ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο



Πολλ’ οίδ’ αλώπηξ, εχίνος δε εν, μέγα.μτφρ = η αλεπού ξέρει πολλά και ο σκαντζόχοιρος ένα και καλό : ( Αρχίλοχος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο



















Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  γνωστοποίησε πως  από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, προβλέπεται ότι στην Ήπειρο θα σημειωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή  Δήμων και πολιτών.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS














Συλλήψεις πέντε αλλοδαπών, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, πέντε αλλοδαποί, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Την το πρωί στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 41χρονoς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και ψευδή αναφορά στην Αρχή.
2. Την το μεσημέρι στο Ζάβροχο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο 28χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστικές αποφάσεις. Για τον πρώτο εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών και για τον δεύτερο εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
3. Την το μεσημέρι στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσαν, μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
4. Την το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Συνελήφθησαν οκτώ υπήκοοι Ρουμανίας  στην πόλη των Ιωαννίνων, για εξώθηση σε επαιτεία και παραμέληση εποπτείας των ανήλικων παιδιών τους
Συνελήφθησαν, την 20-11-2015 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, οκτώ υπήκοοι Ρουμανίας και συγκεκριμένα τέσσερις γυναίκες  (42, 41, 19 και 21 ετών) και τέσσερις άνδρες (ηλικίας 29, 27, 22 και 23 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της έκθεσης, επαιτείας και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί, σε διαφορετικά σημεία της πόλης των Ιωαννίνων, προωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους,  τα οποία ζητούσαν χρήματα από διερχόμενους περαστικούς, εκθέτοντας αυτά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός  για διακίνηση κάνναβης
Κατασχέθηκαν -2.020- γραμμάρια κάνναβης.Συνελήφθη, την 20-11-2015 το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευση Πρέβεζας,ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για διακίνηση κάνναβης.Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 20-11-2015 το απόγευμα, μετά από έλεγχο που έγινε στον 24χρονο, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιωάννινα - Αθήνα.Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου και κατασχέθηκε ένας ταξιδιωτικός σάκος, ο οποίος περιείχε δύο δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (2.020) γραμμάριων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.
Σύλληψη δύο ημεδαπών, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Συνελήφθησαν, τητν β21-11-2015 μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως προσωρινά υπεύθυνος, να λειτουργεί κατάστημα (καφέ – μπαρ) χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή ενώ επιπρόσθετα λειτουργούσε μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου. Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος (καφέ - μπαρ), να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δημόσιου Τομέα 2015






















Στις 18.11.2015, στο Δημαρχείο του Maastricht Ολλανδίας, απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου βραβείο για την υλοποίηση του έργου «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου», (http://www.politis.gov.gr), ως Έργο Καλής Πρακτικής στον διαγωνισμό για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Δημοσίου Τομέα 2015 (European Public Sector Award 2015). Ο «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου» είναι το μοναδικό ελληνικό έργο που διακρίθηκε στην κατηγορία έργων ευρωπαϊκής, εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας.Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου το βραβείο παρέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον Κο Αλέξανδρο Γέροντα, προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής της Π.Ε. Πρέβεζας της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Ηπείρου και τον Κο Νικόλαο Ντέμο, προϊστάμενο του Τμήματος «Σχεδίαση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τον πολίτη» της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη δήλωσε σχετικά:
1.Η βράβευση αυτή είναι μία δίκαιη ανταμοιβή τόσο για το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής, όσο και για την τεχνικά άψογη υλοποίηση του έργου από τα στελέχη των υπηρεσιών της.
2.Δημιουργεί νέες υποχρεώσεις στην Περιφερειακή Αρχή, για τη συνέχιση έργων καινοτόμων και ανταγωνιστικών που να αποσκοπούν στην ανάπτυξη υποδομών και εφαρμογών στον τομέα της ψηφιακής διασύνδεσης, ώστε να εξυπηρετούνται κατά τρόπο έγκυρο και απρόσκοπτο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με ιδιαίτερη έμφαση και επικέντρωση στις αγροτικές περιοχές.
3.Στρατηγικός στόχος της περιφέρειας είναι να μην ψηφιοποιείται η γραφειοκρατία, αλλά οι επενδύσεις στην ηλε-διακυβέρνηση να είναι εναρμονισμένες με τη αναγκαία μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό στο δημόσιο τομέα.
4.Η κοινωνία μας πρέπει να επιδιώκει την ένταξη και τη διασύνδεση με τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που της παρέχεται μέσω αυτών.

Hμερίδα : Υψηλό το ενδιαφέρον φορέων και πολιτών για τα οινικά προϊόντα της Ηπείρου














Το υψηλό ενδιαφέρον των φορέων της περιοχής αλλά και των κατοίκων για τα οινικά προϊόντα -αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου- καταδείχθηκε στην ημερίδα που οργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, το βράδυ της Πέμπτης.Με την συγκεκριμένη εκδήλωση ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το έργο με τίτλο «Διασυνοριακό Δίκτυο για την Προώθηση των Οινικών Προϊόντων»  (ακρωνύμιο: WINE-NET) το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013.Η ημερίδα έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα, ένδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος των κατοίκων αλλά και απόδειξη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε μία ουσιαστική παρέμβαση που έδωσε τη δυνατότητα προβολής των τοπικών οινικών προϊόντων πέρα από τα γεωγραφικά όρια των Ιωαννίνων.Στην ημερίδα παρέστησαν οι εταίροι του έργου, οι αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Καραμπίνας και Κώστας Σιαράβας, οι δήμαρχοι Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματίες του κρασιού, της αμπελουργίας και του οινικού τουρισμού.Εκτός από την παρουσίαση του προγράμματος από τους εταίρους, ξεχώρισαν οι ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων οι οποίοι ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα των αμπελώνων της Ηπείρου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας. Ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση του Κωνσταντίνου Μπακασιέτα ο οποίος ανέλυσε όλες τις πτυχές για τις εγκαταστάσεις ενός σύγχρονου αμπελώνα καθώς και τις προϋποθέσεις για την βιωσιμότητα.Ο Διονύσιος Γραμματικός, γεωπόνος, ο οποίος εκπροσώπησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στο παρόν και το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας ενώ ο Ηλίας Μάνης, γεωπόνος και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα των ορεινών περιοχών στην ανάπτυξη του οινικού τουρισμού. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη εισηγήσεις, που σχετίζονταν με τις δυνατότητες που παρέχει η επιστήμη στην ανάπτυξη των οινικών προϊόντων.Ο Ιωάννης Κουλελής από την WSPC μίλησε για την υποστήριξη της γνώσης στον οίνο και τα αποστάγματα και η Κωνσταντίνα Ζέκα Πάσχου, διδάκτωρ Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μίλησε για τη σημασία και το μέλλον των τοπικών ποικιλιών όπως και για την ταυτοποίηση των γηγενών ποικιλιών αμπέλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: