλωση (μελιταίο πυρετό) σχεδόν στο 100%  και δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε επιστροφή στο παρελθόν και σε ουσιαστική καταστροφή των κτηνοτρόφων μας. Γίνεται λοιπόν από μέρους μας ένας τιτάνιος αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση. Ως προς την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υλοποίηση του Προγράμματος βρουκέλλωσης από ιδιώτες κτηνιάτρους, θα πρέπει και σεις να γνωρίζετε, ότι πρώτον,  σε αυτή προβλέπεται ότι όταν υπάρχουν μονάδες χωρίς κτηνίατρο εκτροφής το έργο αυτό μπορεί να το αναλάβουν οι κτηνίατροι του Δημοσίου και δεύτερον, όπως και σεις επισημαίνετε, υπάρχει καθυστέρηση δημοσίευσης του ΦΕΚ για την πληρωμή τους. Εμείς με τη Δημόσια Υγεία δεν είμαστε διατεθειμένοι να πειραματιστούμε και θα συνεχίσουμε και φέτος την υλοποίηση του προγράμματος, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι ο θεσμός του κτηνιάτρου εκτροφής, δεν έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των κτηνοτρόφων και υπολείπεται ένας πολύ μεγάλος ακόμη αριθμός εκμεταλλεύσεων που πρέπει να εξασφαλίσει συνεργασία με ιδιώτη, κάτι που προσκρούει και σε οικονομικής φύσεως ζητήματα.  Πέραν αυτού όμως  υπάρχουν πολλά άλλα αντικείμενα με τα οποία  πρέπει να ασχοληθούν οι κτηνίατροι εκτροφής και τα οποία δεν έχουν χαρακτηριστικά ζωοανθρωπονόσου, όπως ο μελιταίος πυρετός.Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου θέτει ως υπέρτατη υποχρέωσή της την ουσιαστική και όχι τύποις προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη στήριξη των κτηνοτρόφων που αγωνίζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να επιβιώσουν.  Την ίδια επιδίωξη θεωρούμε ότι έχει και ο Σύλλογός σας, οπότε εκείνο που απαιτείται είναι συνεργασία και όχι απειλές και προειδοποιήσεις για προσφυγές στη Δικαιοσύνη.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια: