ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη στη διημερίδα για το ΕΣΠΑ 2014-2020 ,για την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων



Όλα τα ζώα είναι λυπημένα μετά την ερωτική πράξη, εκτός από τη γυναίκα και τον κόκορα : ( Κλαύδιος Γαληνός )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Τοποθέτηση Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη στη διημερίδα για το ΕΣΠΑ 2014-2020 ,για την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων

















 H ανάπτυξη της Ηπείρου, διέρχεται μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας που διοργανώνει,  σήμερα και αύριο στα Ιωάννινα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας  για το ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου.Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η αγωνία είναι τεράστια για την ανάπτυξη  του τόπου μας, ο οποίος μπορεί να προοδεύσει μόνο με πολύ δουλειά και συνεργασία.«Πέρασαν πολλά προγράμματα και με το νέο τελειώνουμε. Κάτι δεν κάναμε καλά τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα φθάσαμε στο σημείο να λέμε ή προχωράμε, ή χανόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά,εκτιμώντας  ότι «τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν μακριά από την παραγωγή». «Ως Περιφέρεια – εξήγησε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του- θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ώστε αυτή την πενταετία να δώσουμε την ευκαιρία και να στηριχθούμε στα πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Ήδη σήμερα παίρνουμε πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής». Τέλος αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες της Περιφέρειας να στηρίξει τον εξωστρεφή προσανατολισμό των ηπειρωτικών επιχειρήσεων με την οργανωμένη συμμετοχή της,  σε στοχευμένες διεθνείς εκθέσεις, ενώ έκανε αναφορές σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν τους τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξη της Ηπείρου, της Υγείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Αγροτικής Ανάπτυξης.
 Οι στόχοι της διημερίδας
Όπως προαναφέρθηκε η διημερίδα αποτελεί μια διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την ανάδειξη καινοτόμων έργων στους τομείς εξειδίκευσης της Ηπείρου.Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσα από την ανάπτυξη της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την περίοδο 2014-2020 και σε συνέργεια με το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας & Καινοτομίας, επέλεξε, σε συνέχεια αναλύσεων και προτάσεων, τους τομείς της Αγροδιατροφής, της Βιομηχανίας της Εμπειρίας και των ΤΠΕ & Νεανικής Επιχειρηματικότητας ως τρείς από τους τέσσερις τομείς προτεραιότητας για την ανάπτυξή της.Στους χώρους αυτούς η Ήπειρος παρουσιάζει σημαντικές συγκεντρώσεις, τόσο ερευνητικών και τεχνολογικών αποτελεσμάτων,   όσο και ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρήσεων και νέων επιχειρηματικών ιδεών. Η Περιφέρεια  καλείται να οργανώσει και να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό προς όφελος των πολιτών της και της χώρας, μέσα από την επιχειρηματικότητα, την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, την ανάπτυξη και χρήση των υποδομών της, τη συνεργασία με άλλες Περιφέρειες, τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων της καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση τόσο των περιφερειακών πόρων όσο και των εθνικών.

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Ράγιο Θεσπρωτίας




















Συνελήφθη, την 19-12-2015 το πρωί στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης πέντε μηνών, για παραβάσεις του ΚΟΚ.

Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ ζητά από τους φορείς ο Περιφερειάρχης



















Mε επείγον έγγραφό του, προς όλους τους φορείς,  που υλοποιούν έργα μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου και ενόψει λήξης της επιλεξιμότητας την 31η Δεκεμβρίου 2015,  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμών. Συγκεκριμένα στο έγγραφο επισημαίνονται και τα εξής:
"Ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος και πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους μας για την επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και για την ολοκλήρωση  έργων και   δράσεων, προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, για το οποίο στο τέλος θα είμαστε όλοι υπόλογοι. Για να αποτραπεί ένα τέτοιο αρνητικό ενδεχόμενο, που θα έχει και σημαντικό κόστος για τους φορείς και τους πολίτες μας, έχει δοθεί εντολή από τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι τεχνικές και οι οικονομικές υπηρεσίες τους, να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα την προώθηση των διαδικασιών που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ.  Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή, ώστε στο διάστημα που απομένει και προκειμένου να διεκπεραιωθούν οι υποχρεωτικές και απαραίτητες διαδικασίες, να βρίσκονται στις θέσεις τους οι επιβλέποντες και οι υπόλογοι έργων και δράσεων. Με τη συνεργασία όλων, πιστεύω ότι η Ήπειρος στο τέλος του χρόνου θα τα καταφέρει και θα αξιοποιήσει στο έπακρο το σύνολο των εκχωρηθέντων κοινοτικών πόρων προς όφελος των πολιτών μας".

Τρίμηνη παράταση για την επαλήθευση- πιστοποίηση  των επενδύσεων ΜμΕ μέσω ΕΣΠΑ





















Θετική εξέλιξη είχε το αίτημα που είχε υποβάλλει   στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τις 25 Νοεμβρίου 2015, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης (και το οποίο υιοθέτησε στη συνέχεια και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος) περί εξεύρεσης λύσης για την καθυστέρηση που υπήρξε - λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης- στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ.Με απόφαση που υπέγραψε στις 15 Δεκεμβρίου 2015  ο Υφυπουργός  Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού  κ. Αλ. Χαρίτσης τροποποιήθηκε ο Οδηγός του προγράμματος "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών", που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία" του ΕΣΠΑ 2007-2013. Με την τροποποίηση δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που ολοκληρώνουν τις επενδύσεις τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, να υποβάλλουν αίτημα επαλήθευσης-πιστοποίησης  ολοκλήρωσης έως την 31η Μαρτίου 2016.Επίσης για διαχειριστικούς και τεχνικούς λόγους αυξάνεται ο αριθμός των τροποποιήσεων από δύο -που αρχικά είχαν προβλεφθεί-  σε τρεις και παράλληλα τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται στον ΕΦΕΠΑΕ μέχρι την 29η Φεβρουαρίου 2016, αντί του προβλεπομένου "πριν την ημερομηνία λήξης του έργου". Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής, καμία τροποποίηση Φυσικού και Οικονομικού αντικειμένου δε γίνεται αποδεκτή και δαπάνες που θα περιλαμβάνονται σε αίτημα Επαλήθευσης - Πιστοποίησης Ολοκλήρωσης, χωρίς να είναι εγκεκριμένες δεν μπορούν να πιστοποιηθούν.

Υποβολή αιτήσεων για άδειες  πλανόδιου εμπορίου στην Π.Ε. Ιωαννίνων 





















Με  απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης καλούνται όσοι ενδιαφέρονται για χορήγηση άδειας υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου (σύμφωνα με τον Ν.4264/14 “Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις”) να προσέλθουν στην αρμόδια Διεύθυνση/ Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού (Γραφείο 106) της Π.Ε. Ιωαννίνων από την Δευτέρα 04/01/2016 έως και Παρασκευή 22/01/2016 για την κατάθεση αίτησης.Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να προσκομίζονται και τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Πιστοποιητικό ανεργίας
2.Πιστοποιητικό:
Αναπηρίας 50% ή τυφλών
Πολυτέκνων ή Τρίτεκνων
Ανάπηρων του Ν.1370/44
Γονέων ανήλικων τέκνων με αναπηρία
Εγγραφής στα δημοτολόγια Ελλήνων Ρομά
Απεξαρτημένων ατόμων
3.Υπεύθυνη δήλωση:
Ότι δεν κατέχει ο ίδιος, ο/η σύζυγος και τα τέκνα αυτού, άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος
 Ότι δεν είναι συνταξιούχος
4.Δύο (2) φωτογραφίες
5.Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας .

Εναέρια ρίψη εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας



















Η τελευταία εναέρια ρίψη   εμβολίων- δολωμάτων κατά της λύσσας  στην ΄Ηπειρο  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα οι περιοχές κάλυψης είναι οι εξής:
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ → ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΔΙΟΥ, ΠΕΡΔΙΚΟΡΑΧΗ, ΚΛΕΙΔΙ, ΓΑΛΑΝΙΟ, ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΛΑΚΚΑ, ΔΙΑΣΕΛΛΟ, Κ. ΚΑΡΥΑ, ΠΡΟΣΗΛΙΑ, ΠΛΑΚΟΥΤΣΑΙ’Ι’ΚΑ, ΜΕΓΑΣ ΚΑΜΠΟΣ, ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟΣ, ΣΕΣΗ, ΕΠΑΝΩ ΣΕΣΗ, ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ, ΦΩΤΑΙ’Ι’ΚΑ, ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΕΡΑ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ, ΚΡΙΣΕΛΙΑ, ΤΑΥΛΑ, ΑΓΓΕΛΑΙ’Ι’ΚΑ, ΘΑΝΑΣΙΑ, ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΚΑΛΛΟΝΗ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΙ, ΣΚΙΑΔΑΔΕΣ, ΚΥΨΕΛΗ, ΡΑΜΙΑ, ΓΕΡΟΒΡΥΣΗ, ΜΑΚΡΥΚΑΜΠΟΣ, ΞΗΡΙΚΟ, Κ. ΓΡΑΙΚΙΚΟ, ΜΙΚΡΟΣΠΗΛΙΑ, Α. ΓΡΑΙΚΙΚΟ, ΒΑΤΑΣΙ, ΚΟΥΚΚΟΥΛΙΑ, ΜΗΛΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ, ΣΓΑΡΑ, ΑΓΝΑΝΤΑ, ΣΤΡΑΝΑ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΚΤΙΣΤΑΔΕΣ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΙ, ΣΚΛΟΥΛΗΚΑΡΙΑ, ΚΑΡΠΙΝΟ, ΜΕΣΟΠΥΡΓΟΣ, ΠΗΓΕΣ, ΜΗΛΙΕΣ, ΜΗΛΙΑΝΑ, ΒΕΛΕΝΤΖΙΚΟ, ΑΣΦΑΚΕΡΟ, ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ, ΒΡΥΣΟΥΛΑ, ΑΛΩΝΑΚΙ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟ, ΛΑΜΠΙΡΙΟ, ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ, ΚΡΥΑ ΒΥΣΗ, ΑΛΩΝΙΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ, ΠΕΡΔΙΚΑ, ΔΙΛΟΦΟ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΗΔΟΝΙΑ, ΙΤΕΑ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΒΡΥΣΗ, ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ, ΚΟΥΦΑΛΟΣ, ΚΡΑΝΙΕΣ, ΔΙΧΟΜΟΙΡΙ,  ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΘΑΡΙ, ΚΡΑΝΙΕΣ, ΛΙΤΕΣΙ, ΑΓ, ΒΛΑΣΙΟΣ, ΡΕΤΣΙΑΝΑ, ΕΛΑΤΗ, ΡΙΒΕΣΙ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΦΡΑΞΟ, ΠΗΓΗ, ΖΥΓΟΣ, ΜΕΣΟΥΝΤΑ, ΚΑΤΩ ΧΩΡΑ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΟ, ΤΕΤΡΑΚΩΜΟ, ΛΟΓΑΡΟΥ, ΝΕΒΡΟΠΟΛΗ, ΤΕΡΠΝΑ, ΚΑΨΑΛΑ, ΚΟΡΑΚΑΔΑ, ΑΘΑΜΑΝΙΟ, ΤΕΛΗΣΙ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ,   ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ, ΚΑΜΠΟΣ, ΣΚΑΛΟΥΛΑ, ΜΗΤΣΟΡΟΥΒΑ, ΑΓ. ΜΗΝΑΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΟ,
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ → ΠΛΑΚΑ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΟΥΝΟΡΕΙΑ, ΖΑΛΟΥΧΟΣ, ΠΑΤΕΡΟ, ΚΩΣΤΗΤΣΙ, ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ, ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙ, ΠΡΑΜΑΝΤΑ, ΜΙΧΑΛΙΤΣΙ, ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ, ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΕΣ, ΚΕΔΡΟΣ, ΠΕΤΡΟΒΟΥΝΙ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΧΑΡΟΚΟΠΙ, ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ, ΠΛΑΤΑΝΙΑ, ΗΛΙΟΚΑΛΗ, ΔΑΦΝΟΥΛΑ, ΓΕΡΑΚΑΡΙ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ, ΛΕΡΟΥΣΚΟ, ΚΡΑΨΗ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΛΟΓΓΑΔΕΣ, ΜΑΖΙΑ, ΚΗΠΟΙ, ΣΠΟΘΟΙ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ, ΜΠΑΛΤΟΥΜΑ, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙΑ, ΜΗΛΙΩΤΑΔΕΣ, ΚΑΡΥΕΣ, ΚΑΒΑΛΛΑΡΙ, ΜΙΚΡΗ ΓΟΤΙΣΤΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΓΟΤΙΣΤΑ, ΑΓ. ΜΗΝΑΣ, ΡΙΖΑ, ΒΟΥΤΑΝΣΑΙΟΙ, ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΙΑΠΗ, ΙΤΕΑ, ΠΕΤΡΑ, ΜΑΤΣΑ, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΙΤΣΑΙΝΑ, ΓΟΥΝΑΡΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΟΠΙ, ΞΗΡΙΚΟ, ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ, ΜΥΛΟΙ, ΣΙΩΛΑΔΕΣ, ΒΟΤΟΝΟΣΙ, ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ, Ν. ΓΕΡΑΚΑΡΙ, ΓΙΑΡΑΚΑΡΙ, ΠΡΟΣΗΛΙΑ, ΑΝΑΛΗΨΗ, ΜΙΚΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ, ΔΕΜΑΤΙ, ΠΛΑΚΑ, ΜΗΛΙΕΣ, ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ, ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΑΣΤΡΙ, ΚΑΡΥΟΦΥΤΟ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, ΒΑΛΤΣΙΝΙΑ, ΣΙΟΥΤΣΟΣ .

Κλιμακώνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων




















Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης, σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη εφαρμογή όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας, στο σύνολο της χώρας.Ο σχεδιασμός αυτός, μαζί με τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας που αναπτύσσονται ήδη σε όλη την επικράτεια, έχει ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται.Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων όλων των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα διατεθεί όλο αυτό το διάστημα για την υλοποίηση του σχεδιασμού, με βάση τις ειδικότερες οδηγίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν σε κάθε περιοχή.Ενδεικτικά, από τώρα και σε όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου:
           εντατικοποιούνται οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών. Οι περιπολίες αυτές είναι αυξημένες σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων,
           λαμβάνονται συστηματικά μέτρα επιτήρησης στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως Τραπεζικά καταστήματα και Ταχυδρομεία, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, Δημόσια Ταμεία, Εφορίες κ.λπ., καθώς και των ευρύτερων χώρων, όπου πραγματοποιούνται χρηματαποστολές ή κινούνται ταχυδρομικοί διανομείς, οι οποίοι τις ημέρες αυτές διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά για πληρωμές,

           ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και για την επιτήρηση καταστημάτων, όπως σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα, ειδών δώρων, παιχνιδιών κ.λπ., όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση πολιτών,
           εντατικοποιούνται οι έλεγχοι αστυνομικής αρμοδιότητας στα δημόσια κέντρα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στους ελέγχους για το ωράριο λειτουργίας και την προστασία των ανηλίκων σε καταστήματα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών ή χώρους διενέργειας παράνομων ηλεκτρονικών και λοιπών τυχερών παιγνίων,
           διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παραεμπορίου (διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών ένδυσης-υπόδησης κ.λπ.) κυρίως σε λαϊκές αγορές, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, κεντρικές οδούς και πλατείες, ιερούς ναούς, σταθμούς μέσων μεταφοράς κ.λπ.,
           διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι σε περιοχές χειμερινού τουριστικού ενδιαφέροντος (χιονοδρομικά κέντρα, αρχαιολογικούς χώρους, προσφιλείς προορισμούς κ.ά.),
           λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξη ς και ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις (θρησκευτικές, πολιτιστικές κ.ά.), καθώς και σε λοιπούς χώρους, όπου μετακινείται μεγάλος αριθμός επισκεπτών.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει σχεδιάσει - καταρτίσει ανάλογο επιχειρησιακό πλάνο για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων σε αγορές και καταστήματα και γενικότερα σε επιχειρήσεις αποθήκευσης, μεταφόρτωσης, διακίνησης και εμπορίας ειδών και αγαθών.Κατά τους ελέγχους αυτούς ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στις παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σχετικά με τον Φ.Π.Α., τις αποδείξεις και τα λοιπά παραστατικά διακίνησης, εμπορίας ειδών και παροχής υπηρεσιών, καθώς και στις περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.Παράλληλα, έχει καταρτιστεί με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κοινό επιχειρησιακό σχέδιο, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενεργοποίηση μεικτών κλιμακίων ελέγχων, που θα δραστηριοποιηθούν σε όλη τη χώρα με έμφαση στους ελέγχους για τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, καθώς και το λαθρεμπόριο.Η επιχειρησιακή εφαρμογή των μέτρων, που κλιμακώνεται σταδιακά σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει επίσης τη συνδρομή της Αστυνομίας σε άλλες Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά ενδεχόμενα προβλήματα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου (καιρικά φαινόμενα, κ.λπ.).Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το γεγονός ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές.Φεύγοντας από το σπίτι :
           Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
           Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
           Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
           Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
           Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
           Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
           Ενεργοποιείστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
           Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
           Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.
           Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
Στο ταξίδι
           Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου, όπου κι αν βρίσκεστε.
           Μην αφήνετε ποτέ ασυνόδευτες τις αποσκευές σας, παρά μόνον όταν μπορείτε να τις ασφαλίσετε σε κάποιο χώρο υποδοχής.
           Σε περίπτωση μετακινήσεών σας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μην έχετε μαζί σας μεγάλα χρηματικά ποσά.
           Να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας στα Μηχανήματα Ανάληψης Χρημάτων (ΑΤΜ) με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα.
           Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε δικό σας μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο ή μηχανή), μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σ’ αυτό ή τοποθετήστε αυτά σε μη ορατό σημείο.
           Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά της μηχανής ή του αυτοκινήτου σας επάνω σ’ αυτά, ακόμη και εάν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
           Να φροντίζετε πάντοτε να παρκάρετε σε οδούς, εάν είναι δυνατόν καλά φωτιζόμενες τις νυκτερινές ώρες και ποτέ σε ερημικά μέρη. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού, εφόσον διαθέτετε.
Στη διαμονή
           Να ασφαλίζετε κατά την έξοδό σας, το δωμάτιο του ξενοδοχείου ή το ενοικιαζόμενο δωμάτιο - διαμέρισμα όπου διαμένετε, ακόμη και εάν λείψετε για ελάχιστο χρόνο.
           Να εξασφαλίζετε την τοποθέτηση σε ασφαλές μέρος, στο χώρο της διαμονής σας, των χρημάτων ή των αντικειμένων αξίας που δεν θα χρειαστείτε στην έξοδό σας.
Στη διασκέδαση
           Στη διασκέδασή σας σε Κέντρα - Bar - Καφετερίες - Εστιατόρια - υπαίθριους χώρους εκδηλώσεων, μην αφήνετε ποτέ το πορτοφόλι, το κινητό, τα κλειδιά σας έκθετα επάνω σε τραπέζι, καθώς και τη ζακέτα ή το σακάκι σας, την τσάντα ή το τσαντάκι μέσης επάνω σε διπλανά καθίσματα ή κρεμασμένα σε αυτά.Στα Καιρικά Φαινόμενα.Σε περίπτωση εντόνων καιρικών φαινόμενων, παρακαλούνται όπως οι πολίτες, καθώς και οι χρήστες του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη κίνησή τους. Κυρίως να προσέχουν:Σε περίπτωση που μετακινηθείτε εκτός πόλεως:
           φροντίστε, πριν ξεκινήσετε, να ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
           προγραμματίστε το ταξίδι σας, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
           ελέγξτε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.
           βεβαιωθείτε ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας είναι γεμάτο καύσιμα.
           φροντίστε να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.
           φροντίστε να έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών.
Σε περίπτωση που μετακινηθείτε μέσα στην πόλη
           προτιμήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
           κινηθείτε με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθήστε τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
           αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε περίπτωση που αποκλειστείτε
           παραμείνετε στο αυτοκίνητό σας και φροντίστε να ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
           τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό σας από τις διασωστικές ομάδες.
           εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.
Επίσης, στην επίσημη Ιστοσελίδα (website) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr μπορείτε να βρείτε αρκετές χρήσιμες θεματικές συμβουλές για:
           Περιστατικά κλοπής - ληστείας
           Ειδικές συμβουλές για γυναίκες
           Ειδικές συμβουλές για υπερήλικες
           Ειδικές συμβουλές για αποφυγή εξαπάτησης πολιτών
           Ειδικές συμβουλές για τους χρήστες Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών (Α.Τ.Μ.)
           Ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο  .





             






                                                                                                                           

                                                                                                  
           
                                                                                    


                                                                                                       






Δεν υπάρχουν σχόλια: