ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΚΠΕ Φιλιατών: Ευχαριστήριο για την πραγματοποίηση Σεμιναρίου 22& 23/01



Η λέξη «αύριο» επινοήθηκε για αναποφάσιστους ανθρώπους και για τα παιδιά :  ( Ιβάν Τουργκιένεφ )

ΘΕΜΑΤΑ…@...

ΚΠΕ Φιλιατών: Ευχαριστήριο για την πραγματοποίηση Σεμιναρίου 22& 23/01 


























Πραγματοποιήθηκε το διήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Εκροή οικονομικών εσόδων από την παράκτια ζώνη – Υδατοκαλλιέργειες», στην Ηγουμενίτσα στις 22 & 23 Ιανουαρίου 2016.            Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας. Οι θεωρητικές εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας- Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων ΤΟΠΣΑ, ενώ οι δράσεις στο πεδίο υλοποιήθηκαν σε μονάδες υδατοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα.Πήραν μέρος εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης από την Άρτα, τη Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και την Πρέβεζα.Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ευχαριστεί θερμά τους εισηγητές του σεμιναρίου:
• κ. Κωνσταντινίδη Ευάγγελο, MSc  Ιχθυολόγο Τμήματος Αλιείας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρεια Ηπείρου
• κ. Παπακώστα,  Πρόεδρο Εταιρείας Ιχθυοτροφών,  MSc Ιχθυολόγο
• κ. Περδικάρη Κωνσταντίνο,  Δρ Ιχθυολόγο Τμήματος Αλιείας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, Περιφέρεια Ηπείρου
Επίσης απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες για την αμέριστη στήριξή τους προς:
• Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
• Το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας
Κ.Π.Ε. Φιλιατών

ΕΥΓΕ στην κοινωνική πολιτική του Δήμαρχου Ηγουμενίτσας : ‘’ Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ‘’






















Το έχει «γραμμένο» το οικονομικό Παρατηρητήριο η δημοτική αρχή της Ηγουμενίτσας,αφού κάποιοι πολίτες της περιοχής του έχουν ανάγκη.Τέτοιες καινοτομίες του Δήμου Ηγουμενίτσας οδηγούν σε λύσεις και φυσικά όλοι αναγνωρίζουν τις προσφορές.Ας τα δούνε και κάποιοι άλλοι σε άλλους Δήμους του νομού Θεσπρωτίας και να παραδειγματιστούν από τις πρωτοβουλίες του Γιάννη Λώλου.
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Στα πλαίσια λοιπόν  της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή για τις ευπαθείς ομάδες, λαμβάνοντας υπόψη και τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη αλλά αντίθετα εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μείωση των Δημοτικών τελών στους καταλόγους της ΔΕΗ σε κατοίκους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, σε απόρους (αναγνωρισμένοι άποροι) και σε πολύτεκνους.Προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση Δημοτικών Τελών σύμφωνα και με την υπ’ αριθμό 283/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλουν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο 2ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας, στον αρμόδιο υπάλληλο, κ. Σπυρίδωνα Δρίμτσια, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
Α. ΑΠΟΡΟΙ: θα απαλλάσσονται σε ποσοστό 100% των δημοτικών τελών, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:
           Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ
           Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
           Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
           Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας και
           Πιστοποιητικό/ βιβλιάριο Απορίας
Β. ΑΝΑΠΗΡΟΙ με ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ: θα απαλλάσσονται σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:
           Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ
           Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
           Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
           Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας και
           Πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%
Γ. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ με ετήσιο εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ: θα απαλλάσσονται σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών, μετά από αίτηση συνοδευόμενη από:
           Πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΗ
           Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
           Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
           Εκκαθαριστικό Σημείωμα εφορίας και
           Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με τον κ. Δρίμτσια (2ος Όροφος – Οικονομική Υπηρεσία, τηλ. 2665361215) .
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας : Ιωάννης Λώλος

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα



















Συνελήφθη, την 24-01-2016 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 32χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Ευχαριστίες για την προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείου






















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμπολίτες που προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τρόφιμα και άλλα είδη ανάγκης το διάστημα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ,που διατέθηκαν και διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες και συνανθρώπους μας.Ευχαριστούμε επίσης για την προσφορά τους: Τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, (εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς), το Σύλλογο προσκόπων Θεσπρωτίας,  Σύλλογο << ΣΤΟΡΓΗ >>, το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, την Εταιρεία LIDL, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, την PELORUS, την Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γραικοχωρίου, το Super Market ΞΕΝΟΣ.
Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας : Ελευθέριος Κώστας

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών 



















Κατασχέθηκαν (3.648) γραμμάρια κάνναβης.Συνελήφθη, την 24-01-2016 το μεσημέρι στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας συνεργός του 40χρονου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο, τη στιγμή που είχε μεταβεί με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), σε αγροτική αποθήκη στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, η οποία χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), προκειμένου να παραλάβει ποσότητα κάνναβης. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο της καβάτζας και κατέσχεσαν έναν ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος περιείχε τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3.648) γραμμαρίων.Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.






















Δεν υπάρχουν σχόλια: