ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Βραβεύτηκε το χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου στον πανελλήνιο διαγωνισμό 2015 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών



Πρώτα να ελέγχεις αν είναι ορθή η σκέψη σου, μετά να ασχολείσαι με την αντίθετη άποψη και, τέλος, να ψάχνεις για την αιτία των διαφορών. Μόνο τότε μπορείς να βρεις το κλειδί της θεϊκής αρμονίας : ( Σρι Αουρομπίντο )
                            
ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Σαρρώνει ο Πάτερ Ηλίας Μάκος
Βραβεύτηκε το χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου στον πανελλήνιο διαγωνισμό 2015 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών























Βραβεύτηκε χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου στον πανελλήνιο και παγκύπριο διαγωνισμό 2015 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Η Κριτική Επιτροπή του Πανελλήνιου και Παγκύπριου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης, Διηγήματος και Χρονικού – Μαρτυρίας με ελεύθερο θέμα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών έτους 2015 αποτελούνταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών  Λευτέρη Β. Τζόκα, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον τ. Σχ. Σύμβουλο και Συγγραφέα Χρήστο Γκόντζο, τακτικό μέλος της Ένωσης. Το χρονικό-μαρτυρία του π. Ηλία Μάκου με τίτλο: "Η "νεκρανάσταση" του Γρηγόρη" αναφέρεται σε περιστατικό προσώπου, που δοκίμασε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του, αλλά βγήκε νικητής με αγκωνάρια τη δική του εσωτερική δύναμη, αλλά και την ανθρωπιά, που επέδειξαν διάφορα άτομα  γύρω του. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο χρονικό-μαρτυρία, "μέσα στους ανθρώπους δεν ξεφυτρώνουν μόνο αγριόχορτα, αλλά και όμορφα λουλούδια. Υπάρχουν υπάρξεις, που προχωρούν στη ζωή απλά, αγνά, θαρραλέα. Δίνονται με αυταπάρνηση στον συνάνθρωπό τους και σκορπούν την καλοσύνη. Έχουν δεθεί με τα χρυσά δεσμά της αγάπης, ξέροντας καλά πως κάποτε όλα θα τελειώσουν και θα μείνει μόνη αυτή κυρίαρχη.  Του ανθρωπισμού η έκταση δεν καλύπτεται με ό,τι προσπίπτει στην  αντίληψη των αισθήσεων. Η αθόρυβη και ανεπαίσθητη στροφή προς τον άλλον είναι η καταξίωση της αγάπης στην υψηλότερή της έκφραση".

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 2015 ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ - ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

























Τά Χριστούγεννα γιά τά παιδιά εναι ο καλύτερες μέρες του χρόνου. πιό μαγική ποχή. Τά περιμένουν μέ νυπομονησία. Ατές ο μέρες βοηθον τά παιδιά νά κρατήσουν μορφες ναμνήσεις, τίς ποες θά τίς χουν σάν πλοστάσιο σ’ λες τίς περιόδους τς ζως τους. Μέσα πό ατές τίς ναμνήσεις τν Χριστουγέννων τς παιδικς λικίας θά βρίσκουν δύναμη καί κουράγιο. ρκε ο ναμνήσεις ατές νά μή συνδέονται μόνο μέ φαγητό καί διασκέδαση, λλά μέ τή χαρμόσυνη εδηση τι Χριστός ρθε στη γ γιά νά φέρει στίς καρδιές μας τήν ερήνη καί τήν γάπη.Γιά νά πάρουν τά παιδιά γνήσιο ρωμα Χριστουγέννων ργανώνεται την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου καί ρα 7 τό πόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο το ερο Ναο το γίου Μην Κεστρίνης, χριστουγεννιάτικη παιδική ορτή μέ τό κόλουθο πρόγραμμα:
- Σύντομη μιλία γιά τό τι σημαίνει γέννηση το Χριστο.
-μνοι καί κάλαντα πό τήν παιδική χορωδία το ερο Ναο το γίου Μην Κεστρίνης.
-παγγελία ποιημάτων.
-Χριστουγεννιάτικο διήγημα.
-Διανομή μερολογίων 2016, εκόνων το Χριστο καί πλαστικν σταυρν.
Στό τέλος τς κδηλώσεως θά προσφερθον μελομακάρονα, κουραμπιέδες καί ναψυκτικά.
κ το ερο Ναο

Δήμος Ηγουμενίτσας : ‘’ Τελετή Θεμελίωσης του Νέου Νηπιαγωγείου ‘’





















Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή θεμελίωσης του νέου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηγουμενίτσας.Το υπό ανέγερση νηπιαγωγείο θα αποτελείται από τρεις αίθουσες διδασκαλίας, ένα πολυδύναμο χώρο, διάφορους βοηθητικούς χώρους, καθώς και από μεγάλο προαύλιο χώρο. Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 379.789,17 Ευρώ και αναμένεται να δοθεί προς χρήση το σχολικό έτος 2017 -2018. Πρέπει να επισημανθεί ότι η ανέγερση του Νηπιαγωγείου γίνεται με χορηγία του Ιδρύματος Βασιλείου  Γ. Μελάς  για την Προσχολική Αγωγή.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ‘’ Θεατρική παράσταση 22/12: «Χριστούγεννα με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» ‘’




















Η Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, οι σπουδαστές και οι καθηγητές του Τμήματος Υποκριτικής Τέχνης Θεάτρου & Κινηματογράφου, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη  θεατρική παράσταση που παρουσιάζουν με τίτλο «Χριστούγεννα με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2015 του Δήμου Ηγουμενίτσας και της Δημοτικής Κοινότητας Ηγ/τσας.Τρία χριστουγεννιάτικα διηγήματα του «Άγιου των Ελληνικών Γραμμάτων» θα ζωντανέψουν σε μορφή θεατρικού αναλογίου, στη σκηνή του θεάτρου του ΕΠΑ.Λ Ηγ/τσας, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 20:00.
1. «νθος το Γιαλο» (1906)  σε διδασκαλία: Βασίλη Κονταξή- Δανάης Τζίμα.
Παίζουν: Μαριλένα Αλαμάνη, Λυδία Γραμμένου, Ναταλία Καραπάνου, Χρυσάνθη Λαλλά, Στέλλα Λένη, Γιώργος Λουκάς, Μαγδαληνή Μπάλλου, Σπύρος Σιώζης, Παναγιώτης Σκάρπος, Λήδα Σούφη.
2.«Τ Χριστούγεννα το τεμπέλη» (1896) σε διδασκαλία: Θοδωρή Γκόγκου – Αθηνάς Τσικνιά.
Παίζουν: Γιώργος Κάτσιος, Γιώργος Κολιούσης, Άννα Ρεντζεπέρη, Λάνα Σιάφη, Φωτεινή Τούση, Δέσποινα Φερεντίνου.
3.« Σταχομαζώχτρα» (1889) σε διδασκαλία: Θωμά Λιώλιου - Νίκου Σφαιρόπουλου.
Παίζουν: Λυδία Γραμμένου, Χρυσάνθη Λαλλά, Στέλλα Λένη, Ναταλία Καραπάνου, Γιώργος Κολιούσης, Θωμάς Λιώλιος, Γιώργος Λουκάς, Μαγδαληνή Μπάλλου, Σπύρος Σιώζης, Παναγιώτης Σκάρπος.
Επιμέλεια αφίσας: Γιώργος Κάτσιος.H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δασική περιοχή στην Άρτα





















Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (27) δενδρύλλια κάνναβης.Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε δασική περιοχή στην Άρτα, φυτεία αποτελούμενη από είκοσι επτά (27) δενδρύλλια κάνναβης.Ειδικότερα, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στη θέση Ραφτανίτσα Βουλιανών Σκαμνιάς του Δήμου Αρταίων, στο πλαίσιο επιχείρησης εξερεύνησης, φυτεία, αποτελούμενη από (27) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,63) έως (1,80) μέτρα, τα οποία την 17-12-2015 το μεσημέρι εκριζώθηκαν και κατασχέθηκανΤο προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.
Σύλληψη  αλλοδαπού φυγόποινου στην Κακαβιά
Συνελήφθη, την 17-12-2015 το μεσημέρι στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομο υπαίθριο εμπόριο στην Τύρια Πρέβεζας
Συνελήφθησαν, την 17-12-2015 αργά το απόγευμα, στην Τύρια Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (ΚΑΜ), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 56 και 37 ετών, γιατί κατελήφθησαν να ασκούν δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, διαθέτοντας προς πώληση διάφορα προϊόντα, στερούμενοι την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν.Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Θεσπρωτικού Πρέβεζας.
Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή        στην Άρτα
Συνελήφθη, την 18-12-2015 νωρίς το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας -36- εκατοστών.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς του πολίτες σχετικά με την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware»
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές κακόβουλων λογισμικών που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ενημερώνει του πολίτες για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware».Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες εξειδικευμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται και διακινούνται μέσω διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), που περιλαμβάνουν κακόβουλο επισυναπτόμενο αρχείο (συνήθως της μορφής .doc, .xls, .pdf), το οποίο περιέχει μακροεντολή (macro). Συγκεκριμένα, το επισυναπτόμενο αρχείο φέρεται να είναι τιμολόγιο ή άλλου τύπου λογιστικό έγγραφο, το οποίο αρχικά εμφαίνεται νόμιμο, με σκοπό να «ξεγελάσει» τον παραλήπτη και να τον οδηγήσει στο άνοιγμα του.Προεπιλεγμένα, σε ένα έγγραφο «Word», οι μακροεντολές είναι απενεργοποιημένες. Ωστόσο, ανοίγοντας το επισυναπτόμενο έγγραφο, ο χρήστης ερωτάται αν θέλει να τις ενεργοποιήσει και σε θετική περίπτωση, η ενσωματωμένη κακόβουλη μακροεντολή εκτελείται, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μολύνεται και εγκαθίσταται σε αυτό ο ιός «Dridex».Ο εν λόγω ιός έχει τη δυνατότητα να :
•υποκλέπτει ιδιωτικά δεδομένα, όπως στοιχεία εισόδου σε τραπεζικούς λογαριασμούς, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών, στοιχεία εισόδου σε email, ftp, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.,
•ανεβάζει/κατεβάζει/εκτελεί αρχεία,
•παρακολουθεί τη δικτυακή κίνηση,
•λαμβάνει στιγμιότυπα της οθόνης (screenshots),
•αφαιρεί από το χρήστη τα δικαιώματα διαχειριστή του ηλεκτρονικού υπολογιστή (botnet),
•επικοινωνεί με servers ώστε να λαμβάνει αρχεία ρυθμίσεων (configuration files),
•γίνεται επηρεάζει διεργασίες, όπως Internet Explorer, Chrome, Firefox προκειμένου να παρακολουθεί τις επικοινωνίες.
Στο πλαίσιο αυτό, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνιστάται οι χρήστες του διαδικτύου:
α. να μην ανοίγουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των οποίων η προέλευση ή το περιεχόμενο δεν είναι βέβαιο, ιδιαίτερα αν τα επισυναπτόμενα αρχεία απαιτούν την ενεργοποίηση μακροεντολών. Τα αρχεία αυτά θα πρέπει να διαγράφονται άμεσα.
β. αν είναι δυνατόν, να είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα ενεργοποίησης μακροεντολών σε επίπεδο κεντρικής διαχείριση και ρύθμισης λειτουργικού συστήματος (Group Policy), σε έναν οργανισμό.
γ. να χρησιμοποιούν αντι-ιική προστασία με προστασία σε πραγματικό χρόνο (real-time).
δ. να χρησιμοποιούν κατάλληλα φίλτρα για την προστασία από spam, ώστε τέτοιου τύπου μηνύματα, όπου βασίζεται η διάδοση του ιού «Dridex», να μην εμφανίζονται στα εισερχόμενα μηνύματα ή, αν εμφανίζονται, να αποτρέπεται τελείως το κακόβουλο περιεχόμενο.
ε. σε περίπτωση υπόνοιας μόλυνσης, να αλλάξουν άμεσα, με τη χρήση άλλου μηχανήματος, μη μολυσμένου, όλους τους κωδικούς πρόσβασης, ειδικά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κ.λπ.
Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να καταγγείλουν τις σε  βάρος τους πράξεις ή για να λάβουν οδηγίες - συμβουλές:
•Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
•Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 
•Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - Android: CYBERKID
•Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalert






             






                                                                                                                           

                                                                                                  
           
                                                                                    


                                                                                                        




Δεν υπάρχουν σχόλια: