ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας παρείχε την ηθική και υλική υποστήριξη σε 135 άπορες οικογένειες



Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη : ( Καισάριος Δαπόντες )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας παρείχε την ηθική και υλική υποστήριξη σε 135 άπορες οικογένειες





 






Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας συνεχίζοντας το μεγάλο  ανθρωπιστικό του έργο και αυτές τις εορτές, προσέφερε ανιδιοτελώς την βοήθεια του σε ευάλωτες ομάδες τις περιοχής μας. Αφουγκραζόμενο τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας παρείχε την ηθική και υλική υποστήριξη σε 135 άπορες οικογένειες του Νομού μας. Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε αλλά και να συγχαρούμε τους μαθητές και  δασκάλους των Δημοτικών σχολείων Ηγουμενίτσας, Γραικοχωρίου και Καστρίου, για την σημαντική και αξιέπαινη κοινωνική προσφορά τους ( Συγκέντρωση τροφίμων). Επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας που προσπάθησαν να μετατρέψουν τον πόνο και την στεναχώρια των συνανθρώπων μας σε χαρά και ελπίδα για ζωή  αποδεικνύοντας έμπρακτα την σπουδαιότητα του Φιλανθρωπικού έργου στους δύσκολους καιρούς  στηρίζοντας το έργο του Ερυθρού Σταυρού.Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε σε όλους σας καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος..!

Σύλληψη  αλλοδαπού φυγόποινου στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών 



















Συνελήφθη, την 20-12-2015)το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρο απαγόρευσης εισόδου και  καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παραβάσεις του Νόμου Περί Αλλοδαπών.

ARGES: Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ







 



Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση λήξης του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας “ARGES - Σύστημα Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επιβάτες και Εμπορεύματα” η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου. Το ARGES αποτελεί ένα στρατηγικό έργο το οποίο  έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, στο μέτρο 2.2 «Βελτίωση των μεταφορών, δικτύων και υπηρεσιών πληροφόρησης και επικοινωνίας». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (75%) και από Εθνικούς Πόρους (25%) της Ελλάδας και της Ιταλίας.Η Περιφέρεια Ηπείρου ως ο επικεφαλής εταίρος του Έργου διοργάνωσε την τελική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς o Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε, o Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε, o Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε, και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Διόφαντος, ενώ από Ιταλικής πλευράς συμμετείχε ο Οργανισμός Λιμένος Μπάρι, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – Τομέας Ιταλικής Ακτοφυλακής, η Περιφέρεια Barletta-Andria-Trani, το Πολυτεχνείο του Bari και το CMCC – Ευρω-μεσογειακό Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε απολογισμός της πορείας του έργου και των δράσεων που ανέλαβε να διαχειριστεί κάθε εταίρος. Επίσης έγινε επίδειξη της διαδικτυακής πλατφόρμας υποστήριξης των λιμένων, των πλοίων αλλά και των επισκεπτών και μεταφορέων που χρησιμοποιούν τα λιμάνια που συμμετέχουν στο έργο.Με τη λήξη της συνάντησης η κοινή άποψη των συμμετεχόντων εκπροσώπων των εταίρων ήταν ότι  το συγκεκριμένο έργο αποτελεί, εκτός των άλλων, μια βάση πάνω στην οποία μπορούν να βασιστούν μελλοντικές επεκτάσεις του, αλλά και περεταίρω συνεργασίες μεταξύ των φορέων των παράκτιων περιοχών και Περιφερειών της Ελλάδας και της  Ιταλίας.

Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με  το αυτοκίνητό του, μία μη νόμιμη μετανάστρια

















Συνελήφθη, την 21-12-2015 λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  μίας μη νόμιμης μετανάστριας.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 35χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μία ομοεθνή του, ηλικίας 29 ετών, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά. Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου  στον Πωγωνίσκο Ιωαννίνων


















Την 20-12-2015 καταγγέλθηκε  κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Πωγωνίσκο Ιωαννίνων.Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 20-12-2015, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα του Ιερού Ναού και αφαίρεσαν  δύο ξύλινες εκκλησιαστικές εικόνες, μία ελαιογραφία, ενώ διέρρηξαν και το παγκάρι απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Ημερήσια Διάταξη τακτικής συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου

















Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015  και ώρα 15.00, θα διεξαχθεί η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών  των  αριθμ. 9/27-10-2015 και 10/13-11-2015 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου
2.Έγκριση Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Ηπείρου.
(εισήγηση: η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη)
3.Γνωμοδότηση επί του Β.1 Σταδίου της Μελέτης «Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης του εγκεκριμένου Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου» και της ΣΜΠΕ αυτής.
(εισηγητές: α) η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κα Καλογιάννη και β) η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η. )
4.Έγκριση 7ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
5.Τροποποίηση προγράμματος Περιφερειακής Ενότητας  Πρέβεζας
(εισήγηση: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ιωάννου)
6.Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2016.
 (εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης-Απασχόλησης-Εμπορίου & Τουρισμού)
7.Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των έργων «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος 32ης επαρχιακής οδού από Δέμα έως Μπουραζάνι» και «Κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Αώο στο Μπουραζάνι».
(εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ιωαννίνων)
8.Έκδοση ψηφίσματος για την υποστήριξη του θεσμού της Μαθητείας και των Επαγγελματικών Σχολών του  Ο.Α.Ε.Δ.
9.Έγκριση πάγιων χορηγημάτων καθαριότητας, Π.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2016.
(εισήγηση: οι  Δ/νσεις  Διοικητικού- Οικονομικού των Π.Ε. Άρτας ,  Πρέβεζας και η Δ/νση Οικονομικού Περιφέρειας Ηπείρου)
10.Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Μετσόβου για διάθεση υπαλλήλου ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού και Τοπογράφου Μηχανικού, για τη διεκπεραίωση, επίβλεψη και παραλαβή έργων.
(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η. κος Σιώλος).                   

Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου  : ‘’ Οδηγίες για τις αγορές ενόψει Χριστουγέννων και  Νέου Έτους ‘’





 


Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου  ανακοινώνει τα εξής:
Kατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση  αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών.
Επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη με τους κανόνες που προβλέπονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ήτοι:
•Το Ν.4177/06-08-2013 (Κανόνες ρύθμισης  της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις.
•Την απόφαση με αριθ.Α2-718/31-07-2014 (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών-ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ)
•Το Νόμο 4264/2014 «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος»  και
•Την αριθ.56885/19-11-2014 απόφαση "Κώδικας δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.
Ειδικότερα ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:
•Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.
•Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη) – ενδείξεις.
•Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.
•Την έκδοση νόμιμων παραστατικών στοιχείων.
•Την ελλιπή στάθμιση-ζύγιση
•Την διάθεση ορισμένων ειδών σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές σε χώρους κυλικείων Νοσοκομείων, αεροδρομίων, υπεραστικών λεωφορείων κ.α.
•Κάθε άλλη παράβαση που αναφέρεται στον Ν.4177/2013  ή στην Α2-718/2014 απόφαση.
Επί των διαπιστούμενων παραβάσεων, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και εφόσον προβλέπεται, αποστέλλονται οι υποθέσεις και στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Ο καλός καταναλωτής πριν επιλέξει οποιοδήποτε προϊόν:
Διαβάζει προσεκτικά τα συστατικά του που πρέπει ν΄αναγράφονται αναλυτικά στη συσκευασία.
Λαμβάνει υπόψη του την ημερομηνία λήξης.
Ακολουθεί  πάντα πιστά τις οδηγίες συντήρησης του προϊόντος.
Τα ρούχα θα πρέπει να έχουν ετικέτα που θα πληροφορεί και για την σύνθεσή τους.
Τα παπούτσια πρέπει να έχουν ετικέτα που θα πληροφορεί  και για το υλικό που είναι κατασκευασμένα.
Τα παιχνίδια πρέπει να έχουν την σήμανση «CE» που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών.
Απαγορεύεται να διατίθενται στην κατανάλωση τρόφιμα κάθε είδους τοποθετημένα μαζί με παιχνίδια στην ίδια συσκευασία εκτός και αν είναι σύμφωνα με τις ισχύουσες εναρμονισμένες προς το κοινοτικό δίκαιο διατάξεις για την ασφάλεια των παιχνιδιών.
Προσοχή στην επιλογή παιχνιδιών με  γνώμονα την συμβολή τους στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει κάθε παιδί και όχι με  βάση την διαφημιστική τους προβολή που οδηγεί στον υπερκαταναλωτισμό.
Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαίθρια. Είναι φτιαγμένα συνήθως από άγνωστους κατασκευαστές χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνουν την προέλευσή τους.
Τα κοσμήματα πρέπει να έχουν ένα κωδικό που δηλώνει την ταυτότητα του κατασκευαστή ή εισαγωγέα και τον αριθμό που δηλώνει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμο μέταλλο, εκφρασμένη σε χιλιοστά.
Ειδικότερα τα νωπά κρέατα (χοιρινά-αρνιά-γαλοπούλες)
Έχουν επισημάνσεις που δηλώνουν τόσο την κτηνιατρική καταλληλότητα,όσο και την προέλευση αυτών (εγχώριο ή εισαγωγής με ακριβή την χώρα προέλευσης ) και αυτό για να  διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών και να γνωρίζει ποιας προέλευσης είναι το κρέας που αγοράζει, ώστε να μην παραπλανάται.
Επισημαίνεται η υποχρέωση της τήρησης της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά  με την επισήμανση του βοείου κρέατος με την τοποθέτηση των ετικετών με το εξωτερικό μπλε περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα (Ελληνικό βόειο κρέας) και την ετικέτα χωρίς μπλε εξωτερικό περίγραμμα για τα βοοειδή  τα οποία δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα.
Οι καταναλωτές να μην  αγοράζουν κρέατα από ζώα που σφάζονται σε χώρους που δεν ελέγχονται από κτηνιατρικής πλευράς, γιατί πιθανά εφόσον δεν έχουν υποστεί τον κρεοσκοπικό έλεγχο να έχουν πρόβλημα.
Το χρώμα σφραγίδας είναι λαμπρό κυανό(που κλίνει προς το πράσινο) Ε133 για νωπά κρέατα, αμνοερίφια γάλακτος και μη, από ζώα χωρών Ε.Ε συμπεριλαμβανόμενης φυσικά και της χώρας μας και ολογράφως την χώρα προέλευσης και καστανού χρώματος που κλίνει προς το κόκκινο Ε155 για νωπά κρέατα τρίτων χωρών.
Τα κεφάλια των αμνοεριφίων γάλακτος ή  όχι  κατά τα ισχύοντα είναι απολύτως εμπορεύσιμα όλο τον χρόνο και πωλούνται σύμφωνα με τα αγορανομικά δεδομένα σε επίπεδο εμπόρων σε τιμή κατά τεμάχιο δηλαδή ξεχωριστά από το κρέας με εξαίρεση την Πασχαλινή περίοδο (Σάββατο του Λαζάρου μέχρι Κυριακή του Θωμά) που πωλούνται μαζί με το κρέας.
Οι νωπές γαλοπούλες είναι απεντερωμένες με πόδια και κεφάλι πλην του τύπου 67% που εφόσον κυκλοφορεί πρέπει να είναι χωρίς πόδια και κεφάλι.
Οι κατεψυγμένες γαλοπούλες είναι συσκευασμένες και πρέπει να φέρουν τις προβλεπόμενες ενδείξεις(χώρα προέλευσης, βάρος, ημερομηνία ανάλωσης κ.α.).
ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ:
Να κάνει έγκαιρα και προγραμματισμένα τις αγορές του για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά,  χωρίς άγχος και να μην τις αφήσει για την τελευταία στιγμή.
Υπάρχει αποδεδειγμένα επάρκεια σε όλα τα είδη βιοτικής ανάγκης οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Να κάνει έρευνα στην αγορά ελέγχοντας και συγκρίνοντας σε περισσότερα του ενός καταστήματος τα ομοειδή είδη, κερδίζοντας έτσι χρήματα και ποιότητα.
Να μην παρασύρεται από διαφημιστικές καμπάνιες αλλά να αγοράζει το προϊόν που πραγματικά επιθυμεί.
΄Όταν αγοράζει προϊόντα με μακρά καταναλωτική διάρκεια να ζητεί εγγύηση και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
Τέλος μην ξεχνάτε σε όλες τις αγορές σας να ζητάτε την νόμιμη απόδειξη γιατί η παράβαση βαρύνει και σας.
•Δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε ότι τα τμήματα  εμπορίου & τουρισμού των Δ/νσεων Ανάπτυξης όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου , προβαίνουν καθημερινά σε ελέγχους αναφορικά με την εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων σε κρεοπωλεία, εργαστήρια και επιχειρήσεις  ζαχαροπλαστικής,  Σούπερ Μάρκετ, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης κ.α. καθώς και σε δειγματοληψίες ειδών τροφίμων-ποτών και καυσίμων για την ποιοτική τους εξέταση από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους.
•Μέχρι στιγμής η κατάσταση διαμορφώνεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Ο Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου :  Ευάγγελος Βαγενάς

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επ. Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου


















 
Την Τετάρτη  23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 μ.  συνεδριάζει η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 8ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως & Πρεβέζης για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κεραματών Άρτας»,προϋπολογισμού 40.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Άρτας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
2.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δρόμου στο Δ.Δ. Καναλίου» προϋπολογισμού 35.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Εμβολιασμός και σήμανση των αδέσποτων ζώων (σκύλων ) στην περιοχή του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 10.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ Ν. Σαμψούντας» προϋπολογισμού 30.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στην περιοχή Κ.Τ.Ε.Ο. Δ.Δ. Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 26.500,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού Πρέβεζας» προϋπολογισμού 30.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
7.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Ασφαλτόστρωση οδού και περιβάλλοντος χώρου Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Πρέβεζας» προϋπολογισμού 15.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
8.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας και του  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας για την υλοποίηση του έργου: «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΦΥΚΩΝ  ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ (Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2016»,προϋπολογισμού 4.500,00 € και ορισμό τριών μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
9.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας για την υλοποίηση του έργου: «Προκαταρκτικές εργασίες ανάδειξης και μικροεργασίες αρχαιολογικού χώρου Ιμαρέτ», προϋπολογισμού 24.600,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου  για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
1α. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση αρδευτικού αύλακα Καπαρελίου Τ.Κ. Θεοδωριάνων Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» προϋπολογισμού 10.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου /Π.Ε. Αρτας  για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
11. Έγκριση Τροποποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ περιφέρειας Ηπείρου και της Ελληνικής Εταιρείας προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Παράρτημα Ιωαννίνων για την ολοκλήρωση του έργου: «Κατασκευή στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)», λόγω ένταξης του έργου «ως έργο γέφυρα» στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

12.  Έγκριση τροποποίησης του έργου 5 της υφιστάμενης Προγραμματικής Σύμβασης που συνάφθηκε και συνυπογράφηκε στις 24 Απριλίου 2014, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ηπείρου, για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΤΟΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ακρωνύμιο: LABACCRED-TEIEP-02).
13. Έγκριση τροποποίησης του έργου 5 της υφιστάμενης Προγραμματικής Σύμβασης που συνάφθηκε και συνυπογράφηκε στις 24 Απριλίου 2014, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Ηπείρου, για την υλοποίηση του έργου: «ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ–ΠΑΡΑΣΙΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ακρωνύμιο: LABACCRED-TEIEP-01)».
14. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας /Π.Ε. Καστοριάς, Δήμου Νεστορία και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με δ.τ. ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου: «Αναπροσαρμογή και τροποποίηση σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του ΥΠΕ της μελέτης:«Ε.Π.Μ. Γράμμου-Κόνιτσας-Πωγωνίου»ακριβής τίτλος: «Επικαιροποίηση και συμπλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.) των περιοχών του δικτύου NATURA 2000: «Κορυφές Όρους Γράμμος» (GR 1320002) και εκπόνηση Ε.Π.Μ. για την περιοχή: «Όρος Δούσκον, Ωραιόκαστρο, δάσος Μερόπης, κοιλάδα Γορμού, λίμνη Δελβινακίου» (GR2130010)», προεκτιμώμενης αμοιβής 15.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ), και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
15. Έγκριση ανάθεσης της Περιφέρειας Ηπείρου, στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με δ.τ. ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. υλοποίησης της μελέτης: «Υλοποίηση προγράμματος προώθησης του Τουρισμού με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (campervan), σε συνδυασμό με ποδηλατικές και πεζοποριακές διαδρομές» προϋπολογισμού 8.610,00 €.
16. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) για την υλοποίηση του έργου: «Εργασίες επισκευής και συντήρησης στο κλειστού κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 55.000,00 € (με ΦΠΑ) και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
17.  Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Iωαννιτών  και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση και λειτουργία Μετεωρολογικών & Ατμοσφαιρικών Σταθμών στην Περιφέρεια Ηπείρου» συνολικού προϋπολογισμού 15.000,00 €, και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.
18. Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για την  υλοποίηση του έργου: «Δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων από γαλακτοκομικά προϊόντα (τυριά, γιαούρτι κλπ.) με β-γλουκάνες ή σκόνη εδώδιμων φαρμακευτικών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου»,συνολικού ποσού 71.856,60€, ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, πραγματοποιείται σύναψη μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του  Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) –ΔΗΜΗΤΡΑ.
19. Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για την  υλοποίηση του έργου: «Συλλογή , αναγνώριση, ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου με έμφαση στη διερεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών πολυσακχαριτών (β-γλουκάνες)»,συνολικού ποσού 69.519,60€ (με ΦΠΑ) ως προς τα συμβαλλόμενα μέρη, πραγματοποιείται σύναψη μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του  Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) –ΔΗΜΗΤΡΑ.
20.   Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η, α/α 7):«Εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας (βιοέλαια ή βιορευστά), ισχύος 100 KW, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Μάρα» της Τ.Κ. Καρβουναρίου του Δήμου Σουλίου,Π.Ε. Θεσπρωτίας».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η η κα Φλωρένια Λιόλιου. (εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
21.         Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης του έργου (Υποκατηγορία Α2): «Δημιουργία ενιαίας πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, στη θέση «Νήσος Γάιδαρος», Αμβρακικού Κόλπου, Δήμου Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
22.          Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης για το έργο (υποκατηγορία Α2, ομάδα 8η): «Υφιστάμενη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας πέστροφας, στη θέση «ΒΡΙΤΣΟΥΛΙΑ», Τ.Κ. Καταρράκτη, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι ο κος Γεώργιος Δημοθεόδωρος .(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχδιασμού Π.Η.).
23.         Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη δημόσιας διαβούλευσης του έργου (Υποκατηγορία Α2,ομάδα 1η, α/α/ 4):«Συντήρηση κόμβου εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας προς Αμμουδιά»,Δ.Ε. Φαναρίου, Δ. Πάργας, Π. Ε. Πρέβεζας. Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Περιφέρεια Ηπείρου- Δ/νση Τεχνικών Έργων.(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
24.         Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της Μ.Π.Ε. του έργου(κατηγορία Α2, ομάδα 7η): «Επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας, συνολικής δυναμικότητας 64.750 πτηνών πάχυνσης, ήτοι 259 Ι.Ζ.(αύξηση από 26.000 πτηνά σε 64.750 πτηνά), με υδρογεώτρηση εγκατεστημένη και λειτουργούσα στην Τ.Κ. Ροδοτοπίου του Δ. Ζίτσας.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ & ΣΙΑ Α.Ε.».(εισήγηση Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).




                 















                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: