ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η τελευταία ευκαιρία με υποχωρήσεις στο Eurogroup...?



Γνώμαι πλέον κρατούσιν ή σθένος χερών,μτφρ: οι γνώμες [τα επιχειρήματα] είναι πιο ισχυρές από τη δύναμη των χεριών : ( Αγάθων )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Η τελευταία ευκαιρία με υποχωρήσεις στο Eurogroup...?





















Σε νέα τηλεδιάσκεψη,μετά τις αλλεπάλληλες της Παρασκευής και του Σαββάτου, επιδιώκει η κυβέρνηση να πάρει ένα πρώτο σήμα για το αυριανό Eurogroup. Πάντα παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο τηλεφωνικής συνομιλίας Τσίπρα - Γιουνκέρ, η οποία ανεβλήθη υπό το βάρος του τεταμένου κλίματος στις διαπραγματεύσεις.Η απόσταση με τους δανειστές παραμένει στο ζήτημα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων, αν και σημειώνεται πρόοδος, όπως ελεγαν κυβερνητικές πηγές το βράδυ του Σαββάτου. Οι υποχωρήσεις που έχουν γίνει είναι σημαντικές από την ελληνική πλευρά, η οποία έχει περιορίσει πλέον την "ομπρέλα" προστασίας στους "αδύνατους" και "ασθενέστερους" χωρίς κανείς να έχει καθαρή εικόνα για το εύρος της κάλυψης που θα παρέχεται για την πρώτη κατοικία.Την ίδια ώρα, πάντως, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι οι δανειστές δεν πείθονται από τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης που απειλείται με την απελευθέρωση των πλεοστηριασμών.Κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι η μόνη πρόταση της ελληνικής πλευράς είναι από το 100% των προστατευόμενων σήμερα, με την νέα πρόταση να προστατεύονται το 72,4%. Η πρόταση κατέβηκε στο 68% και μέχρι αυτή την ώρα παραμένει άγνωστο πώς νοείται σήμερα -στις συνομιλίες κυβέρνησης και θεσμών- η έννοια του "πραγματικά αδύναμου" δανειολήπτη, που φαίνεται έχει περιοριστεί σε μια μικρή μερίδα οφειλετών.Στα «αγκάθια» των συνομιλιών είναι 100 δόσεις, γενόσημα φάρμακα και ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, αν αυτά χαρακτηρίζονται "επιλύσιμα" μπροστά στο κυρίαρχο θέμα των κόκκινων δανείων και του νόμου Κατσέλη.Το θέμα τέθηκε στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχίστηκε σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, με τους κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτο, Σταθάκη για να αρθεί το αδιέξοδο στα κόκκινα δάνεια. Η νέα χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη δεν απέφερε λύσεις, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια συμφωνία επί της αρχής, για να συνεδριάσει σήμερα το EuroWorking Group και να μπορέσει να κάνει θετική εισήγηση στο Eurogroup.Παράλληλα, επιδιώκεται η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων, γι'αυτό και επανέρχονται στην Αθήνα από την Τρίτη και για 3-4 ημέρες το κουαρτέτο των δανειστών.Στόχος είναι να συμφωνηθεί η δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων για την υποδόση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, να διανυθούν τα "τελευταί μέτρα" του δρόμου για τα κόκκινα δάνεια και να συμφωνηθεί το περίγραμμα της πρώτης αξιολόγησης για το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο, που αφορά στη διετία 2016-2017.Το βέβαιο είναι ότι στην ανακοίνωσή του Eurogroup θα δίνει περισσότερο μια προειδοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση για να τρέξει τις δεσμεύσεις... όπως τις θέλουν οι δανειστές.
πηγή : newpost.gr

Έρχονται άσχημα νέα για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ
Αύξηση εισφορών και κούρεμα στις συντάξεις από την αριστερή κυβένρηση του Λαού.





























Έτοιμο να ανακοινωθεί είναι το νέο ασφαλιστικό που θα καταθέσει η κυβέρνηση και αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ. Όμως τα νέα για τους ασφαλισμένους δεν είναι καλά, μιας και σύμφωνα με διαρροές από το υπουργείο, θα τους φέρει αντιμέτωπους με μειώσεις στις συντάξεις των 687.000 συνταξιούχων και αφετέρου με αύξηση εισφορών στους 625.000 ενεργούς αγροτοκτηνοτρόφους. Ειδικότερα, προβλέπεται μείωση της προνοιακής σύνταξης κατα 8% από το 2016 έως το 2021 έναντι του 4% που ισχύει σήμερα. Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει σε βάθος 3-5 ετών έως και τριπλασιασμό των εισφορών για τους αγρότες καθώς πλέον θα πρέπει η καταβολή να γίνεται όχι βάσει εισοδηματικών κλάσεων αλλά ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα. Την ίδια στιγμή το κράτος πρέπει να φέρει τη χρηματοδότηση του ΟΓΑ στα επίπεδα του ΙΚΑ (20%-25%) όταν αυτή τη στιγμή καλύπτει το 85% των δαπανών του οργανισμού για τις συντάξεις.

Βερναρδάκης: Έρχεται «ψαλίδι» 10% στους μισθούς των βουλευτών
( Σιγά τα αυγά )…..
























Το νέο πρόσωπο της Δημόσιας Διοίκησης και τις προβλέψεις για το νέο μισθολόγιο αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη του στην "Αυγή της Κυριακής".Σύμφωνα με το σχέδιο ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης που επεξεργάζεται ο Βερναρδάκης, σχεδιάζονται οι ακόλουθες αλλαγές:
- Αποσυνδέεται το βαθμολόγιο από το μισθολόγιο.
– Μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους.
– Επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων αυξημένων προσόντων για τις διοικήσεις των οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου από το Εθνικό Μητρώο.
– Αμφίδρομη αξιολόγηση για τους υπαλλήλους και συλλογική αυτό-αξιολόγηση για τις δομές, με βάση τους πολίτες - χρήστες των υπηρεσιών τους.
– Μείωση 10% του βασικού μισθού των βουλευτών, που συμπαρασύρει τις αμοιβές του σημερινού και του παλαιότερου πολιτικού προσωπικού.

Για ποιά αυτοκίνητα σχεδιάζονται αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας...;;;


















Μέσα στις επόμενες μέρες ανακοινώνονται οι αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016, δηλαδή τα τέλη που πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του έτους.Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει στα νέα τέλη κυκλοφορίας και μένει η ανακοίνωση. Το βασικό σενάριο προβλέπει ότι θα επιβαρυνθούν τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα με κυβισμό 1.400 κ.εκ. έως 1.600 κ.εκ. και εκπομπή ρύπων από 120-160 γρ./χλμ.. Στα αυτοκίνητα αυτά ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή των συντελεστών ρύπων.Αλλαγές θα υπάρξουν και στα μηδενικά τέλη, τα οποία ουσιαστικά καταργούνται. Τα τέλη θα επιβάλλονται στα αυτοκίνητα με εκπομπή CΟ2 κάτω από 80 γρ./χλμ και όχι 100 γρ./χλμ, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα μοντέλα με μηδενικά τέλη.Αυξήσεις θα υπάρξουν στα τέλη για τα καινούργια πενταετίας αυτοκίνητα που εκλύουν ρύπους από 161 γρ./χλμ και άνω.Στα παλαιότερα αυτοκίνητα όπου τα τέλη υπολογίζονται βάσει κυβισμού, αναμένεται να υπάρξουν μειώσεις στα ΙΧ άνω των 2 λίτρων προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο της μαζικής κατάθεσης πινακίδων και να χαθούν τεράστια έσοδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες φήμες κάνουν λόγο για την επιβολή ενός τέλους ακινητοποίησης 300 ευρώ, ώστε να αποτραπεί η κατάθεση πινακίδων.Στα παλιά αυτοκίνητα μέχρι τα 1.548 κ.εκ.  αναμένεται να υπάρξουν μικρές μειώσεις.

Σε επανέλεγχο οι αιτήσεις για το οικογενειακό επίδομα


















Για επανέλεγχο έστειλαν οι υπηρεσίες του ΟΓΑ, περίπου 60.000 αιτήσεις χορήγησης οικογενειακών επιδομάτων, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αυτό σημαίνει ότι τώρα οι πολίτες που υπέβαλαν το έντυπο Α21, αλλά δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η χορήγηση του επιδόματος που επιθυμούσαν πρέπει να υποβάλλουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ανά περίπτωση, για να επιταχυνθεί έτσι η ολοκλήρωση του επανελέγχου. Με τον τρόπο αυτό θα αυξήσουν τις πιθανότητες για να λάβουν το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών με την καταβολή της δ' δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, η οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει έως τις 20 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν ως την καταβολή της α' δόσης το 2016, όπου θα λάβουν αναδρομικά όλο το ποσό που τους οφείλεται. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να μπουν στο site του Οργανισμού (www.oga.gr) και να ενημερωθούν μέσω της ειδικής εφαρμογής «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» για το λόγο που δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα που περίμεναν, όπως επίσης και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν.Σε ότι αφορά την γ' δόση, η καταβολή της πραγματοποιήθηκε κανονικά σε 643.290 δικαιούχους με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ. Μάλιστα, διαπιστώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ότι η πίστωση είχε γίνει από την Τετάρτη και αρκετοί δικαιούχοι μπορούσαν να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούσαν. Σημειώνεται ότι η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων έγινε με 15νθήμερη καθυστέρηση, αφού έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου. Όμως λόγω προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), κυρίως εξαιτίας της καταβολής της δόσης προς το ΔΝΤ, στις 13 Οκτωβρίου, ύψους 447,7 εκατ. ευρώ, προέκυψε η συγκεκριμένη καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις.Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: