ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : « Συγκέντρωση αγροτών στην Γέφυρα Καλογήρου »Οι σκύλοι, που γλυκάθηκαν στο κρέας, δε μπορούν να φυλάνε το κοπάδι. Και γι’ αυτό οι τσοπάνηδες τα σκοτώνουν : ( Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : « Συγκέντρωση αγροτών στην Γέφυρα Καλογήρου »


 
 Συγκέντρωση αγροτών στην Γέφυρα Καλογήρου »

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τις νομοθετικές ρυθμίσεις διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων


Την εκτίμηση ότι μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν την τελευταία στιγμή στο Νομοσχέδιο για τους ΠΕΣΔΑ, θα λήξει, έστω και με μια ακόμη καθυστέρηση το θέμα της διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων της Ηπείρου, έκανε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Παράλληλα επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι η μοναδική στην Ελλάδα, στην οποία δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο για τη λειτουργία ανεξέλεγκτών ενεργών χωματερών."Από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου - τόνισε- γίνεται ένας συνεχής αγώνας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σε αυτό τον αγώνα έχουμε μαζί μας και όλους τους Δήμους της Ηπείρου, ενώ με το νομικό καθεστώς που υπήρχε την προηγούμενη τετραετία αγωνιστήκαμε και πετύχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς οικονομικής διαχείρισης σε όλη την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την πορεία είδαμε πολλές ιδεοληψίες και πολλούς ανθρώπους οι οποίοι τελικά αγανάκτησαν τη Διοίκηση των Περιφερειών της Ελλάδας. Στα τελευταία νομοσχέδια που ψηφίζει η Κυβέρνηση, εντάχθηκε και η τροποποίηση του άρθρου για την έγκριση του ΠΕΣΔΑ και του νόμου 4042/2012.  Μας ανέφεραν ότι αυτές οι αλλαγές ήταν απαιτήσεις της Ε.Ε. και γενικά της τρόικας. Τελικά απεδείχθη ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα και τελευταία έγιναν κάποιες αλλαγές που μετριάζουν το πρόβλημα, αλλά αδικούν κατάφορα την Ήπειρο η οποία έφτασε στο τέρμα και έπρεπε ήδη να εκτελεί το έργο. Η 1/1/2016 είναι κοντά, οπότε και θα αρχίσουν τα πρόστιμα για τις ανακυκλώσεις. Και η Ήπειρος είναι η μόνη Περιφέρεια της χώρας που δεν έχει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο για ανεξέλεγκτες χωματερές". Όπως είπε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης, με τις αλλαγές που επέρχονται, η γνώμη των δύο Γενικών Γραμματέων για τους ΠΕΣΔΑ θα είναι απλή και όχι σύμφωνη, οπότε τον καθοριστικό ρόλο, θα έχει και πάλι το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Κ.Υ.Α. που θα εκδίδεται θα είναι μια απλή διαπιστευτική πράξη."Αυτό - πρόσθεσε- μετριάζει το αποτέλεσμα, τη θλίψη και την αγανάκτηση για μας που είχαμε φτάσει στο τέλος τη διαδικασία.  Θεωρούσαμε ότι ήταν μια πράξη εχθρική και κατά όσων αγωνίζονται για τον τόπο. Με τη νέα πρόταση νόμου εμείς θα συζητήσουμε. Δεν κρύβουμε το γεγονός πως αν χρειαστούν και μεγαλύτερες ποσότητες (σ.σ. για τη λειτουργία της μονάδας Α.Σ.Α.), συζητάμε με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, για να έχουμε πάντα το βέλτιστο οικονομικό αποτέλεσμα για τους κατοίκους της Ηπείρου".
Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων
Η καθυστέρηση που σημειώνεται για την προώθηση του Νομοσχεδίου για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών, θέτει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων όλης της Ελλάδος, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως ανέφερε η 23η Οκτωβρίου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία υπογραφής του Νομοσχεδίου πέρασε άπρακτη, αποδίδοντας την "εμπλοκή" που υπάρχει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Γνωστοποίησε μάλιστα, ότι απηύθυνε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να παρέμβει προς τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ ως λύση για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών πρότεινε την ανάθεση της αρμοδιότητας των δασών και των δασικών εκτάσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι παρέδωσε τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα στον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Τσιρώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα, ο οποίος δεν έδειξε να διαφωνεί.  
 "Το κακό είναι όμως- συνέχισε ο Περιφερειάρχης- ότι δεν υπογράφηκε το νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια και ούτε έχει περάσει από τη Βουλή. Δυστυχώς άλλος τρόπος δεν υπάρχει και για μένα πρέπει τα δάση και οι δασικές εκτάσεις να διοικούνται από ένα υπουργείο και αυτό θεωρώ ότι είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έτσι θα σταματήσουμε  να περιμένουμε την έκδοση ΚΥΑ από δύο Υπουργεία. Πολλές φορές δεν είναι μόνο οι Υπουργοί που πρέπει να παίξουν το ρόλο, αλλά και οι Υπηρεσίες που δυστυχώς έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο".
Συνεχίζοντας πρόσθεσε και τα εξής:
"Αν μέχρι τέλος Νοεμβρίου δεν έχουν τελειώσει τα θέματα βοσκοτόπων, να μη περιμένει κανένας αγρότης, κανένας που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα να ξαναπάρει ένα ευρώ. Οι Ευρωπαίοι είναι αγανακτισμένοι και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι τέτοια και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το ελληνικό κράτος. Πήραν παρατάσεις, ξαναπήραν παρατάσεις υποσχόμενοι ότι το πρόγραμμα θα είναι συμβατό με ο, τι λένε οι Ευρωπαίοι, όπως έκαναν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Εμείς εδώ από ιδεοληψίες και από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται έχουμε φτάσει τα αυτονόητα να τα θεωρούμε δύσκολα. Εμείς ως Περιφερειάρχες θα διαχωρίσουμε τη θέση μας. Έκανα την τελευταία έκκληση προς τον Πρωθυπουργό να δει ότι το θέμα είναι εθνικό και να δώσει λύση, βάζοντας τον κάθε υπουργό και το κάθε υπουργείο στη θέση του. Δεν μπορεί να παίζεται η τύχη της πατρίδας μας από ανθρώπους οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται".
Η αγορά παραγωγών
Την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν μείνει ημιτελείς από το προηγούμενο χρόνο για τις αγορές παραγωγών, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας και τα εξής: "Την αγορά παραγωγών τη θέλουμε, όσο τίποτε άλλο στην Ήπειρο.  Η έλλειψή της επιτρέπει σε ορισμένους να πουλάνε χωρίς να είναι παραγωγοί. Δεν θα το επιτρέψουμε ως υπηρεσία να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός. Αυτό όμως θα αντιμετωπιστεί μόνο με την αγορά παραγωγών, στην οποία είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε. Εκεί θα πρέπει να διαθέτουν τα προϊόντα τους όλοι οι παραγωγοί της Ηπείρου".Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην προώθηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων Ηπειρωτικών αγροτικών προϊόντων, λέγοντας τα εξής:  "Προχωράμε και την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και κάνω μια έκκληση σε όλους όσοι παράγουν προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και έχουν είτε άδεια λιανικής, είτε χονδρικής, είτε μέσα από τα Μητρώα τοπικών προϊόντων που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο, να έλθουν να εγγραφούν, ώστε να τους βρίσκει ο κόσμος και μέσα από αυτή την πλατφόρμα να πουλάνε τα προϊόντα τους".

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Με αφορμή περιστατικά απόπειρων εξαπάτησης πολιτών, στην Περιφέρειά μας, από επιτήδειους που επικοινωνούν τηλεφωνικά με άτομα, κυρίως τρίτης ηλικίας και προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, κρατείται σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συνιστά:
•Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
•Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
•Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
•Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
•Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
•Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός στην Πρέβεζα, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν ομοεθνή του λαθρομετανάστη
Συνελήφθη, την 05-11-2015 απογευματινές ώρες, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.Ειδικότερα, η σύλληψη του 26χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι μετάφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 18χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά  κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.
Σύλληψη 49χρονου  ημεδαπού για κλοπή στην Άρτα
Συνελήφθη, ττην 05-11-2015 το μεσημέρι, στην Άρτα,  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος  κατηγορείται για κλοπή.Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, ο δράστης την 04-11-2015 το πρωί, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία ιδιοκτήτη καφενείου, στην περιοχή Ελεούσας Άρτας, εισήλθε στο καφενείο και  αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα.Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας  Άρτας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 49χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Άρτα και συνελήφθη.Tην προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας  Άρτας.
Συνελήφθη στην Κακαβιά Ιωαννίνων 40χρονος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
Συνελήφθη στην Κακαβιά Ιωαννίνων, 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για ανθρωποκτονία, βαριές σωματικές βλάβες, ένοπλη ληστεία και διακίνηση όπλων και ναρκωτικών.Συνελήφθη την 05.11.2015 το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικούς Τμήματος Κακαβιάς, 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας,  καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών, για σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων.Ειδικότερα, ο 40χρονος συνελήφθη κατά την είσοδο στη χώρα μας, ενώ όπως προέκυψε από τον διαβατηριακό έλεγχο, διωκόταν για ανθρωποκτονία, βαριές σωματικές βλάβες, ένοπλη ληστεία, αντίσταση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών και αποδοχή κλεμμένων όπλων, πράξεις που έγιναν κατά τα έτη 2008-2011, σε περιοχές της Ιταλίας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων
Συνελήφθη, την 05-11-2015, μετά τα μεσάνυχτα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Σύλληψη ημεδαπής φυγόποινης στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 05-11-2015 απογευματινές ώρες στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, μία 45χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λαμίας, ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών, για κλοπή.
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα τρεις ημεδαποί στα Ιωάννινα για ηχορύπανση
Συνελήφθησαν, την 06-11-2015 μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Ιωαννίνων, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 42, 35 και 55 ετών, ως ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο – κέντρο διασκέδασης - μπαρ), για ηχορύπανση. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, παραβίαζαν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, την 05-11-2015 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης (9) μηνών και (10) ημερών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κατοχή πλαστής αδείας οδήγησης.Δεν υπάρχουν σχόλια: