ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου για αναδόχους και δημοπρατήσεις έργων



Στις μέρες μας, οι άνθρωποι δεν ζουν. Παίρνουν γύρω στο 10% από τη ζωή : ( Ισιδώρα Ντάνκαν  )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου για αναδόχους και δημοπρατήσεις έργων




















Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016, μεταξύ άλλων, ανάδειξε αναδόχους και ενέκρινε τις δημοπρατήσεις έργων που αφορούν συντηρήσεις - αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου, εκκλησιαστικών μνημείων, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.ά. .Συγκεκριμένα:
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
         «Συντήρηση Ε.Ο. Καλπάκι - Κακαβιάς», προϋπολογισμού 110.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕ.
         «Αποκατάσταση οδού Πολύλοφος – Δραγοψά», προϋπολογισμού  45.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε..
         «Συντήρηση - αποκατάσταση επαρχιακής οδού Πεδινής Αμπελιάς», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε..
         «Προμήθεια υλικών για τον Ιερό Ναό Αγίου Μάξιμου του Γραικού Άρτας», προϋπολογισμού 12.000 ευρώ. Ανάδοχος: Στέφανος Κασαής.
         "Εργασίες επισκευής και συντήρησης στο κλειστό κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων', προϋπολογισμού 55.000 ευρώ.  Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης.
Δημοπρατούνται τα έργα:
         «Συντήρηση στομίων ιχθ. Λογαρού», προϋπολογισμού 37.500 ευρώ.
         «Διαγράμμιση εθνικής οδού Άρτας – Τρικάλων από θέση Παλαιοκάτουνο έως Βουργαρέλι», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
         «Αποκατάσταση οδών πρόσβασης σε παραγωγικές μονάδες Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.
         «Σήμανση – ασφάλιση εθνικής οδού Άρτας – Τρικάλων», προϋπολογισμού 10.500 ευρώ.
         «Ασφαλτόστρωση Οδού και Περιβάλλοντος Χώρου Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Πρέβεζας», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.
         «Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
         «Καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2016», προϋπολογισμού 25.000 ευρώ.

Εκδήλωση-μνήμης στα Ιωάννινα για τους Εβραίους Μάρτυρες και Ηρώων του Ολοκαυτώματος













 





Συνέντευξη Τύπου, για την εκδήλωση Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων & Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που διοργανώνουν σήμερα (Παρασκευή 29 Ιανουαρίου) και ώρα 8:30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών με το Πνευματικό Κέντρο και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. Κ. Σιαράβας, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θ. Μπέγκας και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ.
Μεταξύ άλλων δήλωσαν:
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων. Σιαράβας:  "Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους συντοπίτες μας τους Έλληνες Εβραίους μάρτυρες που στο διάβα του Ελληνισμού υπέστησαν αυτά που όλοι γνωρίζουμε. Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών με το Πνευματικό Κέντρο και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων οργανώνουμε εκδηλώσεις τιμής για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων. Προσωπικά θεωρώ υποχρέωση της Περιφέρειας Ηπείρου και υποχρέωση όλων των πολιτών να τιμήσουμε αυτούς που έπεσαν από τις θηριωδίες των ναζιστών. Σήμερα πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τις θηριωδίες και τα εγκλήματα των ναζί. Όλοι μας βλέπουμε μπροστά μας από τη μια μεριά έναν αχαλίνωτο θρησκευτικό φανατισμό και από την άλλη να αναδύεται ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Αυτές τις δύσκολες ώρες οφείλουμε να κοιτάξουμε προς τα πίσω, να δούμε τα τραυματικά εκείνα γεγονότα, να τα αναλύσουμε και να φωνάξουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ με όλη τη δύναμη της ψυχής μας. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ".
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θ. Μπέγκας: "Τον Ιανουάριο 2004 η Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνη απόφασή της καθιέρωσε την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων ήταν μια εφαρμογή του δόγματος των ναζί περί άριας φυλής και μαζί με αυτούς ξεκληρίστηκαν και διάφορες άλλες ομάδες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από τους ναζί ως μη άριες ομάδες. Ο ρατσισμός, όπως και ο αντισημιτισμός εμφανίζεται σε πολλές μορφές και στις μέρες μας. Όλοι οφείλουμε να αντισταθούμε. Όλοι οφείλουμε να μην ξεχνούμε,  γιατί οι καιροί που περνάμε είναι δύσκολοι και πρέπει ενωμένη η κοινωνία να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα φαινόμενα. Σε αυτή τη λογική λοιπόν μαζί η Περιφέρεια, ο Δήμος Ιωαννιτών με το Πνευματικό Κέντρο και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων οργανώνουμε σήμερα εκδήλωση Μνήμης. Καλούμε τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν σε αυτή και να φωνάξουν όλοι μαζί ότι δεν ξεχνούμε όλους αυτούς που χάθηκαν και αντιστεκόμαστε σε τέτοιου είδους ιδεολογίες".
Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ: "Η 27η Ιανουαρίου είναι η επέτειος της απελευθέρωσης του στρατο-κολαστηρίου του Άουσβιτς. Είναι η Ημέρα Μνήμης για 6 εκατομμύρια θύματα Εβραίους των ναζί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 60.000 Ελληνοεβραίοι και 2000 συμπολίτες μας. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι περισσότερο επίκαιρες σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, που ένας αχαλίνωτος θρησκευτικός φανατισμός και η τρομοκρατία πυροδοτούν από την άλλη πλευρά αμυντικά αντανακλαστικά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και έτσι βλέπουμε να αναδύεται ξανά η αντιπαλότητα στον άλλο, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός. Βλέπουμε ηγέτες κρατών να ζητούν να κλείσουμε τα σύνορά μας σε αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας, φεύγοντας από την κόλαση των εμφυλίων σπαραγμών. Επομένως πρέπει να γυρίσουμε πίσω, να θυμηθούμε και να κατανοήσουμε ότι ποτέ στην ιστορία ο ξένος, ο διαφορετικός δεν είναι αντίπαλός μας, αλλά είναι σύμμαχός μας για μια καλύτερη κοινωνία. Γιατί συλλογικά οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα ομολογουμένως περίπλοκά προβλήματα του παρόντος". 

Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

















Συνελήφθη, την 31-01-2016 μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, ο 28χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας -  Άρτας (περιοχή Ζέφυρος Λούρου) και σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (19,5) γραμμαρίων και (14) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.Ο 28χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εξετάσεις για την χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Φεβρουαρίου 2016



















Σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Δευτέρα 15-02-2016. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 22-02-2016.Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4)         Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
 5)       Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας  ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8208827,  210-8833459 & 210-8216480.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ).

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός στο Δελβινάκι, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για επικίνδυνη σωματική βλάβη



















Συνελήφθη, την 30-01-2016 το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων του 35χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για επικίνδυνη σωματική βλάβη.Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξετάσεις βοηθών φαρμακείων περιόδου Φεβρουαρίου 2016



















 Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 είναι από 25-01-2016 έως και 08-02-2016.Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων και διαβιβάζονται από αυτές στις Γενικές Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών στις έδρες των οποίων λειτουργούν Φαρμακευτικές Σχολές (Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Πατρών).Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:
α) Στην ΑΘΗΝΑ  την 26-02-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)
β) Στην ΠΑΤΡΑ στις 12-02-2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00πμ στο ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ της Φαρμακευτικής του Παν/μίου Πατρών (πίσω από το κτίριο της Ιατρικής) στην Πανεπιστημιούπολη Ρίου.
γ) Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την 25-02-2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00-15.00 για τα προφορικά και την 26-02-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00-15.00 για τα γραπτά, στην αίθουσα σεμιναρίων ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ των  κτιρίων των τμημάτων Βιολογίας/Φαρμακευτικής και στο Αμφιθέατρο Δ12.
Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131.
2) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512.
3) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184.
4) Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
–Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112
5)         Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας  2132161610.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: