ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ημερίδα για τις " Πολιτικές Ισότητας των φύλων " στην Περιφέρεια Ηπείρου



Δεν μπορείς ποτέ να φέρεις την ελευθερία με ένα στρατό εισβολής : ( Ροβεσπιέρος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ημερίδα για τις  " Πολιτικές Ισότητας των φύλων " στην Περιφέρεια Ηπείρου













 




Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, σας προσκαλεί στην ημερίδα που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ξενοδοχείο Du Lac Congress Center & Spa (Κάρολου Παπούλια & Ίκκου, 45221, Ιωάννινα) τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00 με θέμα:
« Πολιτικές Ισότητας των φύλων στην Περιφέρεια Ηπείρου »
Στην ημερίδα, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Εξειδίκευση του πρότυπου Συστήματος Ένταξης της Ισότητας των Φύλων (Σ.Ε.Ι.Φ.) σε Περιφέρειες και Δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το E.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013, θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου, η ενημέρωση των φορέων και του ευρύτερου κοινού για την προαγωγή της ενσωμάτωσης των φύλων στις Δημόσιες Πολιτικές, την οικογενειακή βία, τις Δομές Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών στην Περιφέρεια και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εργασίες της τελικής τεχνικής συνάντησης του Έργου Coultroutes: «Διασυνοριακές Πολιτιστικές Διαδρομές»



















Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τελικής τεχνικής συνάντησης του Έργου Cult.routes: «Διασυνοριακές Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώθηκε  την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου από την Περιφέρεια Ιωαννίνων στο ξενοδοχείο Grand Serai Congress & Spa. Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη της Περιφέρειας και εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας Απούλια και του Επιμελητηρίου της Foggia από την Ιταλία οι οποίοι παρακολούθησαν και τις εργασίες μέσω τηλεδιάσκεψης. Το έργο Cult.Routes ξεκίνησε να υλοποιείται το 2013 στα πλαίσια Προγράμματος Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους και ολοκληρώνεται 31/12/2015.Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε η ανάπλαση, συντήρηση και αποκατάσταση συνολικά δεκατριών  (13) Μνημείων της Περιφέρειας Ιωαννίνων :
Ι.Μ. Ασπραγγέλων Ζαγορίου
Πασχαλείου Σχολής Καπεσόβου
Ι.Μ. Ραϊδιώτισσα Βροσύνας
Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Καμίτσιανης Τσαμαντά
Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Ρουψιάς
Ι.Μ. Αβάσσου
Ι.Μ. Αγ. Αθανασίου Χρυσόραχης
Ι.Μ. Κοιμήσεως θεοτόκου "Άβελ" Βήσσανης
Ι.Μ. Σέλτσου
Ι.Ν. Αγ. Συμεών Στυλίτου Κορύτιανης
Ι.Μ. Γεννέσιου της Θεοτόκου Βαργιάδες
Ι.Ν.Κοιμήσεως τη Θεοτόκου Κομμένου Άρτας
Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καστρίτσας
Παράλληλα υλοποιήθηκαν δράσεις για τη δημιουργία και χαρτογράφηση πολιτιστικών διαδρομών, την αξιολόγηση καλών πρακτικών με σκοπό τη δημιουργία οδηγού ανάδειξης και προβολής των πολιτιστικών διαδρομών ενώ επίσης δημιουργήθηκε ειδική πολύγλωσση ηλεκτρονική πλατφόρμα και παρουσιάστηκε το πληροφοριακό υλικό σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό (Ρίμινι Ιταλίας και Λονδίνο). Η τελική τεχνική συνάντηση είχε ως αντικείμενο συζήτησης την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου από όλους τους εταίρους και την οριστικοποίηση θεμάτων που αφορούν στην υπογραφή σχετικού συμφώνου διακρατικής συνεργασίας μεταξύ  Ελλάδας και Ιταλίας για την διατήρηση και ανάδειξη διασυνοριακών πολιτιστικών διαδρομών, τη δημοσίευση του επικοινωνιακού υλικού (τουριστικοί οδηγοί, ηλεκτρονική πλατφόρμα κλπ) αλλά και στην ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών που αφορούν στην αποπληρωμή των επιμέρους παραδοτέων και έργων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Έργου www.cultroutes.eu όπου  θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή τους χάρτες των πολιτιστικών διαδρομών, καθώς επίσης τους οδηγούς και το ενημερωτικό υλικό, ενώ σύντομα θα αναρτηθούν και οι φωτογραφίες των Ιερών Μονών που αποκαταστάθηκαν αλλά και φωτογραφικό υλικό από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Κακαβιά,  στο οποίο βρέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, περίπου (54) κιλά κάνναβης















 
Συνελήφθη ο 40χρονος Αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου, για εισαγωγή  και διακίνηση ναρκωτικών. Περίπου (54) κιλά κάνναβης εντόπισαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έπειτα από έλεγχο στην Κακαβιά Ιωαννίνων, αστυνομικοί του  Αστυνομικού Τμήματος  Κακαβιάς.Για την υπόθεση συνελήφθη ο 40χρονος Αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα.Ειδικότερα, την 26-11-2015  το πρωί, ο δράστης, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας.Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Τελωνείου Κακαβιάς και αστυνομικού σκύλου, βρήκαν  σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο κάτω μέρος του αμαξώματος, πενήντα δύο (52) δέματα, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (53.850) γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο, δύο κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν  δύο υπήκοοι Αλβανίας στην Ηγουμενίτσα, για μεταφορά ποσότητας κάνναβης
Επιπρόσθετα, σε βάρος του ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης  για κλοπές. Συνελήφθησαν, την 26-11-2015 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα,  η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά από έλεγχο που έγινε στους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκε μία αποσκευή, που περιείχε δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (4.114) γραμμάριων. Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για κλοπές καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, την 26-11-2015 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του  εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, συνολικής ποινής φυλάκισης πέντε ετών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Ιωάννινα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα
Συνελήφθησαν, την 27-11-2015 τις πρωινές ώρες, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 44 ετών αντίστοιχα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα. Ειδικότερα :
•Σε βάρος του 27χρονου, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για ληστεία.
•Σε βάρος του 44χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: