ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ



Εκείνο που με συνδέει μ’ έναν τόπο δεν είναι το καλοκαίρι, είναι ο χειμώνας, και με τους ανθρώπους, οι λύπες της αγάπης : ( Ίων Δραγούμης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ AΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


















νακοινώνεται τι τό διήμερο 10 καί 11 Νοεμβρίου 2015, θά ορταστε μνήμη το μεγαλομάρτυρος Μην το θαυματουργο ες τόν περικαλλ μώνυμο ‘Iερό Nαό Κεστρίνης Θεσπρωτίας, μέ τό κόλουθο πρόγραμμα: Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, παραμονή τς ορτς, καί ρα 5.00μ.μ, θά τελεσθε Μέγας σπερινός μετ’ ρτοκλασίας. Μετά τό πέρας το Μεγάλου σπερινο  θά πραγματοποιηθε  Λ Ι Τ Α Ν Ε Υ Σ Η τεμαχίου το ερο λειψάνου καί τς εκόνος  το γίου Μην, ντός το χωρίου, μέ τή συνοδεία τς Φιλαρμονικς Μπάντας το Δήμου Φιλιατν.*Τήν Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, νήμερα τς ορτς, καί ρα 7:30π.μ., θά τελεσθε  ρθρος καί Θεία Λειτουργία. Μετά τό πέρας τς Θείας Λειτουργίας ες τό Πνευματικό Κέντρο το ‘Iερο Nαο θά προσφερθε καφές.
ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ " ΕΝΩΣΗ αγροτών ”












Μετά  τα  μέτρα  τα  οποία  ψηφίστηκαν  και  αυτά  τα  οποία αναμένεται  να ψηφιστούν, στα  πλαίσια εφαρμογής  του  τρίτου  μνημονίου  τα  οποία  προβλέπουν  πέραν  των  άλλων  την  φορολόγηση  του  αγροτικού  εισοδήματος  από  το  πρώτο  ευρώ  με  συντελεστή  26%  και  αύξηση  της  προκαταβολής  σε  100%, την  κατάργηση  του  αγροτικού  πετρελαίου, τον τριπλασιασμό  των  ασφαλιστικών  εισφορών  τα  οποία σε  συνδυασμό  με  την  μη  ρύθμιση  των  κόκκινων  δανείων  οδηγούν  με  μαθηματική  ακρίβεια  στον  αφανισμό  ολόκληρου  του  αγροτικού  πληθυσμού  και  κατά  συνέπεια  ολόκληρης  της  οικονομίας.   Θα  πρέπει  όλος  ο  αγροτικός  κόσμος  να  εξεγερθεί  εναντίον  όλων  αυτών  των  μέτρων και  να  αγωνιστεί , ώστε  να  μην  ισχύσουν.Για  το  λόγο αυτό  η  Πρωτοβουλία  Αγροτών σε  συνεργασία  με  την Πανηπειρωτική  Συντονιστική  Επιτροπή , καλεί  όλους  τους  αγρότες  στη  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  η  οποία  θα  πραγματοποιηθεί  την  Δευτέρα  9  Νοεμβρίου 2015  και ώρα 11:00 π.μ  στη  Γέφυρα  Καλογήρου  από την  οποία  δεν  πρέπει  να  λείψει  κανείς.Όλοι  μαζί  θα  αγωνιστούμε  μέχρι  την  τελική  δικαίωση, διότι  ο  αγώνας  αυτός  είναι  αγώνας  επιβίωσης.

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στο Χάνι Δελβινακίου


















Συνελήφθη, την 04-11-2015 το πρωί στο Χάνι Δελβινακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Σύλληψη αλλοδαπής φυγόποινης στα Ιωάννινα


















Συνελήφθη, την 04-11-2015 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, μία 24χρονη υπήκοος Ρουμανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου,  για αντίσταση και επαιτεία.

Σαρακατσαναίοι της Ηπείρου, Γενεαλογικά Δένδρα
Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, Ζήνωνος 30, 10437 Αθήνα.Τηλ 210 5240777, e-mail: xairetimata@gmail.com .




















 



Η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου συνεχίζει την παράδοση έκδοσης Λευκωμάτων που ξεκίνησε εδώ και χρόνια με σκοπό τη διάσωση και διάδοση στοιχείων της παραδοσιακής ζωής των ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου και ιδιαίτερα της Ηπείρου.Είχε ξεκινήσει με το αφιέρωμα στη Σαρακατσάνα γυναίκα με τίτλο «Σαρακατσάνα, εικόνα και Λόγος», συνέχισε με το φωτογραφικό Λεύκωμα «Σαρακατσαναίοι, πορεία στον τόπο και το χρόνο και το περασμένο καλοκαίρι εξέδωσε το Λεύκωμα Γενεαλογικών δένδρων: «Σαρακατσαναίοι της Ηπείρου, Γενεαλογικά Δένδρα».Το Λεύκωμα περιλαμβάνει σε μία καλαίσθητη έκδοση 284 σελίδων τα Γενεαλογικά Δένδρα των τελευταίων νομάδων κτηνοτρόφων Σαρακατσαναίων, περίπου 80 οικογένειες, με 15000 μέλη σε διάστημα δύο αιώνων (μέχρι τα εφτά ζωνάρια…..), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που το περισσότερο παρουσιάζεται για πρώτη φορά (περίπου 500 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ου) και με σύντομο ιστορικό για κάθε οικογένεια (τόποι μετακίνησης, σημαντικά γεγονότα κ.λπ) καθώς και αξιόλογα ιστορικά στοιχεία που αφορούν στην ιστορική διαδρομή των Σαρακατσαναίων της Ηπείρου και στην ενσωμάτωσή τους στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία. Το Λεύκωμα πέρα από τα Γενεαλογικά στοιχεία παρουσιάζει αξιόλογα λαογραφικά στοιχεία από τη ζωή και παράδοση των Σαρακατσαναίων.Η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου  και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας  θα παρουσιάσουν στην Ηγουμενίτσα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Πάνθεον το παραπάνω Λεύκωμα. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Πρύτανη του Παν. Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη, τον Εκπαιδευτικό Γεώργιο Κ. Τσουμάνη και τον Φιλόλογο Ε. Παπιγκιώτη. Την εκδήλωση και θα συντονίσει ο επιτ. Σχολικός Σύμβουλος Γ. Καπρινιώτης.Στην εκδήλωση θα ακουστούν σαρακατσάνικα τραγούδια με τον παραδοσιακό πολυφωνικό τρόπο.Το Λεύκωμα θα παρουσιασθεί επίσης στα Ιωάννινα στις 11 Νοεμβρίου, ώρα 19.00 στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών από τους Γεώργιο Καψάλη, την Καθηγήτρια Λαογραφίας του Παν. Ιωαννίνων Μαρίνα Βρέλλη και τον  Γεώργιο Κ. Τσουμάνη. Θα συντονίσει ο συγγραφέας-Λαογράφος Ευριπίδης Μακρής. Ο κύκλος των παρουσιάσεων στην Ήπειρο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ώρα 19.00, στην Πρέβεζα(αίθουσα Θεοφάνειος) από την Μαρίνα Βρέλλη, Γεώργιο Κ. Τσουμάνη και Ε. Παπιγκιώτη και θα συντονίσει την εκδήλωση η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά .


Δεν υπάρχουν σχόλια: