ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ‘’ Ο Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων ‘’



Ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις χωρίς να χρειάζεται καν τις ερωτήσεις : ( Ευριπίδης )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ‘’ Ο Εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων ‘’














 





Την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 09:45 π.μ. θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα.Μετά την Δοξολογία, στις 11:00 π.μ., ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος θα δεχθεί τις καθιερωμένες ευχές για την πρώτη ημέρα του έτους στο Γραφείο του στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, 1ος όροφος). Την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ.* θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, κ.κ. Τίτου. Την ίδια ημέρα στις 11:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Τελετή Αγιασμού των Υδάτων με κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην προβλήτα του Παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσας.Στην επίσημη Δοξολογία, στον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων και στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές, εκπρόσωποι και μέλη υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών, καθώς και όλοι οι πολίτες της Ηγουμενίτσας.*Πέρας προσέλευσης των επισήμων για τον Αγιασμό 09:50 π.μ.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας : Ιωάννης Λώλος

Εντοπίστηκε στα Ιωάννινα κατάστημα – καφετέρια, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια 
















Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης,  μία υπάλληλος και τρεις  παίκτες - θαμώνες.Κατασχέθηκαν συνολικά επτά υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των -546- ευρώ.Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, εντοπίστηκε την 27-12-2015 το βράδυ στα Ιωάννινα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της λειτουργίας-διενέργειας και συμμετοχής σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» και της αντίστασης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 45χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη του καταστήματος, για μία 18χρονη ημεδαπή υπάλληλο και τρεις ημεδαπούς πελάτες,  ηλικίας 37, 46 και 49 ετών.Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια- τρίλιζα» ενώ στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν τρεις πελάτες-θαμώνες. Σημειώνεται ότι, οι προαναφερόμενοι υπολογιστές ελεγχόταν από μία κεντρική μονάδα (server), που χειριζόταν  ο 45χρονος ιδιοκτήτης, ο οποίος κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο αποπειράθηκε να απενεργοποιήσει τις ενδείξεις στις οθόνες των υπολογιστών, προκειμένου να αποτρέψει τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι η 18χρονη στερείται άδειας εργασίας και πιστοποιητικού υγείας.Κατά την αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών:
•τέσσερις επιτραπέζιοι υπολογιστές, που χρησιμοποιούνταν για την διενέργεια των παιγνίων
•τρεις φορητοί υπολογιστές
•το χρηματικό ποσό των -546- ευρώ
•ένα δολάριο Αμερικής
•χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα παικτών σε  αντιστοιχία με ποσά πονταρίσματος
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.                

Αποφάσεις για σημαντικά έργα περιβάλλοντος από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου




















Aποφάσεις που αφορούν την προώθηση σημαντικών έργων για την προστασία του περιβάλλοντος, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Συγκεκριμένα ενέκρινε την επαναδημοπράτηση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο της λειτουργίας  του ΧΥΤΑ Ν. Ιωαννίνων, για τα επόμενα τρία χρόνια, με συνολικό προϋπολογισμό 8.488.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα γίνει βάσει προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης, η Ο.Ε. ανέδειξε τους αναδόχους των έργων για τη συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών Αγίας Παρασκευής πρώην Δήμου Αράχθου του Δήμου Νικολάου Σκουφά προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ και Οικισμών Ανέζας- Καλογερικού- Ψαθοτοπίου πρώην Δήμου Αμβρακικού Δήμου Αρταίων προϋπολογισμού 9.050.000 ευρώ.  Ανάδοχος και για τα δύο έργα, αναδείχθηκε η εταιρία ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ.
Άλλες αποφάσεις-Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Αποκατάσταση ζημιών 3ης  επαρχιακής οδού (τμήμα Ριζά - Χειμαδιό», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος: Άγγελος Ι. Τσιμπίκης.
 «Αποκατάσταση περιοχής Γότιστας», προϋπολογισμού 57.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
«Αντικατάσταση ιχθυοφραγμάτων στο στόμιο Κακαβιά ιχθυοτροφείου Κόφτρα - Παλιομπούκα», προϋπολογισμού 17.000 ευρώ.  Ανάδοχος: Ευ. Φελέκης.
«Κατασκευή τοιχείου αντιστήριξης από συρματοκιβώτια στην περιοχή Γιαννιτσίου Παλαιοκάτουνου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Β. Σίμος
«Αποκατάσταση ζημιών 19 Ε.Ο. Αρχαγγέλου – Γλυκής και παρόδων αυτής" Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού 21.000  ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Σπ. Καραμπιτιάνης.
Επίσης εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Εργασίες επισκευής και συντήρησης στο κλειστό κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού  55.000 ευρώ.

Λήψη μέτρων για  μείωση εκπομπών από εστίες θέρμανσης












 





Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στην πόλη των Ιωαννίνων,  κατά το προηγούμενο τριήμερο  διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10 – PM10).Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις συνθήκες των επόμενων 2 ημερών, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα και πιθανόν να έχουμε διατήρηση των υψηλών τιμών, συστήνεται για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α., η λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης, που περιλαμβάνουν:
•σύσταση για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας,
•σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας,  
•απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους
 Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν για το χρονικό διάστημα από σήμερα και ώρα 12 το μεσημέρι, μέχρι και την Τετάρτη 30-12-2015 και ώρα 12.00 μ. οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.


                         












Δεν υπάρχουν σχόλια: