ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη αύριο 04-02-2016 οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι νοσοκομείων



Οργής ματαίας εισί αίτιοι λόγοι.μτφρ: η αιτία της άδικης οργής είναι τα λόγια  ( Αισχύλος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη αύριο 04-02-2016 οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι νοσοκομείων



















Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία στην απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί.Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ ισχύει κανονικά το πρόγραμμα εφημερίας των φαρμακείων.Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προγραμματίσει προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία διεκδικούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.Κατά του νομοσχεδίου τάσσονται και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί υποστηρίζοντας ότι «δεν δίνει προοπτική για το μέλλον και οδηγεί πολλούς επιστήμονες στην μετανάστευση, στην υπαλληλοποίηση, ενώ άλλους τους αναγκάζει ακόμη και να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους.Το συγκεκριμένο σχέδιο δημιουργεί εισφοροεπιδρομή σε κάθε ατομική δραστηριότητα και δημεύει, ουσιαστικά, το εισόδημα κάθε ελεύθερου επαγγελματία ιατρού, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολόγηση από εφέτος».Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, καλώντας τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Θανατηφόρο τροχαίο στο 61ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων


















Την 03-02-2016 και ώρα 01:00, στο 61ο  χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας - Ιωαννίνων (στο ύψος της Φιλιππιάδας),  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός με συνοδηγό 20χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κτίσμα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο επιβαινόντων.Προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας , πραγματοποίησαν μαθητές της Β1’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου


















Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β1’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σήμερα, 2 Φεβρουαρίου, συνοδευόμενα από τον δάσκαλο τους κ. Στέργιο Παλπάνη.Τα παιδιά, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο και του εξέθεσαν τα αιτήματα τους, με τον Δήμαρχο να υπόσχεται να τα υλοποιήσει άμεσα.Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ντάνης καθώς και η Πρόεδρος την Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιάς Εκπαίδευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, κα Χριστίνα Τζέλλου.Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια δράσης για την ανακύκλωση, τα παιδιά δώρισαν στον Δήμαρχο την αφίσα που σχεδίασαν και του ζήτησαν να την προωθήσουν μαζί στους πολίτες. Τα παιδιά επισκέφθηκαν επίσης το ΚΕΠ και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει από την προϊσταμένη, κα Σουζάνα Καπνίση.Έπειτα ενημερώθηκαν για τις Οικονομικές Υπηρεσίες από την Διευθύντρια κα. Ανθίππη Λουκά και τέλος για τις Τεχνικές Υπηρεσίες από τις Μηχανικούς του Δήμου, κα. Χριστίνα Γόγολου και κα. Γιάννα Τζοβάρα.Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν και για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου επέστρεψαν στις τάξεις τους.

Διαμαρτυρία της Κίνησης " ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ " στην ΒΙΠΕ Ιωαννίνων


















Παρέμβαση - διαμαρτυρία της Κίνησης "ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ" έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου στις 12 μ.μ. - 2 μ.μ., στην είσοδο της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, για να σταματήσει η ρύπανση - μόλυνση του Καλαμά .Η μαζική συμμετοχή μας ας είναι η απάντηση στην κοροΪδία.Υπάρχει η σκέψη να δρομολογηθεί πούλμαν από την Αθήνα, δηλώστε συμμετοχή στο katharoskalamas1@gmail.com .

AstraZeneca : Ενέκρινε η Ευρώπη φάρμακο κατά του καρκίνου...?


















Ενέκριναν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές το φάρμακο της AstraZeneca που αντιμετωπίζει τον καρκίνο του πνεύμονα και στοχεύει στους ασθενείς, οι όγκοι των οποίων έχουν εξαπλωθεί, ενώ έχουν παράλληλα αναπτύξει κάποια μετάλλαξη ισχυρά ανθεκτική απέναντι στις κλασικές θεραπείες, η οποία ονομάζεται Τ790Μ.Η εταιρεία είπε ότι το εν λόγω φάρμακο που ονομάζεται Tagrisso, ήταν το μόνο που κατάφερε να κερδίσει την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δύο μόλις μήνες μετά την έγκριση και από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration-FDA).Το φάρμακο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους το 2013. Οι μελέτες έδειξαν ότι το φάρμακο βοήθησε να συρρικνωθούν οι όγκοι στο 59% των περιπτώσεων.Το Tagrisso αποτελεί και το βασικό στοιχείο της φιλοδοξίας της εταιρείας να αυξήσει τα έσοδά της στα 45 δισ. εκατ. μέχρι το 2023, σε σύγκριση με τα 26 δισ. το 2014. Η εταιρεία παράλληλα έχει προβλέψει ότι θα μπορούσε να κερδίσει 3 δισ. δολάρια σε έσοδα από το Tagrisso, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν το ποσό αυτό στο 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2020.

































                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: