ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Η κάθοδος στον Άδη είναι η ίδια από όλα τα μέρη : ( Αναξαγόρας )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 





















Το νέο διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού Συλλλόγου Φιλιατών έχει απαρτία και είναι οι :
. Πρόεδρος : Βούλα Βρακά
. Αντιπρόεδρος : Αρετή Μέμμου
. Γραμματέας : Νάντια Τσάτσα
. Ταμείας Α΄ : Ηλιάνα Σπανοπούλου
. Ταμείας Β΄ : Νάντια Φραγκίσκου
. Μέλη : Λέτα Σωτηρίου , Νίκος Μάνος

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ





















Η Περιφέρεια Ηπείρου–Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι την Tρίτη, στις 16-02-2016, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και σε συνδυασμό με την ΚΥΑ 1701/14-08-2015 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ),  υλοποιεί δράση δωρεάν διανομής δέκα τριών κ΄ μισό  (13.500 κιλών) τόνων φρούτων–πορτοκαλιών  μέσω των δύο (2) Δήμων -Εταίρων Π.Ε Θεσπρωτίας και των φορέων  με κοινωνική δράση.Δικαιούχοι της διανομής είναι οι κάτοχοι κάρτας κοινωνικής αλληλεγ-γύης (κάρτα σίτισης ανθρωπιστικής κρίσης), οι δικαιούχοι του επισι-τιστικού προγράμματος και οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντο-πωλείων Δήμων Σουλίου κ΄  Φιλιατών, Θεσπρωτίας και θα πρέπει  να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα καθώς και την κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης ή την αίτηση εγγραφής στο επισιτιστικό πρόγραμμα. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την ώρα και ημέρα διανομής από τους Δήμους –Εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης.Σημεία Διανομής:   
•Για το Δήμο Σουλίου: Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο ,κτίριο ΚΕΓΕ επί της Ε.Ο Ηγουμενίτσας –Παραμυθιάς, Παραμυθιά
•Για το Δήμο Φιλιατών: Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , ισόγειο του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου, Εθνικής Αντίστασης αρ. 120, Φιλιάτες .Εκκλησιαστική Εστία (προαύλιος χώρος Ι.Μ .Ηγουμενίτσας) 
•Για τον Σύλλογο Πολυτέκνων οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από τον Σύλλογο, για τον χώρο διανομής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δνσης Δημόσιας Υγείας κ΄ Κοινωνικής Μέριμνας, τηλ : 2665360186 κ΄ 2665360185.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  : ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Περιφέρεια Ηπείρου : Aνακοίνωση για την επαγγελματικό εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων
















 


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου πληροφορεί ότι στο πλαίσιο εναρμόνισης της οδηγίας 2009/128/ΕΚ σχετικά με «τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων», ψηφίστηκε ο Νόμος 4036/27-1-2012 (ΦΕΚ Α 8/2012) «διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις». Με βάση τον παραπάνω Νόμο ορίζεται μεταξύ άλλων ότι:
           Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων (Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας, Π.Ε. Πρεβέζης και Π.Ε. Άρτας, καθώς και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου για την περιοχή των Ιωαννίνων), τηρούν μητρώο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων στο οποίο καταγράφεται με ευθύνη των κατόχων τους ο επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη (άρθρο 38, παρ. 2). Απαραίτητα στοιχεία για την καταγραφή κάθε μηχανήματος είναι ο κατασκευαστής, η παλαιότητα, η χωρητικότητα της δεξαμενής, ο αριθμός ακροφυσίων καθώς και το ολικό μήκος των βραχιόνων του ψεκαστικού μηχανήματος.
           Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016 διενεργείται τουλάχιστον μια επιθεώρηση του παραπάνω εξοπλισμού (άρθρο 22, παρ. 2) από πιστοποιημένο Σταθμό Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤ.Ε.Ε.Ε.Γ.Φ.).
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 45, παρ. 2 και 14, καθώς και με το άρθρο 18, παρ.1 του ΠΔ 57/2010 όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σύμφωνα με το ΠΔ 81/2011, επιβάλλονται κυρώσεις σε οποιονδήποτε κατασκευάζει, διαθέτει στην αγορά ή εκθέτει ή θέτει σε λειτουργία μηχάνημα ή ημιτελές μηχάνημα, που δεν πληροί τις απαιτήσεις.Για περισσότερες πληροφορίες,  οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους αντίστοιχες Υπηρεσίες ή στα τηλέφωνα 2651364479 ή 2651364120 (κα Σταυράτη Αγγελική ή κα Μπάρκα Δήμητρα) εάν αφορά στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Ανακοίνωση για την ίδρυση Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων




















Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει για την δυνατότητα ίδρυσης Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (εφεξής ΣΤΕΕΕΓΦ), αντικείμενο των οποίων είναι η επιθεώρηση και χορήγηση πιστοποιητικού επιθεώρησης στον χρησιμοποιούμενο εξοπλισμό εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση με αριθμό Ε8 1831/39763 (ΦΕΚ671/Β/21-04-2015).Οι ΣΤΕΕΕΓΦ μπορούν να λειτουργούν κατόπιν έγκρισης από το εργαστήριο αναφοράς (Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - “ΔΗΜΗΤΡΑ”) και εξουσιοδότησης από την αντίστοιχη υπηρεσία χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία διατηρούν την έδρα τους (Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσπρωτίας, Π.Ε. Πρεβέζης και Π.Ε. Άρτας, καθώς και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου για την περιοχή των Ιωαννίνων). Η εξουσιοδότηση δίνει τη δυνατότητα δραστηριοποίησης σε όλη τη χώρα και έχει πενταετή διάρκεια .Οι ΣΤΕΕΕΓΦ μπορεί να είναι μεταξύ άλλων:
           κατασκευαστές Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων,
           καταστήματα πώλησης Γεωργικών Φαρμάκων,
           τμήματα Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι.,
           Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις,
           έμποροι Γεωργικών Μηχανημάτων,
           συνεργεία Γεωργικών Μηχανημάτων,
οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό που αναφέρεται στο Παράρτημα IV της παραπάνω απόφασης και να διαθέτουν τουλάχιστον ένα άτομο (επιθεωρητής) ο οποίος θα είναι κάτοχος πτυχίου όπως αναφέρεται στο Άρθρο 8 της παραπάνω απόφασης.Επισημαίνεται ότι ο καταγεγραμμένος Εξοπλισμός Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων θα πρέπει να έχει πιστοποιηθεί τουλάχιστον μια φορά έως τον Νοέμβριο του 2016 και έπειτα θα πιστοποιείται ανά τριετία. Για περισσότερες πληροφορίες,  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν την εν λόγω απόφαση στο διαδίκτυο ή  να απευθυνθούν στις κατά τόπους αντίστοιχες Υπηρεσίες (στα τηλέφωνα 2651364479 ή 2651364120 -κα Σταυράτη Αγγελική ή κα Μπάρκα Δήμητρα- εάν αφορά στην περιοχή των Ιωαννίνων).

Τοποθέτηση απινιδωτή στον Κατσικά













 

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. θα γίνει εκδήλωση - τοποθέτησης εξωτερικού απινιδωτή στον Κατσικά (οδός Εθνικής Αντιστάσεως 168), χορηγία  της επιχείρησης FARMAKIS GAS.
       
ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS









 





Εξιχνιάστηκαν  δύο κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
Για τη διάπραξη των κλοπών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 34 ετών.Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του  Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που διαπράχθηκαν, την 07-02-2016, σε καταστήματα στα Ιωάννινα.Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 23 και 34 ετών, σε βάρος των σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δράστες εισήλθαν σε ανθοπωλεία, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν  με τη μέθοδο της απασχόλησης, από τις ταμειακές μηχανές, χρηματικά ποσά.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε  το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, στην πόλη των Ιωαννίνων
Συνελήφθη μία 45χρονη ημεδαπή, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών ακόμα γυναικών συνεργών της.Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή πού έλαβε χώρα την 09-02-2016 το απόγευμα, σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, μέσα σε κατάστημα στα Ιωάννινα. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη  μία 45χρονη ημεδαπή Ρομά, κατηγορούμενη για κλοπή ενώ από την αστυνομική έρευνα, έχουν ταυτοποιηθεί και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών γυναικών συνεργών της, ηλικίας 20, 28 και 36 ετών. Ειδικότερα, την 09-02-2016 το απόγευμα, οι τέσσερις γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε κατάστημα πώλησης ενδυμάτων στα Ιωάννινα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσέπη του ιδιοκτήτη, χρηματικό ποσό.Η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την  Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για ζωοκτονία στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας
Συνελήφθησαν, την 09-02-2016 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 61, 63 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκτονίας κατά συναυτουργία.Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δράστες, μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, προέβησαν στη θανάτωση δυο χοίρων, τους οποίους εξέτρεφε 36χρονος ημεδαπός, σε αγροτεμάχιο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.
Ληστεία στην Κοπάνη Ιωαννίνων
Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων δραστών, που διέπραξαν ληστεία, την 09.02.2016 και ώρα 16.30΄, στην Κοπάνη Ιωαννίνων. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο ένας από τους δράστες προσέγγισε αρχικά, με το πρόσχημα πώλησης ενδυμάτων, 86χρονο ημεδαπό στην αυλή του σπιτιού του και όταν αυτός δεν αποδέχθηκε την αγοραπωλησία, τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια συνεργού του και με τη χρήση βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε ο τρίτος δράστης.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: