ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στις 06 Φεβρουαρίου 2016 η ετήσια κοπή πίτας από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας



Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Συνεχώς ξεψυχάει : ( Δημήτρης Χορν )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Στις 06 Φεβρουαρίου 2016 η ετήσια κοπή πίτας από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας   



























   
Στις 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 9 το βράδυ ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας διοργανώνει την ετήσια κοπή πίτας στο κέντρο εκδηλώσεων «Αμφιθέατρο» στην Αγία Μαρίνα Θεσπρωτίας».Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Βαλάντη Βρακά. Επίσης στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και λαχειοφόρος αγορά με πολλά και πλουσιοπάροχα δώρα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων





















Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο υπήκοοι Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων,υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι 60χρονου ημεδαπού,στην Ανατολή Ιωαννίνων. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος δύο 26χρονων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται σε διάρρηξη, που έγινε την 16/17-10-2015 σε  σπίτι 60χρονου ημεδαπού, στην Ανατολή Ιωαννίνων, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και χρηματικό ποσό.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο και καταδικαστικές αποφάσεις 


















Συνελήφθησαν, την 11-01-2016 μετά τα μεσάνυκτα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 31 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστικές αποφάσεις.Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ για τον καθένα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Κάλεσμα στα μέλη της κάνει η « Πρωτοβουλία Αγροτών » για κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΓΑ την Τετάρτη 





















Κάλεσμα στα μέλη της για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ σε όλη την Ελλάδα απευθύνει με ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία Αγροτών».
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Καλούμε τα μέλη της Πρωτοβουλίας των Αγροτών αλλά και όλους τους Έλληνες Αγρότες σε μια ειρηνική διαμαρτυρία έξω από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ στα Γιάννενα την Τετάρτη 13/01/2016 στις 10 το πρωί.Είναι ανάγκη να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του Οργανισμού και την ένταξή μας στο κοινό ταμείο ΙΚΑ με απρόβλεπτες συνέπειες.Θα πρέπει να ακουστεί δυνατά και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αγρότες παλεύουμε για έναν ΟΓΑ κύριο ασφαλιστικό φορέα των αγροτών, για έναν ΟΓΑ υγιή και βιώσιμο.Με αγώνες θα το κερδίσουμε . Όλοι οι αγρότες μαζί να το αποτρέψουμε.Και ας μην ξεχνάμε πάνω απ’ όλα. Ο ΟΓΑ είναι η ταυτότητά μας. Δεν την παραδίδουμε σε κανέναν.

« Ο Τσίπρας αποκτά αντίπαλο » ...: επικαλούνται ( τα Φούχτεν - Μπούχτεν )…τα γερμανικά ΜΜΕ για την εκλογή Μητσοτάκη
Οι γερμανοί ξανάρχονται , βοηθούν τον «Κούλη» να βγει οσονούπω πρώτο κόμμα και πρωθυπουργός με 165 βουλευτές.























Ως ένα νέο πολιτικό 47 χρονών, φιλελεύθερο και θιασώτη της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας, παρουσιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη.«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί παράδειγμα κλασσικής ελληνικής παραδοξολογίας, μιας δυσεπίλυτης αντίφασης», διαπιστώνει το Γερμανικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο dpa.«Ο 47χρονος πολιτικός θεωρείται υπέρμαχος των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της χώρας και μεταρρυθμιστής του συντηρητικού κόμματος της ΝΔ, αλλά παράλληλα προέρχεται από μια από τις τρεις παραδοσιακές πολιτικές δυναστείες της χώρας και υπό αυτήν την έννοια, ως γιος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, βίωσε την πολιτική από τα γεννοφάσκια του. Παρόλα αυτά στις συνεντεύξεις του επαναλαμβάνει ότι πρώτα είναι Κυριάκος και μετά Μητσοτάκης».Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο νέος πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται ότι διαθέτει ήδη "γερά χαρτιά" στο εξωτερικό, όχι μόνο γιατί μιλά πολύ καλά αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά με σπουδές στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Στάνφορντ, αλλά επειδή θεωρείται από τους δανειστές ως σκληρός μεταρρυθμιστής».Η εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει ότι με την αλλαγή γενεάς στην κορυφή τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκτά έναν σοβαρό αντίπαλο, που θέλει να αναδιαμορφώσει το κόμμα, να το ανοίξει στο πολιτικό κέντρο και να κερδίσει ψηφοφόρους νεαρής ηλικίας. «Ακόμη ο Τσίπρας διαφεντεύει την πολιτική σκηνή της Αθήνας», υπενθυμίζει η εφημερίδα αναφερόμενη στην αναπάντεχη, όπως χαρακτηρίζει, νίκη στις πρόωρες εκλογές με αντίπαλο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.«Αλλά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξη Τσίπρας αποκτά έναν σοβαρό αντίπαλο, που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος για τον ίδιο και το ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές», προβλέπει η γερμανική εφημερίδα.Αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο ίδιος γερμανός αρθρογράφος χωρίς να αμφισβητεί τη νίκη του Κυρ. Μητσοτάκη θεωρεί ότι η ΝΔ είναι βαθιά διχασμένη ανάμεσα στους συντηρητικούς και τους φιλελευθέρους.«Για τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος ο Μητσοτάκης θεωρείται νεοφιλελεύθερος, που για την Ελλάδα ισοδυναμεί με ύβρη. Σε αυτούς που παρασκηνιακά κινούνται εναντίον του Μητσοτάκη συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, του οποίου η θητεία επισκιάστηκε από σκάνδαλα διαφθοράς», σημειώνει.

Τροχαία ατυχήματα και τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων



















Από 19.12.2015 έως 06.01.2016 συγκροτήθηκαν 7.122 συνεργεία ελέγχου, πραγματοποιήθηκαν 187.910 έλεγχοι σε οχήματα και βεβαιώθηκαν περισσότερες από 44.000 παραβάσεις.Κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια εννέα (9) λιγότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και δώδεκα (12) λιγότεροι θανάσιμα τραυματισθέντες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.Ειδικότερα τα τροχαία ατυχήματα και οι παθόντες είναι οι ακόλουθοι :
Ατυχήματα   2015   2014
Θανατηφόρα     34         43
Βαριά                47          41
Ελαφρά          515       420
Παθόντες    2015      2014
Θανάσιμα         37          49
Βαριά               53           51
Ελαφρά         705        561
Επιπλέον, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για την εορταστική περίοδο, η Διεύθυνση Τροχαίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε αυξημένους τροχονομικούς ελέγχους, το διάστημα της εορταστικής περιόδου (από 19.12.2015 έως 06.01.2016).Συγκεκριμένα συγκροτήθηκαν 7.122 συνεργεία ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 187.910 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 44.263 παραβάσεις, ως ακολούθως:
Υπερβολική ταχύτητα 7.214
Παραβάσεις Μέθης  1.438
Παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων  1.152
Μη χρήση κράνους  1.147
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 1.055
Αντικανονικό προσπέρασμα    578
Παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ)  571
Χρήση κινητών τηλεφώνων 563
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 531
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη  500
Αντικανονικοί ελιγμοί 155
Παραβίαση προτεραιότητας 140
Κίνηση στην αριστερή λωρίδα 30
Μη χρήση παιδικών καθισμάτων   37
Λοιπές παραβάσεις 29.152
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ  44.263
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει:
•Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ.
•Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
•Σέβομαι τα όρια ταχύτητας.
•Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
•Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη.
•Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα.
•Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
•Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
•Φορώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας.
•Τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας.
•Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος.
•Πριν ξεκινήσω για ταξίδι ελέγχω το όχημα που θα οδηγήσω.
Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr  .














                                                                                                                           

                                                                                                 
           
                                                                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια: