ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις εξισωτικές αποζημιώσεις



Η ελπίδα με τόλμη είναι ελευθερία. Η ελπίδα με αμφιβολία είναι δειλία. Η ελπίδα με φόβο είναι αδυναμία  : ( Γκιόργκι Γκουρτζίεφ )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για τις εξισωτικές αποζημιώσεις





















Τους κτηνοτρόφους που έχουν υποστεί περικοπές στις εξισωτικές αποζημιώσεις τους  εξαιτίας των επιλέξιμων βοσκοτόπων, να υποβάλλουν άμεσα ενστάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ,  κάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου. "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αλλά αυτός θέλει πολιτική απόφαση από το Υπουργείο. Επειδή όμως μπαίνει στη μέση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, απαιτείται να δοθεί λύση από τον Πρωθυπουργό και  με εντολή της Κυβέρνησης να λυθεί το πρόβλημα στον ΟΠΕΚΕΚΕ", τόνισε ο Περιφερειάρχης.Ο κ. Αλ. Καχριμάνης, απέδωσε τα προβλήματα που εντοπίζονται στο νομικό καθεστώς που προϋπήρχε   του Νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο  και για την εξάλειψη  τους,  ζήτησε τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τις δασικές εκτάσεις, τα δάση και για ο, τι σχετίζεται με την αγροτική ανάπτυξη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.   Μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:
"Η μόνη σοβαρή προσπάθεια που έγινε στην Ελλάδα για τη λύση του προβλήματος των βοσκοτόπων είναι η ψήφιση του νόμου  4351/ΦΕΚ164/ 4/12/2015. Παρ΄ όλα αυτά όμως, με το προηγούμενο καθεστώς που υπάρχει  προκαλούνται τεράστια προβλήματα με τις επιδοτήσεις. Αφορά κυρίως μικρούς κτηνοτρόφους που δήλωσαν δικές τους ιδιόκτητες χορτολιβαδικές  εκτάσεις, τις οποίες όμως  αφαιρεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ βάσει του Ν. 998/1979.  Συγκεκριμένα με την εφαρμογή του ανωτέρω νόμου, αυτές οι εκτάσεις στις λεγόμενες "Νέες Χώρες" για τις οποίες δίνονται οι επιδοτήσεις στις προβληματικές και μειονεκτικές περιοχές, θεωρούνται ότι ανήκουν κατά τεκμήριο στο Ελληνικό Δημόσιο.Για να αναγνωρίσει κάποιος τέτοιες εκτάσεις, με την ισχύουσα διαδικασία χρειάζεται 15 χρόνια και όταν τις δηλώνει ένας κτηνοτρόφος  για  να πάρει επιδότηση, αφαιρούνται από το σύνολο των εκτάσεων και έτσι  μένει χωρίς εκτάσεις και επιδοτήσεις. Υπάρχει επίσης ο νόμος του 2014, με τον οποίο όλη η Ελλάδα αντιμετωπίζονταν ως μια περιοχή. Όλο αυτό το καθεστώς ήταν για τους μεγάλους κτηνοτρόφους. Για να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, πρέπει να μην υπάρχει διαρχία, όλες οι αρμοδιότητες για τα δάση, τις δασικές εκτάσεις και ο, τι αφορά την ανάπτυξη της υπαίθρου να μεταβιβαστούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αυτό απαιτεί πολιτική απόφαση από τον Πρωθυπουργό".
Για το Γεφύρι Πλάκας ο Περιφερειάρχης είπε:
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόοδο των διαδικασιών για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας, ο Περιφερειάρχης σημείωσε: "Από ευχολόγια έχουμε γεμίσει. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε το θέμα στην πράξη. Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει ένα φορτίο, το οποίο όμως δεν είναι δικό της, αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού και όλοι οι άλλοι φορείς μπήκαμε  σε αυτή τη διαδικασία για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Με δική μας πρωτοβουλία έγινε ότι έγινε το καλοκαίρι και περάσαμε την πρώτη φάση. Έχουν τεθεί οι πρώτες ζητούμενες παράμετροι για το πως μπορούν να στηριχθούν τα βάθρα. Με το Τεχνικό Επιμελητήριο (Τμήμα Ηπείρου), το Ε.Μ.Π., το Δήμο Β. Τζουμέρκων και το Σύλλογο Προστασίας Αράχθου έχουμε κάνει  συζήτηση. Πρέπει κάποιοι να υπερβούμε εαυτόν για να γίνει το γεφύρι". Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον ιδιωτών να στηρίξουν την πρωτοβουλία αναστήλωσης του γεφυριού, τόνισε μεταξύ άλλων: "Το ενδιαφέρον θα το δούμε στην πορεία. Όταν θα είμαστε σε θέση να ζητήσουμε βοήθεια, θα το κάνουμε απευθυνόμενοι σε όλο τον κόσμο. Θα ανοιχθεί ειδικός λογαριασμός, και τότε δεν θα υπάρχουν ευχολόγια, αλλά ο  καθένας θα βάζει λεφτά, λίγα ή πολλά, για να ξαναγίνει το γεφύρι".

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου




















Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων ανάδειξε τους αναδόχους των έργων:
«Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον ποταμό Λούρο», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κουγκουλης ΕΔΕ)
«Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Στεφάνης Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 26.000 ευρώ (Ανάδοχος: Αναστασόπουλος Δ- Βασιλείου Αφοί Ο.Ε.)
Η Ο.Ε. ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού (κατασκευή τεχνικών) Αχλαδέα - Κάτω Λίππα», προϋπολογισμού  35.000 ευρώ.

Ανακοίνωση της Δ/νσης Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας για την ενίσχυση ιδρυμάτων κοινωνικής φροντίδας την εορταστική περίοδο




















Από τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου και στο πλαίσιο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, το οποίο λειτουργεί εδώ και πέντε συνεχόμενα έτη, παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια των Εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς  είδη διατροφής σε  ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, καθώς και σε όλες τις Μητροπόλεις της Ηπείρου, προκειμένου να ενισχυθεί το τεράστιο έργο αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.Ο  Περιφερειάρχης  Ηπείρου ευχαριστεί θερμά τους  χορηγούς :
-ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ Ιωαννίνων Α.Ε (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ)
-Μύλοι Ιωαννίνων  «ο Νεομάρτυς Γεώργιος» –Ζωγράφου Τσομπανίδη Υιοί Ο.Ε.
-ΦΑΡΜΑ ΝΑΚΗΣ Α.Ε.
-ΑΥΓΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
-Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος
Για την ευγενική προσφορά τους σε πολύ σημαντική ποσότητα προϊόντων και για την συνεχόμενη υποστήριξη στο  έργου μας.Επίσης, από την συνεργασία με το εθελοντικό σωματείο «Άρτος- Δράση» που δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση των σχολικών μονάδων της Ηπείρου, η οποία διήρκεσε ένα μήνα ξεκινώντας από τις 23 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού. Η ανταπόκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και πολλών σχολικών μονάδων υπήρξε σημαντική και συγκινητική και εξασφαλίστηκε ποσότητα τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής από τα οποία ενισχύθηκαν επίσης οι ανωτέρω φορείς.Αξίζει να σημειωθεί ότι πράξεις σαν αυτές που διακρίνονται από ανιδιοτέλεια και ανθρωπισμό έχουν διπλό νόημα και αξία, αφού παράλληλα ενθαρρύνουν και ενισχύουν τις προσπάθειές μας για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS 
















Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά  και λαθραίο καπνό
Συνελήφθη, την 08.01.2016 το πρωί, στην Αγία Παρασκευή Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας  24χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.Ειδικότερα, την 08.01.2016 το πρωί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 24χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:
• δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (6,62) γραμμαρίων
• οκτώ σπασμένα τμήματα δενδρυλλίου κάνναβης
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά και δύο τρίφτες κάνναβης
• μία σακούλα που περιείχε λαθραίο καπνό, βάρους (404) γραμμαρίων.
Ο δράστης θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθη 25χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή
Συνελήφθη, την 08-01-2016 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ομογενής,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για κλοπή.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης στην Άρτα
Συνελήφθη, την 08-01-2016 το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ηρωίνης στην Περιφερειακή Οδό Άρτας
Συνελήφθη, την 08-01-2016 το βράδυ στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (1,8) γραμμαρίων.
Συνελήφθη 43χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος, για ηχορύπανση  στην Άρτα
Συνελήφθη, την 08-01-2016 αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, μία 43χρονη ημεδαπή, για ηχορύπανση.Ειδικότερα,σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας της 43χρονης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για το Δεκέμβριο 2015 στην Ήπειρο 
Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το Δεκέμβριο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2014). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1 θανατηφόρo τροχαίο ατύχημα (όπως και το 2014)
κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι 1 το  2014)
10 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (έναντι 5 το 2014)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 18 παθόντες (έναντι 12 το 2014). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
 1 νεκρός (όπως και το 2014)
 κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι 1 το 2014)
 17 ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2014)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
•παραβίαση προτεραιότητας
•οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα
•λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (3.802) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν :
•738   για υπερβολική ταχύτητα.
  40    για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
  30    για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
  76    για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
  89    για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  30    για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
    3     για παραβίαση προτεραιότητας.
  15  για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
  29     για αντικανονικό προσπέρασμα.
  23     για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (101) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και (105) παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Δεκέμβριο.Συνελήφθησαν συνολικά (813) άτομα και ειδικότερα:
•Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -641- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
•Για ανθρωποκτονία - εμπρησμό:-1-
•Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -23-
•Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -11-
•Για κλοπές - διαρρήξεις: -11-
•Για πλαστογραφίες: -9-
•Για απάτες : - 6 –
•Για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων: - 2 –
•Για  μαστροπεία : -1-
•Για αρπαγή ανηλίκου : -4-
•Για έκθεση : -6-
•Για παραβάσεις του Ν. «Περί παιγνίων» : -10-
•Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -2-
•Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-43-
•Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -14-
•Για παραβάσεις του Ν. «περί πνευματικής ιδιοκτησίας»: -1-
•Για ψευδή καταμήνυση – συκοφαντική δυσφήμηση: -7-
•Για παράβαση του Ν. «Περί αθλητισμού» : -1-
•Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -20-
Εξιχνιάστηκαν: 

•Μία υπόθεση ανθρωποκτονίας
•Μία υπόθεση αρπαγής ανηλίκου
•Μία υπόθεση μαστροπείας
•Μία υπόθεση εμπρησμού
•Μία υπόθεση παραχάραξης και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων
•Τριάντα δύο υποθέσεις απάτης
•Δεκατέσσερις υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων
•Δεκαεπτά υποθέσεις όπλων
•Δεκαεπτά υποθέσεις ναρκωτικών
•Πέντε υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
•Οκτώ υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα από τα οποία ξεχωρίζουν:
•Κάνναβη: - 79 -  κιλά και -423,82- γραμμάρια
•Δενδρύλλια κάνναβης: -27-
•Κοκαΐνη : - 310,5 - γραμμάρια
•Ηρωίνη: -8,6- γραμμάρια
•Ναρκωτικά χάπια:-20-
•Πιστόλια:-1-
•Κυνηγετικά όπλα: -7-
•Φυσίγγια: - 48 - 
•Μαχαίρια, σιδερογροθιές, γκλοπ: -6-
•Ζυγαριές: -2-
•Είδη παρεμπορίου:-116 -
•Πλαστά χαρτονομίσματα :  -10-
•Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -7 -
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
•Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας 79χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε την 25-12-2015 στη Λυγιά Πρέβεζας και συνελήφθη ως δράστης, ένας 56χρονος ημεδαπός, ο οποίος τραυμάτισε με στιλέτο θανάσιμα τον 79χρονο, ενώ για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος.
•Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών. Συνελήφθη ένας 57χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος της οργάνωσης ενώ εξιχνιάστηκαν είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις απάτης, τετελεσμένες και σε απόπειρα, στην περιοχή των Ιωαννίνων και του Βόλου. Τα μέλη της οργάνωσης αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους με το πρόσχημα ότι στενός συγγενής τους έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό. Προκειμένου να πείσουν τους ανυποψίαστους πολίτες προσποιούνταν, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και τα ίδια τους τα παιδιά.
•Συνελήφθη στην Καλλιθέα Αττικής, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης. Κατασχέθηκαν (305) γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και χρηματικό ποσό προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
•Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου στην περιοχή της Άρτας και εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως δράστες στη Χαλκίδα πέντε ημεδαποί Ρομά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Το ανήλικο παιδί βρέθηκε και παραδόθηκε στη μητέρα του.
•Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για διακίνηση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
•Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπορεύονταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στο Βασιλόπουλο Ιωαννίνων, πέντε άτομα, μέλη της οργάνωσης. Κατασχέθηκαν, περίπου -52- κιλά κάνναβης και τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, σχετιζόμενα με τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
•Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) στην Ηγουμενίτσα ηλικίας 36 και 25 ετών, για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Οι δράστες πραγματοποίησαν συναλλαγές με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα σε καταστήματα στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας ενώ λάμβαναν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα. Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα, σύνεργα παραχάραξης και χρήματα.
•Συνελήφθησαν δύο διακινητές ναρκωτικών, ένας 55χρονος ημεδαπός και ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, μετά από αστυνομικό «μπλόκο» στην Αρετή Ιωαννίνων  και στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -26- κιλών και -650- γραμμαρίων αυτοκίνητο.
•Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος μπαρ στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, ο οποίος προήγαγε στην πορνεία 35χρονη αλλοδαπή, εργαζόμενη στο κατάστημα, έναντι χρηματικής αμοιβής.










             



Δεν υπάρχουν σχόλια: