ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Ποιητής Μιχάλης Γκανάς στο Φιλιάτι



Ηγέτης γίνεσαι όταν το εσωτερικό σου ρολόι συγχρονίζεται με το ρολόι της ιστορίας : ( Μίμης Ανδρουλάκης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ο Ποιητής Μιχάλης Γκανάς στο Φιλιάτι
Σαν θαλασσάκι να κυματίσεις και σαν αέρας να σηκωθείς, να με ζαλίσεις, να με σκορπίσεις και τη ζωή μου μη λυπηθείς.
Να γίνεις φλόγα να με δροσίσεις και μεσημέρι να τυφλωθώ,σημαδεμένος απ’ την αγάπη στα δυο σου μάτια να γκρεμιστώ.
Σαν άδειο σπίτι να με ανοίξεις και τη σιωπή μου μη φοβηθείς,το όνομά σου να ψιθυρίσεις και στη δροσιά μου να κοιμηθείς.
Σαν ένα δέντρο να φτερουγίσω σαν καταρράκτης να ξοδευτώ,σημαδεμένος απ’ την αγάπη στα δυο σου μάτια να γκρεμιστώ. ( Μιχάλης Γκανάς)

Προσθήκη λεζάντας




























Ο αστέρας, γνωστότατος ποιητής Μιχάλης Γκανάς,ο καταγόμενος από τον Τσαμαντά Φιλιατών, βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Θεσπρωτία και φυσικά στους Φιλιάτες όπου και φοιτούσε στο τότε Γυμνάσιο Φιλιατών.Τον κ. Μ Γκανά τον συναντήσαμε στην καφετέρια «ΣΑΡΑ`Ι`» που παλιά ονομαζόταν «Κωνσταντινούπολη» και τον φωτογραφήσαμε αφού δέχτηκε πρόθυμα και ευγενικότατα. Ηταν μαζί με την γυναίκα του ,τον πατέρα του κυρ-Γιάννη, με τους Λευτέρη Μπάντιο, η δασκάλα μουσικής κα Νατάσα Μακρή, η κα Μαρίνα Οικονόμου.Φανερά συγκινημένος ήταν ο ποιητής που βρέθηκε στον χώρο όπου είχε μεγαλώσει, αφού εκεί έμενε με τους Θείους του Διώχνω και Κώστα Δήμο που είχαν το καφενείο εκεί .Θεωρήσαμε σωστό να μην ζητήσουμε κάποια δήλωση από τον κ. Μ.Γκανά επειδή οι στιγμές ήταν πολύ προσωπικές με φορτισμένα τα συναισθήματα των αναμνήσεων.

Συνελήφθη 40χρονος υπήκοος Αλβανίας στην Κακαβιά Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά 



















Συνελήφθη, την 09.01.2016 το πρωί στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή του 2ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας, 25χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ηρωίνης και ληστεία


















Συνελήφθη, την 09-01-2016 το πρωί στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου, στο ύψος του Κομποτίου Άρτας,  από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και ληστεία.Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το πρωί τον 25χρονο δράστη να επιβαίνει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα και να μεταφέρει εντός του στομάχου του (με τη μέθοδο της κατάποσης), μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη, βάρους -12,4- γραμμαρίων. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης, προέκυψε ότι ο 25χρονος, πρωινές ώρες της 08-01-2016, με τη χρήση βίας, αφαίρεσε από την 79χρονη γιαγιά του, το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ.Η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την  προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Για πέντε χρόνια στο συρτάρι οι αποδείξεις  ;;
Εδώ δεν κρατάμε συνταγές φαρμάκων τις μαλακίες θα φυλάμαι;;άντε και ουστ βρε τσαπέλες πολύ κάτσατε στις καρέκλες με τα μπαλαμούτια σας.




























Τις αποδείξεις και τα φορολογικά μας στοιχεία πρέπει να τα διατηρούμε για πέντε χρόνια. Κάτι που ήταν γνωστό, ανακινήθηκε όμως τελευταία με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει ρύθμιση για το αφορολόγητο του 2016 βάσει ηλεκτρονικών αγορών και μόνο.Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων, «με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση και παραπληροφόρηση σχετικά με το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι», οπότε επισημαίνεται:
- Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των φορολογικών δηλώσεων (αποδείξεις κλπ), γιατί υπάρχει πιθανότητα να κληθούν για έλεγχο, διασταυρώσεις κλπ.
- Η σχετική νομοθεσία για την πενταετή παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρου είναι πολύ παλιά (Ν.2238/1994), ισχύει πλέον με το Ν.4174/2013 και δεν είναι πρόσφατη.
- Οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν τα δικαιολογητικά των ετών 2010-2015. Τα δικαιολογητικά του 2010 πρέπει να κρατηθούν μέχρι την 31.12.2016. Βάσει της ίδιας λογικής πρέπει να κρατηθούν τα δικαιολογητικά και τα επόμενα έτη.
- Σε περιπτώσεις τροποποιητικών δηλώσεων, προσφυγών σε διοικητικά δικαστήρια, φορολογικών ελέγχων κλπ (δηλαδή ειδικές περιπτώσεις που δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία) η πενταετής παραγραφή τροποποιείται ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία.
«Επισημαίνεται για μια φορά ακόμη ότι το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τακτικά τους πολίτες για τα σχετικά θέματα με δελτία Τύπου αλλά και με ανακοινώσεις- δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Κάθε άλλη «αναφορά», «διαρροή» κλπ. που επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας, υπηρετεί μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική πληροφόρηση του πολίτη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σε τριήμερη αποχή προχωρούν οι δικηγόροι




















Η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε το Σάββατο στην Αθήνα, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τριήμερη αποχή από την Τρίτη έως και την Πέμπτη (12-14 Ιανουαρίου).Την ερχόμενη Πέμπτη συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.Η πρόταση της συντονιστικής επιτροπής προς την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων είναι για αποχή διαρκείας.Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και όλα τα δικηγορικά γραφεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και πορεία στη Βουλή.






             






                                                                                                                           

                                                                                                 
           
                                                                                     


                                                                                                       



Δεν υπάρχουν σχόλια: