ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Το έργο “Passengers and logistics information Exchange System



Το χιούμορ είναι το όπλο των άοπλων ανθρώπων. Βοηθάει ανθρώπους που καταπιέζονται να χαμογελούν με την κατάσταση που τους κάνει να υποφέρουν : ( Σιμόν Βίζενταλ )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Το έργο ‘’ Passengers and logistics information Exchange System ‘’



















Το έργο “Passengers and logistics information Exchange System - Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επιβάτες και Εμπορεύματα» με ακρωνύμιο ARGES είναι στρατηγικό έργο και έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, στο μέτρο 2.2 «βελτίωση των μεταφορών, δικτύων και υπηρεσιών πληροφόρησης και επικοινωνίας». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (75%) και από Εθνικούς Πόρους (25%) της Ελλάδας και της Ιταλίας.To έργο ARGES αποτελεί την υλοποίηση ενός σχεδιασμού που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας που ξεκίνησε εδώ και χρόνια μεταξύ των Οργανισμών Λιμένων της Απουλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την από κοινού διαχείριση των πληροφοριών που αφορούν στις ροές των μετακινήσεων επιβατών και εμπορευμάτων για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισής τους. Ειδικότερα το έργο αποσκοπεί στην ανταλλαγή δεδομένων στα Πληροφοριακά Δίκτυα Μεταφορών και Logistics για Εδαφική Οικονομική Ανάπτυξη, Ασφάλεια, Προσαρμογή στις Κοινοτικές Οδηγίες και Βελτίωση των τουριστικών ροών.Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ HΠΕΙΡΟΥ ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου διοργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Πλατεία Πύρρου 1), ώρα 10:00 π.μ. την τελική συνάντηση για το Στρατηγικό Έργο «ARGES».  Πληροφορίες : κα Σοφία Τριάντου / +30 26510 87355 .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ DIGEA ΣΤΟ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ
Ηλεκτρογεννήτρια στο Φαρμακοβούνι για τη βελτίωση του τηλεοπτικού σήματος
Απάντηση της DIGEA σε επιστολή του Β. Γιόγιακα
























Την εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας στο κέντρο εκπομπής «Φαρμακοβούνι» για την αντιμετώπιση της διακοπής του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ έχει σχεδιάσει η DIGEA, όπως αναφέρεται σε επιστολή του Γενικού Διευθυντή της DIGEA προς τον Β. Γιόγιακα.Η απάντηση ήλθε σε συνέχεια της επιστολής του βουλευτή Θεσπρωτίας προς την DIGEA με την οποία η εταιρεία καλείται να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων εκπομπής ψηφιακού σήματος σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας.Στην επιστολή της DIGEA αναγνωρίζεται ότι οι διακοπές του τηλεοπτικού σήματος στο κέντρο εκπομπής «Φαρμακοβούνι» είναι «ομολογουμένως σημαντικές» και αποδίδονται σε «συχνές» και «εκτεταμένες» διακοπές της ΔΕΗ.Αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία μελετά, εκτός από την εγκατάσταση ηλεκτρογεννήτριας, τρόπους βελτίωσης της τροφοδοσίας του σήματος (ΟΤΕ, δορυφόρος κλπ) και στα τρία κέντρα εκπομπής του νομού (Ηγουμενίτσα, Φαρμακοβούνι, Ψάκα).

Λήψη μέτρων για  μείωση εκπομπών από εστίες θέρμανσης στην πόλη των Ιωαννίνων












 





Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στην πόλη των Ιωαννίνων, στις 07/12/2015 διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 της  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10 – PM10). Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες των επόμενων 2 ημερών, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα και πιθανόν να έχουμε διατήρηση των υψηλών τιμών, συστήνεται για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α., η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης, που περιλαμβάνουν:
• σύσταση για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας.
• σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας.  
• απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους.
Για την αναστολή ή τη διαφοροποίηση των παραπάνω μέτρων θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Συστάσεις προς το γενικό πληθυσμό:
 A. Προτείνεται ο περιορισμός της σωματικής άσκησης, ιδιαίτερα μάλιστα  για τα άτομα που αισθάνονται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζουν βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Β. Άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν την σωματική άσκηση -δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα ή άλλες χρόνιες παθήσεις που εμφανίζουν κάποια προβλήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν  τον θεράποντα ιατρό τους.

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

















Στα πλαίσια κοινού αστυνομικού-τελωνειακού ελέγχου στον μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς εντοπίστηκαν 80 δισκία με τη ναρκωτική ουσία Codeine, τα οποία αλβανός οδηγός αλβανικού λεωφορείου αποπειράθηκε να εισάγει στην Ελλάδα, κατά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.Το τελευταίο εξάμηνο οι τελωνειακοί του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 7 περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής κτηνιατρικών και γεωργικών σκευασμάτων, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.Φ. και τη Δ/νση Προστασίας Φυτικής παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνολικά κατασχέθηκαν 63 συσκευασίες παράνομων κτηνιατρικών  σκευασμάτων, όπως BIAMYCINE, CUBOLAC, PRAZINON PLUS, INTERMECTIN SUPER, ASHIVER FORTE, COFFERGAMIN, IVERMIC, IZOVAC FOWL-POX, ENROSOL-S καθώς και 630 συσκευασίες γεωργικών φαρμάκων όπως METANATE 90SP, FUMIDIL B, MET 90, CARACOL, KARATE Zeon, POLI BEST, PROTEIN EX και ENROOT BIO.Για τα παραπάνω κατασχεμένα σκευάσματα υποβλήθηκαν μηνυτήριες αναφορές στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ επιβλήθηκαν  τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.Πρέπει να σημειωθεί ότι η παράνομη εισαγωγή των ανωτέρω σκευασμάτων είχε ως σκοπό τη χορήγησή τους σε ζώα παραγωγής τροφίμων, καθώς και στις γεωργικές καλλιέργειες στην Ελλάδα, γεγονός που θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία και κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, αφού τα κατάλοιπα των παράνομων δραστικών ουσιών θα κατέληγαν στο πιάτο του ανυποψίαστου Έλληνα καταναλωτή.Σε πνεύμα συνεργασίας  και συμπληρωματικότητας το Τελωνείο Κακαβιάς με τις αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται  για την επίτευξη του κοινού στόχου που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Απομακρύνθηκαν 59 από τους 71 Διοικητές στα νοσοκομεία 



















 Μετά από ένα πολύμηνο αβεβαιότητας,κατά τη διάρκεια του οποίου το Υπουργείο Υγείας προσπάθησε με κάθε μέσο να καταστήσει σαφές πως οι Διοικητές που διορίσθηκαν επί Α. Γεωργιάδη και Α. Λυκουρέντζου δεν μπορούν να διευκολύνουν το Κυβερνητικό έργο, η πολιτική ηγεσία ήρθε να επισφραγίσει την επιλογή αυτή, προχωρώντας στην αλλαγή του συνόλου σχεδόν των έως σήμερα Διοικήσεων.Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αριστοτέλους, μετά τη σχετική αξιολόγηση από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και την ολοκλήρωση της διαδικασίας προφορικής συνέντευξής των Διοικητών, αποφασίσθηκε η απομάκρυνση των 59 εκ των 71 συνολικά Διοικητών (44 Διοικητές και 15 Αναπληρωτές Διοικητές) και η παραμονή 12 (8 Διοικητές και 4 Αναπληρωτές). Παράλληλα 9 Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές υπέβαλαν ήδη τις παραιτήσεις τους.Όπως έγινε γνωστό μάλιστα η απομάκρυνση κάποιων εξ αυτών δεν ήταν "προϊόν" της αξιολόγησης από την μη κυβερνητικά ελεγχόμενη Επιτροπή του Υπουργείου, αλλά προσωπική επιλογή του Υπουργού Υγείας, ο οποίος παρά τις σχετικές θετικές εισηγήσεις "συνεκτιμώντας το συνολικό τους έργο και τη δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων καθώς και διασφάλισης της εργασιακής ειρήνης στα νοσοκομεία που διοικούν, έκρινε ότι η παραμονή τους στις συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης δεν θα βοηθούσε στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Υγείας για σταθεροποίηση του συστήματος και αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας".
 Η αξιολόγηση :
Η διαδικασία αξιολόγησης περιελάμβανε αξιολόγηση από τους ΔΥΠΕάρχες, οι οποίοι, υπενθυμίζεται ότι, έχουν την πολιτική εποπτεία των διοικήσεων των νοσοκομείων εδώ και δέκα μήνες. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και προφορική συνέντευξη, τα κριτήρια των ερωτήσεων της οποίας, αλλά και η ίδια η διάρκειά της ανά ενδιαφερόμενο ήταν πάντως σύμφωνα με πολλούς Διοικητές...ρευστά, όπως άλλωστε και τα τελικά συμπεράσματά της.
Τί θα γίνει :
Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το Υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων που "χήρεψαν", μέσα από ανοιχτή πρόσκληση. Όπως ανακοινώθηκε, δε, τα τυπικά προσόντα της εν λόγω προκήρυξης δεν θα διαφέρουν συγκριτικά με ό,τι ίσχυε και στο παρελθόν, απλά για πρώτη φορά θα συνεκτιμηθούν και τα παρακάτω σημεία:
.  Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος  στη διοίκηση και στα οικονομικά.
.  Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.
. Την επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.
. Τη γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.
. Τις σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.
. Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.
. Την προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.
. Τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.
. Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.
. Το κοινωνικό τους έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).            

Μωρέ θα γίνει Περού : « Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις για 690 θέσεις στα Νοσοκομεία »


















Εβδομήντα χιλιάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 θέσεις στα Νοσοκομεία, αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας ότι “οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μία στις εκατό και όμως οι υποψήφιοι για τη συμμετοχή τους πλήρωσαν 1 εκατ. ευρώ σε παράβολα (15 ευρώ έκαστος)”.Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι άνεργοι Νοσηλευτές και οι Επαγγελματίες Υγείας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, καθώς πέντε χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα Νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ομοσπονδία, οι κενές θέσεις ανέρχονται σε 30.000, αποχώρησαν 17.000 και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000 υπάλληλοι, η κάλυψη είναι μία Νοσηλεύτρια για κάθε βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών.Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για “διάλυση του ΕΣΥ” και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.














Δεν υπάρχουν σχόλια: