ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΥΧΕΣ του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ



Έχουμε με σας μόνο ένα ζήτημα να επιλύσουμε, ποιός θα θάψει ποιόν. ( Νικίτα Χρουστσόφ …προς Αμερικανούς διπλωμάτες )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΕΥΧΕΣ του ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Εύχομαι σε όλες και όλους σας Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά.




























Η   Γέννηση του Θεανθρώπου να μας γεμίσει  ελπίδα, ώστε να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπροστά.Το 2016 να είναι μια καλύτερη χρονιά, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας. Οι προσδοκίες  όλων μας και των οικογενειών μας να εκπληρωθούν.Η νέα χρονιά  να δώσει  σε όλους υγεία, αισιοδοξία και αγάπη.
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.                                                                  
 Θωμάς Γ. Πιτούλης,  Αντιπεριφερειάρχης

Συνελήφθησαν δύο έμποροι ναρκωτικών, σε «μπλόκο» στην Αρετή Ιωαννίνων 













 





Κατασχέθηκαν πάνω από -26- κιλά κάνναβης μέσα σε αυτοκίνητο.Την 21-12-2015 νωρίς το πρωί, στην Αρετή Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 55χρονος ημεδαπός και ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.Αναλυτικότερα, σήμερα νωρίς το πρωί εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος δράστης με συνοδηγό τον 45χρονο και μετά από έρευνα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν έξι δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -26- κιλών και -650- γραμμαρίων.Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 45χρονος αλλοδαπός στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου.Τα ναρκωτικά και το αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ : ‘’ Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας του ‘’
Το Γ.Ν. Φιλιατών στα πλαίσια του έργου " Επέκταση - Αναδιαρύθμιση του ΓΝ Φιλιατών "



























Από 21/12/2015 μεταφέρθηκαν στην οριστική τους θέση η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα τμήματα στεγαζόταν στον λυόμενο κτήριο στην είσοδο του Νοσοκομείου για περισσότερο από μια δεκαετία.Το έργο " Επέκταση - Αναδιαρύθμιση του ΓΝ Φιλιατών " συμβασιοποιήθηκε το 2009 με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18 μήνες. Έπειτα από πολλά προβλήματα που ανέκυψαν ολοκληρώθηκε η μεν λειτουργία της  επέκτασης τον Δεκέμβριο του 2014 και ακολούθησε  η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας. Ενημερώνουμε το κοινό ότι μπορεί να απευθύνεται για οποιαδήποτε θέμα στο κεντρικό κτήριο του νοσοκομείου όπου έχουν συγκεντρωθεί όλες οι υπηρεσίες του.
O  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ :  ΣΠΥΡΟΣ  ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ
Σχόλιο  : εεεε...και τι έγινε που ολοκληρώθηκαν τα έργα;;; θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι - ασθενείς ή θα περιμένουν με τις ώρες στην ανύπαρκτη κοσμοσυρροή;;;

Ειδική συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου εκλογής τακτικών μελών στις Επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου








 





 Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 14.00, θα διεξαχθεί  ειδική  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με θέμα: «Εκλογή δύο (2) τακτικών μελών της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Π.Η., ενός (1) αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Π.Η. και ενός (1) αναπληρωματικού μέλους της Οικονομικής Επιτροπής Π.Η.,  λόγω ανεξαρτητοποίησης Περιφερειακών Συμβούλων»

Ημερήσια Διάταξη τακτικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου



















Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015  και ώρα 15.00, θα διεξαχθεί η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών  των  αριθμ. 9/27-10-2015 και 10/13-11-2015 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου
2.Έγκριση Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ηπείρου.
(εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη)
3.Γνωμοδότηση επί του Β.1 Σταδίου της Μελέτης «Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης του εγκεκριμένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου» και της ΣΜΠΕ αυτής.
(εισηγητές: α) η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη και β) η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η. )
4.Έγκριση 7ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
5.Τροποποίηση προγράμματος Περιφερειακής Ενότητας  Πρέβεζας
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ιωάννου)
6.Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2016.
 (εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης-Απασχόλησης-Εμπορίου & Τουρισμού)
7.Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των έργων «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος 32ης επαρχιακής οδού από Δέμα έως Μπουραζάνι» και «Κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Αώο στο Μπουραζάνι».
(εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ιωαννίνων)
8.Έκδοση ψηφίσματος για την υποστήριξη του θεσμού της Μαθητείας και των Επαγγελματικών Σχολών του  Ο.Α.Ε.Δ.
9.Έγκριση πάγιων χορηγημάτων καθαριότητας, Π.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2016.
(εισήγηση: οι  Δ/νσεις  Διοικητικού- Οικονομικού των Π.Ε. Άρτας ,  Πρέβεζας και η Δ/νση Οικονομικού Περιφέρειας Ηπείρου)
10.Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Μετσόβου για διάθεση υπαλλήλου ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού και Τοπογράφου Μηχανικού, για τη διεκπεραίωση, επίβλεψη και παραλαβή έργων.
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η. κος Σιώλος).

Ληστεία στη Βαλανιδούσσα Πάργας

















1.Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου, μέχρι στιγμής δράστη, που διέπραξε ληστεία, την 21.12.2015 το απόγευμα, στη Βαλανιδούσσα του Δήμου Πάργας.Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε από ανοικτή πόρτα στο σπίτι 87χρονου ημεδαπού και αφού τον ακινητοποίησε, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (75) ευρώ.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.
Σύλληψη ημεδαπής φυγόποινης στην Πρέβεζα
2.Συνελήφθη την 21-12-2015 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 41χρονη ημεδαπή διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών, για υπεξαγωγή εγγράφου και υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σπουδαστές του Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δέχτηκε ο Περιφερειάρχης 

















Σπουδαστές από το Χειμερινό Πρόγραμμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών  του  Πεκίνου και το πρόγραμμα Erasmus υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.Τους σπουδαστές συνόδευε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Καψάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιθυμία των σπουδαστών των προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού να συναντηθούν και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο γνωριμίας τους με την Ήπειρο συνολικά.Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης  στο σύντομο χαιρετισμό του  συνεχάρη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που φέρνει στην Ήπειρο   "πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας σε άλλα κράτη". Απευθυνόμενος στους Κινέζους φοιτητές ανέφερε και τα εξής: "Είναι μεγάλη τιμή που μαθαίνεται την ελληνική γλώσσα. Σεβόμαστε όλα τα κράτη και τους λαούς. Βέβαια, η Κίνα είναι ένας αρχαίος πολιτισμός, όπως και ο ελληνικός. Πρόκειται για ένα κράτος που έχει προοδεύσει σε πολλούς τομείς. Αυτό είναι ένα ερέθισμα για εμάς, γιατί η Κίνα δημιουργεί πάνω σε αυτά που πιστεύει, στις αρχές, τον πολιτισμό, την ιστορία. Αυτά πρέπει να τα κάνουμε και εμείς. Γιατί πολλές φορές, περνώντας από διάφορες περιπέτειες, αυτά τα ξεχνάμε". Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι σπουδαστές έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην ελληνική, την αγγλική και την κινέζικη γλώσσα. 

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στην εκδήλωση του Ν.Τ./ΑΔΕΔΥ για την βράβευση της ομάδας έργου του "Οδηγού του Πολίτη"


















"Παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης την ομάδα έργου του "Οδηγού του Πολίτη" της Περιφέρειας Ηπείρου, σε εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα για τη βράβευσή της το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στη διάκριση που απέσπασε η Περιφέρεια Ηπείρου, κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015, υπογράμμισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοί της,  κατάφεραν κάτι που δεν είχαν καταφέρει κατά το παρελθόν  άλλοι μεγαλύτεροι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου με άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως ήταν το πρόγραμμα "Διαύγεια", ή και ακόμη άλλες χώρες όπως η Γερμανία με τη φετινή συμμετοχή τους. Έδειξαν - πρόσθεσε- ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι προσφέρουν πολλά στο πλαίσιο της αρχής ότι το Δημόσιο είναι υπηρεσία στη διάθεση του πολίτη. Καταλήγοντας ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης σημείωσε ότι ο "δημόσιος τομέας ως υπηρεσία και ο ιδιωτικός τομέας που παράγει πλούτο" πρέπει να συνεργάζονται στενά, κάτι για το οποίο, όπως συμπλήρωσε απαιτείται δουλειά, αλλά και σεβασμό από την κεντρική εξουσία. Τέλος ο Περιφερειάρχης συνεχάρη το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ για την πρωτοβουλία του να οργανώσει τη σημερινή τιμητική εκδήλωση.
Οι βραβευθέντες
Βραβεύτηκαν οι: Αλέξανδρος Γέροντας, που είχε τον συντονισμό υλοποίησης του έργου- Νικόλαος Ντέμος, που είχε την ευθύνη σχεδίασης και τεχνικής υποστήριξης  του δικτυακού τόπου  και τα μέλη της ομάδας έργου που είναι τα εξής:
Βορόπουλος Κωνσταντίνος, Γιακουμάρου Ελένη, Γκατζιάνης Γεώργιος, Δημητρίου Θωμαΐς, Ευθυμίου Βασίλειος, Ζάρρα Ελένη, Λώλη Παναγιώτα, Μέξη Αριστέα, Μπέλλου Αλίκη, Μπέλλου Κωνσταντίνα, Μπρίκος Αθανάσιος, Γιαννούση Πηνελόπη, Σαμαρά Ελένη, Σμπόνια Ιωάννα, Τζουμάκας, Kωνσταντίνος, Τούλη Αναστασία, Τσίλη Δήμητρα, Τσούτση Παναγιώτα, Φούκη Σοφία, Ψαθά Γεωργία, Δρίκου Αθηνά, Τζιμογιάννη Αικατερίνη, Καμπούρη Δέσποινα, Μίχου Παναγιώτα, Μπουκοβίνα Αγγελική, Λέκκας Περικλής, Τσιφτσής Νικόλαος, Κατηρτζίδη Ανθούλα, Παππά Αργυρώ, Χριστοδούλου Κων/νος, Ευτυχιάδης Γιώργος

Λήψη μέτρων για  μείωση εκπομπών από εστίες θέρμανσης
















Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στην πόλη των Ιωαννίνων,  το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου  διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10 – PM10).Επειδή είναι πιθανόν να υπάρξει και τις επόμενες ημέρες διατήρηση των υψηλών τιμών, συστήνεται για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και σύμφωνα με την ισχύουσα Κ.Υ.Α. η λήψη των βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών καύσης που περιλαμβάνουν:
•σύσταση για αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας,
•σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας,  
•απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Τοποθέτηση απινιδωτή στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων


















Στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων θα τοποθετηθεί την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 εξωτερικός απινιδωτής, χορηγία της επιχείρησης  Ι. ΚΤΕΟ – AUTO TEST ΜΟΥΖΑΡΑΣ & ΣΓΟΥΡΟΣ Α.Ε.. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ..
Αποκατάσταση κυκλοφορίας στην 34η επ. οδό Ιωαννίνων
Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του τοίχου αντιστήριξης επί της 34ης επαρχιακής οδού εντός της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλοβρύσου Πωγωνίου και αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί.                                    
Ημερήσια διάταξη Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου
Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-12-2015 συνεδριάσεως.
1.         Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση και προστασία πρανών από τα νερά του ποταμού Σαρανταπόρου στη Χ.Θ. 93+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης και λοιπές εργασίες αποκατάστασης της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Τμήμα Κόνιτσα – Όρια Ν. Ιωαννίνων) Συντήρηση Εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΤΣΟΜΠΙΚΟΣ Ε.Δ.Ε., μέχρι την 30-09-2016.
2.         Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη αρδευτικού έργου μέσω ρου Καλαμά», προεκτιμώμενης αμοιβής € 301.534,24 με ΦΠΑ.
3.         Έγκριση του Πρακτικού 2/17-12-2015 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017, με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης (έως 30-11-2017), συνολικού προϋπολογισμού € 5.918.418,21 συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων προαίρεσης και Φ.Π.Α.
4.         Συγκρότηση και ορισμός των μελών:  α) της Επιτροπής Διενέργειας & Αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών και των διαδικασιών διαπραγμάτευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου και β) της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων του άρθρου 15 του Π.Δ. 118/2007 και Προσφυγών του Ν. 3886/2010, της Περιφέρειας Ηπείρου (Έδρα) και της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για το έτος 2016.
5.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την ανάθεση της απομαγνητοφώνησης των Πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, για το έτος 2016.
6.         Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την επιχορήγηση Προνοιακών Ιδρυμάτων {διάθεση κλινών περίθαλψης απόρων ανασφαλίστων ηλικιωμένων ατόμων (Ν. 3671/1957)}.
7.         Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου του Τμήματος ΚΤΕΟ της Δνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, Στέργιου Κοκκώνη, στην Ηγουμενίτσα από 21 έως 23 Δεκεμβρίου 2015 και στην Πρέβεζα από 28 έως 30 Δεκεμβρίου 2015, για την διενέργεια σεμιναρίων στο ΚΤΕΟ Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας αντίστοιχα, και έγκριση των σχετικών δαπανών. 

8.         Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
9.         Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, από την 16-12-2015, σύμφωνα με την αριθμ. 128644/5431/16-12-2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την εκτέλεση επειγουσών εργασιών καθαρισμού του ποταμού Καλαμά στη θέση «χαλίκια» περιοχής Αρετής-Βροντισμένης και στην περιοχή Ρεπετίστης του Δήμου Πωγωνίου για την αποφυγή κινδύνων πλημμυρικών φαινομένων.
10.       Απόφαση για τον αποκλεισμό εργοληπτικής επιχείρησης, από την δημοπρασία με πρόχειρο διαγωνισμό, που διεξήχθη την 20-10-2015, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού Πολύλοφος – Δραγοψά», προϋπολογισμού € 45.000,00 με ΦΠΑ.
11.       Έγκριση χορήγησης παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας», αναδόχου εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΕ», μέχρι την 20-12-2015.
12.       Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας», αναδόχου Σωτηρίου Σφήκα, ΕΔΕ, μέχρι την 31-01-2016.
13.       Έγκριση απευθείας ανάθεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αντικατάσταση ψυκτικού συστήματος στην έδρα του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κορωνησίας - Καλογερικού», προϋπολογισμού δαπάνης € 10.000,00 με ΦΠΑ.
14.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια δύο σκληρών δίσκων για Η/Υ για τις ανάγκες της Π.Ε Άρτας.
15.       Έγκριση ανάθεσης και δαπάνης για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στο οδικό δίκτυο, (άρση καταπτώσεων, πλημμύρα, χιονοθύελλα, πάγος, κοπή δέντρων, απόφραξη τεχνικών φρεατίων κλπ), από έντονα φαινόμενα, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 4989/Φ.300.09.ΜΙΜΟ (ΑΔΑ:Ω03Ω7Λ9-Ρ6Σ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.
16.       Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στην Αθήνα, από 17 έως 19-12-2015, για υπηρεσιακούς λόγους και έγκριση των σχετικών δαπανών.
17.       Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, με Ι.Χ. από 11/9/2015 μέχρι Ιούνιο 2016.
18.       Έγκριση παροχής εξουσιοδότησης στον ΟΑΕΔ (Περιφερειακή Δ/νση Ηπείρου), για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ηγουμενίτσας, με δικές του  διαδικασίες, για το Α’ Εξάμηνο του έτους 2016.
19.       Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ενός πολυμηχανήματος για το ΚΕΔΔΥ του Ν. Θεσπρωτίας.
20.       Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για: α) μεταφορά μπαζών από καθαρισμούς κεντρικών αποστραγγιστικών τάφρων προς αποφυγή πλημμυρών, και β) Διάνοιξη επαρχιακού δρόμου λόγω κατολισθήσεων στο ΔΔ Μεσοβουνίου Δήμου Ηγουμενίτσας βάσει των αριθμ. 115945/4816/17-11-2015 και 126351/5315/11-12-2015 αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας και των αριθμ. 32//1768/26-11-2015 και 34/1910/14-12-2015 αποφάσεων ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου, αντίστοιχα.
21.       Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, από την 18-12-2015 σύμφωνα με την αριθμ. 129616/5483/18-12-2015 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για φόρτωση και μεταφορά υλικών από καταπτώσεις, για επιχώσεις, μεταφορά αλατιού κλπ για συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας.
22.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση Αυλείου Χώρου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 24.100,00 με ΦΠΑ.
23.       Συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού όλων των έργων αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού μέχρι το ανώτατο όριο της 2ης τάξης του Μ.Ε.Ε.Π., για το έτος 2016.
24.       Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ/18-12-2015 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διεξαγωγής της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ανάθεση των υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, σχολικού έτους 2015-2016, συνολικού προϋπολογισμού € 157.475,83 συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων προαίρεσης και Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
25.       Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ/17-12-2015 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διεξαγωγής της 2ης διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, για το σχολικό έτος 2015-2016, συνολικού προϋπολογισμού € 4.837,44 συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων προαίρεσης και Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
26.       Άσκηση ενδίκου μέσου κατά της αριθ. 242/2015  απόφασης  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας.
27.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 4/2011 τελεσίδικης και αμετάκλητης απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων (Μεταβατική έδρα Πρέβεζας).
28.       Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης, σε εκτέλεση της αριθμ. 9/432/07-04-2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, για συμβιβασμό και κατάργηση δίκης για αποζημίωση τροχαίου ατυχήματος.
29.       Έγκριση του Πρακτικού 3/17-12-2015 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάθεση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2015-2016, προϋπολογισμού € 188.866,38 με ΦΠΑ.
30.       Έγκριση παροχής εξουσιοδότησης στον ΟΑΕΔ - Περιφερειακή Δ/νση Ηπείρου, για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Άρτας, με δικές του  διαδικασίες.
31.       Έγκριση δαπάνης για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, Γαλαζούλα Γρηγορίου για την πληρωμή ταχυδρομικών τελών της μηχανής γραμματοσήμανσης της Π.Ε. Άρτας.
32.       Έγκριση τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας, με Λεωφορεία και Ε.Δ.Χ. (ΤΑΧΙ) με άσκηση τους δικαιώματος προαίρεσης, και τροποποίησης τμημάτων του ανοικτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού και τροποποίησης δρομολογίων Διαπραγμάτευσης (TAXI-IX).
33.       Συγκρότηση και ορισμός των μελών α) της Επιτροπής παραλαβής συμβάσεων προμηθειών, παροχής υπηρεσιών και εργασιών β) της Επιτροπής Διεξαγωγής των Διαγωνισμών, Αξιολόγησης των προσφορών και εισήγησης για ανάθεση προμηθειών, υπηρεσιών και εργασιών και γ) της Επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων και προσφυγών, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας για το έτος 2016.















                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: